καύλα το σύνθημα για κοντό
?
Σήμερα φωνάχτηκε το:
Κάντε καμιά μεταγραφή ...
και στα καπάκια το
ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ...

Όσο για το ματς... όντως δεν αντέχει σε αγωνιστική κριτική και αναλυσή ... θα ασχοληθώ ωστόσο με πιο εξωαγωνιστικά θέματα τα οποία με έκαναν εντύπωση σήμερα ...
Ξεκίνησα να ανηφορίσω για Τούμπα ... μεσ' το κατακαλόκαιρο... μην περιμένοντας είναι η αλήθεια να αντικρύσω να δημιουργούνται τόσο μεγάλες ουρές έξω από τα εκδοτήρια για ένα εισιτήριο του αγώνα Π.Α.Ο.Κ. - Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ ... πίστευα και πιστεύω ότι το καλοκαίρι είναι μια πολύ ωραία εποχή για να δεις ματς ... δεν υπάρχει στο μυαλό μου άλλωστε ωραιότερη εικόνα του πετάλου του γηπέδου από την καλοκαιρινή ... σα να βγήκες από την παραλία και να έσκασες κερκίδα ... απόλυτη γύμνια ... σαγιονάρα ή πέδιλο ...κανά γυαλικό στο κεφάλι και καπελάκι ... γούστα ...

και εκεί που έχω φτιαχτεί από τον κόσμο και περιμένω στην ουρά με ανυπομονησία να αντικρύσω την εικόνα της κερκίδας που τόσο πολύ με γκαυλώνει ... συνέβη ένα περιστατικό το οποίο με προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ... με το που φτάνω στον γκισέ ... λέω της κοπελίτσας που ήταν μέσα... ένα για την 4Α... κοντοστέκεται και με απαντά με μία φυσικότητα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ... «να σας δώσω ένα για την 4 ;;; το ίδιο κάνει άλλωστε»... αιφνιδιάστηκα προς στιγμήν... οπότε ξάφνου γυρίζω και της λέω: προφανώς και δεν κάνει το ίδιο κοπέλα μου αλλά δεν πρόκειται να κάτσω να στο αναλύσω τώρα γιατί δεν είναι της παρούσης ... οπότε αρκέστηκα να πάρω το τικέτο στην 4 και να εισέλθω στο γήπεδο ... όση ώρα συνέβαινε αυτό το επεξεργαζόμουν και σκεφτόμουν τα εξής ταυτόχρονα... πως δεν φταίει σε κάτι η κοπελίτσα που εργάζεται εκεί για την «ΠΑΟΚτσήδική» ένδεια της... αλλά αυτοί που την επέλεξαν και την έκριναν κατάλληλη για να εργαστεί στο συγκεκριμένο πόστο...
ξέρω πως πολλοί διαβάζοντας τα γραφόμενα μου ίσως γελάσουν ...
είμαι σχεδόν βέβαιος όμως πως η συγκεκριμένη κοπελίτσα δεν γνώριζε πως μέχρι και πριν από κάποια χρόνια οι κερκίδες 4 και 4Α ήταν δύο ξεχωριστές θύρες με διαφορετικές εισόδους η καθεμία εξ'αυτών ... και πως ακόμα και τώρα που ενοποιήθηκαν μπορεί να υπάρχει κόσμος που είναι ιδεολογικά ταυτισμένος με κάποια από αυτές ... πηγαίνω στην 4Α από τα 14 μου(σεζόν 92-93) και είναι θύρα που δεν θέλω να αλλάξω προς το παρόν τουλάχιστον ... έχω πάει δοκιμαστικά και στην 4 και στην 5-6 και στην 7 ... ακόμα και στην 3 ... πουθενά μα πουθενά δεν νιώθω όπως στην 4Α γιατί πολύ απλά είμαι συναισθηματικά συνδεδεμένος μαζί της εδώ και τόσα χρόνια που κάθομαι στα σκαλιά της ... οπότε προφανώς και με ακούστηκε κάπως αυτό που με είπε η κοπελίτσα ... και ναι θα ήθελα το εισιτήριο που αγοράζω να αναγράφει πάνω Θύρα 4Α ...
κατά αντιστοιχία θα υπάρχει κόσμος που θα θέλει να αναγράφει 4 ... κοκ ...
στη συνέχεια βέβαια παρατήρησα την τιμή του εισιτηρίου... 10Ε... που είναι εκείνα τα ωραία χρόνια αναρωτήθηκα ... που πλήρωνες το εισιτήριο 500 δραχμές ... πολλές φορές βαριά-βαριά 500 δραχμές κιόλας μιας και μπορούσες να εξασφαλίσεις και πολύ φθηνότερα τικέτο ... σα να λέμε σήμερα δηλαδή 1,5Ε ...
που 1,5 ... που 10 ;;; και άλλες φορές το 10Ε είναι 15Ε ... μιλάμε δηλαδή για δεκαπλασιασμό της τιμής ...
αλλά δε βαριέσαι ... χαλάλι ... γιατί μόλις μπήκα στο γήπεδο ... είδα τον Μητσάρα να κάνει χατ-τρικ στο δεκάλεπτο και αυτό αποτέλεσε αφορμή να ξεχάσω όλα τα παραπάνω ... :'(
μέχρι την επόμενη Πέμπτη βέβαια που και πάλι όλοι οι δρόμοι θα ξαναοδηγούν στην Τούμπα ...