Κούδας : "Ήρθε η ώρα της λαϊκής συμμετοχής"
Ο Γιώργος Κούδας βρέθηκε στα στούντιο του "Αθλητικού Metropolis", προκειμένου να κάνει ποδαρικό στο μεγαλύτερο αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Βορείου Ελλάδος, δίνοντας τις δικές του ευχές για το νέο έτος. Ο "Μεγαλέξανδρος" του Ελληνικού ποδοσφαίρου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην μεγάλη του αγάπη, τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως ο λαός του Δικεφάλου είναι αυτός που μπορεί να δώσει τη λύση, με την δική του μαζική συμμετοχή.
"Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ"
Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τον Κούδα : "Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι αυτός που έδινε λύσεις στο παρελθόν, και θα δώσει λύση στο μέλλον. Αυτός ο κόσμος με κράτησε εμένα στην ομάδα. Την έκανε μεγάλη. Της έδωσε το όνομα που έχει, και το οποίο το σέβονται όλοι στην Ελλάδα. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα της λαϊκής συμμετοχής. Μόνο έτσι ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει ανάγκη κανέναν "μεσσία" επιχειρηματία, με την μορφή που τον είδαμε στο πρόσωπο του Μπατατούδη, με όλα τα επακόλουθα. Ο κόσμος θα πρέπει να μπει μπροστά, και όλες οι υπόλοιπες υγιείς δυνάμεις θα ακολουθήσουν. Αυτό είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ. Δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό, ούτε βέβαια από τη μια μέρα στην άλλη. Θα πρέπει κάποια στιγμή να βρεθούν τα πρόσωπα που θα μπορέσουν να εμπνεύσουν τον κόσμο, να τον βγάλουν στην επιφάνια. Θα πρέπει όλοι να είναι ενωμένοι. Λυπάμαι όταν ακούω ότι υπάρχουν σύνδεσμοι που τα βάζουν με άλλους συνδέσμους. Μα, καλά, όλοι ΠΑΟΚ είμαστε. Θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Θα πρέπει όλοι να πιστέψουν πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρει το δρόμο του, αρκεί ο κόσμος του να φωνάξει παρών και σταθεί στο ύψος του. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει ο κόσμος να μαθαίνει την αλήθεια".
"ΔΕ ΜΙΛΟΥΣΑ ΓΙΑ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ"
Σε μια αποκάλυψη προχώρησε ο Γιώργος Κούδας, για την προσπάθεια του Ολυμπιακού να τον εντάξει στο δυναμικό του. Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ εκμυστηρεύτηκε πως ο πατέρας του ήταν εκείνος που τον πίεζε να μετεγγραφεί στους "ερυθρόλευκους", και η αντίδραση που προέβαλε τον έκανε να διακόψει τις σχέσεις του με τον ίδιο για οκτώ χρόνια : "Πολλά γράφτηκαν από τις εφημερίδες. Ξέρετε πολύ καλά όλοι τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι εφημερίδες και πως γράφονται κάποια πράγματα. Εκείνη η εποχή ήταν πολύ δύσκολη για μένα. Ο πατέρας μου είχε δελεαστεί από αυτά που προσέφερε ο Ολυμπιακός και ήθελε να πάω εκεί. Με πίεζε. Εκείνη την εποχή αντιμετώπιζα πρόβλημα γιατί έτσι όπως είχαν τα πράγματα θα έμενα εκτός γηπέδων. Ευτυχώς τότε με κάλεσε ο Πετρόπουλος στην εθνική ενόπλων, και έπαιζα μπάλα. Η απόφαση που πήρα, πίκρανε πολύ το πατέρα μου. Δεν μιλούσαμε για οκτώ χρόνια. Τηλεφωνούσα στο σπίτι, μιλούσα με τη μητέρα μου, η οποία έκλεγε και μου έλεγε να κάνω κάτι. Και εγώ και ο πατέρας μου, ήμασταν εγωιστές. Ίδιοι χαρακτήρες. Φτάσαμε να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο και να μην μιλήσουμε".
"ΧΑΝΑΜΕ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΡΙΞΑΝΕ" ΣΤΟ ΣΤΕΦΑ"
Η συζήτηση πήγε και στο περίφημο παιχνίδι με τη Παναχαϊκή, με τον Κούδα να μιλά γι' αυτό : "Πολλοί μίλησαν για τον αγώνα αυτό. Εγώ τι να πω περισσότερο. Η Παναχαϊκή είχε πολύ καλή ομάδα, και εμείς παίζαμε για το πρωτάθλημα. Τι να πεις; Εμείς χάναμε τις ευκαιρίες, η Παναχαϊκή έβαζε τα γκολ, και κάποιοι πήγαν και τα "ρίξανε" στο Στέφα..."
phgh=
http://www.metrosport.gr/modules.php?name=FirstPageNews&func=viewcurrent&varid=21438