η κερκιδα των 80s εχει μεινει χαραγμενη στο μυαλο οχι μονο των ΠΑΟΚτηδων , αλλα και των αλλοθρησκων. χθεσ κυριακατικα μετα τον αγωνα, οι παππουδες στο καφενειο νοσταλγουσαν τον ΠΑΟΚ τον παλιο, νομιζοντας οτι και σημερα ειναι πανω κατω ο ιδιος... ενας βαζελος (αλλα φιλοΠΑΟΚτσης), ο κυρ σακης, μου εξιστορησε την εκδρομη και κερκιδα του Μαναβη (τον ελεγε στρατηγο Μαναβη) και των αλλων ΠΑΟΚτσηδων για τον αγωνα με την ναπολι, γιατι ειχε ζησει τα γεγονοτα και την ολη φαση απο κοντα, τοτε. απο το πλοιο το οποιο ξηλωσαν ολο σχεδον, την πορεια με το τρενο για ναπολη και την κερκιδαρα στον αγωνα. ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ, μιλουσε με τετοιο θαυμασμο που κοντευε να κλαψει... πραγματικο εγκωμιο... τα ακουγα και τα συνεκρινα με αυτα που εζησα εγω στην Τουμπα το 2010-11 οταν και πηγα πρωτη φορα... με επιασε μελαγχολια.. αν συγκρινω με την Τουμπα την σημερινη, που ειναι χειροτερη και απο το 2010-11 (απο αποψη κερκιδας), με πιανει καταθλιψη... αυτο το μεγαλειο που γεννησε στρατιες αγνων ΠΑΟΚτσηδων, πλεον δεν υπαρχει ή δεν ειναι εμφανες, εκει που πρεπει... μακαρι να υπηρχε καποιοσ να το διδαξει στα σημερινα ΠΑΟΚτσακια. θεωρω τον εαυτο μου τυχερη που ειμαι μελος σε αυτο εδω το φορουμ, καθως εδω πραγματικα οι αξιες δεν χανονται. ειναι μια κατα καποιον τροπο εγκυκλοπαιδεια του ΠΑΟΚ, εχει απο ολα μεσα... μα πανω απο ολα εχει ψυχη, αυτο το φορουμ. μακαρι οι ιδιοκτητες και διαχειριστες του PAOKWORLD να ειναι καλα και να μπορουμε να τα λεμε εδω και να μοιραζομαστε αποψεισ, αναμνησεις και νοοτροπια για πολλα πολλα χρονια ακομη.....
υγ: ειναι πολυ σημαντικο να αναγνωριζεται η αξια σου απο τους συμμαχους σου. οταν ομως αναγνωριζεται και απο τους εχθρους σου, τοτε αγγιζει τα ορια του μυθου... αυτο γιατι ο Μαναβης κυριως, αλλα και ο Νικολας που και που, μνημονευονται οχι μονο απο ΠΑΟΚτσηδες, αλλα και απο αλλοθρησκους παλιους που ξερουν να σεβονται τις αξιες και τις μεγαλες μορφες.