Re sis kai oi 2,
to sima tis omadas, ka8e omadas, antiprosopeyei apo mono tou tin perioxi apo opou katagete (kai exei tin dikia tou istoria os simbolo, kai ayto pou antiprosopeyei....!
(esoteriko)
1.gayros, dafnostefanomenos neos , o opoios simbolizei tin agnotita, ton a8litismo to ey agonizes8e,
somateio gay-ros, idri8ike apo naytergates oi opoioi ergazotan kata pliopsifia sto limani pou einai symbolo tou PIRAIA!!
SYMBOLO TOU PIRAIA: o gay-ros me to SYMBOLO TOU (afton ton dafnostefanomeno)
2.pao, triffili, to opoio simbolizei tyxi ,
somateio pana8ina'i'kos , idri8ike apo tin ipsili koinonia tis a8inas oi opoioi eixan tin anesi ston eley8ero xrono tous na sxoli8oun kai me to podosfairo (milame gia to 1908)
SYMBOLO THS A8HNAS : o pana8ina'i'kos me to symbolo tou
3.aek , bizantinos aetos, bizantina xromata ta opoia symbolizoun to bizantio,
somateio aek, idry8ike apo prosfyges tis Polis pou METEFERAN to symbolo tou byzantiou apo tin Kon/poli!
4.paok , bizantinos aetos , o opoios exei kleista ta ftera (se anti8esi me ayton tis aek) os endeiksei pen8ous!
somateio paok (paromoios me aek)
SYMBOLO THS 8ESSALONIKHS : o paok me to symbolo tou
(eksoteriko) mia kai pou aneferes to monaxo
1. bayern muenchen , bayareziki simaia sti mesi tou simatos kai giro ta grammata tis omados, symbolizei tin BAYARIA
somateio: idri8ike (paromoios me pao)
SYMBOLO TOU MONAXOU KAI KATEPEKTASI OLHS THS BAYARIAS: Bayern muenchen me to simbolo tis
2.real madriths , basiliki korona
somateio idri8ike kata pasa pi8anotita apo tin basiliki oikogeneia, eksisou kai to onoma "basillisa"
SYMBOLO THS MADRITHS: REAL me to symbolo tis
3.f.c. barcelona, ena <poli sima> apo diafora symbola ta opoia exoun ta xromata tis katalonias , ton stayro ton stayroforon kai ta xromata tis ispanias
somateio idri8ike apo katalanous
SYMBOLO THS BARKELONHS KAI KATEPEKTASH OLHS THS KATALONIAS : f c barcelona me to symbolo tis
4.agglia synoptika: (koukoubagies , kanonia , an8rakorixoi klp., psakste na deite ti symbolizei to ka8e ena kai ti antiprosopeyei...)
Diladi kai oi skopianoi pou "danistikan" to onoma kai to SYMBOLO tis makedonias (to asteri) kala kanan afou patane kai aytoi stin arxaia makedonia kai nio8oun kai aytoi yperifanoi gia tin Makedonia!!! (eeee..... de pame kala...)
Psaxno na bro apegnosmenos paradeigmata pou mporei na isxyei ayto pou lete , 'H gia ayto pou ekane o S.F. Monaxou kai ebale gia symbolo tou syndesmou PAOK, tou monaxou to symbolo, alla den mou erxonte, oute ston a8litismo, oute ston politiko tomea!!!!
Mporoume na milame diladi gia katalanous oi opoioi zoune stin madriti , na baloun symbolo se kapio sima tous tin basiliki korona...?

Mporoume na milame gia Ellines pou zoune stin Tourkia na baloun symbolo se kapoio somateio tous ena tourkiko symbolo...?

Mporoume na milame gia Tourkous pou zoune stin Ellada, na baloun aytoi s'ena somateio tous ena symbolo ka8ara elliniko...?

De sas katalebeno simera pragmatika olous............
Diladi stin mia periptosi einai kapelosi enos symbolou, kai stin alli den einai....?

Pragmatika de sas katalabeno............