Pigi:
http://www.balla.gr/index.asp?article_id=11958&isFinal=trueΤο σίριαλ "Αρμάντο Φουτσίνι" απασχόλησε (και απασχολεί) το ελληνικό ποδόσφαιρο από το τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Ο Καμερουνέζος δημιούργησε ντόρο με το εξώδικο και την προσφυγή που κατέθεσε κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ωστόσο, στο τέλος δεν κατάφερε να δικαιωθεί, φεύγοντας από το "Δικέφαλο".
Όμως, παρά το γεγονός πως τα πράγματα φαίνονταν να έχουν πάρει μια διαφορετική κατεύθυνση, με τον παίκτη να δείχνει έτοιμος να μείνει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, με νέες του δηλώσεις στο δικτυακό τόπο camfoot.com, αναφέρεται μειωτικά στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ υποστηρίζει πως δεν έχει σταματήσει να επιζητά την αποχώρηση.
Μάλιστα, ο μέσος του ΠΑΟΚ αναφέρεται και στο "εμπόδιο" που του έστησε η ομάδα της Θεσσαλονίκης, μη επιτρέποντάς του να αγωνιστεί σε κάποια από τις δύο μεγάλες ομάδες της χώρας (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό), ενώ αποκαλύπτει πως βρίσκεται σε συζητήσεις με ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, η οποία αναμένεται να κάνει πρόταση για να τον αποκτήσει.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος είναι ο λόγος που δεν είναι τόσο γνωστός στο Καμερούν, παρά το γεγονός πως είναι από τους πιο παλιούς παίκτες της Εθνικής, ο Φουτσίνι υποστήριξε πως: "Όλα εξαρτώνται από την προβολή που έχει κανείς. Το ελληνικό πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζομαι είναι ένα μειονέκτημα για μένα: είμαι διατεθειμένος να κάνω τα πάντα ώστε να το εγκαταλείψω.
Πότε δεν είναι πολύ αργά στο ποδόσφαιρο και αυτό μπορεί να αλλάξει. Όταν αγωνιζόμουν στο Καμερούν, ήμουν αρκετά γνωστός, αφού είχα διατελέσει και αρχηγός της Ντουαλά. Είχα παίξει για τέσσερα χρόνια στην πρώτη κατηγορία της χώρας. Εγκατέλειψα το Καμερούν σε μια εποχή όπου, για παράδειγμα, δεν υπήρχε η ιστοσελίδα σας (camfoot.com)! Δεν υπήρχε τότε μεγάλη προβολή από τα ΜΜΕ, όπως σήμερα, με τα καλωδιακά κανάλια που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο".
Όσο για το εάν έχει βγει από το μυαλό του να αλλάξει πρωτάθλημα, είναι απόλυτος: "Η ομάδα μου (σ.σ. ΠΑΟΚ), αρνήθηκε κατηγορηματικά να με παραχωρήσει στις ομάδες που κυριαρχούν στο ελληνικό πρωτάθλημα (Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός). Αντίθετα, είναι ανοιχτοί σε κάποια πρόταση από το εξωτερικό. Υπάρχει ένα "ζεστό" ενδιαφέρον από ομάδα της Αγγλίας, με την οποία βρίσκομαι σε προχωρημένες συζητήσεις και επαφές. Περιμένω εξελίξεις μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα".