Χθες ήταν μια ιδιαίτερη μέρα για μένα, αφού ξαναπήγα Τούμπα μετά από 3 χρόνια! Και το ευχαριστήθηκα απ' όλες τις απόψεις.
Για το παιχνίδι τώρα και την ομάδα. Συμφωνώ μέχρι και στις τελείες με τον Club. ΚΑΙ με το υστερόγραφο προφανώς.
Έχω μείνει άναυδος με τον τύπο που κάθεται στον πάγκο του μεγάλου ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω αν είναι νωρίς για τέτοιες εμφανίσεις, δεν ξέρω αν η 4η της Γαλλίας είναι στις αρχές προετοιμασίας (έβγαλε όλο το α' χωρίς αλλαγή), δεν ξέρω αν θα περάσουμε στον επόμενο γύρο, δεν ξέρω αν η ομάδα πετύχει στόχους φέτος. Αυτο που σήμερα το βράδυ ξέρω είναι οτι έχουμε εναν τεράστιο προπονητή στον πάγκο μας τον οποίο θα τον στηρίξω ακόμα και αν πέσουμε κατηγορία.
Ανελέητο πρέσινγκ ως τον κίπερ του αντιπάλου (με ντουμπλαρίσματα!), ψηλά η άμυνα με την τετράδα σε απόλυτες ευθείες, πλουραλισμός στο πως ανεβαίνει η επίθεση και πως κρατιέται ο ρυθμός , εγώ προσωπικά είχα τουλάχιστον 2 χρόνια να κάτσω να δω ΠΑΟΚ κ να μοιράζω μπράβο. Δεν χοροπηδάω γτ πιστεύω οτι θα σηκώσουμε ο, τι παίζει για σήκωμα, απλα νιώθω μετά απο αφάνταστα μεγάλο καιρό ικανοποίηση για το φαινόμενο που λέγεται προπονητής του Π.Α.Ο.Κ.
@Α ρε μητσάρα γαμώ το συνονόματο σου τσιμπούκι, που κ να τους έκανε μαθήματα τακτικής ρε δημοσιογραφάρα. Απορώ τότε τι θα βλέπανε τα μάτια μας.
3 μόνο πραγματάκια θέλω να προσθέσω:
Πέρα από το αν τελείωσε 6-0 ή αν τελείωνε 1-0, στ' αρχίδια μας αυτό, ας αφήσουμε το σκορ και ας πάρουμε έστω τα πρώτα 60 λεπτά μόνο. Τι είδαμε; Έναν ΠΑΟΚ π-ε-ι-θ-α-ρ-χ-η-μ-έ-ν-ο, που βλέποντάς τον να παίζει ήταν σαν να ήσουν στα αποδυτήρια και να άκουγες τις εντολές του προπονητή. Κάνανε συνεχώς πράγματα με σκοπό. Είτε έπιαναν, είτε όχι.
Ένα άλλο σημείο που δεν μπορεί να μην έκανε τρομακτική εντύπωση σε όποιον είδε το παιχνίδι, ήταν οι ελάχιστες αποστάσεις των γραμμών μας και η κίνηση των ποδοσφαιριστών. Βασικά πράγματα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που στον ΠΑΟΚ δεν θυμάμαι να τα είδα. Λάθος! Τα είδα με τον χέστη που είχε όλους μαζιμένους από τη σέντρα μέχρι τον τερματοφύλακά μας. Όσο να πεις περιόριζε το χώρο

Τέλος, η επιθετικότητα στο παιχνίδι. Όχι η επίθεση! Η επιθετικότητα. Στην άμυνα, στο να πιέσεις να πάρεις τη μπάλα, να πας για γκολ μόλις την κερδίσεις κι όχι να γυρίζεις γύρω γύρω σαν μαλάκας. Όλα αυτά που είναι ΠΑΟΚ εκ φύσεως και κάποιοι μυρωδιάδες θέλησαν να αλλοιώσουν, αλλά δεν γίνεται ρε πούστη να το αλλάξεις το DNA μας.
Προσωπικά πιστεύω μετά από αυτά που είδα ότι θα έχουμε ένα φοβερό πρωτάθλημα, με σκορ που θα θυμίζουν το 95 με τον Χάαν, γιατί πολύ απλά αυτή η πίεση στο ελληνικό πρωτάθλημα με τους τσολιάδες αμυντικούς θα φέρει λάθη στους αντιπάλους και αν ανοίξει το σκορ, τότε κλάφ'τους. Επίσης βλέπω τον Κατσουράνη από αμυντικό να βγαίνει επιθετικός κάθε τόσο στα ματς που κλείνονται οι άλλοι κτλ, οπότε δύσκολα θα τη βγάλουν καθαρή, κυρίως εδώ μέσα.
Στην Ευρώπη όμως και κυρίως στα ματς που έρχονται με τις ουκρανέζες, είμαστε πάρα πολύ δύσκολα γιατί δεν έχουμε καλούς αμυντικούς. Σαν ομάδα συμπεριφερόμαστε καλά αμυντικά, αλλά δεν έχουμε καλούς αμυντικούς κυρίως στο ένας εναντίον ενός και πολύ δύσκολα να μη δεχθούμε γκολ. Χθες αυτό φάνηκε πάρα πολύ, έστω και με μια Νις εντελώς ανέτοιμη. Έχεις και τον Γλύκο
Ας ελπίσουμε στη ψυχή σε αυτά τα ματς και σε λίγη τύχη