Δεν αντέχει σε καμία ποδοσφαιρική λογική η χρησιμοποίηση του Σάμπο αριστερά, στη γραμμή, και του Τζιόλη στα στόπερ. Πράγμα που δοκιμάστηκε ήδη και απέτυχε παταγωδώς δεν είναι δυνατόν να επιχειρείται εκ νέου σε μία δύσκολη έδρα. Στην τελική δεν εκτίθεται στα δικά μου μάτια ο Σάμπο και ο Τζιόλης, αλλά ο προπονητής που τον βάζει να παίξει εκεί. Γιατί; Τι είδε άραγε που δεν είδα εγώ ο αδαής;
Ως προς τον Κίτσιου και τη γνωστή ιστορία για το εάν έπρεπε να παίξει ο Σκόνδρας αντ' αυτού, νομίζω ότι δεν έχει κανένα νόημα. Και οι δύο είναι κατώτεροι των περιστάσεων, είναι τόσο ανυπόφορος όποιος παίζει, που απλώς αναπολούμε τον άλλον, ξεχνώντας προς στιγμή τις απίστευτες γκάφες που μας έχει χαρίσει και ο έτερος.
Ήταν τέτοιο το μομέντουμ εχθές (μιας που καταφέραμε πάλι ως λαός να διχαστούμε σε υποστηρικτές και πολέμιους του Όλσεν), που είτε θα ένιωθαν δικαιωμένοι σήμερα οι μεν είτε οι δε, και θα είχαμε να ασχολούμαστε περισσότερο και από την τυχόν νίκη της ομάδας. Και στα πλαίσια αυτού του μομέντουμ ηρωποιείται κάπως υπερβολικά σήμερα ο σουηδός, καθώς μια εμφάνιση θετική, σταθερή, όπως θα έπρεπε να είναι δλδ κάθε Κυριακή, την ανάγουμε σε μείζον θέμα. Προσωπικά ανήκω σε αυτούς που -διά της αφαιρετικής- προτιμούν σε κάθε περίπτωση τον Όλσεν ανάμεσα σε Γλύκο και Μελισσα. Δεν χρειάζεται ανάλυση, ο καθένας έχει τα πιστεύω του. Πράγματι ήταν απογοητευτικός σε πολλά ματς και έχει μεγάλα μειονεκτήματα, που απαιτούν δουλειά. Δε νομίζω όμως ότι η χθεσινή θετική εμφάνισή του (καθώς είναι αποδεδειγμένα ασταθής) αποτελεί έναυσμα για να πανηγυρίζει κανείς. Ο σουηδός δυστυχώς χρειάζεται χρόνο, και χρόνος σε ομάδα πρώτης σειράς, χωρίς πίεση, δεν υπάρχει. Κι έτσι, η συζήτηση επιστρέφει στο ότι μια μεγάλη ομάδα δε ρισκάρει με ελπιδόφορο τερματοφύλακα, αλλά πορεύεται στα σίγουρα.
Ο Τούντορ καλείται τώρα να τον βάλει βασικό στην Αθήνα με βάση όλη τη σημερινή αρθρογραφία. Συμφωνώ, ότι πρέπει να γίνει έτσι, αν θες να δώσεις μια τελευταία ευκαιρία. Εάν, όμως, γίνει η γκάφα από τον σουηδό, την άλλη ημέρα θα βγουν όλοι να σκίσουν τον Τούντορ που τον έβαλε. Εάν, πάλι ο τούντορ βάλει τον Βελλίδη, θα βγουν οι υποστηριχτές του σουηδού να τον πουν κομπλεξικό (αν και μέχρι σήμερα δεν έδωσε τέτοια δείγματα γραφής ο τούντορ) και θα τον περιμένουν στη γωνία. Αυτός είναι ο καρκίνος μας ως ομάδα. Δεν είμαστε με τον ΠΑΟΚ, δε στηρίζουμε ποτέ τον προπονητή (με όλα τα στραβά του), αλλά μονίμως θα χωριζόμαστε σε Όλσεν και αντί-όλσεν, σε τούντορ και αντι-τούντορ, σε σάντος και αντι-σάντος, σε στέφενς και αντι-στεφενς. Και δυστυχώς, όλοι μας πέφταμε-πέφτουμε σε αυτήν την παγίδα.