Φιλε Gate4.Εμενα σαν εναν απλο ΠΑΟΚτση ολα αυτα μου φαινονται δυστυχώς πλεον σαν συγκρουσεις και κακίες μικρομαγαζων. Μικρες εξουσίες (που διαφερουν απο τις μεγαλες μόνο στο μεγεθος και οχι βέβαια στην λογικη) συγκρουονται μεταξύ τους για να μεγαλώσουν το μεριδιο τους στην νομή της εξουσιας.Ο τρόπος επίλυσης τετοιων προβλημάτων ειναι η παραδοση της ομαδας απο τον λαο του ΠΑΟΚ σε μια και μοναδικη εξουσια η οποια θα ειναι οικονομικα αδιαμφισβιτητη και θα συμπιπτουν απλα τα οικονομικα της συμφεροντα με αυτα του ΠΑΟΚ. Τιποτα αλλο (οπως π.χ. λαικες βάσεις) δεν μπορουν να συζητουνται σοβαρα με λογικες μικρομαγαζων.Για αυτο και η συμμετοχη του κοσμου στον ΑΣ ειναι απαραιτητη.Οχι για να παραδωσει την ομαδα σε καποια αλλα μικρομαγαζα αλλα να διασφαλισει τους ορυς παραδωσης της ομαδας σε αυτη την μεγαλη (ελπιζω) οικονομικη εξουσια. Ο ελεγχος αυτης της μελοντικης εξουσιας θα γινεται στο μελλον μονο με την οικονομικη συμμετοχη και αποχη του κοσμου στη ομαδα και με τιποτα αλλο.Αυτο για μενα πρεπει να ειναι το οραμα μας για τιποτα αλλο δεν ειμαστε ικανοι οπως αποδυκνυει το προσφατο παρελθον.
φιλε babi συμφωνω απολυτα με το σκεπτικο σου. οσο ιδανικα και να προχωρησει ενα σχεδιο λαϊκης συμμετοχης, ειναι εκ των ων ουκ ανευ η παρουσια μιας μοναδικης εξουσιας η οποια και να μην ειναι "οικονομικα αδιαμφισβητητη", να ειναι ειναι οικονομικα αυταρκης, αυτονομη και "διοικητικα αδιαμφισβητητη". θεωρω την οχλοκρατια χειροτερη και απο μια διοικηση του επιπεδου γουμενου-παγωνη.
σε οτι αφορα τις λογικες των μικρομαγαζων: ειναι κατι που δεν αναφερεται σε ολους, οσο κι αν βολευει να περναει το αντιθετο. θα στο πω εντελως μπακαλικα. αν ηθελα, αυτη τη στιγμη θα ειχα 7 μελη στο 15μελες του κατσαρη και θα ημουν η διαδοχη κατασταση, γιατι καποια στιγμη θα γερασουν κανονικα. ειχα 150 μελη εδω και 4 χρονια, δεν ειχα κανενα ζορι να βγω και να φωναζω "γινε μελος" αν με ενδιεφερε η λογικη του μικρομαγαζου. ο θειος θανασης θα με εκανε μπακαλογατο στο μαγαζι του και σε μια 10ετια θα εκανα εγω το μπακαλη.
απο την αλλη μερια το προφανες ειναι οτι οι κινησεις που εχουν γινει μεχρι σημερα ενεχουν πολυ μεγαλη δοση ερασιτεχνισμου. με ολα τα αρνητικα. γι αυτο αλλωστε και οποιος πιστευει οτι η λαικη συμμετοχη -οπως τη φανταζομαστε, μπορει να επιτευχθει μονο απο τις υπαρχουσες δυναμεις, ειναι εκτος τοπο και χρονου.
εγω φιλε αυτο μπορουσα να κανω, αυτο εκανα. επετρεψε μου να σε πω οτι αν ηθελα να το παιξω αλλιως, δεν θα υπηρχε στο παρον φορουμ ποστ με τιτλο "μελη του paokworld, μελη του ΑΣ".
απλα συμφωνω απολυτα, οτι για να παρει η λαικη συμμετοχη τις διαστασεις που θελουμε, χρειαζονται πολλα περισσοτερα και πολυ περισσοτερες δυναμεις απο τις υπαρχουσες.
και να ξανασυμφωνησω, οτι στο επιπεδο της παε, η λαϊκη συμμετοχη δεν αρκει. χρειαζεται μοναδικη εξουσια, με στοιχειωδη οικονομικη αυτοτελεια και αδιαμφισβητητη διοικητικα.
απλα στο ξαναλεω. διαφωνω με τη ισοπεδωτικη σου λογικη. αλλα το πως βολευει καποιους να φαινεται, κι αλλο πως ειναι στην πραγματικοτητα.
ps; για να μην κανω ξεχωριστο ποστ για τον nik.81, αυτα που γραφω πιο πανω, απαντανε σε πολλα απο αυτα που αναφερει. μνημη εχω παρα πολυ καλη. στο ψηφοδελτιο που παραθετει, υπαρχουν 6 μελη της 4 στα 21 του ψηφοδελτιου. αν ο Χ.Δ. ειχε δεχτει την προταση για κοινο ψηφοδελτιο, θα ειχαν απομεινει 2-3 στα 25. και btw το ψηφοδελτιο, το ψηφισανε τα τοτε μελη της κινησης. δεν αποφασιστηκε σε κανενα γραφειο. σε οτι αφορα τις "Δυτικες", εγω δεν αναφερθηκα σε κανεναν συνδεσμο. αναφερθηκα σε συγκεκριμενο προσωπο. το οποιο δεν ξερω αν ειναι καν μελος σε συνδεσμο. γιατι η καλλιθεα εχει κλεισει προ πολλου.