«Πάντα στο πλευρό της ΠΑΟΚάρας»
ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΑΚΑΛΕΑ
Δεν είχε ακόμα κλείσει τα 10 του χρόνια όταν για πρώτη φορά πήγε στο γήπεδο της Τούμπας για να δει τον ΠΑΟΚ σε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Η αγάπη για την ομάδα του «δικέφαλου» είναι μεγάλη.
Τόσο μεγάλη που για να βρεθεί στο πλευρό της ξεχνά όλα του τα προβλήματα. «Ο Θεός μού δίνει δύναμη και όποτε μπορώ πηγαίνω και βλέπω τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ» λέει ο ίδιος. Ο Ανδρέας Κατσαρός, 23 ετών, "αργυρός" παραολυμπιονίκης στους αγώνες του Πεκίνου, κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, είναι ΠΑΟΚτσής «φόλα» και περιμένει με αγωνία το ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στον Αρη : «Μακάρι να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Είμαστε καλύτεροι» τόνισε μιλώντας στο «Goal».
Προχθές το τηλέφωνό του χτύπησε και ειδοποιήθηκε πως τον περιμένουν δύο προσκλήσεις για τον αγώνα: «Χάρηκα πολύ για την πρόσκληση. Ακόμα και αν δεν υπήρχαν αυτές οι προσκλήσεις, εγώ θα πήγαινα στο γήπεδο. Με πήρε τηλέφωνο κάποιος εκπρόσωπος της ΠΑΕ και μου είπε πως υπάρχουν για μένα δύο προσκλήσεις σε θέσεις VIP. Τους ευχαριστώ πολύ για την κίνηση αυτή.
Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσω το παιχνίδι. Θα είμαι εκεί». Επειτα από αυτό το τηλεφώνημα τα ξέχασε όλα. Και την κούραση που υπάρχει μετά την υπερπροσπάθεια στους αγώνες, αλλά και την εξεταστική στο πανεπιστήμιο. «Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που γύρισα από το Πεκίνο και δεν έχω παρά ελάχιστο ελεύθερο χρόνο διότι ήρθα πάνω στην εξεταστική για τη σχολή.
Είμαι στο τρίτο έτος της Νομικής. Ελπίζω όλα να πάνε καλά». Ισως μέσα του να τον ενδιαφέρει πρώτα να πάει καλά ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι και μετά ο ίδιος στην εξεταστική. Ο ΠΑΟΚ είναι η μεγάλη του αγάπη. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο μιλά ο ίδιος για τον εαυτό του, καθώς ο ΠΑΟΚ μπαίνει πρώτος.
«Είμαι ΠΑΟΚ, αθλητής της κολύμβησης και φοιτητής στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Βασικά δεν είμαι ΠΑΟΚ, αλλά ΠΑΟΚάρα. Από μικρό παιδί υποστηρίζω την ομάδα και όποτε μπορώ πηγαίνω και βλέπω τα παιχνίδια» λέει με περίσσια περηφάνια. Φέτος δεν έχει ακόμα καταφέρει να δει το «δικέφαλο» σε παιχνίδι.
Ομως είχε δώσει το "παρών" στην πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ, στις αρχές του Ιούλη: «Δεν θα μπορούσα να λείψω από την πρώτη προπόνηση της ομάδας» λέει με χαρά και εξηγεί: «Οποτε μου δίνεται η δυνατότητα πηγαίνω στο γήπεδο. Το πρώτο μου παιχνίδι ήταν ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πριν από περίπου δέκα χρόνια. Θυμάμαι ότι ο αγώνας είχε έρθει ισόπαλος και είχα στενοχωρηθεί που δεν κερδίσαμε.
Από τότε έχω πάει σε πολλά παιχνίδια. Μάλιστα έχω δει από κοντά τα περισσότερα ευρωπαϊκά, όπως εκείνο το παιχνίδι με τη Μακάμπι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και τα παιχνίδια στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ». Από το φετινό ΠΑΟΚ περιμένει πολλά, όπως άλλωστε και κάθε οπαδός του ΠΑΟΚ: «Πιστεύω πως φέτος η ομάδα θα πάει πολύ καλύτερα από πέρυσι.
Εχουμε πιο δυνατή ομάδα και ήδη ξεκινήσαμε πολύ καλά". Η τρέλα για τον ΠΑΟΚ δεν σταματά εδώ. «Φέτος θέλω να πάω ακόμα και στα εκτός έδρας. Αν μπορέσω και με βοηθήσει και η ΠΑΕ, θα ήθελα να δω τον ΠΑΟΚ και εκτός Θεσσαλονίκης» λέει. Στην πρώτη του συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες ο Ανδρέας Κατσαρός έφτασε στην κατάκτηση ενός μεταλλίου και πλέον βάζει πλώρη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει το 2010. «Ηταν μοναδική εμπειρία για όλους μας.
Σε κάθε αγώνισμα οι κερκίδες ήταν γεμάτες και αυτός ο κόσμος σού δίνει μεγάλη ώθηση. Ευχαριστώ τον Θεό γι' αυτό το μετάλλιο. Είχα στόχο να κάνω μια καλή εμφάνιση. Προσπαθήσαμε πολύ όλοι και τελικά αυτή η προσπάθεια ανταμείφθηκε». Ο επόμενός του στόχος είναι πλέον το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει το 2010. «Μακάρι να με έχει ο Θεός καλά μέχρι τότε και να δώσω και εκεί το ''παρών''». Μακάρι. Τέτοιοι Ανθρωποι, με άλφα κεφαλαίο, το αξίζουν.
http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10536&subid=2&tag=7761&pubid=1370212#