"Einai megalh ikanopoihsh na eisai ÐÁÏÊôóáêé" se sms pros ton manager tou o teo..... diavaste parakatw apo to sportime.gr
Έχουμε ακούσει κι έχουμε ακούσει για λεπτομέρειες σε μεταγραφές, όμως ο Θοδωρής Ζαγοράκη ξεπέρασε κάθε όριο. Όπως αποκάλυψε ο Κίμωνας Κοκορόγιαννης, καταλυτικό ρόλο στην επιστροφή του αρχηγού στην Τούμπα έπαιξε ένα sms γεμάτο νόημα. "Είναι μεγάλο πράγμα να είσαι ΠΑΟΚι", είχε γράψει ο Ζαγοράκης και το ένιωσε για τα καλά σήμερα. Περίπου 3.000 οπαδοί του δικεφάλου υποδέχτηκαν τον "Τεό" στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" και τον αποθέωσαν, με τον Ζαγοράκη να δηλώνει μετά την υπογραφή διετούς συμβολαίου. "Ευχαριστώ το Θεό που έζησα αυτή την ημέρα".
Ο παλαιός που ήρθε είναι αλλιώς, όμως ο νέος του ΠΑΟΚ είναι ωραίος. Ο Σικαμπάλα έχει κλέψει τις καρδιές των οπαδών του δικεφάλου και στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου υποσχέθηκε ακόμα περισσότερα, απ' όσα έχει δείξει μέχρι τώρα. «Δεν φοβάμαι απολύτως τίποτα. Ανυπομονώ να αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις και να πραγματοποιήσουμε όλα όσα ονειρεύεται ο κόσμος».
Παρουσίαση καρδιάς
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης επέστρεψε και τυπικά στο σπίτι του. Η Τούμπα άνοιξε τις πύλες της για να υποδεχθεί τον φυσικό ηγέτη του Δικεφάλου του Βορρά. Ήταν η δεύτερη υποδοχή, μετά από αυτή του αεροδρομίου. Χιλιάδες φίλοι βρέθηκαν και στο γήπεδο της ομάδας για να τον αποθεώσουν. Σάστισε.
Υπέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες το διετές συμβόλαιό του και λίγο μετά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να φωτογραφηθεί και να αποθεωθεί εκ νέου. Συνθήματα για πρωτάθλημα ακούστηκαν και στην Τούμπα που υποδέχθηκε τον Ζαγοράκη μετά από τόσα χρόνια προσμονής.
Στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου δημιουργήθηκε στην αίθουσα το αδιαχώρητο. Ο Γιάννης Γούμενος πήρε τον λόγο: «Είναι σήμερα μία μεγάλη ημέρα για τον ΠΑΟΚ. Είναι μία γιορτή. Γιορτάζουμε την επιστροφή του αρχηγού στο σπίτι του. Την επιστροφή στην ομάδα που αγαπάει. Συνέβαλαν πολλές δυνάμεις για να γίνει αυτή η μεταγραφή. Κάποιος από μηχανής Θεός μα βοήθησε να την ολοκληρώσουμε. Τον θέλαμε, ήθελε και αυτός, ήθελε και ο κόσμος, ήθελε και ο μάνατζέρ του Κίμωνας Κοκορόγιαννης, τον οποίο πρέπει να ευχαριστήσουμε για τα πολλά ταξίδια που έκανε στην Μπολόνια για να λύσει το συμβόλαιό του. Κίμωνα σε ευχαριστούμε».
Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ συμπλήρωσε για τις δυσκολίες της μεταγραφής: «Πιστεύω ότι αυτή η μεταγραφή του Ζαγοράκη είναι η μεγαλύτερη αυτή την περίοδο. Αποκτήσαμε τον αρχηγό της εθνικής, τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του Euro. Τέτοιους παίκτες θέλει ο ΠΑΟΚ. Δεν κρύβω ότι εγώ από πέρυσι ήθελα τον Θοδωρή στον ΠΑΟΚ. Τέλος καλό όμως, όλα καλά. Όταν στο ξεκίνημα του καλοκαιριού ενημέρωσα την τεχνική ηγεσία για την μεταγραφή αυτή, όλοι έμειναν έκπληκτοι. Σταμάτησαν όλα τα μεταγραφικά σενάρια. Κάναμε υπομονή, κρατήσαμε στάση αναμονής και μια μυστικότητα. Υλοποιήθηκε αυτό το σχέδιο και τώρα τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Υγεία και ό,τι επιθυμεί για τον ίδιο και την οικογένειά του»
«Η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα»
Όσα θα έλεγε ο Θοδωρής Ζαγοράκης αναμένονταν με μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτός, όμως, μίλησε λες και ήταν σε μία παρέα στο σπίτι του. Με λόγια αυθόρμητα όπως τον έχουμε συνηθίσει σε όλες τις συνεντεύξεις, για τις οποίες προειδοποίησε ότι δεν είναι καλός.
«Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να ζήσω αυτές τις στιγμές. Δεν θα τις ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου. Είχα πάντα το μυαλό μου να γυρίσω στον ΠΑΟΚ γιατί είναι η μεγαλύτερη ομάδα. Όπως περίπου τα είπε ο πρόεδρος έγιναν όλα. Ήταν και δική μου επιθυμία να έρθω. Ξέρω ότι και ο κόσμος το ήθελε γιατί με αγαπάει . Ξέρουν, όμως, κι αυτοί πόσο τους αγαπάω. Κάποιοι μπορεί να πουν ότι αυτή δεν ήταν η καλύτερη επιλογή για έναν επαγγελματία. Εγώ έτσι είμαι. Λειτουργώ με το συναίσθημα. Και δεν μετανιώνω για ό,τι και αν κάνω. Από εδώ και πέρα δουλειά. Με την βοήθεια του κόσμου γιατί μεγάλη ομάδα σημαίνει κόσμος. Να μας βοηθάει ουσιαστικά. Έμαθα ότι στο δεύτερο παιχνίδι με την Χαλκηδόνα παίζουμε σε άδειο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να παίξει ποτέ ξανά σε άδειο γήπεδο».
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Ζαγοράκης άφησε να του ξεφύγει και κάτι για το μέλλον... «Ήρθα να παίξω μπάλα. Αυτό με ενδιαφέρει προς το παρόν... ή στο μέλλον δεν ξέρω», είπε και όλοι κατάλαβαν ότι τα πάντα είναι πιθανά.
Από την πλευρά του ο Κίμωνας Κοκορόγιαννης ήθελε να προσθέσει ένα περιστατικό: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο για τα καλά του λόγια. Ό,τι έκανα ήταν για τον Θοδωρή και γι αυτό που ήθελε . Όταν μου το πρωτοείπε, του απάντησα αν αισθάνεται σίγουρος. Μου είπε. Ναι. Ξεκίνησα επαφές με την Μπολόνια. Σε κάποιο σημείο από όλες αυτές τις ημέρες που ήταν δύσκολες για εμένα μου έστειλε ένα μήνυμα. Θα το αποκαλύψω και ας θυμώσει. Μου έγραψε... Είναι μεγάλη ικανοποίηση να είσαι ΠΑΟΚι. Τελείωσε. Κατάλαβα πως έπρεπε να κάνω τα πάντα για να γυρίσει στην Θεσσαλονίκη».
"Τους ευχαριστώ..."
Πήρε το ευρωπαϊκό κύπελλο και έτυχε θριαμβευτικής υποδοχής στην Αθήνα. Έρχεται στον ΠΑΟΚ και ζει κάτι ανάλογο από τους οπαδούς της αγαπημένης του ομάδας. Μία υποδοχή αθλητή άνευ προηγουμένου για τον αθλητισμό της Θεσσαλονίκης, για έναν ποδοσφαιριστή που έτσι και αλλιώς έχει γράψει την δική του ιστορία στον Ελληνικό αθλητισμό.
Η πτήση 120 της Aegean έφθασε στο αεροδρόμιο Μακεδονία λίγο πριν τις 18:50. Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες κατέβηκαν πιο νωρίς και αυτός έμεινε τελευταίος. Τον ενημέρωσαν για τους 3000 φίλους του ΠΑΟΚ που τον περίμεναν και προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία του. «Τους ευχαριστώ όλους. Είναι ότι καλύτερο για εμένα. Θα τα πούμε σε μισή ώρα...» τόνισε, δίνοντας το σημαντικότερο ραντεβού για την Τούμπα όπου και θα γίνει η επίσημη παρουσίαση.
Τρεις φορές έκανε προσπάθεια να βγει από την αίθουσα αλλά δεν τα κατάφερε. Όλοι ήθελαν να τον αγκαλιάσουν και πραγματικά κινδύνευσε από τις εκδηλώσεις λατρείας.
«Revolution» ή επανάσταση έγραφε η μπλούζα του, που έδινε άλλο νόημα στην όλη διαδικασία.
Από τώρα και μέχρι τις οκτώ περίπου αναμένεται ο Ζαγοράκης με την ανάλογη συνοδεία να φθάσει στη Τούμπα για να παρουσιαστεί και επίσημα.
Λίγο πριν την άφιξη
Ώρα 17:00 και στο αεροδρόμιο Μακεδονία οι πρώτοι φίλοι του ΠΑΟΚ γεμίζουν την αίθουσα αφίξεων εσωτερικών πτήσεων. Είναι αυτοί που ήθελαν να βρεθούν εκεί από νωρίς για να πάρουν την καλύτερη θέση, ώστε να πλησιάσουν όλο και πιο κοντά στον αρχηγό της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Ο Ζαγοράκης επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη και ο κόσμος του ΠΑΟΚ, ολόκληρη η πόλη έχει ανοίξει τις αγκαλιές της για να τον υποδεχθεί.
Τα πρώτα συνθήματα δόνησαν την ατμόσφαιρα του αεροδρομίου, εκεί όπου και οι αστυνομικές αρχές είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Μετά τις έξι οι φίλοι του ΠΑΟΚ έφθαναν σίγουρα του 2500 και ο ενθουσιασμός είχε ξεφύγει από κάθε όριο. Συνθήματα για πρωτάθλημα, για τον αρχηγό και τις υποσχέσεις που έδωσε για την επιστροφή:
«Οεό οεό με αρχηγό τον Τεό, πρωτάθλημα θα πάρουμε ολέο», «Ζαγοράκη είσαι τρέλα με του ΠΑΟΚ την φανέλα» φώναζαν εκστασιασμένοι οι φίλοι του Δικεφάλου που είχαν ετοιμάσει μεγάλη γιορτή, για την μεγάλη επιστροφή. Στην Τούμπα την ίδια ώρα ολοκληρώνονταν οι προετοιμασίες για την άφιξη του αρχηγού και ένα πανό έγραφε ... «Καλώς ήρθες Θόδωρε».
KALWS HR8ES ARXHGE!!!!!

:05:

:04: