Ta osa dinw egw ston PAOK den mporeis kai den 8a ta
dwseis oute sta kalytera sou oneira...
Αυτό πιά το επιχείρημα, όταν το ακούω πλέον μου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο. Αν και στο παρελθόν και εγώ το χρησιμοποίησα 1-2 φορές, κατάλαβα όμως ότι είναι ανοησία και προσπάθησα να την αποβάλλω.
azazel, όλα τα άτομα στο Χ.Δ. προσφέρουν κατα το μέτρο των δυνάμεων τους και το πόσο αντέχει και θέλει η καρδιά τους. Για παράδειγμα, ο Μάγγος, προσφέρεται και κάνει όλη τη δουλειά στο site. Πώς την βλέπει; Ότι αυτό που κάνει, το κάνει για τον ΠΑΟΚ. Θεωρεί την συμμετοχή του στο Χ.Δ. και την όποια προσφορά του, είτε σε δουλειά, είτε σε χρήμα, ότι είναι προσφορά στον ΠΑΟΚ, και πιστεύω ότι μέχρι ενός σημείου είναι. Το κακό είναι ότι πολλοί, πραγματικά πολλοί, απαιτούν αυτή η "οικειοθελής" συνεισφορά τους, να αναγνωρίζεται απο τους υπόλοιπους εν είδη αυθεντίας και αδιαμφισβήτητης συνεισφοράς στον ΠΑΟΚ.
Με αυτα που γράφω, δεν θέλω να δικαιολογήσω τον Μάγγο, που ακόμα και απο τη φύση της απάντησης, είναι αδικαιολόγητος, απλά θέλω να "αιτιολογήσω" τη στάση του.
Θα σου δώσω ένα άλλο παράδειγμα για να καταλάβεις. Μέλος του ΧΔ πήρε διαρκείας VIP, η πραγματική αιτία, λίγο να ικανοποιήσει την κενοδοξία του, λίγο να αισθανθεί ανεβασμένος και διαφορετικός απο τους άλλους, λίγο να κάνει τη φιγούρα του και λίγο να βοηθήσει και την προσπάθεια που γίνεται με τον Ζαγοράκη. Αν μιλήσεις όμως με αυτόν τον άνθρωπο ξέρεις τί θα σου πεί; Εγώ ρε; Ξέρεις πόσα έδωσα φέτος για τον ΠΑΟΚ; Δεν θα σου πει ούτε ότι τα έδωσε αυτά απο την κενοδοξία του, ούτε απο την ανάγκη να κάνει φιγούρα, θα σου πεί ... το έκανα για τον ΠΑΟΚ!!!
Δυστυχώς, τέτοια παραδείγματα, υπάρχουν πολλά, όταν θέλουμε να προβάλλουμε το "εγώ" μας ή όταν ενίοτε δεν το ελέγχουμε. Δεν κατακρίνω τους ανθρώπους, αλλά η πράξη αυτή καθ'αυτή είναι κατακριτέα.
Τώρα, όσον αφορά την άποψη του Μάγγου στο συγκεκριμένο ή και σε προηγούμενα δημοσιεύματα, προσωπικά τα θεωρώ μιά κακή του στιγμή και τίποτα παραπάνω. Πιστεύω ότι και ο ίδιος πιθανώς να μετάνοιωσε που το έγραψε και ίσως πλέον να μην τον εκφράζει, τώρα που δημιουργήθηκε θέμα και ίσως το ξανασκέφθηκε λίγο καλύτερα.
Δεν με πειράζει λοιπόν, κάνω τα στραβά τα μάτια και συνεχίζουμε παρακάτω, όλοι έχουμε και τις καλές και τις κακές μας στιγμές, όλοι κατα καιρούς έχουμε πει και απόψεις λίγο επιπόλαια που δεν έπρεπε να είχαμε εκφράσει, άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε. Δεν αποδίδω πάντως στον Μάγγο κακή πρόθεση, επιπολαιότητα και ακράτεια λόγου, ναι, κακή πρόθεση, όχι.