Νομίζω ότι συγχέουμε εδώ το "ολοι ΠΑΟΚ είμαστε" με την έννοια της προσφοράς. Ασφαλώς και ΔΕΝ είναι ίδια η προσφορά όλων που δηλώνουν ΠΑΟΚ, για τον απλούστατο λόγο ότι διαφορετική υπήρξε η δράση ενός ανθρώπου που ζει στη Θεσσαλονίκη, πηγαίνει με φανέλα της μαντσεστερ Γιουναιτεντ στο προποτζήδικο και βλέπει το ματς την ώρα που χαζεύει και κανένα αποτέλεσμα απο την β' σουηδίας, και άλλο ας πούμε ενός ανθρώπου που σφράγισε οπαδικά μια δεκαετία. Μην λέμε και ότι θέλουμε. Φυσικά κανείς δεν απαγορεύει στον φίλο του πρώτου παραδείγματος να δηλώνει παοκτσής, αλλά μην ισοπεδώνουμε και τα πάντα.
Προσωπικά ο Νικόλας μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής ως προσωπικότητα και όπως είπε ο @agraf πιο πάνω, αυτά που λέει έχουνε ΝΟΗΜΑ όσο και να μην θέλουνε να το παραδεχτούν πολλοί. Όταν ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού ανεβαίνει και το παίζει σωτήρας-χορηγός, όταν ο κ. Κώστας Ορφανός μου βγαίνει σχολιαστής στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ως "παλαιμαχος των δύο ομάδων" και παράλληλα επιδιώκει να καθορίζει ευθέως ή πλαγίως τα διοικητικά της ΠΑΕ, όταν δέκα χρόνια σε έχει τρυπήσει την Τούμπα και έχει ξεφτελιστεί μια από τις μεγαλύτερες παραδόσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν η φανέλα του ΠΑΟΚ έφτασε λόγω της σύμβασης με τον ευεργέτη Γλου να έχει ενα δικέφαλο και τρια πούμα, συγγνώμη αλλά δε φταίει κανένας Νίκος.
Και αφήστε τώρα το τι βλέπουνε αρειανοί και γαύροι. Ούτε με ενδιαφέρει. Εγώ θέλω τον ΠΑΟΚ ανεξάρτητο και επαναστάτη. Όχι να στρουθοκαμηλίζω και να φεύγουμε κάθε χρονιά απο το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με σκυμμένο κεφάλι. Ούτε να είναι ο πρόεδρός μου σε σκοτεινά δωματιακια με τον ΒΙΚΤΩΡΑ όπως μαθεύτηκε και λίαν προσφάτως.
Ο Νικόλας έχει έναν ξεχωριστό τρόπο να εκφράζεται και αυτό είναι γνωστό. Το να παίρνεις κυριολεκτικά όλα όσα λέει δεν σε οδηγεί πουθενά.
Απολαυστικός είναι π.χ. όταν λέει αποδόσεις για παιχνίδια, και λεει: "........το παιχνίδι αυτό του Ηρακλή να πουμε με τον ΠΑΟΚ ήτανε ενα με ογδοντα το αχο, δυο μοναδεχ το χι και πεντε με εκχι το διπλό". Ή όταν λέει για συναντήσεις που γίνονται, π.χ. "Ήτανε χτο κότερο του Κόκκαλη ο Σαλονίκης, ο Γκαγκάτσης, ο Γλου, ο Βεζυρτζήχ και ο κοκκινοτρίχηχ". Αυτά εντάξει στα πλαίσια του χιούμορ, τα ακούμε και γίνεται ο σχετικός χαβαλές.
Το να γατζωνόμαστε τώρα σε αυτά τα επιμέρους και να τον κράζουμε υποβιβάζει το δικό μας επίπεδο και όχι του Νικόλα. Απλώς να σκεφτούμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, εαν η κεντρική ιδέα αυτών που λέει απέχει πολύ από την πραγματικοτητα.
Παιδιά κακά τα ψέμματα, ο Κόκκαλης έχει λάβει εδώ και πολλά χρόνια το χρίσμα από τον Αμερικάνο να εκπροσωπεί τα συμφέροντά του στην ανατολική ευρώπη, και έχει επηρεάσει πολλούς παράγοντες, όχι μόνο για την μπάλα που συζητάμε τώρα αλλά και πολιτικούς φορείς. Οι μετοχές δεν είναι ανάγκη να βρίσκονται "στα συρτάρια του" για να σε έχει υπό. Όλο το σύστημα για την πάρτη του δουλεύει. Απλώς και μεις σαν υποστηρικτές της ιδέας του ΠΑΟΚ που υποτίθεται πως είμαστε, νομίζω ότι χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που να ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ στη λαίλαπα Κόκκαλη και όχι να προσπαθεί να πάει με τα νερά του σάπιου συστήματος του οποίου ηγείται.
Επίσης, επειδή είναι πολύ εύκολη η επίθεση στον Νικόλα λόγω της έκθεσής του στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης, θα επαναφέρω το ερώτημα το οποίο είχα κάνει και παλαιότερα, αλλά δεν έλαβα απάντηση από κάποιον: τον Μάκη Μανάβη, που δεν υπήρχε ούτε ένας από σας που κράζετε τον Νίκο που να μην τον παραδέχεται ως ΗΓΕΤΗ, τον ρωτήσατε επί του θέματος; Τον έχετε ακούσει ποτέ να τοποθετείται πάνω σ'αυτό;