και μια ερωτηση απο εμενα προτου απαντησεις στον HOMO PAOKUS ,ποιος ο λογος υπαρξεις του χρυσου δικεφαλου εκτος απο την καμπανια να γραφτουν μελοι στον α.σ 
Ο Χ.Δ. είναι ένα σωματείο το οποίο ιδρύθηκε για να βοηθάει τον ΠΑΟΚ ... τον Α.Σ. την ΠΑΕ και την ΚΑΕ. Απ'όσο κατάλαβα 3 χρόνια τώρα πέρασε απο διάφορες φάσεις προκειμένου να βρεί την ταυτότητά του, και γνώμη μου, την έχει βρεί κατα 80% ... όχι απόλυτα. Προσωπική μου άποψη φυσικά ... θεωρώ ότι είναι το πιό υγιές κομμάτι του ΠΑΟΚ. Εδώ και 4 και πλέον μήνες που είμαι εκεί μέσα, γνωρίζω ότι ....
1. Κάνει απολύτως ανοιχτές συγκεντρώσεις κάθε Πέμπτη όπου ο οποιοσδήποτε, ακόμη και αν δεν είναι μέλος μπορεί να τοποθετηθεί ... όχι μπορεί να τοποθετηθεί απλά ... τοποθετούνται για όλα τα θέματα υποχρεωτικά όλοι οι παριστάμενοι εκτός και αν κάποιος δεν θέλει να μιλήσει.
2. Όλα τα θέματα μπαίνουν σε ψηφοφορία στο τέλος, αφού έχει αναπτυχθεί επιχειρηματολογία και οι πολλοί κερδίζουν.
3. Δεν έχω διακρίνει ομάδες και κάστες, όλοι είναι φίλοι με όλους και όλοι κοιτάμε το καλό του ΠΑΟΚ.
4. Όποτε έχει δεχθεί αίτημα για βοήθεια απο οπουδήποτε, βοηθάει. Τελευταία παραδείγματα ... το σοβαρό οικονομικό ποσό που προσφέραμε το βράδυ που χώνανε όλοι τα λεφτά για τον Σαλπιγγίδη ... τα 145 διαρκείας που έχουμε πάρει στην ΠΑΕ, παρά το ότι είμαστε 118 άτομα, το άτομο που διαθέσαμε στην επιτροπή σωτηρίας, ο Αντώνης ο Καρούσης και πολλά πολλά. Έρχονται απίστευτες αιτήσεις, απο τον Α.Σ. το τμήμα του παιδικού Βόλευ θέλει ας πούμε 3 χιλιάρικα .... βγάλτε μάγκες ... τσοντάρετε .... Εγώ προσωπικά πιστοποιώ αυτό που εγώ βλέπω, γι'αυτό το λόγο και έχω κολλήσει εκεί τώρα 4 μήνες ενώ είμαι απο τον χαρακτήρα μου ατίθασος και μέχρι πρότεινος δεν μπορούσα να ενταχτώ σε καμμία ομάδα ατόμων!!! Υπάρχουν πολλά περισσότερα που κάνει ο Χ.Δ. και ειλικρινά τον αδικώ με αυτά τα λίγα που έχω γράψει.
5. Παίρνει πρωτοβουλίες, προσπαθεί να βρεί τρόπους να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα .. ΑΣ, ΠΑΕ, ΚΑΕ. Χθες είχαμε τον Ψωμιάδη τον Διονύση. Μιλάμε είχαμε απίστευτη συζήτηση. Είπαμε πράγματα που αν τα έλεγα εδώ σε κάποιον θα με θεωρούσε αγενή και θα με έβριζε. Περνάνε γενικώς τα πάντα απο κόσκινο και δέχονται όλοι πολλή κριτική. Τι δεν τον είπαμε τον Νιόνιο ... εγώ μόνο τον είπα ... είστε τόσο αφελείς να πιστεύετε ότι θα φύγει ο Πανελούδης; Γιατί να μην σας έχει μπροστά όπως ο Γούμενος έκανε το καλοκαίρι με την επιτροπή σωτηρίας ... και μία των ημερών να σε πεί ... σε παρακαλώ κύριε ... πέρνα έξω!!! Και σας πληροφορώ ότι ο Διονύσης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, όσο επώδυνες και να ήταν. Αλλά βγήκε και κάτι καλό θέλω να πιστεύω. Το ίδιο γίνεται και με τα θέματα της ΠΑΕ ... το ίδιο και του Α.Σ
Πριν μερικούς μήνες πέθανε ο φροντιστής του γηπέδου ο Χασιώτης. Ο Κατσαρής το καλοκαίρι δέχθηκε προειδοποιητική επίσκεψη απο την αστυνομία για κλείσιμο της πισίνας του γηπέδου, επειδή είχε λήξει η άδεια. Αναλάβαμε να βοηθήσουμε. Βάλαμε δικούς μας μηχανικούς ... έβαλα και εγώ δικούς μου συνεργάτες μηχανικούς και τελικά χθές καταθέσαμε τον φάκελλο για την άδεια της πισίνας ... έτσι τα παιδάκια θα μπορούν να συνεχίσουν να προπονούνται στην πισίνα της Τούμπας ... αλλιώς θα έκλεινε. Μετά απο αυτό, ο Κατσαρής ζήτησε βοήθεια για να πάρουμε πιστοποιητικό καταλληλότητας του γηπέδου. Τα παιδιά τρέχουν γι'αυτό το θέμα. Είπα και παραπάνω ... ο Χ.Δ. πιστεύω ότι βοηθάει απο την σωστή μεριά τον ΠΑΟΚ. Στο μπάσκετ πήραμε διαρκείας ... μας ζήτησε βοήθεια ο Διονύσης ... θα κόψουμε τον κώλο μας να τον βοηθήσουμε ... ΠΑΟΚ είμαστε ρε γαμώ ... για τον ΠΑΟΚ νοιαζόμαστε ... ούτε για τα άτομα ... ούτε για καρέκλες!!!!
6. Πιστεύω ότι αλλιώς ξεκίνησε ο Χρυσός Δικέφαλος και αλλιώς εξελίχθηκε. Ξεκίνησε απο την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα καινούργιο πνεύμα, ΠΑΟΚτσήδικο στους μελλοντικούς παράγοντες της ομάδας. Μετά απο κάποιο καιρό, είδαν μάλλον τις μαμουτσικοδουλειές που γίνονται και αποφάσισαν να γίνουν παράταξη, γιατί η σήψη είναι τόσο βαθειά που δεν θεραπεύεται παρα μόνο με εξαγωγή!!! Αυτά βέβαια είναι δικές μου απόψεις.
7. Θεωρώ ότι σωστό μοντέλο ανάπτυξης του ιδιοκτησιακού και διοικητικού καθεστώτος του ΠΑΟΚ είναι η διάφανη πολυμετοχικότητα. Αυτό εκφράζει και ο Χ.Δ. Είναι ο μόνος που πρώτος και συνεχίζει να μιλάει για πολυμετοχικότητα. Τα μέλη του, συμμετέχουν σε κάθε καινούργια αύξηση κεφαλαίου που γίνεται. Τώρα πάλι, τον Νοέμβριο θα πάμε να αγοράσουμε μετοχές ... δεν πειράζει αν κανείς δεν αγόρασε ... δεν πειράζει αν μας βρίσουν ότι μπορεί να στηρίζουμε τον Γούμενο επειδή τα λεφτά απο τις μετοχές θα τα διαχειριστεί ο Γούμενος. Εμείς θα πάμε ... να κοιτάξουμε να κρατήσουμε τα ποσοστά που έχουμε ... και να κάνουμε όσο το δυνατόν και περισσότερους μετόχους στην ΠΑΕ!!!
Ελπίζω να σε κάλυψα ...