Η σημερινή νίκη ήταν πολύ μεγάλη από όλες τις απόψεις.
Εντός αγωνιστικού χώρου, η ομάδα πραγματικά πάτησε τη χανούμισσα και στην ουσία απέδειξε σε ολο το ντουνιά (πλην ελαχίστων που θέλουν να φοράν παρωπίδες) πως το φετινό πρωτάθλημα αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες κλοπές στην ιστορία του αθλητισμού αυτής της κωλοχώρας. Μόνο οι υποστηρικές ομάδων του ΠΟΚ θα μπορούσαν να το πανηγυρίσουν και να θριαμβολογούν όπως και έκαμαν. Η ομάδα τους και σήμερα αποδείχτηκε εντελώς χάρτινη. Και όμως στη χώρα της πουστιάς, αυτήν η κωλομάδα του Μπακάκη, του Γαλανόπουλου και του Μπακασέτα που δεν μπορούσε να αλλάξει πάνω από 3 πάσες, πήρε πρωτάθλημα. Της δόθηκε το πρωτάθλημα.
Ο ΠΑΟΚ σήμερα επίσης ξόρκισε το φάντασμα των χαμένων τελικών στο ΟΑΚΑ. Ή ακόμα αν θέλετε, γενικότερα το φάντασμα της έδρας του ΟΑΚΑ. Ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά των 2 ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, που πραγματικά αναρωτιόσουν, ποια θα ήταν η έκταση του σκορ, αν κάρφωνε το γκολ ο Πρίγιοβιτς με το πέναλτυ, ή αν θα σκόραρε ο Μπίσεσβαρ σε κάποιες από τις μεγάλες ευκαιρίες των πρώτων λεπτών. Και μέσα σε όλο αυτό θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τον κόουτς βέβαια, γιατί ήταν από τους βασικούς συντελεστές.
Για τον κόσμο, επίσης ήταν μια νίκη. Τουλάχιστον σε επίπεδο αριθμών, καταφέραμε στους πολύ δύσκολους αυτούς καιρούς που ο κόσμος ήταν ξενερωμένος με τα όσα συνέβησαν στο πρωτάθλημα, αλλά και με το οικονομικό κόστος να τον βαραίνει να γεμίσουμε σχεδόν το κομμάτι μας. Πολύ σημαντικό επίσης και το γεγονός, ότι υπήρχε κόσμος που κατέβηκε στον Πανελλήνιο για να στηρίξει τα αδέλφια μας εκεί. Προσπερνάω τα σκηνικά που γίναν με τους μπάτσους γιατί δε θέλω να επισκιάσουν τη σημερινή βραδιά (όχι ότι δε με απασχολούν πάντως).
Ακόμα και ο ορισμός ξένου διαιτητή ήταν μια νίκη.
Από εκεί και μετά, υπάρχει το αύριο που ξημερώνει. Και επειδή έχουμε συνηθίσει μόλις πάμε να δημιουργήσουμε κάτι, αυτό με μιας να γκρεμίζεται συθέμελα, ας ελπίσουμε πως ετούτη τη φορά θα υπάρχει διάρκεια. 2 σερί κύπελλα άλλωστε δεν είναι τυχαίο γεγονός. Υπάρχει καλό υλικό, που σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση ούτως ώστε του χρόνου να ξεχωρίσει από το ξεκίνημα. Άλλωστε και οι άλλοι ψιλοψόφιοι φαίνονται. Και αν πήραν φέτος το πρωτάθλημα, όλοι γνωρίζουν πως το έκαμαν.
Κουράγιο λοιπόν σε όσους θα συνεχίσουν τα επόμενα χρόνια (εγώ τα παπούτσια μου τα έχω κρεμάσει εδώ και καιρό, μετά και από την αποφράδα εκείνη ημέρα του συλλαλητηρίου).