Η άποψη του Περικλή Στέλλα για τον Σικαμπάλα...Έχει κάποιο δίκιο παιδιά...
Ε, όχι και Σικαμπάλα
Για πολλοστή φορά βλέπω να επιχειρείται μία προσπάθεια επιστροφής του Σικαμπάλα στον ΠΑΟΚ. Μα, σαφώς και είναι παικταράς. Τέτοιοι παίκτες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Εάν όμως είσαι ομάδα που σέβεσαι την ιστορία σου και θέλεις να διατηρήσεις το κύρος και την αξιοπρέπειά σου, επιβάλλεται να κλείσεις άπαξ διά παντός την πόρτα σου σε τέτοιους ανθρώπους.
Συγγνώμη, κύριοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά μήπως έχετε ξεχάσει τη συμπεριφορά του ίδιου αλλά και των ανθρώπων που ήταν δίπλα του; Εχετε ξεχάσει σε τι περιπέτειες έχει βάλει τον ΠΑΟΚ; Εχετε ξεχάσει πόσο είναι το κόστος σε όλα τα επίπεδα για τον ΠΑΟΚ; Ο Σικαμπάλα μπορεί να το μετάνιωσε και να θέλει να επιστρέψει. Δικαίωμά του. Εάν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θεωρούν ότι ο ΠΑΟΚ είναι Ζάμαλεκ, ας τον πάρουν πίσω. Εάν δεν τους ενδιαφέρει η απαράδεκτη συμπεριφορά του Αιγύπτιου προς τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του, ας τον πάρουν πίσω. Θυμάστε τι λέγαμε για τον Ουντέζε, όταν ανακοινώθηκε η επιστροφή του και κάποιοι πανηγύριζαν; Οτι ο λύκος δεν αλλάζει. Και ο ΠΑΟΚ το πλήρωσε ξανά. Ξέχασε να επιστρέψει.
Οταν τον Ουντέζε και τον κάθε Ουντέζε τον χαϊδεύεις σε κάθε παράπτωμά του, δεν υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί. Ισα ίσα. Θα γίνει χειρότερος. Και αποδείχθηκε στην πράξη. Ο ΠΑΟΚ τον δέχτηκε πίσω (μήπως ξεχνάτε πως έφυγε από τον ΠΑΟΚ;), ενώ ήταν απροπόνητος και υπέρβαρος, όταν δεν είχε πού να πάει και την επομένη έκανε τα ίδια. Και εγώ πάω στοίχημα ότι θα κάνει τα ίδια. Σε λίγους μήνες έχει το Παναφρικανικό. Θα δείτε ότι θα φύγει και θα ξεχάσει να επιστρέψει. Εάν βέβαια βρίσκεται ακόμη στον ΠΑΟΚ μέχρι τον Ιανουάριο.
Τα ίδια θα κάνει και ο Σικαμπάλα. Οταν βλέπει ότι, ενώ κάνει ό,τι του καπνίσει μη σεβόμενος τίποτα, τον χαϊδεύουν και συζητούν την επιστροφή του, τα ίδια θα κάνει και μεθαύριο. Οσο παικταράς και να είσαι (θα πρέπει να του πει ο ΠΑΟΚ), να μάθεις να σέβεσαι. Πήγαινε στην Μπαρτσελόνα άμα θέλεις. Στον ΠΑΟΚ όμως ποτέ. Ετσι σε σέβονται, έτσι έχεις αξιοπρέπεια και έτσι έχεις ομάδα και λέγεσαι μεγάλος. Ακόμη κι αν παίζεις στη Β' Εθνική.
Εγώ απλά θα θυμίσω στη σημερινή διοίκηση του ΠΑΟΚ ότι ο αξιότιμος κύριος Σικαμπάλα, τον οποίο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τον είχαν στα πούπουλα, εξαφανίστηκε μια μέρα από τη Θεσσαλονίκη, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τον ΠΑΟΚ, τους ανθρώπους του και τον κόσμο του και έκανε ένα μήνα να δώσει σημεία ζωής. Μετά εμφανίστηκαν πέντε μάνατζερ που προσπαθούσαν να τον διεκδικήσουν και ο ΠΑΟΚ έμοιαζε και ήταν στην ουσία σαν τον απατημένο σύζυγο.
Και σας θυμίζω επίσης ότι κάποια στιγμή που ο κύριος Σικαμπάλα ζήτησε να επιστρέψει, έτρεχε ο Βεζυρτζής στην Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να μεσολαβήσει, έτσι ώστε να μετατεθεί (είχε πάει εν τω μεταξύ να υπηρετήσει στο στρατό) στην αιγυπτιακή πρεσβεία στην Αθήνα. Και λίγες μέρες μετά αποκαλύφθηκε πως ο Σικαμπάλα είχε προσφύγει στη FIFA για να μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και συνέχισε να παίζει στη Ζάμαλεκ. Είχε κοροϊδέψει δηλαδή και την τότε διοίκηση του ΠΑΟΚ. Μόνο εάν έχουν πάθει αμνησία λοιπόν στον ΠΑΟΚ, τους επιτρέπεται να τον φέρουν πίσω. Και θα συμφωνεί μαζί μου ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Είμαι βέβαιος.