μιλαμε για ενα θεμα απο τα πολλα που εγω πιστευω οτι θα παιξουν το καλοκαιρι.....αλλα παμε....παιδι αβγαλτο Poet ο Ζαγορακης και εσυ λες οτι τον ξερεις......αμφιβαλο.τωρα οτι διοικιτηκα μπορει να αποτυχει σε θεματα οργανωσης , αυτο παιζει αλλωστε απο μπαλα δεν κανει....οτι θα τον φανε οι γυρω του αυτο ειναι σιγουρο γιατι θα τον πουλισουν οι φιλοι του που υποτιθεται οτι θα ειναι μαζι του(το προβλημα θα ειναι για μενα αναποδο δεν θα υπαρχει ουτε καλοπροερετη κριτικη γιατι θα τρωνε κραξιμο απο ολους).... ο ΠΑΟΚ αυτη τη στιγμη χρειαζεται χρηματα απο χορηγους και ο προεδρος του να σπαει πορτες επειδη εχει λαο απο πισω του και ο Ζαγορακης εγω πιστευω οτι ειναι ο μονος που μπορει να το κανει....δεν θελει αλλους δημοσιοσχετιστες που θα ευχαριστουν υπουργους παιρνοντας τα ψιχουλα... θελει προεδρο με αρχιδια.....και επειδη αν δεν διοικηση ο Zαγορακης θα λεμε μια ζωη τη θα εκανε και τη δεν θα εκανε πρεπει να διοικηση....θελει 
Ρε bozik, έλεος ρε αγόρι μου ... το άβγαλτος εννοώ άβγαλτος στα επιχειρηματικά!!! Δεν εννοώ γενικώς και αορίστως!!! Δεν εννοώ στις γκόμενες, δεν εννοώ αφελής!!! Εννοώ ότι δεν σκαμπάζει απολύτως τίποτα απο επιχειρήσεις!!!
Η λύση Ζαγοράκη αδιαμφισβήτητα έχει να προσφέρει στην ενότητα. Δεν ξέρω αν ο/οι επιχειρηματίες που βρίσκονται απο πίσω του, τί σόϊ πράγμα είναι. Αν είναι ο Ανδρώνης, δεν τον θέλω, επειδή δεν γουστάρω με τίποτα τον Πετρουλάκη. Αν δεν είναι ο Ανδρώνης και το σενάριο του καλοκαιριού τελικά ξεφούσκωσε, τότε να δούμε τον/τους επιχειρηματίες!!! Είναι πολύ σημαντικό, πριν να εκφέρουμε άποψη απορριπτική ή πριν να το δεχθούμε, να ξέρουμε τον/τους επιχειρηματίες, επειδή ο ίδιος ο Ζαγοράκης έχει τεράστιο έλλειμμα στα επιχειρηματικά θέματα, αν αυτό το έλλειμμα καλύπτεται απο τους επιχειρηματίες που υποτίθεται ότι θα τον βοηθήσουν, τότε υπάρχει πιθανότητα να δουλέψει, υπο προϋποθέσεις βέβαια, αλλά υπάρχει ... αν όμως είναι κανένας που έχει ξενυχτάδικα, μαύρο χρήμα κλπ. τότε δεν πρόκειται αυτό το πράγμα να δουλέψει!! Η εικόνα του Ζαγοράκη και μόνο, δεν είναι ενδεικτική του αν είναι λύση. Αν είναι μόνος του, με έναν που θα χώσει 10 εκ. και διοίκηση κάνει μόνος του ... θα τον φάνε. Αν είναι αυτός, ένας επιχειρηματίας ή έστω 1-2 γατόνια διευθυντάδες απο πίσω, και 5 εκ. να έχει ... θα κάνει θαύματα!!!
Εν ολίγοις ... το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ένα και μοναδικό και μέχρι σήμερα, κανείς μα κανείς απολύτως δεν έχει μιλήσει γι'αυτό. Μιλάω λοιπόν εγώ. Το θέμα είναι, αυτή η εταιρεία ... αυτή η ομάδα ... να γίνει κερδοφόρα!!! Αυτή είναι η λύση για τον ΠΑΟΚ. Διότι αν δεν γίνει κερδοφόρα, τότε κάθε χρόνο θα έχει ανάγκη να καλύπτει το έλλειμά της ... και κάθε τόσο, όταν θα εξαντλύονται οι οικονομικές δυνάμεις του μεγαλομέτοχου ή του Πρόεδρου, τότε θα αναζητά το επόμενο κορόϊδο που θα βάλει τα χρήματά του. Το θέμα λοιπόν είναι θέμα νοοτροπίας. Στοχεύουμε λάθος. Ο στόχος μας δεν πρέπει να είναι η εξεύρεση επενδυτή, ο στόχος πρέπει να είναι η εξυγίανση της εταιρείας και η πραγματοποίηση κερδών. Μέχρι τώρα, οι λύσεις των φυτευτών διαχειριστών, όλες ανεξαιρέτως έχουν αποτύχει παταγωδώς!!! Μάλιστα απέτυχαν ακόμα και στο αγωνιστικό σκέλος, να είχαμε μιά ομάδα που είχε πάρει 6-7 πρωταθλήματα τα τελευταία 30 χρόνια και να είμασταν καταχρεωμένοι, λίγο πολύ, θα ήταν περισσότερο αποδεκτό, απο το να είμαστε οι μόνιμα 4ο,5ο,6οι και να είμαστε η πιό χρεωμένη ομάδα στο πρωτάθλημα!!!
Γι'αυτό η λύση στον ΠΑΟΚ, είναι συγκροτισμένη προσπάθεια, τόσο μέσω της ΠΑΕ όσο και μέσω του Α.Σ. Αυτό που γίνεται σήμερα, είναι τραγελαφικό ... το ποδόσφαιρο, είναι αυτό που δημιούργησε τον ΠΑΟΚ. Δεν τον δημιούργησε, ούτε η ποδηλασία, ούτε η άρση βαρών. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ποδοσφαιρικό σωματείο. Το γήπεδο το έκανε για να παίζει ποδόσφαιρο. Καλώς ή κακώς το 1979 διαχωρίστηκαν με νόμο Α.Σ. και ΠΑΕ και το γήπεδο παρέμεινε ιδιοκτησία του Α.Σ. Αυτό είχε τα καλά του, είχε και τα κακά του. Τα καλά ήταν ότι κανείς δεν μπορούσε να το αγγίξει. Με τα λαμόγια που εμφανίστηκαν στην 25ετία ... το γήπεδο θα το είχαν κάνει φέτες!!! Διασφαλίστηκε λοιπόν η περιουσία του ΠΑΟΚ. Καλώς. Απο την άλλη, σήμερα, δεν υπάρχει ούτε μία αξιόπιστη λύση στο οικονομικό πρόβλημα που να μην περιλαμβάνει νέα έσοδα, και τα νέα έσοδα, με το τεράστιο έλλειμα της ΠΑΕ, μόνο το γήπεδο μπορεί να είναι. Μακάρι να ήταν ένας μεγαλομέτοχος. Μα, αφού δεν υπάρχει τέτοιος, τί να κάνουμε τώρα. Αν σήμερα, έτσι για πλάκα, ο Α.Σ. εκχωρούσε το 50% των δικαιωμάτων του γηπέδου στην ΠΑΕ, η ΠΑΕ θα μπορούσε να πάρει 10 εκ. δάνειο ... για πλάκα ... σε 2 μέρες μέσα, και να καθαρίσει όλα τα χρέη μιά και έξω. Αν υπήρχαν μελλοντικά και βέβαια έσοδα, έστω απο δικαιώματα εμπορικών χώρων που θα εκχωρηθούν στο μέλλον, έστω μετά απο 5 χρόνια που θα είχε γίνει το νέο γήπεδο, η ΠΑΕ σήμερα θα μπορούσε να είναι ολοκάθαρη. Κάποιοι λένε, αυτό είναι ξεπούλημα του γηπέδου. Λάθος. Θα είναι ξεπούλημα του γηπέδου, αν τα δικαιώματα εκχωρηθούν στον νέο μεγαλομέτοχο!!! Αν εκχωρηθούν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν είναι ξεπούλημα, είναι βοήθεια στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ που πάσχει απο καλπάζουσα μορφή καρκίνου και αργά ή γρήγορα πεθαίνει!!! Καλύτερα δεν είναι τα δικαιώματα να πάνε στην ΠΑΕ, ή μήπως να τα δώσουμε σε κάνα λαμόγιο πάλι; Εγώ λοιπόν, θέλω τεχνοκράτες, θέλω συγκροτημένη προσπάθεια, θέλω ομόνοια, θέλω όραμα, θέλω αγωνιστική ανάταση, θέλω στόχους Ευρωπαϊκούς, και αυτούς δεν μπορώ να τους πετύχω με τις πορδές. Στο φινάλε φινάλε ... δεν με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα. Δεν με νοιάζει πώς θα λέγονται. Το μόνο που με νοιάζει, είναι η ικανότητά τους να πετύχουν αυτούς τους στόχους!!! Σε μιά κουβέντα που κάναμε παλιότερα, υπολογίσαμε ότι τα έσοδα απο μιά Νέα Τούμπα, θα ήταν περίπου 4 εκ. τον χρόνο για την ΠΑΕ. Θυμίζω ότι πέρυσι, 6 εκ. πουλιόταν ο Σαβιόλα!!! Δηλαδή σε 6-7 χρόνια θα μπορούμε, αν ... βάζω το αν, επειδή το αν εξαρτάται απο τα πρόσωπα, ΑΝ λοιπόν τα έσοδα αυτά πάνε στην ΠΑΕ, και διασφαλιστεί ότι θα παραμένουν στην ΠΑΕ και όχι στις τσέπες του μεγαλομέτοχου ή των διοικούντων, τότε λοιπόν σε 6-7 χρόνια, μόνο με αυτά τα έσοδα, θα μπορούσαμε να είμαστε μιά Βιγιαρεάλ, μιά Λυών, μιά Σεβίλλη!!! Δεν υπολογίζω ούτε τα διαρκείας που θα αυξηθούν, ούτε τις διαφημίσεις, ούτε τα εισιτήρια, ούτε τις εμπορικές πωλήσεις, ούτε την PAOK telephony, ούτε το PAOK TV, ούτε τις ασφάλειες PAOK, που θα υπήρχαν αν είμασταν στην Αγγλία, ούτο το αμοιβαίο κεφάλαιο ΠΑΟΚ, που θα υπήρχε αν είμασταν στην Αγγλία, ούτε τα έσοδα απο συμμετοχές ... ούτε τίποτα άλλο!!! Το θέμα λοιπόν, είναι πού βάζουμε εμείς τον πήχη, τί θέλουμε εμείς να γίνει .. τα πρόσωπα, είναι απλά εκτελεστές αυτού του οράματος ... τα πρόσωπα δεν είναι λύση, όπως δεν είναι λύση προφανώς κανένας Ζαγοράκης!!! Γιατί αν με ρωτήσετε ... Ζαγοράκης με έναν μεγαλομέτοχο και 3ο,40,5ος όπως τόσα χρόνια .... ή Χατζηκαραβουρδούμπασης ... και σε 6-7 χρόνια μέσα στις 20 της Ευρώπης, εγώ προτιμώ το δεύτερο!!! ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ CHAMPIONS LEAGUE ... και θέλω να ζώ και να το δώ!!!!