To thema einai an tha mporei na kathetai (h na ton kathizei o kwstikos) ston pagko, otan den einai se kalh katastash h tha exei monimws mia thesh kaparwmenh sthn endekada eis varos kapoiou allou pio formarismenou paikth.
Επειδή όλοι ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει δημοκρατία, ισότητα, ίση μεταχείριση κτλ., δεν είναι δυνατόν με τα υπάρχοντα δεδομένα στον ΠΑΟΚ, δηλ. τον τρόπο με τον οποίο ήρθε, το λόγο για τον οποίο ήρθε (μεταλαμπαδευτής εμπειριών και στήριγμα στην ανανέωση) και το βεληνεκές που έχει αποκτήσει σαν παίκτης μετά το Ευρωπαϊκό, να μην ξεκινάει βασικότατος στον ΠΑΟΚ. Και αν τυχόν "τολμήσει" οποιοσδήποτε προπονητής να τον καθίσει στον πάγκο λόγω ντεφορμαρίσματος, τότε τον "τελείωσε" σαν παίκτη, τη στιγμή που ήδη έκλεισε και τα 34. Κανείς δεν μπορεί να πει
με σιγουριά αν πρέπει να παίζει ή όχι. Το δεδομένο είναι ότι -και το λέω ευγενικά- δεν είναι στα επάνω του. Σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Το θέμα λοιπόν είναι άλλο για εμένα: Τον αφήνεις στον πάγκο Κωστίκο (και συνάμα τον τελειώνεις), ή εξακολουθεί να παίζει για όλους τους προαναφερθέντες λόγους?
Από τη μια έχω μια ένσταση για όσους θεωρούν ότι ίσως δεν πρέπει να παίζει: Καταρχήν, κανείς προπονητής ΔΕΝ τολμάει να τον βγάλει. Αν μείνει στον πάγκο και χάσει η ομάδα, θα αλλάξει πόλη ο προπονήτης. Ειδικά προπονητής του βεληνεκούς του Κωστίκου, δεν τολμά νομίζω να τον αφήσει έξω, εφόσον είναι υγιής και όχι τραυματίας. Και το γεγονός ότι ένας Ρεχάγκελ, που κινείται πολύ πιο ευέλικτα τουλάχιστον από τον Κωστίκο (στο όνομα μιας ανανέωσης στην εθνική θα μπορούσε να τον αφήσει "αναίμακτα" έξω, τη στιγμή που και ο ίδιος ο Ζαγόρ εξέφρασε την επιθυμία αυτή), θέλει τον Ζαγόρ στην εθνική, ίσως κάτι σημαίνει, ίσως και τίποτα βέβαια (στα πλαίσια της γνωστής ελληνικής ισοπεδωτικής νοοτροπίας).
Εγώ δεν τρελάθηκα σε βαθμό υστερίας, όπως και ο Μπιλλ που τα λέγαμε το καλοκαίρι, με τον ερχομό του Ζαγόρ. Καλώς να ορίσει λέγαμε, αλλά ως εκεί. Ως εκεί, γιατί απλά υπήρχαν αμφιβολίες για την αγωνιστική του κατάσταση (στους άλλους τομείς όλοι ξέραμε ότι θα συνδράμει τα μέγιστα), και το αντιμετωπίσαμε με μια απλή ΕΥδιαθεσία, γιατί σίγουρα ήταν κάτι θετικότατο στη μιζέρια του καλοκαιρινού ΠΑΟΚ (έτσι δεν είναι Μπιλλ?).
Και καταλήγω: Επειδή είναι σημαντικό να παίζει ο Ζαγόρ για πολλούς λόγους, επειδή δε νομίζω πως πρέπει απο φέτος να αποσυρθεί (ίσως όμως το καλοκαίρι αν συνεχίσει έτσι καθοδικά), επειδή δεν πιστέυω ότι καταχράζεται αγωνιστικό χρόνο από τους μικρούς της ανανέωσης (δόξα τω Θεώ όλοι παίρνουν πολύ χρόνο), επειδή ΔΕ νομίζω ότι παίζει βασικός, ενώ κάποιος άλλος είναι ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ καλύτερος και αδικείται που παίζει ο Ζαγόρ αντί αυτού, θεωρώ πως δεν μπορεί να μην παίζει στο
σημερινό ΠΑΟΚ βασικός και τηρουμένων βέβαια όλων των ανωτέρω αναλογιών. Πάντα με γνώμονα το σήμερα και τα τωρινά δεδομένα.