Ξέρω ότι με αυτά που θα γράψω θα χαλάσω πολλούς και κυρίως μια τέτοια στιγμή για την ομάδα, αλλά θέλω τουλάχιστον να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι προσωπολάτρης. Δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά όσο καιρό γράφω εδώ μέσα δεν έχω δείξει τέτοια σημάδια. Γι' αυτό όσοι με κριτικάρουν να μην με πούνε προσωπολάτρη. Άσχετο, άμυαλο ναι, όχι προσωπολάτρη.
Εγώ πιστεύω ότι ο τελευταίος που φταίει για την φετινή πορεία της ομάδας είναι ο Μπάνε. Πάνω από όλους φταίει η διοίκηση. Δεν ασχολούμαι με το αν πρέπει να φύγει ή όχι προς το παρών, γιατί πιστεύω ότι αν είναι να δοθεί λύση στο ποδόσφαιρο μέσω της λαϊκής βάσης, αυτή θα είναι η λύση και στο μπάσκετ.
Εκτός του οικονομικού, στο οποίο έγιναν τραγικά λάθη στην πορεία και ενώ υπήρχε και περιορισμένη εξ'αρχής οικονομική δυνατότητα, πιστεύω ότι τα πρώτα προβλήματα στην ομάδα προήλθαν από τον "ψυχισμό" του Τάκη. Δεν θα επεκταθώ αφού ο Πανελούδης δεν είναι ό,τι χειρότερο έχουμε ζήσει, αντιθέτως σε σχέση με αλεξόπουλους και ακριβόπουλους είναι και "συμπαθητικός", κανείς μας όμως δεν πρέπει στον απολογισμό μιας αποτυχημένης χρονιάς να ξεχνάει ότι σε διοικητικό επίπεδο και οργάνωση αυτή η διοίκηση είχε στα χέρια της κάποια δυνατά ατού που δεν κατάφερε να αξιοποιήσει στο ελάχιστο. Πρώτη η ομάδα στα εισιτήρια, δικό μας γήπεδο-στολίδι και ομάδα με λαϊκό έρεισμα στην αρχή της περιόδου και την άφησε στην τύχη της χωρίς να την "ψάξει" οικονομικά και παρασκηνιακά (αυτός ο Οικονομίδης είναι σαν τον Γκαγκάτση-ΠΑΟΚτσήδες στα λόγια από πριν και στην καρέκλα πάνω μας γαμάνε). Επίσης χωρίς προφανή λόγο άνοιξε μέτωπα και με τον προπονητή και με το λαό μεσούσης της περιόδου. Κοινώς τα έκανε μπουρδέλο. Αλλά όλοι τα ξέρουμε και τα έχουμε χιλιοπεί. Να τα δώσουμε όμως τη βαρύτητα που πρέπει.
Ιδιαίτερη μνεία όμως πρέπει να γίνει στα κοιμισμένα που φορούν την φανέλα, που κάποτε ίδρωσαν ο νυν προπονητής τους, ο Κόρφας, ο Μπάρλοου, ο Μπέρι, ο Κλιφ, ο Σάβιτς και τόσοι άλλοι παιχταράδες με πολλά κιλά αρχίδια. Η άμυνα είναι κυρίως θέμα διάθεσης κυρίως στα μεγάλα ματς. Ο καταιγισμός τριπόντων δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να βγαίνει από την προπόνηση ως σύστημα. Για έναν περίεργο λόγο οι παίχτες μας βαριόταν να παίξουν σαν να κάνουν αγγαρεία. Εγώ είδα πολλές φορές τον Μπάνε στα πρόθυρα εγκεφαλικού φέτος, λουσμένου με ιδρώτα άλλες φορές κτλ. και κάποιους παίχτες σαν μαλακισμένα να σου δίνουν την εντύπωση ότι κάνουν αγγαρεία. Λόγω προπονητή λέτε εσείς; Εγώ δεν το βλέπω έτσι.
Και το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί ο Μπάνε δεν τα έκανε πουτάνα όλα για να αλλάξει η εικόνα. Αν το δεις κακοπροαίρετα θα πεις ότι στ'αρχίδια του, δεν καίγεται κιόλας για καριέρα προπονητή και βάζει πάνω από τον ΠΑΟΚ το club του. Αν το δεις όμως καλοπροαίρετα θα πεις ότι είχε καταλάβει από νωρίς ότι οι παίχτες του δεν έχουν ελπίδα να καταφέρουν κάτι καλό φέτος και προσπάθησε να περάσει αυτό το στυλάκι του cool και του "έλα μωρέ ένα παιχνίδι είναι μην τρελαίνεστε" για να μην έχουμε πολλές απαιτήσεις και μας έρθει απότομα η αποτυχία.
Θέλω να τον δω καλοπροαίρετα γιατί με το φτωχό μου το μυαλό εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτός που έπαιζε την καριέρα του κορώνα-γράμματα τραυματισμένος, που έδινε την ψυχή του για να κερδίσει, που δεν ανέχονταν κανέναν αντίπαλο ως καλύτερο κτλ που όλοι τα ξέρουμε, να μην τρελαίνεται με αυτά που βλέπει. Εκτός αν οι άνθρωποι αλλάζουν τόσο πολύ πια στον πάγκο. Ο Μπάνε δεν έχει καμιά απολύτως ανάγκη να κάνει τον προπονητή. Καμιά.
Αν κάποιος μου απαντήσει πειστικά στο γιατί είναι προπονητής μας, αν είναι πράγματι τόσο "ζαμάν φου" τότε θα αρχίσω να σκέφτομαι κι εγώ διαφορετικά γι'αυτόν.
Με όλα αυτά δεν τον εξαιρώ από τις ευθύνες του, απλά νομίζω ότι έχει το μικρότερο μερίδιο. Κι αν η φυγή του βοηθήσει την ομάδα να ορθοποδήσει τότε πρώτος εγώ θα είμαι υπέρ. Αλλά αν φύγει ο Μπάνε και αρχίσουν να έρχονται οι σπόνσορες και μεγαλώσει το μπάτζετ, τότε με δική μας συμμετοχή θα έχει φαγωθεί για ένα "καπρίτσιο" του Τάκη ο μεγαλύτερος παίχτης που έχει φορέσει την φανέλα μας, χωρίς να του δοθεί η πίστωση χρόνου και η υπομονή που είχε δοθεί σε κάποιους μαλάκες άσχετους με την ΠΑΟΚΑΡΑ μας, έστω και σε άλλο άθλημα, όπως ο "Ντούσαν-Ντούσαν" μετά την τεσσάρα μέσα στην Τούμπα. Αν αυτό το κάναμε (γιατί κι εγώ ο μαλάκας είχα φωνάξει τότε) για έναν τυχοδιώκτη σε μια μέρα ντροπής του ΠΑΟΚ, γιατί να μην το κάνουμε και για τον Μπάνε τώρα σε μια ανάλογη αποτυχία;