Δε νομίζω ότι ταιριάζουν αφορισμοί αυτή τη στιγμή ούτε στον ΧΔ ούτε στο ΜΛΒ. Οι ίδιοι ΓΝΩΡΙΖΑΝ και ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πολύ καλά ότι δεν έκαναν ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ τέτοια, που θα τους έδινε τη διοίκηση του ΑΣ. Ας είμαστε ικανοποιημένοι και μόνο για όσα θετικά βήματα έγιναν-γίνονται αυτό το διήμερο, και μόνο ακόμα ακόμα που γίνεται θόρυβος με τις εκλογές. Ο Κατσαρής κατά πάσα πιθανότητα θα επικρατήσει, ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ. Είναι τραγικό λάθος αν καλλιεργήθηκε εδώ μέσα η εντύπωση σε όσους είναι μέλη λόγω ΜΛΒ ή ΧΔ ότι θα πάρουμε τις εκλογές περπατώντας. Και αναφέρω παραδειγματικά τον agraf (χωρίς να έχω τίποτα μαζί σου εννοείται), που χθες απορούσε πώς είναι δυνατόν να βγει ο Κατσαρής.
Κι όμως. Δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που κινητοποιήθηκε η παράταξη Κατσαρή για να μην απολέσει τα κεκτημένα, να βγει το ΜΛΒ ή ο ΧΔ διοίκηση, όταν υπάρχει: 1) πλήρης ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ποιοι, πώς και γιατί ψηφίζουν (δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μπάχαλο επικρατούσε στην ουρά του ελέγχου των ονομάτων, στη διανομή των περίφημων καρτών κτλ), 2) και ένα γενικότερο ΜΠΑΧΑΛΟ και ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ (που περιέγραψε και ο ΧΟΜΟ πιο πάνω), που ίσως μεν δικαιολογείται γιατί από τις εκλογές των 40-50 ατόμων, φτάσαμε ξαφνικά στις εκλογές των 1000 ατόμων, αλλά που από την άλλη ευνοεί τα μέγιστα την πλευρά Κατσαρή, που όσο να 'ναι και μια εμπειρία έχει και νυν διοίκηση είναι. ΜΛΒ και ΧΔ θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ, αν είχαν ΕΓΚΑΙΡΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΓΡΑΨΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ, αν έκαναν ενέργειες δραστικές εν γένει. Εγώ -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- ΟΥΤΕ τα 2/3 του ψηφοδελτίου άκουσα να βγουν έστω και για λίγο στα ερτζιανά, να πουν κάτι, να παρουσιάσουν πρόγραμμα, να αντιδράσουν... Θα μου πεις του Κατσαρή ακούστηκαν γενικά? Όχι, αλλά αν θες να σπάσεις το κατεστημένο, δεν κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια. Επαναλαμβάνω όμως ότι δε νομίζω ότι εφησύχασαν οι υποψήφιοι ΝΟΜΙΖΟΝΤΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ. Οι περισσότεροι γνώριζαν ότι είναι μάλλον δύσκολο με τις υπάρχουσες συνθήκες (εννοώ τον καθυστερημένο όποιο ξεσηκωμό για εγγραφή μελών με δικαίωμα ψήφου) να καταφέρουν να πάρουν τη διοίκηση.
Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι ξυπνήσαμε λίγο αργά για να ζητάμε προεδρεία στην παρούσα φάση. Ας κρατήσουμε τα θετικά, όπως το ότι έγινε έστω μια μικρή αρχή για την αφύπνιση του κόσμου, ότι ο Κατσαρής, αν εκμεταλλευτούμε σωστά τις συνθήκες, μπορεί να αποτελέσει παρελθόν και πριν την 3ετία ακόμα (με πιθανή πρόταση μομφής ή γενικότερα λόγω κακοδιοίκησης- ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΣΦΙΓΓΕΙ ΠΙΑ-), και ας αποτελέσουν αυτές οι εκλογές οδηγό για το πώς πρέπει να οργανωθούμε καλύτερα στο μέλλον. Απαραίτητη προϋπόθεση? ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ πιο πάνω: Να κάνουμε ΟΛΟΙ το χρέος μας...
Υ.Γ: Μακάρι να γίνει το "διπλό" σήμερα...