Author Topic: Σκάνδαλο Λιασου Λουκα 10/8/2004 και το "χαμένο" φαξ...  (Read 2261 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
Ωραία επειδή μ'εμένα συζητάς, ΕΓΩ σου λέω ότι ποτέ δε σκέφτηκα (ή δε θέλησα να σκεφτώ) ότι έγινε επίτηδες το λάθος.

Από κει και πέρα η περιέργεια του Γιαννόπουλου δεν με αφορά. Εμένα με νοιάζει τι λάθος έκανε σε σχέση με τις υποχρεώσεις του.
Και αν τα σκεφτείς όλα όπως τα περιγράφεις, τότε ναι θα βρεις ένα ποσοστό λάθους στο Γιαννόπουλο (από την αρχή λέω ότι δε θέλω να τον αθωώσω, αλλά να καταδείξω ως κύρια υπεύθυνο τη διοίκηση) αλλά πάλι το μεγαλύτερο ποσσοτό ευθύνης βαραίνει τη διοίκηση. Και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στο Γούμενο αλλά και στους συνεργάτες του (που αυτός επέλεξε βέβαια).

Για το τηλέφωνο στην ΟΥΕΦΑ ξέρω ότι μπορεί να πάρει, αλλά μου φαίνεται πιο εύκολο να το ζητήσει από τη διοίκηση και από τα άτομα που ούτως ή άλλως έχουν επαφές με την ΟΥΕΦΑ καθημερινές.

Δε νομίζω να καταλήξουμε κάπου. Εγώ αναγνωρίζω στο Γιαννόπουλο μικρό μερίδιο ευθύνης, εσύ το μεγαλύτερο.
Εγώ θεωρώ ότι το σκάνδαλο Λουκά ήταν σφάλμα κατά κύριο λόγο της διοίκησης, εσύ λες ότι μόνο αόριστα αγγίζει τα όρια ευθύνης της διοίκησης.
Απλά διαφέρουν οι απόψεις μας ρε παιδί μου...

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
Δεν είναι ακριβώς έτσι.

Εγώ θεωρώ ότι για το λάθος του φαξ ευθύνεται ο Γιαννόπουλος και σε λέω γιατί.
Εγώ λέω ότι για το ότι ο λάθος άνθρωπος ήταν υπέυθυνος σε αυτό φταίει η διοίκηση.

Εσύ λες ότι φταίει κυρίως η διοίκηση χωρίς όμως να με λες γιατί.

Εκτός του ότι φταίει για την επιλογή Γιαννόπουλου (την οποία της την επέβαλε ο προπονητής αλλά αυτό είναι ελαφρυντικό - όχι άλλοθι) σε ΤΙ άλλο φταίει η διοίκηση και την κατηγορείς για το μεγαλύτερο μερίδιο;
Πες μου απλά σε αυτό, αυτό κι αυτό.

Εγώ - το ξανα- λέω ότι φταίει γιατί ένας μη-επαρκής υπάλληλος (Γιαννόπουλος) βρέθηκε σε μια σημαντική θέση.
Πες μου σε ΤΙ άλλο φταίει.
Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικός μας θα 'ναι

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
Ρε  Γιάννη πάλι απ'την αρχή θ'αρχίσουμε;
Αφού τόση ώρα σου γράφω και σου εξηγώ ότι κατά την άποψη μου η συλλογή των φαξ κι η ενημέρωση του προπονητικού τιμ ήταν κυρίως αρμοδιότητα διοικητικού υπαλλήλου της ΠΑΕ.
Δεν σου φτάνει αυτό; Ούτε μπροστά ήμουν όταν ήρθε το φαξ, ούτε ποιος το πρωτοπήρε ξέρω, ούτε που το έδωσε.
Η λογική και μόνο μου λέει ότι την αρμοδιότητα αυτή συνήθως την έχουν διοικητικοί υπάλληλοι της ΠΑΕ και όχι μέλος του προπονητικού τιμ.

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
Μα ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ η διοίκηση ρε Ηλία!
Του το έδωσε το φαξ.
Και μετά ο άλλος βγαίνει και λέει "δεν με το δώσανε όλο" και "να το δείνουμε σε πολλούς τα σημαντικά νέα" και κάτι τέτοια χωριάτικα.
Τον ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ από τη διοίκηση.
Αυτός δεν ήξερε τί έπρεπε να κάνει γιατί εάν ήξερε θα ζητούσε ΚΑΙ τις έντεκα σελίδες.
Εσύ κατηγορείς δηλαδή για κάτι που η διοίκηση έκανε!
Του το έδωσε και ο άλλος σαν υπεύθυνος ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ από τις πληροφορίες που πήρε!

giannis80

• Guest
Sinonomate aderfe,mia paratirisi.Itan to trito kalokairi tou giannopoulou ston PAOK.Ta proigoumena xronia,to eperne kanonika to fax,kai tis 11 selides,afou to fax einai to idio kathe xrono.An eperne sta xeria tou mono 2 selides,den tha itan logiko na zitisei kai tis ipoloipes afou den to pire olokliromeno?Afou kserei oti to fax einai 11selido kai tou dinoun mono 2 selides,nomizo oti tha itan megali vlakeia na min rotisei pou einai oi ipoloipes.Ki an sinevei auto,diladi na pire mono 2 selides kai na to dextike(tote milame gia resital vlakeias),tote giati i grammateia edine kathe xrono 11 selides kai tora edose mono 2?

P.S Nomizo exei tin ekpompi se konserva se kana misaoro.

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
Έχουμε γράψει τόσες σελίδες για ένα γεγονός που δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων να ξέρουμε λεπτομέρειες και δεν μ'αρέσει.
Εσύ Γιάννη λες ότι λέει ψέματα ο Γιαννόπουλος κι ότι πήρε κανονικά όλες τις σελίδες;
Αν δεν λες αυτό, σημαίνει ότι το πρώτο και μεγαλύτερο λάθος το έκανε όποιος του δωσε τις λιγότερες σελίδες. Και μαζί μ'αυτόν όποιος τον εμπιστεύτηκε.
Συμφωνώ ότι θα πρεπε να χει υποπτευθεί αλλά πάλι το μερίδιο ευθύνης του είναι μικρότερο. Και δεν ξέρω λεπτομέρειες, για να σε πω τι ακριβώς έγινε.

Αλλά ο Γιαννόπουλος ήταν η τελευταία τρύπα του ζουρνά. Κι αν σε μια εταιρία επαφείεται στην "περιέργεια" και την παρατηρητικότητα της τελευταίας τρύπας του ζουρνά να διασταυρώσει τόσο σημαντικά πράγματα, τότε έχει λειτουργικό πρόβλημα αυτή η εταιρεία.
Αυτό λέω. Κι επειδή ασχολούμαι και με Quality Management και με μοντέλα Six Sigma, σου λέω ότι πιο μεγάλο λάθος από το να κατηγορήσεις έναν υπάλληλο κατώτερου επιπέδου για κάτι τόσο σοβαρό, δεν υπάρχει.

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
Καταρχήν γράψαμε τόσες σελίδες και θα γράψουμε και άλλες τόσες εάν χρειαστεί φίλε Ηλία. Και να σου πω γιατί.

Γιατί βγαίνει ο κάθε ένας και λέει πχ.

"Πουτανογέννημα Γούμενε το έκανες επίτηδες"

και σε λέω εγώ. Έλα να με πεις (όχι εσύ προσωπικά) που στηρίζει κάτι τέτοιο. Μιλάμε, ξαναμιλάμε, και ξανά και ξανά. Καταλήγουμε ότι πιθανότατα έγινε λάθος και όχι σκόπιμα.

Ωραία λέμε, ας αναρωτηθούμε γιατί έγινε λάθος. Βγαίνουν λοιπόν οι υποστηρικτές της προηγούμενης άποψης και φωνάζουν:

"Η γαμημένη η ΕΠΟ, η UEFA, η Κύπρος και το πουτανογέννημα ο Γούμενος φταίνε" χωρίς και πάλι να πουν το γιατί παρουσιάζουν κάτι αστεία "ντοκουμέντα" αποκαλούν όσους δεν τους πιστεύουν "μη-ενημερωμένα-φυτά" και πουλάνε υφάκι ότι έχουν γνώσεις από "πηγές".

Οπότε συζητάμε και πάλι, και πάλι και πάλι, και καταλήγουμε στο ότι το τμήμα δεν ήξερε επί ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ότι έχει τιμωρημένο παίκτη. Άντε να ψάξουμε γιατί λέμε.

"Το πουτανογέννημα ο Γούμενος φταίει" ξαναφωνάζουν οι προηγούμενοι "και μαζί του και ο Λάιος και η γραμματέας που δε του δώσανε το φαξ ολόκληρο. Τον πούλο όλοι ρεεεεεεεεεεε"

και άντε πάλι από την αρχή.

Η αλήθεια είναι μία.

Το φαξ το έδωσε ο Λάιος σε αυτόν που έπρεπε, τον Γιαννόπουλο. Όχι όλο, και είναι λάθος. Είναι όμως λάθος γιατί η διοίκηση δεν ξέρει από αγωνιστικά και για αυτό βάζει ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ σε κάθε πόστο. Το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ λάθος το έχει κάνει ο Γιαννόπουλος ο οποίος ΔΕ ΖΗΤΗΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΞ.

Καταλαβαίνεις ότι μπορεί ΚΑΙ η Μακάμπι να έβαλε τιμωρημένο παίκτη να παίξει κι εμείς - επειδή ο Γιαννόπουλος δε ζήτησε ΟΛΕΣ τις σελίδες - να ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ; ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ δεν ήταν του προπονητικού τιμ να δει εάν ΚΑΙ η Μακάμπι έχει τιμωρημένους; Εκτός κι αν πιστεύεις ότι πρέπει να πάει ο Γούμενος να τους πει "ξέρεις κόουτς, ο τάδε από την αντίπαλο δεν πάιζει είναι τιμωρημένος."

Αστείο λέω εγώ.

Όσο το να αποκαλείς "τελευταία τρύπα του ζουρνά" το ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ του Αναστασιάδη - που ουσιαστικά ήταν χαλίφης στη θέση του χαλίφη - είναι νομίζω αφελές.

Ο Γιαννόπουλος φέρει ευθύνη για το φιάσκο του φαξ. Ο Αναστασιάδης φέρει -μερική- ευθύνη για τον Γιαννόπουλο, και η διοίκηση φέρει ευθύνη για τον Αναστασιάδη και για τον Γιαννόπουλο καθώς και για κάθε άλλο υπάλληλο της.

Έτσι απλά.

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
Απλά έχω την αίσθηση ότι ανακυκλώνουμε την ίδια συζήτηση ξανά και ξανά.
Αφού πιστεύεις ότι την μεγαλύτερη ευθύνη την είχε ο Γιαννόπουλος, το θέμα (για σένα) θεωρείται λήξαν αφού εκδιώχθηκε τόσο ο Γιαννόπουλος όσο κι αυτός που τον έφερε.
Εγώ αντιθέτως πιστεύω ότι με την παρούσα διοίκηση και τον τρόπο λειτουργίας της, ενά παρόμοιο σκάνδαλο δεν απέχει πολύ. Όχι απαραιτήτως με φαξ και τιμωρημένους παίκτες, αλλά που θα οφείλεται στην απροσεξία κάποιου υπαλλήλου της ΠΑΕ. Κι εμείς θα συζητάμε μετά ποιος υπάλληλος της ΠΑΕ φταίει, αλλά ο ΠΑΟΚ θα χει ήδη ζημιωθεί.
Αλήθεια ξέρεις που έκανε την τελευταία προπόνηση η ομάδα, την μέρα πριν το πρώτο ματς με την Μέταλουργκ και υπό ποιες συνθήκες; Μήπως και τότε έφταιγε ο Καραγεωργίου και όχι η διοίκηση;
Μέλος του φόρουμ μου μετέφερε σχεικές λεπτομέρειες που ήταν αυτόπτης μάρτυρας

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
ναι, ξέρω (εν τελει τίποτα δε μένει κρυφό εδώ μέσα χεχεχε) που έκανε την τελευταία προπόνηση.
αυτό φυσικά και βαραίνει την διοίκηση 100%
δεν είναι αρμοδιότητα του προπονητή να τρέχει να βρει προπονητικό κέντρο και να παρακαλάει.

αλλά δεν είναι και το θέμα συζήτησης μας έτσι;

μην μπλέκουμε ΑΣΧΕΤΑ πράγματα σε μια προσπάθεια να αποδώσουμε ευθύνες στη διοίκηση του ΠΑΟΚ.

συμφωνώ 100% ότι η διοίκηση είναι μικρή και λίγη και ότι πρέπει να αντικατασταθεί το συντομότερο δυνατό από μια καλύτερη, αλλά σε αυτόν τον παραλογισμό όπου για τα πάντα φταίει η διοίκηση δεν θα ακολουθήσω πολλούς από εδώ μέσα.

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
Εσύ το θεωρείς άσχετο, εγώ όχι.
Εγώ υποστηρίζω ότι είναι ενδεικτικό της ίδιας συμπεριφοράς που οδήγησε στο σκάνδαλο Λουκά. Τσαπατσουλιά, προχειρότητα και ανικανότητα.
Και πιστεύω ότι θα δούμε πολλά ακόμα. Ειδικά αν ψάχνουμε κι εμείς ενόχους στα χαμηλότερα διοικητικά κλιμάκια της ΠΑΕ αθωώνοντας (σε ένα βαθμό) με αυτόν τον τρόπο τους πραγματικούς, κατά την άποψη μου, ενόχους που είναι η διοίκηση.
Ξαναλέω ότι ειδικά για σένα το θέμα του Λουκά θα πρέπει να θεωρείται λήξαν. Έφυγαν οι (κατά την άποψη σου) κύριοι υπεύθυνοι. Οπότε καλύτερα να μην συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση πάνω από ένα χρόνο μετά το γεγονός.

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
άι ρεστ μάι κέις φίλε Ηλία.
άλλο σε λέω άλλο με λες.

με αυτή τη λογική και κωλόχαρτο να μην έχει στις τουαλέτες, "να πάρει τον πούλο η διοίκηση".

« Last Edit: October 08, 2005, 21:05:17 by ÄéêÝöáëïò »

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
Και στο υποθετικό σενάριο που λες αφού έχει αποδειχθεί επανειλημένως ότι υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας στην ΠΑΕ, θα ήμουν σίγουρος (χωρίς να χρειάζεται να ξέρω λεπτομέρειες) ότι δεν θα έφταιγε μόνο η καθαρίστρια.
Τώρα "να πάρει τον πούλο" για κωλόχαρτα δε νομίζω.
Τέλος πάντων, αφού το πρόβλημα λύθηκε κατ'εσέ, γιατί επιμένεις να προσπαθείς να μας πείσεις τόσο πολύ σ'αυτό το θέμα; Για να μην είμαστε άδικοι με τη διοίκηση;
Αφού λες ότι κι εσύ συμφωνείς με τους χαρακτηρισμούς κατά της διοίκησης

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
δεν προσπαθώ να πείσω εσένα και εσάς.

τον εαυτό μου προσπαθώ να πείσω με τα επιχειρήματα μερικών που είναι τόσο σίγουροι ότι είτε έγινε επίτηδες λάθος είτε ότι υπάρχει κάτι ακόμα και περιμένουν να "φανεί".

δυστυχώς ότι "ντοκουμέντο" και επιχείρημα έχω διαβάσει ή ακούσει από τους υποστηρικτές του παραπάνω συνοψίζεται στο
"το ψάρι πάντα βρωμάει από το κεφάλι" και στο "τον πούλο ο γούμενος".

μερικοί θα συνεχίσουν να ψάχνουν την "αλήθεια" τους, μερικοί να παρουσιάζουν παροιμίες ως επιχειρήματα και μερικοί μπροστά στην υπερβολική αγάπη προς πρόσωπα και το υπερβολικό μίσος προς κάποια άλλα να έχουν μονίμως προκαταλήψεις και θετική ή αρνητική προδιάθεση.
είπα άι ρεστ μάι κέις.

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
Αναφορικά με την αναζήτηση ευθυνών δεν έχει νόημα όντως να συζητάμε. Γράψαμε κι οι δυο (κι όλοι οι άλλοι) τόσα ποστ.
Αλλά το "να πάρει τον πούλο" ο Γούμενος δεν νομίζω ότι σχετίζεται μόνο με το φιάσκο Λουκά. Παρότι, όπως σου εξήγησα με τόσα ποστ, η άποψη μου είναι ότι και γι'αυτό το γεγονός κύρια ευθύνη φέρει αυτός κι η διοίκηση του.
Κι εμένα αν με ρωτήσεις την άποψη μου για το φιάσκο Λουκά, θα σου πω κάτι αντίστοιχο αλλά μόνο επειδή μιλάω για τον Γούμενο συνολικά.
Αν είχα διαφορετικά δείγματα γραφής απ'αυτόν μπορεί να έκρινα αλλιώς και το φιάσκο Λουκά. Αλλά επειδή, ξαναλέω, αποδείξεις δεν μπορούμε να έχουμε, αναγκαστικά κρίνουμε με ενδείξεις.

Από το παραπάνω γεγονός συνάγεται και το "το ψάρι βρωμάει πάντα απ'το κεφάλι" που δεν είναι καθόλου αόριστο και γενικόλογο, όπως ανέλυσα σε προήγουμενα ποστ.

Νομίζω ότι αν ήθελες να πείσεις τον εαυτό σου, θα τον είχες πείσει. Δεν εννοώ μ'αυτό ότι η μια και αντικειμενική αλήθεια είναι αυτό που πιστεύω εγώ.
Απλά αν κάποιος επιδιώκει να πειστεί, δεν χρειάζεται 15 σελίδες λογικότατων σκέψεων και συλλογισμών. Δεν δέχομαι ότι συμμετέχεις σε μια συζήτηση 15 σελίδων για να πείσεις τον εαυτό σου.

giannis80

• Guest
Autin tin stigmi exei tin ekpompi se epanalipsi.O giannopoulos leei oti rotise epanaleimenws an exei erthei poinologio.Kai telika,i grammateia tou edose stis 8 augoustou,2 meres prin to mats,ena xarti me tin greece legontas tou:Mas eprikses,na,pare des.

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
@giannis80: thanks.

@liakos: Τουλάχιστον παραδέχεσαι ότι στο θέμα του φαξ δεν έχεις παρά ενδείξεις για να κρίνεις.

Το νούμερο ένα επιχείρημα για την άποψη "τον πούλο ο Γούμενος" είναι το ότι αυτός φταίει για το φαξ το οποίο επιχείρημα βασίζεται μόνο σε ενδείξεις όπως παραδέχτηκες. Ελπίζω να βλέπεις το περίεργο της όλης υπόθεσης. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στηρίζω με οποιαδήποτε μορφή το Γούμενο ή τη διοίκηση τους οποίους θεωρώ - όπως έχω ξαναγράψει - λίγους.

Αυτά που λες ακούγονται λογικά, φαίνονται λογικά αλλά παραμένουν ένα σενάριο βγαλμένο - και - από μυαλό σου. Δεν είναι απαραίτητα και η αλήθεια όπως είπες άλλωστε κι εσύ ο ίδιος. Υπάρχουν άνθρωποι που πείθονται και δικάζουν με ενδείξεις, υπάρχουν άλλοι που δεν το κάνουν. Εάν ένας πρώην φυλακισμένος δικάζεται για κλέψιμο δεν είναι ένοχος αυτόματα. Σίγουρα είναι ύποπτος, ένοχος όμως όχι. Και σίγουρα εάν το δικαστήριο τον κρίνει ένοχο μόνο με ενδείξεις τότε χάνει κάθε αξιοπιστία, όπως έχει χάσει - πιστεύω - και η κρίση του ΠΑΟΚτσή η οποία μονίμως - ή κυρίως αν προτιμάς - επικαλείται σκοτεινές δυνάμεις για τα κακά του ΠΑΟΚ.

Και αυτό ξέρεις - και εκεί είναι που πονώ - είναι το μεγαλύτερο κακό γιατί δεν μπορεί να συσπειρωθεί ο κόσμος μας πίσω από πιστευτά και αποδεδειγμένα επιχειρήματα και όχι αστυνομικές νουβέλες με αποτέλεσμα κάθε συγκέντρωση να έχει και λιγότερο κόσμο και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ λάθη σαν αυτό του φαξ να μη βγάζουν ΑΥΤΟΜΑΤΑ τον κοσμάκη στους δρόμους.

Τέλος, άποψη μου είναι ότι εάν κάποιος επιδιώκει να πειστεί ΛΟΓΙΚΑ τότε απαιτούνται πολλές σελίδες λογικότατων ποστ και όχι απλά συνθήματα γραμμένα με spray σε τοίχους και πανό.

Λυπάμαι που διαφωνούμε και σε κάτι τόσο σημαντικό.

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
Γιάννη, δεν αντιλαμβάνεσαι ότι κι η δική σου άποψη είναι βασισμένη σε ενδείξεις τις οποίες εσύ (εγώ και πολλοί άλλοι όχι) θεωρείς αποδείξεις.
Στο ξαναλέω αποδείξεις δεν μπορείς να έχεις σε αυτήν την περίπτωση. Εκτός αν βρεθούν κασέτες απ'το εσωτερικό κύκλωμα παρακολούθησης για δυο βδομάδες πριν το ματς!!!!
Και με το φυλακισμένο έχεις δίκιο, αλλά εγώ δεν θέλω να τον στείλω φυλακή τον Γούμενο. Να τον διώξω από τον ΠΑΟΚ θέλω και γι'αυτό οι ισχυρότατες ενδείξεις που έχω μου αρκούν.
Ειδικά με δεδομένο ότι αποδείξεις δεν θα έχω ποτέ. Όπως δεν είχα για τον Βουλινό, για τον Μπατατούδη κοκ.
Αλήθεια τι θα μπορούσε να είναι απόδειξη ότι ένας παράγοντας είναι ανίκανος και επικίνδυνος, αν όχι το γεγονός ότι μικραίνει το μέγεθος της ομάδας και τη δυσφημίζει συνεχώς.
Τέλος διαφωνώ κάθετα ότι το Νο.1 επιχείρημα για την στάση της πλειοψηφίας των ΠΑΟΚτσήδων εναντίον του Γούμενου είναι ότι αυτός φταίει για το φαξ.
Και πιστεύω ότι εκφράζω την άποψη της πλειοψηφίας αυτών που δεν τον θέλουν στον ΠΑΟΚ. Είναι απλά ένας μικρός κρίκος στην αλυσίδα της επικίνδυνης, για τον ΠΑΟΚ, συμπεριφοράς του.

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
Εάν ρωτήσεις 100 ΠΑΟΚτσήδες να σε ονομάσουν το μεγαλύτερο λάθος του γούμενου τί θα σε πούνε; Εγώ σε λέω το φιάσκο λουκά και από κοντά το ότι έδιωξε τον αναστασιάδη. Εάν τους ρωτήσεις γιατί πρέπει να φύγει θα σε πούνε γιατί είναι άφραγγος, και εάν τους ρωτήσεις ποιος να έρθει θα σε πούνε... διάφορα.

Η "φυλακή" στο παράδειγμα που έδωσα αντιστοιχεί στην καταδίκη του κατηγορούμενου. Το δικαστήριο μπορεί να αποφάσιζε ότι ο κατηγορούμενος δε μπορεί να μένει πια στην πόλη, ή ότι δε θα μπορεί να περπατάει συγκεκριμένους δρόμους... Η απόφαση είναι καταδικαστική, όσο "ελαφριά" κι αν είναι, παραμένει καταδίκη χωρίς αποδείξεις, μόνο με ενδείξεις.

Απόδειξη ότι ο παράγοντας είναι λίγος είναι όταν έχεις συγκεκριμένες προτάσεις που ο παράγοντας αδυνατεί να ικανοποιήσει ενώ εσύ - πρόσεξε το αυτό - μπορείς ή έχεις κάποιον που μπορεί για εσένα. Από τη στιγμή δηλαδή που έχεις καλύτερη διάδοχη κατάσταση, ο πρώην παράγοντας είναι λίγος.

Λες για τη δική μου άποψη.
Μα η δική μου άποψη δεν καταδικάζει κανέναν με ενδείξεις. Η δική μου άποψη λέει αυτό που το υπεύθυνο "δικαστήριο" δηλαδή η διοίκηση του ΠΑΟΚ, είπε! Και τί είπε; Ότι φταίει ο Γιαννόπουλος. Απλά μέσα στη συζήτηση σε παρέθεσα τις απόψεις μου για τα "επιχειρήματα και ντοκουμέντα".

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
Ίσως είναι το πιο χτυπητό παράδειγμα αλλά δε νομίζω να είναι η αιτία που θέλουν να φύγει. Ξεκάθαρα η αιτία είναι ότι δεν μπορεί να πάει τον ΠΑΟΚ πάνω από εδώ που είναι.
Και δεν μπορεί γιατί 1)δεν έχει λεφτά (το βασικότερο), 2)θέλει να βγάλει λεφτά από τον ΠΑΟΚ (όχι απαραιτήτως κακό αλλά μαζί με τα άλλα πολύ κακό) και 3)δεν έχει ικανότητες.
Παράδειγμα για το τελευταίο αποτελεί και το σκάνδαλο Λουκά.

Για τη φυλακή λέω απλά ότι κι εγώ προσωπικά αν μου ζητούσες να αποφασίσω αν θα πρέπει να πάει φυλακή ο Γούμενος, δεν θα σου απαντούσα τόσο εύκολα. Σαφώς και η σοβαρότητα της πιθανής ποινής επηρεάζει την κρίση του καθενός μας και τον τρόπο που η κρίση αυτή διαμορφώνεται.

Θεωρώ ότι δεν είναι δουλειά μου να πω ποιος θα ρθει ούτε να πω στο Γούμενο πως να κάνει τη δουλειά του. Απλά εγώ προσωπικά θεωρώ δεδομένο ότι δεν μπορεί να με πάει παραπάνω. Αυτό για μένα αρκεί. Τοχω γράψει κι αλλού: ή σταματάω να ασχολούμαι με ΠΑΟΚ ή απαιτώ αλλαγή διοίκησης. Σίγουρα δε συμβιβάζομαι με διοίκηση που απλά δεν μπορεί παραπάνω.
Δεν έχω επαφές με επιχειρηματίες που μπορούν να πάρουν τον ΠΑΟΚ. Αν εννοείς τι γράφεται στις εφημερίδες, φέξε μου και γλίστρησα...

Καταλαβαίνεις πόσο οξύμωρο είναι αυτό που γράφεις. Έχει πλάκα γιατί πράγματι αυτό έγινε. Το "δικαστήριο" (η διοίκηση) ήταν ταυτόχρονα κι ένας από τους κατηγορουμένους (για πολλούς από εμάς). Και ω! του θαύματος αθώωσε τον εαυτό του...

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
Το οξύμωρο φίλε Ηλία είναι αυτό που λες εσύ, όχι αυτό που λέω εγώ.

Το "δικαστήριο" (η διοίκηση του ΠΑΟΚ) δεν ήταν ένας από τους κατηγορούμενους ΜΕΧΡΙ το σκάνδαλο Λουκά το οποίο της χρεώθηκε από τον κόσμο ο οποίος βασίστηκε σε ενδείξεις και στην υπερβολική αγάπη προς συγκεκριμένα πρόσωπα.

Και από εκείνη τη στιγμή και μετά άρχισαν τα ωραία. Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα των Δυτικών (γιατί τα παιδιά κρατούν αρχείο) νομίζω θα σε πεισεί. Δες πόσες ανακοινώσεις - και το ύφος τους - πριν το σκάνδαλο, και δες πόσες μετά.

Το οξύμωρο λοιπόν είναι το ότι αντί να πιστέψεις σαν ΠΑΟΚτσής τη διοίκηση σου που σε είπε "αυτός ο υπάλληλος φταίει" εσύ πίστεψες τον υπάλληλο που φταίει και τα έβαλες με τη διοίκηση γιατί έδιωξε άνθρωπο που αγαπούσες.

Και αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια αυτή η άποψη να περάσει σαν αλήθεια με ενδείξεις και συνθήματα.

Ούτε εγώ θέλω να κάτσει ο Γούμενος στον ΠΑΟΚ. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ό,τι να'ναι ως "ντοκουμέντο" και "απόδειξη".

Καταλαβαίνεις ότι εάν πχ ο Γούμενος πάρει αύριο το αεροπλάνο και μέσα σε αυτό είναι στέλεχος της Μακάμπι θα βγούνε μερικοί και θα μιλάνε για... σκοτεινές συναλλαγές στον αέρα; Και θα έχουν και την απαίτηση να τους πιστέψουμε αλλιώς είμαστε μη-ενημερωμένα φυτά; Να είμαστε σοβαροί. 

Προσωπικά πιστεύω πως το Γούμενο δε μπορείς να τον κουνήσεις αυτή τη στιγμή όσο κι αν ουρλιάζουμε. Συνεπώς ο κόσμος θα πρέπει να συγκεντρωθεί στην προσπάθεια της Λαικής Βάσης η οποία με έμμεσο τρόπο μπορεί να τον διώξει.

Και πιστεύω ότι προσωπολατρεία και τυφλό μίσος καθώς και ενδείξεις και "ντοκουμέντα" ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ κάνουν στην προσπάθεια να ενημερωθεί ΣΩΣΤΑ ο ΠΑΟΚτσής.