Κάτσε George γιατί κάπου έχασα τον ειρμό και δεν μπόρεσα να ακολουθήσω τη σκέψη σου
Ας το πάρουμε από την αρχή
1) Δεν καταλαβαίνω γιατί σε πείραξε η λέξη φασίστες. Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι η κυβέρνηση Σαρόν θα σηκώσει τον αγκυλωτό σταυρό και θα εγκαθιδρύσει το Ράιχ. Άρα η χρήση της λέξης είναι καθαρά μεταφορική στις μέρες μας και δηλώνει αυτόν που δρα με ωμότητα και βαρβαρότητα. Εν προκειμένω, η κυβέρνηση του κυρίου Σαρόν το κάνει με χαρακτηριστικό τρόπο. Αυτό που με φοβίζει λίγο είναι μήπως η στάση σου αναφέρεται σε στήριξη της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Δεν πιστεύω να υποστηρίζεις μια κυβέρνηση όπως αυτή του Σαρόν...
2)ΟΚ άλλο εβραισμός άλλο σιωνισμός. Σιωνιστές είναι κάτι σαν εθνικιστές εβραίοι.Το θέμα είναι πως και στις μη σιωνιστικές πολιτικές παρατάξεις του Ισραήλ, όπως διατείνεται ότι είναι ο Σαρόν, δεν υπάρχει κανείς που να υποστηρίζει την ειρηνική διευθέτηση (τουλάχιστον στην πράξη) και όλοι στηρίζονται στο αντιπαλαιστινιακό μένος.
3) "kalws h kakws oi megales etairies xreiazontai to israhl sthn mesh anatolh kai gi ayto 8a yparxei panta problhma"
Εδώ νομίζω ότι το υπεραπλουστεύεις το θέμα και χάνεται μια σημαντική παράμετρος: Και την Κύπρο τη χρειάζονται η εταιρίες στη μέση Ανατολή, και τον Λίβανο τον χρειάζονται όπως και άλλες χώρες. Δεν είπε κανείς στην Κύπρο ή στον Λίβανο να εισβάλλει στα εδάφη άλλης χώρας και να σκοτώσει κανέναν. Η υπόθεση Ισραήλ-Παλαιστίνη είναι καθαρά εθνική και εξυπηρετεί πλέον και πολιτικά συμφέροντα. Δηλαδή κατεβάζουν τον ισραηλινό ψηφοφόρο στα επίπεδα της ρωμαικής αρένας: "Κοιτάξτε εγώ έσφαξα τετρακόσιους παλαιστίνιους, μπορώ να προφυλάξω καλύτερα την ασφάλειά σας"
4)"Mhn nomizeis oti yparxoun polloi ebraioi pou tous aresei na ksupnoun to prwi kai na mhn mporoun na pane gia kafe eksw epeidh mporei kapoios dipla tous na autoanatinax8ei"
Ωραία ρε Γιώργο. Εσύ δεν αναρωτήθηκες ποτέ γιατί όταν πίνεις τον καφέ σου στην παραλία Θεσσαλονίκης δεν έχεις φόβο να αυτοανατιναχτεί κάποιος δίπλα σου; Γιατί η κυβέρνησή σου δεν έχει κάνει μαλακίες και δεν πατάει το λαρύγγι κανενός έθνους. Και δε μιλάω τώρα για την τωρινή ή την προηγούμενη. Τουλάχιστον σ'αυτό ήμαστε αξιοπρεπείς, και όλοι γνωρίζουν ειδικά τις σχέσεις των Ελλήνων με τους Ανατολίτες.
5)8ewrw to pio adikhmeno e8nos tous ebraious apla
Εγώ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΩ ως έθνος. Αλλά αν γνωρίσω κάποιον μεροκαματιάρη που δε φταίει σε τίποτα, ή κάποιον ειρηνιστή, ή οποιονδήποτε αξιόλογο εβραίο, θα συζητούσα μετα χαράς μαζί του και θα τον δεχόμουν (ξέχωρα λοιπόν από ρατσισμό)
Αναλογιστείτε μέσα στη ροή της ιστορίας πόσα έθνη έχουν υποστεί γενοκτονίες. Από τις λίγες μου γνώσεις μου έρχονται στο μυαλό δεκάδες λαοί, τους περισσότερους από αυτούς τους έφαγε το σκοτάδι της Ιστορίας.
Αρμένιοι (σε πληθυσμό ισοσθενή με την εβραική γενοκτονία), Ασσύριοι, Κούρδοι, Αβοριγίνες, Ινδιάνοι, Ζαιρινοί, Ακτή Ελεφαντοστού, ΕΛΛΗΝΕΣ κτλ κτλ
Τι είχαν οι Εβραίοι ώστε να αναγνωριστεί στα μάτια όλης της ανθρωπότητας η δική τους γενοκτονία ως πρότυπο βαρβαρότητας ενάντια στον άνθρωπο; Κινηματογραφικές παραγωγές, βιβλία που μπήκαν στα σχολικά εγχειρίδια, ιστορικούς από μεγάλα αμερικανικά πανεπιστήμια και άλλα όχι λίγα. Την ίδια στιγμή, η ανθρωπότητα μπορεί να μη γνωρίσει ποτέ ανάλογα δράματα όπως αυτό των Εβραίων κατά τον β' παγκόσμιο. Πρόσεξε, δεν δικαιολογώ σε τίποτε αυτό που έγινε, ήταν ένα ζωώδες έγκλημα εις βάρος της ανθρωπότητας.
6) Κάνε παρέα Γιώργο και με κανέναν παλαιστίνιο. Γιατί η μονόπλευρη εξιστόριση ποτέ δεν είναι αξιόπιστη.
Και θα πω ένα παράδειγμα: Όταν μπήκα τις πρώτες μέρες στο πανεπιστήμιο, βλέπω σε ένα τραπέζι έναν με ασπρόμαυρο παλαιστινιακό. Ε, μιας και οι παοκτσήδες εδώ δεν είναι και το είδος που ευδοκιμεί περισσότερο, πήγα να του μιλήσω αμέσως. "Φιλαράκι παοκάρα είσαι;"
"Όχι, παλαιστίνιος" λέει. Κάγκελο εγώ. Και αφού του είπα ότι τα φοράμε και μεις στο γήπεδο κτλ, ψιλοκολλήσαμε και τα λέμε που και που.
Το τι ιστορίες μου έχει πει το άτομο είναι γάμησέ τα: Να περπατάει δέκα χιλιόμετρα κάθε μέρα για να πάει σχολείο και σε κάθε γωνία να έχει Ισραηλινούς στρατιώτες με το όπλο στο χέρι έτοιμους να "γαζώσουν". Καταστάσεις φρίκη. Προχτές πάλι σκότωσαν δύο παιδάκια. Ο αριθμός των ανήλικων που έχουν σκοτωθεί όλα αυτά τα χρόνια από ισραηλινούς φαντάρους είναι ανυπολόγιστος. Και δε λέμε κατά λάθος. Ψυχρά σφαίρα στο κεφάλι.
7) Δεν δικαιολογώ οποιαδήποτε επίθεση εναντίον αμάχων Ισραηλινών, όμως σκέψου πως αυτοί είναι που κάθε λίγα χρόνια εκλέγουν κατά πλειοψηφία αυτά τα κτήνη που συνεχίζουν την κατοχή σε μια χώρα που δεν είναι δική τους. Σκέψου επίσης πως τη στιγμή που οι Ισραηλινοί πηγαίνουν με απάτσι, οι παλαιστίνιοι ξεκινάνε με ξίφη....