Author Topic: Πληροφορίες για DSL συνδέσεις (μετρήσεις ταχύτητας, τιμές, προσφορές κλπ)  (Read 2976 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Alamana85

• Αποστολή
  • **
@ALAMANA des ayto.
ego to skeftomai sovara..eos 24 mbps?les?

http://www.forthnet.gr/templates/corporateProductsDetails2.aspx?c=10009759

Λέω να το δοκιμάσω, αφού η περιοχή μου καλύπτεται από το ιδιόκτητο δίκτυο της forthnet. Αν το έχει κανείς, ας μας πει τις εντυπώσεις του από το πακέτο "Forthnet 2play".
gdaou
"γάβροι=κότες"

Offline maria-mtb

• Βασικός
loipon exei ena mhna pou evala fothnet2play(eixa kanei thn aithsh otan htan taxythta 10Mpbs) h taxuthta einai super-katevazw tainia p.x. se 15-30 leptakia. sto sta8ero exw apoerioristes klhseis sta sta8era k ola auta me 39.9 to mhna XWRIS PAGIO TOU OTE k kratas k ton ari8mo sou.  k de lene malakies ptox8es mou hr8e o prwtos logariasmos(kaluptei 2 mhnes) k einai akrivws tosa!
h malakia einai oti afou kaneis thn aithsh perimeneis konta stous 2 mhnes na sou energopoih8ei h olh fash, alla aksizei thn anamonh.
opote an kapoios to skeftetai gia forthnet, einai kalh periptwsh.
« Last Edit: September 03, 2007, 11:58:12 by maria-mtb »

Offline GiorGakiS-4-

• Αποστολή
  • **
kai egw twra thelei na balo sto spiti alla den kserw ti na balo skeftomai to forthnet2play alla 60 meres ..megali ypomoni thelei ;D
ΠΑΟΚ ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΟΓΟ ΜΗΝ ΤΡΩΣ !!!

Offline tsag

• Αλλαγή
εγώ έκανα τα κουμάντα για forthet και μου έχουν δώσει ημερομηνία ενεργοποίησης 13 του μήνα. Για να δούμε...

24 mbps είναι πάρα πολλά!!! ε΄στω και στα 18-19 να συγχρονίζει πάλι θα πετάει...

@maria τα δωρέα τηλεφωνήματα καλύπτει όλα τα δίκτυα έτσι?
ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ

Offline maria-mtb

• Βασικός
nai! mono kinhta de sou kaluptei! pantws gia 24 mhn agxoneste! egw edw exw 10 k einai toso grhgoro oso den xwraei o nou sas.  :cwm12: :cwm12: :cwm12: tsag, pote eixes kanei thn aithsh?

Offline Alamana85

• Αποστολή
  • **
nai! mono kinhta de sou kaluptei! pantws gia 24 mhn agxoneste! egw edw exw 10 k einai toso grhgoro oso den xwraei o nou sas.  :cwm12: :cwm12: :cwm12: tsag, pote eixes kanei thn aithsh?

ÄçëáäÞ Ìáñßá, äåí óïõ Ýñ÷åôáé ðëÝïí ëïãáñéáóìüò áðü ôïí ÏÔÅ? Êáé äßíåéò 80 € + ôéò êëÞóåéò ãéá êéíçôÜ ôï 2ìçíï?
gdaou
"γάβροι=κότες"

Offline maria-mtb

• Βασικός
nai akrivws etsi. k kuriws treeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeexeissssssssssssssssss sss.... :03: :03: :03: :03:

GeorgT

• Guest
Να ξέρετε όμως όσοι ενδιαφέρεστε για forthnet σαλονικη, εχει πολύ μεγάλο χρονο αναμονής , μιλάμε για δυο μηνες κ +.
Εγώ έκανα αίτηση κ είμαι στο περίμενε εδω κ ενα μήνα. Υπάρχουν παιδιά που κάναν αίτηση μαρτιο κ συνδέθηκαν τώρα στη τούμπα.

Offline maria-mtb

• Βασικός

Offline hkp

• Αποστολή
  • **
2 mhnes k eisai ok!  ;)

Εξαρτάται το που είσαι, δεν έχει καμιά σχέση επειδή η δική σου ενεργοποίηση έγινε σε 2 μήνες.

Offline maria-mtb

• Βασικός
dhl uparxei periptwsh kapoia allh polh na exei megaluterh zhthsh apo thn a8hna? duskolo to kovw.

Offline hkp

• Αποστολή
  • **
Μα και μέσα στην Αθήνα τα χρονοδιαγράμματα δεν είναι ίδια, έχει διαφορές απο περιοχή σε περιοχή.
Και δεν είναι θέμα αποκλειστικά ζήτησης.

GeorgT

• Guest
Σαλονικη τουμπα κ καλαμαριά εχουν τα περισσότερα "τεχνικά προβλήματα" οπως τα λέει η 4νετ. Εμενα δε με νοιάζει κ πολύ γιατι είχα adsl in a box
κ μου το παρατείνουν τσάμπα μεχρη να μπω στο δίκτυο τους.  ;D ;D

Offline ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ

• Αλλαγή
osoi exoume 768 kbps taxuthta tha mas ginei automath anabathmish se 1024 kbps opou tha oristei kai h xamhloterh taxuthta logo oti tha katarghthei h 768

ΝΕΕΣ μειωμένες τιμές για την υπηρεσία του γρήγορου internet (ADSL) ειδικά στις υψηλές ταχύτητες αποφάσισε ο ΟΤΕ εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα έχει ως συνέπεια μειώσεις τιμών και από τις άλλες εταιρείες, ενώ θα συμβάλλει περαιτέρω στην αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας.

Παράλληλα αποφασίστηκε να οριστεί ως χαμηλότερη ταχύτητα αυτή των 1024 kbps με κατάργηση της 768 και αυτόματη αναβάθμιση για όσους την έχουν.

Οι νέες τιμές του conn - x εγκρίθηκαν μάλιστα χθες από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ υπό την προϋπόθεση ότι θα μειωθούν έστω και κατ' ελάχιστο και οι τιμές χονδρικής (οι τιμές που ο ΟΤΕ πουλά την υπηρεσία στους υπολοίπους παρόχους). Οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν πιθανότατα τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες:
- Tο conn - x στα 1024 kbps θα πουλιέται 16,5 ευρώ (από 21,5 ευρώ)
- για τα 2048 kbps θα είναι 19,5 ευρώ (από 29,5 ευρώ μείωση 33,9%)
- Στα 4096 kbps η νέα τιμή είναι 22,5 ευρώ (από 38,5 ευρώ μείωση 41,5%)
- Στα 8192 Μbps 26,9 ευρώ (από 48,5 ευρώ μείωση 44,5%)
Θα παρέχεται ακόμη νέα ταχύτητα στα 24 Μbps με 29,9 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του έτους εκτιμάται ότι οι γραμμές ADSL θα έχουν φθάσει το 1,1 εκατ. (από περίπου 500.000 στα τέλη του 2006) και από αυτές οι 800.000 είναι συνδέσεις που εξυπηρετούνται από τον Οργανισμό (στοιχεία ΟΤΕ από 9μηνο).

http://www.inout.gr/showthread.php?t=17617
ΠΑΟΚ η ισχύς σου είναι οι οπαδοί σου
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΟΚΤΣΗΣ

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός
Επιτελους, ηταν κοροιδια οι τιμες. Και παλι ειναι βεβαια, εγω για 1024 με ondsl kit θα πληρωνω 21,5 ενω το ομοιο connex 5 ευρω λιγοτερο...

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Offline arwstos

• Αλλαγή
...
THERMI PARAKLISI PROS MODS! ALLAKSTE TON TITLO TOU FORUM! DEN GINETE NA LEME OTI VRIKA TO FOS MOU APO MIA THIGATRIKI TOU APATEONA OTE! (xoris na thn leo ston homo - me pianete nomizo  ;)) valte as poume "peri dsl sthn ellada"

Ο τίτλος του του topic αλλάζει από:
"Ημουν τυφλος και βρηκα το φως μου......pairnontas το OnDSL kit ths otenet"
σε: "Πληροφορίες για DSL συνδέσεις (μετρήσεις ταχύτητας, τιμές, προσφορές κλπ)" .

Και για να μη ξεχνιομαστε υπαρχει και ενας χορηγος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικος με το τομεα
αυτον και καλο ειναι να στηριχτει απο τον κοσμο του ΠΑΟΚ:
   http://www.lannet.gr/index.php?id=60
« Last Edit: December 19, 2007, 03:43:05 by arwstos »
ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

ive4

• Guest
η οτενέτ συνήθως δίνει τις προσφορές για 12 μήνες. Τον 13ο μήνα έρχεται λογαριασμός αυξημένος, επειδή και καλά η προσφορά λήγει στους 12 μήνες. Εντωμεταξύ σου λένε ότι μπορείς να ανανεώσεις για 12 μήνες τη σύμβαση με μικρότερη από την τιμή μετά τους 12 μήνες σε λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα. Ετσι σε δεσμεύουν για άλλους 12 μήνες και δε μπορείς να αλλάξεις εταιρεία.

Ξέρει κανείς για την ΛΑΝΝΕΤ; Καλό είναι να την στηρίξουμε αφού μας στηρίζει και ήταν η πρώτη μεγάλη χορηγία επί Ζαγοράκη.

Offline Alamana85

• Αποστολή
  • **
Ωχ, ωχ ,ωχ!

Σήμερα το πρωί μου ήρθε μήνυμα από την Forthnet ότι ενεργοποιεί την γραμμή μου στο πακέτο forthnet2play στις 14/1/2008. Ας εξηγήσω όμως τα "Ωχ" που έγραψα στην αρχή.

Ακούγοντας για το συγκεκριμένο πακέτο και αυτά που προσφέρει, πήγα στο Πλαίσιο (κατάστημα Καλαμαριάς, Εθνικής αντιστάσεως) και συμπλήρωσα μια αίτηση στις 3/9/2007. Έβγαλα φωτοτυπία της ταυτότητας μου και τους την έδωσα. Δυστυχώς (ή εύτυχώς ο χρόνος θα το δείξει) δεν θυμόμουν το ΑΦΜ μου και είπα στην υπάλληλο (Γρι.... Ελένη), ότι θα επικοινωνήσω τηλεφωνικά για να τους το δώσω.
Μιλώντας με κάποιους φίλους, μου είπαν ότι η Forthnet έχει προβλήματα ενεργοποίησης και γενικά με αποθάρρυναν με όσα μου είπαν. Έψαξα μέσα στο www.ADSLgr.com να δω τι γράφουν αυτοί που είναι πιο σχετικοί με το αντικείμενο και βρήκα πλήθος από παράπονα.
Κατόπιν όλων αυτών, πήρα τηλέφωνο στο κατάστημα, μίλησα με την συγκεκριμένη κοπέλα και της ζήτησα να ακυρώσει την αίτηση μου και να μην την αποστείλει στην Forthnet. Μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν θα στείλει την αίτηση. Έμεινα ήσυχος, αφού δεν της είχα δώσει το ΑΦΜ μου, που θα έπρεπε να υπάρχει υποχρεωτικά στην αίτηση σύμφωνα με όσα μου είχε πεί. Μετά από κανα διμηνο έλεγξα το Βroadband Status του τηλεφώνου μου, στην σελίδα της Forthnet και δεν έβγαλε κάποιο μήνυμα ότι είχαν παραλάβει την αίτηση μου και ησύχασα.
Σήμερα, ήρθε το μήνυμα που σας έγραψα παραπάνω για την ενεργοποίηση της γραμμής και σάστισα απορημένος. Μπήκα ξανά στην σελίδα της Forthnet και ελέγχοντας το Βroadband Status του τηλεφώνου μου, βρήκα ότι έγραφε τα παρακάτω:
18/09/2007 Παραλαβή και καταχώρηση της αίτησης από Forthnet
22/12/2007 Αποστολή αίτησης προς ΟΤΕ
28/12/2007 Η γραμμή σας βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής. Εκτιμώμενη ημερομηνία ενεργοποίησης:14/01/2008

Ας αρχίσω τις ερωτήσεις προς κάποιους που τυχόν έχουν το συγκεκριμένο πακέτο ή γνωρίζουν τα ακαταλαβίστηκα που διαβάζω μέσα στο forum του ΑDSLgr και δεν καταλαβαίνω, καθότι άσχετος:
1) Έχω το modem Speedtouch 585v6, PSTN και σύνδεση μέχρι σήμερα με Conn-X (768/192) που τελείωσε εδώ και μήνες και πέρασα σε απεριορίστου χρόνου (άρα δεν είμαι δεσμευμένος με σύμβαση με ΟΤΕ).
Το συγκεκριμένο modem από ότι διάβασα, υποστηρίζει ADSL+2. Τι ρυθμίσεις θα πρέπει να του αλλάξω, όταν ενεργοποιηθώ? Γνωρίζω ότι θα μου στείλουν καινούργιο router με την ACS, αλλά επειδή πολλές φορές αργούν να το φέρουν και επειδή είμαι ικανοποιημένος με το speedtouch (4 θύρες Ethernet), λέω να το κρατήσω.
2) Με ποιούς τρόπους μετράμε τα δεδομένα και τις πραγματικές ταχύτητες του router και πως "πειράζω" αυτά (τα ακαταλλαβίστηκα) που διαβάζω Line Attenuation, Margin, Modulation κλπ? Διαβάσα κάπου για Dumetter και κατέβασμα μεγάλων αρχείων με Flashget (ξέρω τι είναι το Flashget) για να τεστάρω τις ταχύτητες.  Που μπορώ να βρω αυτό το Dumetter και τα μεγάλα αρχεία?
3) Που βρίσκω τους Demo κωδικούς για να έχω Ιntetnet, αν αργήσουν να μου αποστείλουν τους κανονικούς?
4) Ποια είναι τα τηλέφωνα της Forthnet που απαντούν για προβλήματα βλαβών, αν υπάρξουν?

Είναι και άλλα τα ερωτήματα που έχω, αλλά ας βγάλω μια άκρη με τα παραπάνω πρώτα και συνεχίζω.

ΥΓ. Είμαι άσχετος με τα παραπάνω και μπορεί οι ερωτήσεις μου να είναι παιδικές για τους γνωρίζοντες. Παρακαλώ να μου δείξετε την κατανόηση σας.
gdaou
"γάβροι=κότες"

trelos sporos

• Guest
1) Oi rythmiseis pou prepei na allaxeis yparxoun se ena fylladio pou sou dinoun mazi me tin paradosi tou kainouriou router.
2) Metras tin pragmatiki sou taxitita kanontas speedtest se kapoies selides px. http://www.speedtest.net/ (tha prepei na exeis klisei opoiadipote downloads pou kaneis ekeini tin wra)
3)De xerw tpt gia demo kwdikous
4)801-100 9000 (proetoimasou gia mpoliki anamoni kapou 30l - 60l analoga tin ora pou tha pareis)

exw 2play ap to kalokairi. i taxitita pou exw einai apo 500kbs - 1000kbs down kai 300kbs up (i perioxi mou (kalamaria) kalyptetai apo to ntemek idioktito dyktio tis forthnet)  logw provlimatos pou mou lene oti yparxei sti grammi pou anevenei sto spiti apo tin eisodo pou einai to kouti. exoun erthei 4 fores texnikoi alla de mporesan na to ftiaxoun kai kathe fora mou yposxontan oti tha to psaxoun perissotero alla efaga klasimo. gia na tous xanakalesw perimena 1 ora  anamoni sti koloexupiretisi pelatwn kai mia fora malista afou epiasa grammi i kopela mou eipe oti me syndeei me texniko kai mou eklise to tilefwno. episis syxna mou kovetai teliws kai to internet tis kyriakes - savvato vrady klp.  perimenw na teliwsei i ypoxrewtiki syndromi 1 xronou gia na to kopsw.

Offline Alamana85

• Αποστολή
  • **
1) Δεν μιλάω για το Μodem που θα μου στείλουν. Διάβασα στο adslgr.com ότι πολλές φορές αργούν να στείλουν το modem από την Forthnet. Για αυτόν τον λόγο, θέλω να μάθω ποιές ρυθίσεις πρέπει να κάνω στο υπάρχον modem μου.:gruebel:
2) Τα τεστ με τα speedtest δεν είναι αξιόπιστα. Από ότι διάβασα, πρέπει να κάνω τεστ κατεβάζοντας κάποιο μεγάλο αρχείο (πάνω από 500 ΜΒ) ftp πχ ftp.ntua.gr ή από premium έκδοση του rapidshare (έχω premium) και με την βοήθεια του Dumetter βλέπω την ταχύτητα. Αν μπορεί κάποιος ας δώσει διεύθυνση από κανα τέτοιο αρχείο. Αλλά πως ρυθμίζω το modem μου και το συντονίζω σε κάποια ταχύτητα? Διάβασα ότι κάποιες φορές καλό είναι να το συντονίζεις σε μικρότερη ταχύτητα για να μειώσεις τους θορύβους :gruebel:
3) Κάποιες φορές αργούν να στείλουν το SMS στο κινητό με τους κωδικούς και μπαίνουν οι νέοι πελάτες με demo κωδικούς. Το θέμα είναι που θα τους βρω :gruebel:
4) Το διάβασα ότι από εξυπηρέτηση "σκίζουν" στην Forthnet. Βρήκα κάποια τηλέφωνα: 13831 (χρέωση αστικής μονάδας), 2111008000 (χρέωση αστικής μονάδας), 2111001000 (free). Τώρα ποια δουλεύουν είναι από άλλο ανέκδοτο.

Νέα ερώτηση:
5) Τι είναι το Bridging και το Routing? Πρέπει να βάλω ένα από τα δύο στις ρυθμίσεις μαζί με τις επιλογές για PPPoE και LLC. Τώρα τι είναι όλα αυτά και πως μπαίνουν (???) ...:gruebel:

ΥΓ. @trelos sporos, ευχαριστώ για την απάντηση.
gdaou
"γάβροι=κότες"