Ωχ, ωχ ,ωχ!
Σήμερα το πρωί μου ήρθε μήνυμα από την Forthnet ότι ενεργοποιεί την γραμμή μου στο πακέτο forthnet2play στις 14/1/2008. Ας εξηγήσω όμως τα "Ωχ" που έγραψα στην αρχή.
Ακούγοντας για το συγκεκριμένο πακέτο και αυτά που προσφέρει, πήγα στο Πλαίσιο (κατάστημα Καλαμαριάς, Εθνικής αντιστάσεως) και συμπλήρωσα μια αίτηση στις 3/9/2007. Έβγαλα φωτοτυπία της ταυτότητας μου και τους την έδωσα. Δυστυχώς (ή εύτυχώς ο χρόνος θα το δείξει) δεν θυμόμουν το ΑΦΜ μου και είπα στην υπάλληλο (Γρι.... Ελένη), ότι θα επικοινωνήσω τηλεφωνικά για να τους το δώσω.
Μιλώντας με κάποιους φίλους, μου είπαν ότι η Forthnet έχει προβλήματα ενεργοποίησης και γενικά με αποθάρρυναν με όσα μου είπαν. Έψαξα μέσα στο
www.ADSLgr.com να δω τι γράφουν αυτοί που είναι πιο σχετικοί με το αντικείμενο και βρήκα πλήθος από παράπονα.
Κατόπιν όλων αυτών, πήρα τηλέφωνο στο κατάστημα, μίλησα με την συγκεκριμένη κοπέλα και της ζήτησα να ακυρώσει την αίτηση μου και να μην την αποστείλει στην Forthnet. Μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν θα στείλει την αίτηση. Έμεινα ήσυχος, αφού δεν της είχα δώσει το ΑΦΜ μου, που θα έπρεπε να υπάρχει υποχρεωτικά στην αίτηση σύμφωνα με όσα μου είχε πεί. Μετά από κανα διμηνο έλεγξα το Βroadband Status του τηλεφώνου μου, στην σελίδα της Forthnet και δεν έβγαλε κάποιο μήνυμα ότι είχαν παραλάβει την αίτηση μου και ησύχασα.
Σήμερα, ήρθε το μήνυμα που σας έγραψα παραπάνω για την ενεργοποίηση της γραμμής και σάστισα απορημένος. Μπήκα ξανά στην σελίδα της Forthnet και ελέγχοντας το Βroadband Status του τηλεφώνου μου, βρήκα ότι έγραφε τα παρακάτω:
18/09/2007 Παραλαβή και καταχώρηση της αίτησης από Forthnet
22/12/2007 Αποστολή αίτησης προς ΟΤΕ
28/12/2007 Η γραμμή σας βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής. Εκτιμώμενη ημερομηνία ενεργοποίησης:14/01/2008
Ας αρχίσω τις ερωτήσεις προς κάποιους που τυχόν έχουν το συγκεκριμένο πακέτο ή γνωρίζουν τα ακαταλαβίστηκα που διαβάζω μέσα στο forum του ΑDSLgr και δεν καταλαβαίνω, καθότι άσχετος:
1) Έχω το modem Speedtouch 585v6, PSTN και σύνδεση μέχρι σήμερα με Conn-X (768/192) που τελείωσε εδώ και μήνες και πέρασα σε απεριορίστου χρόνου (άρα δεν είμαι δεσμευμένος με σύμβαση με ΟΤΕ).
Το συγκεκριμένο modem από ότι διάβασα, υποστηρίζει ADSL+2.
Τι ρυθμίσεις θα πρέπει να του αλλάξω, όταν ενεργοποιηθώ? Γνωρίζω ότι θα μου στείλουν καινούργιο router με την ACS, αλλά επειδή πολλές φορές αργούν να το φέρουν και επειδή είμαι ικανοποιημένος με το speedtouch (4 θύρες Ethernet), λέω να το κρατήσω.
2) Με ποιούς τρόπους μετράμε τα δεδομένα και τις πραγματικές ταχύτητες του router και πως "πειράζω" αυτά (τα ακαταλλαβίστηκα) που διαβάζω Line Attenuation, Margin, Modulation κλπ? Διαβάσα κάπου για Dumetter και κατέβασμα μεγάλων αρχείων με Flashget (ξέρω τι είναι το Flashget) για να τεστάρω τις ταχύτητες.
Που μπορώ να βρω αυτό το Dumetter και τα μεγάλα αρχεία?3) Που βρίσκω τους Demo κωδικούς για να έχω Ιntetnet, αν αργήσουν να μου αποστείλουν τους κανονικούς?4) Ποια είναι τα τηλέφωνα της Forthnet που απαντούν για προβλήματα βλαβών, αν υπάρξουν?
Είναι και άλλα τα ερωτήματα που έχω, αλλά ας βγάλω μια άκρη με τα παραπάνω πρώτα και συνεχίζω.
ΥΓ. Είμαι άσχετος με τα παραπάνω και μπορεί οι ερωτήσεις μου να είναι παιδικές για τους γνωρίζοντες. Παρακαλώ να μου δείξετε την κατανόηση σας.