Author Topic: Πληροφορίες για DSL συνδέσεις (μετρήσεις ταχύτητας, τιμές, προσφορές κλπ)  (Read 2977 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline diegito4

• Αλλαγή
min me xtipate sto simeio pou me ponaei re magges!ego 512 alla plirono gia 1024 me ton YPOTITHEMENO DIPLASIASMO kai i taxitita giro sto 410-420.. :'(

gia ola ftaei o @KING pou mas taize toso kairo pseftikes prosdokies..(san ton PAOK kati..panta ksekiname me filodoksies kai sto telos trome ta moutra mas ;D)

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
Καταρχήν όλα τα νούμερα είναι τα "θεωριτικά" μάξιμουμ.
Κοινώς ΠΟΤΕ δεν θα πιάσετε το μάξιμουμ.

Όσον αφορά τώρα την ταχύτητα, δοκιμάστε το ίδιο τεστ σε άλλη ώρα κατά προτίμιση όταν τα γραφεία είναι κλειστά και τότε θα δείτε άλλα νούμερα. Όταν όλος ο κόσμος στέλνει και δέχεται σπαμ είναι κάπως λογικό οι σέρβερς να είναι υπερφορτωμένοι.

Τρίτον, σιγουρευτείτε ότι το τσετ σας γίνεται με έναν κοντινό σέρβερ. Δεν έχει νόημα να τεστάρετε τη γραμμή σας με σέρβερ στην Αυστραλία εάν μένετε στην Θεσ/νίκη.

Όσον αφορά την ερώτηση του Athinaios--4 φίλε η μάρκα παίζει ρόλο αλλά εάν το θέλεις για προσωπική-οικογενειακή χρήση θα βολευτείς με όλες τις μάρκες. Εγώ πάντως θα σου πρότεινα US Robotics ή LinkSys για το σπίτι και φυσικά Cisco για ό,τι θέλει λίγο περισότερο... ζουμί. Για σπίτι πάντως ένα καλό ρούτερ δε κοστίζει πάνω απο 75 με 100 ευρώ.
Το πώς λειτουργεί ένα ρούτερ είναι απλό.
Δέχεται ένα σήμα και το κάνει "ρουτ" (δηλαδή το στέλνει) σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση IP. Συνήθως αυτή η IP διεύθυνση είναι ενός εσωτερικού δικτύου (LAN: Local Area Network).
Στη συγκεκριμένη περίπτωσή σου αυτό που πρέπει να κάνεις είναι το εξής:
Από τον τοίχο πας στο μόντεμ.
Από το μόντεμ πας στο ρούτερ.
Από το ρούτερ πας στο πισί.
Από το ρούτερ πας στο λάπτοπ.

Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικός μας θα 'ναι

Offline polman

• Αποστολή
  • **
@IronEagle

που ακριβώς στο βγάζει αυτό αγαπητέ πρόεδρου του club "Άγγελε γύρνα πίσω"? ;D ;D ;D ;D
Δοκίμασες κανένα τέστ στο ιντέρνετ? Μήπως πάει έτσι στα p2p?
Σε μένα προσωπικά στη chio, πάει ανάλογα με τις ώρες. Στις hot ώρες βγάζω 70-80kb/s (1 KB = 8 KBPS). Στις πιο lite ώρες μου βγάζει 120/130kb/s και μετά τις 12 το βράδυ χτυπάει 230kb/s. Με forthnet.
Να σημειώσω πως μεγάλο ποσοστό του προβλήματος είναι στον ΟΤΕ. Συνοπτικά εμείς συνδεόμαστε με τα dslam. Τα dslam έχουνε αρκετές θύρες και μοιράζουν internet σε αρκετούς χρήστες ταυτόχρονα. Τα dslm έχουν μια συγκεκριμένη ταχύτητα σύνδεσης με τα κεντρικά. Αυτή κανονικά πρέπει να είναι το άθροισμα των ταχύτητων των χρηστών. Επειδή κάτι τέτοιο δεν είναι πρακτικό, συνήθως βγαίνει με κάποια μέσα στατιστικά χρήστης. Όπως καταλαβένετε όταν έγινε ο διπλασιασμός δεν έγινε και ο διπλασιασμός στις ταχύτητες τα dslm... Αυτό ισχύει σίγουρα για το dslm που μπαίνω εδώ στη Χίο.

@Athinaios--4
Ψάχνοντας για router να ρωτήσει τα παρακάτω βασικά χαρακτηριστικά:
-firewall
-upnp
-ΝΑΤ
-4 θύρες utp
-wi-fi
-ύπαρξη κεραίας για wi-fi
(τα τρία πρώτα θα τα έχει ένας router κατά 99%- αλλιώς δεν είναι router ;D)
Εγώ έχω ένα linksys WAG354G. Καλούτσικο. Δεν έχει όμως κερέα ( η forthnet μου το έδωσε σκέτο) και έχει κάποια προβλήματα στις προωθήσεις πορτών τα οποία για να τα λύσεις πρέπει να ξέρεις κάποια πραγματάκια.

edit: τα ίδια πράγματα με τον δικέφαλο είπα πάνω κάτω. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε ένα router είναι
"Από το ρούτερ πας στο πισί.
Από το ρούτερ πας στο λάπτοπ."
Πολλές φορές δεν γίνετε η σωστή προώθιση. Αυτό συμβαίνει πολλές φορές στα παιχνίδια. Επίσης είναι καλό(προστασία) και κακό(π.χ. remote admin etc) ταυτόχρονα το γεγονός των εσωτερικών ip.
« Last Edit: December 18, 2006, 18:30:26 by polman »
oooooooo PAOKara exo trela...

Athinaios--4

• Guest
Euxaristo paidia kai tous 2 sas . Ypotheto oti katalava ti prepei na kano. Mia akomi erotisi omos exo .
Epeidi to modem pou mou dosan apo tin otenet den to kanei install sto laptop de tha yparxei provlima ?
Diladi apla vazo to modem kai apo kei sto rooter xoris na thelei install to modem kai sto laptop?  ???

Offline polman

• Αποστολή
  • **
Το μόντεμ που σου έδωσαν από την otenet δεν θα σου χρειάζετε πλέον. Ο router είναι και modem ταυτόχρονα.
Όταν πάρεις τον router θα κάνεις κάποιο config σε αυτόν και θα μπει στο ιντερνετ ο router. Μετά όποιο pc-laptop βάζεις πάνω θα παίρνει αυτόματα ίντερνετ και θα δημιουργήτε τοπικό δίκτυο.

ps. δικέφαλε σβήσε το πάνω μου μήνυμα γιατί τα έκανα μ@@νι

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
Ο router είναι και modem ταυτόχρονα.

Προσοχή!
Αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια.
Υπάρχουν απλά ρούτερ χωρίς μόντεμ μέσα.
Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικός μας θα 'ναι

Offline polman

• Αποστολή
  • **
Σωστός. Δικιά μου παράλειψη. Απλά μωρέ αν πάει και πει ένα wi-fi router για την dsl μου, δεν νομίζω να του δώσουν μόνο router. ;)

IronEagle

• Guest
@IronEagle

που ακριβώς στο βγάζει αυτό αγαπητέ πρόεδρου του club "Άγγελε γύρνα πίσω"? ;D ;D ;D ;D
Δοκίμασες κανένα τέστ στο ιντέρνετ? Μήπως πάει έτσι στα p2p?

Sto test pou dinei to @tsakalaki......

Για όσους θέλουν να τεστάρουν με τι ταχύτητα τρέχουν
http://myspeed.visualware.com/
εγώ που υποτίθεται πως τρέχω με 768 κbit/sec έκανα τη δοκιμή πριν λίγο και μου έβγαλε
download speed 341 kbps
upload speed 165 kbps

και πάλι καλά να λέμε συνάδερφος που μένει ούτε 2 χλμ πιο πέρα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Άραγε αυτή ήταν η αναβάθμιση του ΠΟΤΕ;

Akou ekei, .....club "girna piso"   :a1006:    :extralaugh:

to  fantazese ? ? ? ?     :aktion031:    :handshake:

Offline polman

• Αποστολή
  • **
Ναι ρε συ iron, ψήσου να κάνεις ένα! Σκέψου το λογικά. Αν όλοι αυτοί που συμπαθούν τον άγγελο συστρατευτούν μαζί σου, υπάρχει περίπτωση να γυρίσει με σένα πρόεδρο?  ;)
Είχαμε δεν είχαμε πάλι για αυτόν λέμε.

Τα test των server μην τα εμπιστεύεστε καθόλου. Αν διαβάσετε τι λένε στο http://www.adslgr.com/ θα δείτε ότι κανένας δεν τα προτείνει. Όλοι λένε για κάποιον server έμπιστο. Εγώ έχω να σας προτείνω δυο. O ftp του μετσοβίου. Δοκίμασε να κατεβάσεις αυτό π.χ.
ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/suse/i386/10.1/SUSE-Linux10.1-GM-Extra/suse/i586/grass-debuginfo-5.0.3-29.i586.rpm

Όταν φτάσει στο 30% δες τι ταχύτητα βγάζεις. Εμένα πάει τώρα με 125-130kb/s.
Ένα άλλο είναι το site της ΑΤΙ. Κατέβασε κανένα driver. Το συγκεκριμένο site κατεβάζει στη σχολή με 1,3mb/s οπότε πάει καλα.......

Offline diegito4

• Αλλαγή
polman se ayto pou dineis ego to katevazo me 46-50 pou ypotithetai exo 1024..ara ta testakia den apexoun poli toulaxiston se mena :'(

Offline DJ Cobra

• Αποστολή
  • **
Εμένα στο d/l του linux, δίνει 93,4 με 1024 γραμμή. Όχι και άσχημα (για Ελλάδα).  :P

Offline ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ

• Αλλαγή
oxi apla blepo alla blepo kai mesa apo toixous tora.peire kati parapano apo 15 meres(16)alla xalali.
kaneis gia kontres? :laugh:xtupao 70ares+(paei komatia)
ΠΑΟΚ η ισχύς σου είναι οι οπαδοί σου
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΟΚΤΣΗΣ

IronEagle

• Guest
Me to test pou ekana stin forthnet
http://speedtest.forthnet.gr/

Mou edose ta eksis stoixeia :

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 115.78Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 1.42Mb/s

...eno kapoies stigmes pianei kai 1.8 Mb/s,
Gia grammi 2048 pou exo !!!  Simantiki ayksisi, kai genika exo diapistosei oti "trexei" poli pio grigora to internet, apo paliotera !!!!

Teleiose i anaba8misi, 'H 8a anebei ki'allo ? ? ?

Offline DJ Cobra

• Αποστολή
  • **
TCP/Web100 Network Diagnostic Tool v5.2.1e
click START to begin
16/02/2007 22:33:41
Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Done
running 10s outbound test (client to server) . . . . . 195.48Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 832.54kb/s
Your PC is connected to a Cable/DSL modem

Mε 1024. Η αναβάθμιση έχει τελειώσει νομίζω.

Offline Alamana85

• Αποστολή
  • **
Έχω το Conn-X 768 και αφού τέλειωσε το συμβόλαιο μου, σκέφτομαι να κάνω νέα σύνδεση που να συνδιάζει τη γραμμή σταθερού τηλεφώνου (με το ίδιο νούμερο) και μεγαλύτερη ταχύτητα για Ιντερνετ. Ξέρετε ποιές εταιρίες συνδιάζουν ένα καλό πακέτο και εξυπηρετούν την περιοχή της Τριανδρίας Θεσσαλονίκης?
gdaou
"γάβροι=κότες"

eptalofitis

• Guest
Mi kaneis otenet i con-x.. einai toso ypouloi pou vazoun o,ti xrewsi mporeis na fantasteis sto logariasmo xwris vevaia na eisai enimerwmenos (varethika kai egw kai o pateras mou na milame me tous mpastardous gia na svisoun tis xrewseis, gia na mas poun sto telos pws kanane lathos.. -95 euro logariasmos mou irthe!!!!). Proplirwmeni syndesi pare na exeis to kefali sou isixo.. den exei simasia i etairia kata ti gnwmi mou gia poiotita i taxytita oles to idio einai. Des poia se symferei oikonomika. Gia to an eksypiretoun tin perioxi sou mporeis na rwtiseis sto katastima pou tha tin agoraseis (sigoura tha kseroun) i gia ti forthnet an mpeis sto forthnet.gr exei ena systima pou me ton arithmo tou tilefwnou sou vlepeis an exeis prosvasi.

Argonath4

• Guest
diegito4 prosekse omws gia ti to 24 mbps isxyei mono gia tis perioxes pou exei idioktito dyktio i Forthnet

Egw exw aoristou stin Forthnet sta 2048 kbps kai paei sxetika kala.... Apla akoma den exoun kanei diko tous diktyo stin perioxi pou menw wste na alaksw ki egw to symvolaio...

Offline diegito4

• Αλλαγή
Apla akoma den exoun kanei diko tous diktyo stin perioxi pou menw wste na alaksw ki egw to symvolaio...

pos kai etsi?esas tous anatolikous florous panta sta opa-opa sas exoun genikotera :nianiania:

Argonath4

• Guest
Ti yponoeis potapo ypokeimeno... ? Leuteria sto kentro reee  ;D

Se emena yparxei kai ena mperdema giati exw kanei foritotita arithmou. Thewritika stin perioxi mou prepei na exei ftasei to dyktio tous...toulaxistwn etsi elegan prin to kalokairi. Tha to psaksw apo ton allon mina :P