Author Topic: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ,Λευτερης Δουκας  (Read 4631 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline gagas

• Αλλαγή
λυπαμαι καποιους Παοκτσηδες παντως που επιμενουν να δινουν ακροαματικοτητα σε αυτο το καθαρμα τον ζαγορα..
η μιζερια και η βλακεια σε αυτη την πολη χτυπανε κοκκινο

Offline KATISI4

• Αλλαγή
                 Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ

Το οτι ο βρωμικος πολεμος των επενδυτων θα κορυφωνοταν,ηταν κατι που δεν χρειαζοταν πολυ μυαλο για να προβλεφθει.Ο Ζαγορακης την εβδομαδα των συναντησεων και των συλληψεων που περιγραψαμε,βρισκοταν στην Χαλκιδικη για ολιγοημερες διακοπες και επεστρεψε την Παρασκευη,δυο μερες μετα τα γεγονοτα.
Η μερα μου ξεκινησε με την αναμονη της νεας ανακοινωσης Φλωριδη,που προαναγγελθηκε μεσω του αγαπημενου σαιτ των επενδυτων,ola PAOK,αφου ετσι λειτουργουσε το συσυτημα τους.
Με την αρωγη των υποτελων τους,ενημερωναν προκαταβολικα οτι θα ανακοινωσουν κατι,για να μην τους χασει κανεις και για να ανεβασουν την ανδρεναλινη του λαου που διψουσε για νεες υποσχεσεις.
Ομολογω οτι με κυριευσε η περιεργια,αφου προσπαθουσα να φανταστω το νεο σεναριο ψευδους που θα σκαρφιζονταν.Την αληθεια δεν την φοβηθηκα ποτε γιατι ειναι παντα μια,αντιθετα με το ψεμα,που μπορει να μεταλλασεται αναλογως με τον αρρωστημενο εγκεφαλο που το γεννα.

Κοντα στο μεσημερι,η απορια λυνεται και ο Φλωριδης ανακοινωνει τα εξης...
-Προς αποκατασταση της αληθειας,θα θελαμε να διευκρινισουμε οτι ο κ.Κατσαρης μας ζητησε να προσκομισουμε στοιχεια για καταθεσεις 6.000.000 ευρω.Εμεις του προσκομισαμε ΒΕΒΑΙΩΣΗ τραπεζης καταθεσεων υψους 10.000.000 ευρω.
Επειδη οποιοδηποτε εγγραφο μπορει να αμφισβητηθει,προτεινουμε να συμφωνησουμε στο εξης..
Αν τα χρεη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ειναι εως 10.000.000 ευρω τα αναλαμβανουμε εμεις.Στο ποσο αυτο δεν συνυπολογιζονται τα χρεη παλαιοτερων διοικησεων προς το δημοσιο.Πανω απο το ποσο αυτο υπευθυνοι με γραπτες δεσμευσεις ειναι τα μελη της διοικησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τα μελη του Α.Σ.ΠΑΟΚ.
Αν υπαρξει συμφωνια σε αυτο,εμεις εντος 48 ωρων εμφανιζουμε το ποσο των 6.750.000 ευρω σε διγραμμες τραπεζικες επιταγες (δηλαδη χρηματα cash) ελληνικης τραπεζας που δεν μπορει να αμφισβητηθει απο κανεναν.Ο ερασιτεχνης ΠΑΟΚ μας διοριζει και ταυτοχρονα τα χρηματα μπαινουν στα ταμεια της ΠΑΕ.Ξαναδιευκρινιζουμε.Ουτε βεβαιωση,ουτε εγγυητικες.Χρηματα cash.
Προυποθεση ολων αυτων,η αποφαση της σημερινης διοικησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για νεα αυξηση μετοχικου κεφαλαιου,οπως εχει ηδη ζητηθει και η ΠΑΕ εχει δεσμευτει με ανακοινωση της....

Η διαστρεβλωση της πραγματικοτητας ηταν παροιμιωδης.Κατα πρωτο λογο διεψευδαν το αιτημα του Α.Σ περι εγγυητικης,κατι που αποτελει αποφαση του Δ.Σ του συλλογου,με σκοπο να χρεωθει στην πλευρα του Α.Σ η αδυναμια να προσκομισουν εγγυητικη.
Ισχυριστηκαν οτι..οποιοδηποτε εγγραφο μπορει να αμφισβητηθει...τη στιγμη που γνωριζει ο καθενας πως η εγγυητικη αναγνωρισμενης τραπεζας ειναι το πιο αξιοπιστο πειστηριο και με βαση αυτο γινονται business σε ολο τον κοσμο.
Προσπαθουσαν να παραμυθιασουν τον απλο κοσμο δελεαζοντας τον με χρηματα cash,προκειμενου να παρουν την κοινη γνωμη με το μερος τους,αφου τα ταμεια της ομαδας ηταν αδεια και οι μεταγραφες γινονταν με το σταγονομετρο.

Συνεχιζαν την αθλιοτητα που ξεκινησαν μετα την πρωτη συναντηση της Κατερινης αναφορικα με το υψος των χρεων,με πιο διακριτικο τροπο εννοειται,αφου αφησαν να εννοηθει οτι με το χρεος υπερβαινει τα 10 εκ.προκαλωντας την ΠΑΕ να δεσμευτει πως θα το καλυψει σε περιπτωση που ειναι μεγαλυτερο.
Επισημαινω επισης μια ακομα λεπτομερεια που αφενος επιβεβαιωνει το ποσο κομπογιανιτες ηταν οι επενδυτες,αλλα και το στοχο τους που ηταν η δημιουργια εντυπωσεων και μονο,ειδικα οταν γνωριζαν οτι απευθυνονται σε κοινο που αγνοει τα στοιχειωδη.Η αναφορα στο υψος των χρεων των 10.εκ δε διευκρινιζε αν αφορουσε στα ληξιπροθεσμα η μη,αφου σκετος ο ορος χρεος,χωρις την απαραιτητη επεξηγηση δυναται να ερμηνευτει κατα το δοκουν.
Ως χρεος μιας ανωνυμης εταιριας,εκλαμβανεται ολοκληρο το ποσο που αφορα στην αποζημιωση ποδοσφαιριστη με πολυετες συμβολαιο.Αν π.χ μια ομαδα υπογραψει πολυετες συμβολαιο με αθλητη,τοτε λογιστικα φερεται χρεωμενη μεχρι το ποσο που αναφερει η συμβαση για ολο το διαστημα της συνεργασιας.Και μπορει η αποπληρωμη του να αφορα οριζοντα τετραετιας η πενταετιας,στην πραγματικοτητα ομως αναγνωριζεται ως χρεος.
Με την λεξη χρεος (σκετη) χωρις τον αναγκαιο προσδιοριμο που να εξηγει σε ποιο απο ολα τα χρεη αφορα το θεμα,ο καθενας μπορει να υποθεσει οτι τον βολευει.Ο ΠΑΟΚ π.χ χρωστουσε στον Σαλπιγγιδη το συμβολαιο της χρονιας-το ληξιπροθεσμο αλλα και το ποσο που προβλεποταν να λαβει τα επομενα χρονια,που συμπεριλαμβανεται στο συνολικο χρεος της εταιριας δηλαδη και συνιστα την αρνητικη θεση της.
Ο Φλωριδης αραγε,σε ποιο απο τα δυο αναφεροταν?Ζητουσε το ποσο της τρεχουσας χρονιας η ολο το ποσο στο συνολο του,που περιελαμβανε συμβολαια παικτων που εληγαν το 2014 και το 2015?Διοτι αν επιθυμουσε το δευτερο θα επρεπε να περιληφθει και ο προυπολογισμος εσοδων των επομενων ετων,κατι μαλλον ανεφικτο.Αποδεικνυεται δηλαδη και στην πραξη πως ουτε ο ιδιος ηξερε τι ζητουσε,απλως ηθελε να εντυπωσιασει.
Η αληθεια παντως ειναι πως ο κοσμος εφαγε το παραμυθι,θεωρωντας ως ξεκαθαρη την προταση Φλωριδη και ζητωντας απο την ΠΑΕ να δεχτει την προταση.

συνεχιζεται...

Offline KATISI4

• Αλλαγή
Κλειστηκα στο γραφειο με τον κ.Μαυροφρυδη,αφου η απαντηση θα επρεπε να ειναι αμεση,ξεκαθαρη και τεκμηριωμενη απο καθε αποψη.Ουτε που μπορω να θυμηθω ποσες φορες μιλησαμε με τον Ζαγορακη στο τηλεφωνο,ο οποιος ειχε προγραμματισει να επιστεψει το απογευμα που υπηρχε φιλικο με τον Πιερικο,αφου την επομενη εβδομαδα ξεκινουσαν οι επισημες υποχρεωσεις.

Εκεινο που μας εξοργιζε περισσοτερο ηταν η μπηχτη περι του χρεους που ξεπερνουσε τα 10 εκ.Για να το εκλαικευσω τετοιου ειδος τρελα δεν θα επιτρεπαμε σε κανεναν να μας πουλησει,οποτε ετοιμασαμε την παρακατ ανακοινωση...
..Κ.Βασιλη Φλωριδη,σε απαντηση της επιστολης σας που κοινοποιηθηκε και προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ απανταμε τα εξης...
Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ εθεσε προ ολιγων 24ωρων τις προυποθεσεις που απαιτουνται για να ξεκινησουν οι συζητησεις με τον οποιονδηποτε ενδιαφερομενο για συμμετοχη στη διοικηση Πρωτοδικειου,με σκοπο να επενδυσει αγοραζοντας το πλειοψηφικο πακετο των μετοχων.
Επειδη στην επιστολη σας αναφερεστε στην εμφανιση ποσου 6.750.000 ευρω σε διγραμμες τραπεζικες επιταγες δηλαδη χρηματα cash,οφειλουμε να διευκρινισουμε -οπως θα πρεπει ηδη να γνωριζετε-οτι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν μπορει να χρησιμοποιησει ουτε μισο ευρω οπουδηποτε καταθεσει χρηματα για την αποκτηση ποσοστου ανω του 10%,αφου προηγουμενως ειναι απαραιτητη η εγκριση της Επιτροπης Επαγγελματικου Αθλητισμου.
Σε καθε αλλη περιπτωση η οποιαδηποτε συναλλαγη θεωρειται ακυρη.
Ωστοσο,στο πλαισιο του πνευματος καλης συνεργασιας που επιθυμουμε με την πλευρα σας,αλλα και εχοντας την ευθηνη ενημερωσης της Ε.ΕΑ,για τον καθε υποψηφιο επενδυτη,σας γνωστοποιουμε οτι εως ΠΑΕ δεχομαστε εξ ολοκληρου την προταση σας,με την απαραιτητη προυποθεση να μας προσκομισετε το ελαχιστο των απαιτησεων που θετει η Ε.Ε.Α και οι οποιες ειναι οι εξης...
1.Πληρη στοιχεια του ενδιαφερομενου
2.Φορολογικη ενημεροτητα
3.Επικυρωμενες φορολογικες δηλωσεις της τελευταιας τριετιας.
4.Ποινικο μητρωο του ενδιαφερομενου.
Σημειωνουμε οτι σε ενδειξη καλης πιστης και αποφυγης διαδικασιων που μπορει να προκαλεσουν καθυστερησεις,δε ζητουμε αποδεικτικο νομιμης προελευσης των κεφαλαιων,αν και αποτελει βασικη προυποθεση συμφωνα με την πρακτικη της Ε.Ε.Α.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεσμευεται οτι την επομενη της ολοκληρωσης της τρεχουσας Α.Μ.Κ. (29 ιΟΥΛΙΟΥ) θα συγκαλεσει Δ.Σ. για την προκυρηξη Γενικης Συνελευσης με θεμα την νεα Α.Μ.Κ....

Η αναφορα στην Ε.Ε.Α και στην προυποθεση της εγκρισης της εξαγορας των μετοχων,προκειμενου να μπορει ο ΠΑΟΚ να χρησιμοποιησει το ποσο,εγινε για να καταλαβει και ο κοσμος οτι δεν αρκουσε η εκταμιευση του ποσου για να ενισχυθει η ομαδα.
Αν η ΠΑΕ χρησιμοποιουσε τα χρηματα για να κανει μεταγραφες και η Ε.Ε.Α απερριπτε την επενδυση εκ των υστερων,η ομαδα θα αντιμετωπιζε κυρωσεις που συμφωνα με τους κανονισμους εφταναν μεχρι και την αποβολη απο το Πρωταθλημα.Συν το γεγονος οτι θα ειχε συναψει συμφωνιες στις οποιες δεν θα μπορουσε να ανταποκριθει αν ακυρωνοταν η εξαγορα των μετοχων.

Για να αναρτηθει η ανακοινωση απαντηση στην αντιστοιχη του Φλωριδη,θα επρεπε πρωτα να επιστρεψει ο Ζαγορακης,αφου δεν ηταν δυνατον να εγκρινει την οποια ανακοινωση μεσω τηλεφωνου.Επρεπε επισης να γνωμοδοτησει και ο Α.Σ. αφου η ανακοινωση αναφεροταν και σε αυτον,αρα τον αφορουσε.
Προσωπικως,επεμενα να μην χρονοτριβουμε αφου ειχαν ηδη αρχισει οι πρωτες φωνες φιλαθλων στα ερτζιανα περι του υψους των χρεων.

Σε μια απο τις αμετρητες τηλεφωνικες επικοινωνιες με τον Ζαγορακη εκεινη τη μερα μου ειπε...κλεισε θα σε παρω εγω,γραφω κατι τωρα...
Δεν εδωσα σημασια αφου με ειχαν συνεπαρει οι πυρετωδεις διαβουλευσεις με τον Κ.Μαυροφρυδη,τον Αχιλλεα Μαυροματη,νομικο συμβουλο της ΠΑΕ,και τον Ακη Μπεκιαρη,τον εκπροσωπο τυπου του ερασιτεχνη.
Ξαφνικα τρωω φλασια ενθυμουμενος τα τελευταια λογια του Ζαγορακη και αναρωτιεμαι..τι να γραφει εκει στην εξοχη,ποιηματα?...
Του τηλεφωνω παρα την παρακληση του να μην τον ενοχλησω και του λεω...Δεν πιστευω να γραφεις επιστολη παραιτησης,δεν εχεις δικαιωμα να φυγεις τωρα,θα ειναι σαν να παραδεχεσαι υα ψευδη που σου προσαπτουν.Αν παντως φυγεις,να ξερεις οτι θα σε ακολουθησω σαν τρειλερ...
..Θα τα πουμε απο κοντα...απαντησε χωρις περισσοτερες διευκρινησεις.Ακουγοταν ομως πολυ βαρυς και κουρασμενος αν και επειτα απο τριημερο με την οικογενεια,θα επρεπε να ειναι αναζωογονημενος και χαλαρος.

Δεν μου ειπε ποτε τι εγραφε ουτε και τον ρωτησα,αν και ειμαι σιγουρος πως η διαισθηση μου δεν με γελασε.Ηταν τοσο πιεσμενος ακομα και αν γνωριζε εκ των προτερων πως ολοι θα του χρεωναν οτι εφυγε φοβουμενος να συγκρουστει με την αληθεια που εφεραν οι επενδυτες (μαζι με τα πλουτη τους εννοειται).
Για μενα που τον ζουσα απο κοντα σε καθημερινη βαση,παρεμεινε παιδι,το οποιο εβγαλε το παντελονακι και καθησε σε μια καρεκλα,που εκ των προτερων γνωριζε οτι ειναι ηλεκτρικη,επειδη απλα του το ζητησε ο κοσμος,προσφεροντας οσα δεν μπορουσε να φανταστει ουτε ο πιο αισιοδοξος οπαδος του ΠΑΟΚ.
Ισοδυναμουσε με μαχαιρια στην καρδια να διασυρεται απο τον καθε τυχοντα και να κουβαλαει στις πλατες του το βαρος των φημων-και ποτε των αποδειξεων παρα τους πολλους ελεγχους-οτι υιοθετησε αδιαφανεις μεθοδους..

Ο χρονος που περασε μεχρι να βρεθουμε απο κοντα,μου φανηκε αιωνας.Ημουν και εγω πολυ στρεσαρισμενος μιλουσαμε συνεχως στο τηλεφωνο απο ενα σημειο και μετα.
Καποια στιγμη εφτασε στα γραφεια και διαβασαμε μαζι την ανακοινωση απαντηση.Συμφωνησε,ειδικως οταν τον διαβεβαιωσε και ο κ.Μαυροφρυδης,τον οποιο εμπιστευοταν απολυτα,οτι ηταν επιβεβλημενη η δημοσιοποιηση της.
Την ωρα που ειμασταν κλεισμενοι στο γραφειο περασε απεξω ο Βρυζας.Ο Ζαγορ τον φωναξε να μπει και του διαβασαμε την ανακοινωση,εκεινος δεν ειπε τιποτα.Παρ ολα αυτα η ανακοινωση δεν εβγαινε.Στις συνεχεις παροτρυνσεις μου να την ανεβασουμε στο διαδικτυο η απαντηση ηταν σε λιγο,σε λιγο..
Αν και δεν ειχα πολυ καιρο στα γραφεια,ειχα προλαβει να καταλαβω πως αυτο σημαινε...δεν θελω τωρα,αλλα δεν μπορω να σου πω οτι δεν θελω..Εξηγησα και παραπανω οτι δεν αποφασιζε ποτε εν θερμω,σε περιπτωσεις σαν και αυτην ομως,η αναβλητικοτητα γυριζε μπουμερανγκ.Πλησιαζε και το φιλικο με ελευθερη εισοδο και φοβομουν αντιδρασεις,που θα ηταν διακαιολογημενες.Διοτι οταν δεν υπερασπιζεσαι την αθωοτητα σου με τοσο απλους τροπους δεν μπορεις να ζητας απο τριτους να σε υποστηριξουν.

Ουτε που θυμαμαι ποσες φορες του ειπα..αντε να βγαλουμε την ανακοινωση..και εισεπραττα την ιδια απαντηση..σε λιγο,περιμενε να κανω ενα τηλεφωνο,περιμενε να μιλησω με τον ταδε...
Ειχα γινει αφορητα κουραστικος,ηταν ομως το τελευταιο που με ενοιαζε.Ημουν αποφασισμενος να κανω την μεγαλυτερη τρελα ωστε να τον πεισω για την αναγκαιοτητα εκδοσης της ανακοινωσης,δεν θα φευγαμε απο τα γραφεια αν δεν απαντουσαμε.Το ειχα παρει πολυ πατριωτικα γνωριζοντας τις συνεπειες της μη απαντησης.

Λιγο πριν το φιλικο μπηκαν στα γραφεια τρεις εκπροσωποι συνδεσμων,απο τους αντιφρονουντες.Της Νεαπολης,των Μακεδονων και απο το Περαν Κλαμπ.Κλειστηκαν στο γραφειο του Γκαγκατση μαζι με τον Βρυζα και τον Μαυροφρυδη.Εκει ο Ζαγορακης τους ενημερωσε για την προθεση του να απαντησει δεοντως στη δημοσια προκληση Φλωριδη και προς τιμην των συνδεσμων,παρα το γεγονος οτι δεν τους εξεφραζε ο Ζαγορακης,συμφωνησαν οτι ετσι επρεπε.Ο μονος που ηταν της αποψης οτι επρεπε να μην δοθει συνεχεια ηταν ο Βρυζας.

Στην ουσια δηλαδη προτεινε στον Ζαγορακη να συνεχισει με την ρετσινια του ψευτη,που δεν ελεγε την αληθεια για το χρεος.Τεκμηριωνοντας την αποψη του αυτη,υποστηριζε οτι ανακοινωση σαν αυτη που ετοιμασαμε,θα εριχνε λαδι στην φωτια!
Ποια φωτια δηλαδη αυτη που ειχε ηδη αναψει  ο Φλωριδης και κατα τον Βρυζα θα επρεπε να την αφησουμε να μας καψει,για να εξαγνισουμε τον υποψηφιο επενδυτη με το καπελο.
Η ωρα περνουσε η στιγμη του φιλικου ειχε φτασει και ο Ζαγορ με τον Βρυζα ανεβηκαν στην σουιτα χωρις να εχει βγει η ανακοινωση.Αρχισαν να με ζωνουν τα φιδια.Ηξερα οτι ο Ζησης τον επηρεαζε πολυ αλλα δεν μπορουσα να αφησω να περασει στο ντουκου ενα θεμα που εθιγε βαναυσα την τιμη,την υποληψη και την αξιοπιστια του.
Εμοιαζε σα να εριχνε πυρα ο αντιπαλος και την ιδια στιγμη να ζητουσε ειρηνη..

Ανεβηκα σε μια διπλανη σουιτα μαζι με τον κ.Μαυροφρυδη και αμφοτεροι μιλουσαμε τηλεφωνικα με τον προεδρο,ενω μας χωριζε ενας τοιχος.Στο ημιχρονο ηρθε να μας δει,ηταν ρακος αφου απο το πεταλο για πρωτη φορα στην τετραετη θητεια του ακουγονταν υβριστικα συνθηματα σε βαρος του.Ελαχιστοι ηταν αυτοι που τα φωναζαν αλλα το ζητημα ηταν οτι τα φωναζαν.
Ηταν η πρωτη φορα στην ζωη μου που παρακολουθησα εναν αγνα χωρις να τον δω.Το μυαλο μου ηταν αλλου,το παιχνιδι τελειωσε και δεν ηξερα ποσο ειναι το σκορ.Λιγο πριν τη ληξη και γνωριζοντας οτι θα υποστει παρομοια πλυση εγκεφαλου για να μην βγαλε ανακοινωση,του τηλεφωνησα και τον παρακαλεσα πριν μπει στο γραφειο του να περασει απο το δικο μου.Δεν ειχα σκοπο να του πω κατι καινουργιο απλως να φρεσκαρω την επιχειρηματολογια που επαναλαμβανα απο το πρωι.
Περασε μπροστα απο το γραφειο μου μαζι με τον Βρυζα και αμφιβαλλω αν θυμηθηκε την παρακληση μου αφου δεν με κοιταξε.Μετα απο λιγο πηγα εξω απο το δικο του και τον περιμενα μαζι με τα μελη του υπολοιπου Δ.Σ.Ηταν κατι σαν θεσμος.μετα απο αγωνα ειτε επισημους ειτε φιλικους οι συμβουλοι μαζευονται στο γραφειο του και εκαναν ατυπο συμβουλιο.
Αυτην την φορα ειχαν μαζευτει στο διπλανο γραφειο του Γκαγκατση και περιμεναν εκει τον προεδρο που ηταν στο γραφειο του,με τον Ζηση και εναν συνδεσμιτη απο το Περαν Κλαμπ.Οσο περνουσε η ωρα αρχισαν να δυσανασχετουν και δικαιολογημενα.

συνεχιζεται...

Offline KATISI4

• Αλλαγή
Ειχα αρχισει να τρελαινομαι,αφου υποψιαζομουν οτι η πλυση εγκεφαλου περι μη απαντησης συνεχιζοταν.Ειχα κλεισει 12ωρο στα γραφεια,περιμενοντας τον προεδρο να επιστρεψει,δεν ειχα παει σπιτι μου να κανω ενα μπανιο,ημουν λουσμενος στον ιδρωτα,εξαντλημενος και εντελως νηστικος.Ταυτοχρονως εβλεπα και τα σχολια στις ιστοσελιδες τα οποια δεν ηταν διολου κολακευτικα.Ολοι νομιζαν οτι ο Ζαγορακης ''μασησε''και επεσε στην παγιδα του Φλωριδη.

Μπηκα και εγω στο γραφειο του Γκαγκατση μαζι με τους υπολοιπους συμβουλους,ανοιξα το παραθυρο και κοιταξα διπλα στο γραφειο του προεδρου οπου οι σιλουετες των παρισταμενων ξεχωριζαν πισω απο την κουρτινα.Φοβομουν μηπως χασει την αισθηση του χρονου.Πλησιαζε 12 και τα φυλλα των εφημεριδων θα εκλειναν.Την επομενη θα ειχαν ολες πρωτοσελιδο την ανακοινωση-προκληση του Φλωριδη χωρις απαντηση,κατι που θα ηταν καταστροφικο σε επιπεδο εντυπωσεων και οχι μονο.
Του τηλεφωνησα και του ειπα..''Δεν παει αλλο,η ανακοινωση πρεπει να βγει τωρα.Οχι σε λιγο,ΤΩΡΑ!''
Μου απαντησε οτι βγαινει σε ενα λεπτο και μετα απο λιγο οντως μπηκε στο γραφειο του Γκαγκατση.Διαβασα ενωπιον ολων των μελων την ανακοινωση-απαντηση και συμφωνησαν ολοι πως ηταν επιβεβλημενο να αναρτηθει.''Μισο λεπτο ,μπαινω στο γραφειο και επιστρεφω για να την ανεβασουμε''αποκριθηκε.
Εκεινη την στιγμη κυριολεκτικα χοροπηδηξα!Την ιδια απαντηση μου ειχε δωσει καμια δεκαπενταρια φορες απο το πρωι και καθε φορα που ερχοταν να δωσει το τελικο ΟΚ μου ελεγε να περιμενω λιγο...
''δεν γινεται να περιμενουμε αλλο,δεν καταλαβαινεις οτι ο χρονος κυλαει σε βαρος σου?''του φωναξα.
Τον λογο πηρε ο συμβουλος Θανασης Χατζοπουλος και υποστηριξε την αποψη μου..''δεν γινεται να μεινουν αναπαντητα τοσο αθλια υπονοουμενα''φωναξε δυνατα.
''ΟΚ μπαινω στο γραφειο και σε 5 λεπτα τη βγαζουμε''ηταν η τελικη τοποθετηση του Ζαγορ.

Αρπαξα το κινητο και αρχισα να στελνω μυνηματα στους δημοσιογραφους σαν τρελος..''Απανταει η ΠΑΕ,οσονουπω στην επισημη ιστοσελιδα η ανακοινωση απαντηση στην προταση Φλωριδη''.
Οι δημοσιογραφοι βεβαιως ρωτουσαν απο το μεσημερι αν θα απαντηθει η επιστολη Φλωριδη,αλλα ποτε με την δικαιολογια οτι βρισκοταν καθ'οδον,ποτε με την προφαση του φιλικου,φροντιζα να δικαιολογω την καθυστερηση.

Τα μυνηματα βεβαιως ειχαν στοχο την εμμεση δεσμευση ,αφου συνεχιζα να εχω τη φοβια οτι θα βγει και παλι επιφυλακτικος απο το γραφειο.Αν του ελεγα ομως οτι ενημερωσα για την προθεση του να απαντησει,ο κοσμος περιμενει και θα ειναι τρισχειροτερο αν κανει πισω,θα ειχα ενα οπλο παραπανω.Και οπως αποδειχτηκε ειχα μαντεψει σωστα.Οταν βγηκε απο το γραφειο ειπε..''λοιπον δεν μου αρεσουν αυτα τα αδελφιστικα,θα στειλω την επιστολη στον ιδιο τον Φλωριδη προσωπικα και οχι μεσω του τυπου''..
Εκει χοροπηδηξαμε ολοι.''Ειναι δυνατον να στελνει επιστολη δημοσιως και να του απαντας κατ'ιδιαν?Τον κοσμο που θα μεινει με την εντυπωση οτι εισαι ψευτης και κλεφτης δεν τον σκεφτεσαι?''
Τον ενημερωσα οτι ειχα ηδη γνωστοποιησει την προθεση του να απαντησει μεσω της επισημης ιστοσελιδας,οποτε ειχε δεσμευτει και δεν μπορουσε να κανει πισω.
Υπηρχε βεβαιως και ενα προβλημα ακομα,αφου η επιστολη Φλωριδη ειχε φτασει με φαξ,το οποιο δεν ανεφερε τον αριθμο του αποστολεα,οποτε και να θελαμε δεν μπορουσαμε να του απαντησουμε σε προσωπικο επιπεδο.

Ηταν μια τακτικη που την ακολουθησε απο την αρχη,αφου οπως με διαβεβαιωσαν και δημοσιογραφοι,οι ανακοινωσεις του εφταναν στις εφημεριδες μεσω φαξ χωρις να αναγραφεται ο αριθμος του αποστολεα.Ειχαν απλα υπογραφη,εκτος απο την ανακοινωση τη βραδια της συλληψης,περι κρατητηριου,που ηταν ανυπογραφη.
Επιτελους δωσε την συγκαταθεση του και αμεσως ενιωσα ξεκουραστος,καθαρος και χορτατος...

Εκατσε λιγο ακομα στο γραφειο του και την ωρα που αποχωρουσαμε επιασα κουβεντα εξω απο το γηπεδο με τον συνδεσμιτη που ηταν στο γραφειο του μαζι με τον Ζηση.
Γνωριζομασταν απο παλια και μπορουσαμε να μιλησουμε σαν ανθρωποι,παρα τα οσα μας χωριζαν σε επιπεδο αποψεων.

Το βραδυ της καταληψης για το θεμα του Βιτολο,μου ειχε πει ενωπιον πολλων οτι πλεον ειχα αλλαξει στρατοπεδο και οτι ημουν απεναντι.
''Στον ΠΑΟΚ ειμαι,ουτε στον ολυμπιακο ουτε στον αρη''του ειχα απαντησει τοτε.
Μιλησαμε για αρκετη ωρα και επικεντρωθηκαμε σε ζητηματα διαφανειας,μια και την εποχη εκεινη ο ορκωτος λογιστης εκανε ελεγχο στα οικονομικα της ΠΑΕ.
''Αμα εχετε υπονοιες,γιατι δεν αναλαμβανεται εσεις ευαισθητους τομεις?''τον ρωτησα και εγινα πιο συγκεκριμενος.''Αν π.χ.νομιζετε οτι χανονται λεφτα απο την μπουτικ η την κατασκευη του αθλητικου κεντρου η οποιονδηποτε τομεα,γιατι δεν τον αναλαμβανετε εσεις?Καντε εσεις το διαγωνισμο για να βρεθει ο καταλληλος ανθρωπος για να δειτε τι ωραια ειναι να εχεις την ευθυνη.Ειναι ευκολο να αναρωτιεσαι γιατι ο ΠΑΟΚ δεν εχει δικη του μπουτικ,ποιος θα αναλαβει ομως την λειτουργια αυτου του ευαισθητου κομματιου?Και ποιος εγγυαται οτι αν γινει διαγωνισμος και επιλεγει ο ιδανικοτερος βασει βιογραφικου,δεν θα υπαρχουν δυσλειτουργιες,οι οποιες σε τελικη θα βαραινουν τον προεδρο?Αφου λοιπον δεν υπαρχει εμπιστοσυνη,ας αναλαβει καθε συνδεσμος εναν τομεα για να δουν τι ωραια ειναι να κουβαλας ενα καρο ευθυνες.Καλυτερο και για εσας και για τον ΠΑΟΚ ειναι να καταναλωσετε εκει την ενεργεια σας αντι να γκρινιαζεται και να αμφισβητειτε τους παντες και τα παντα''...
''Εμεις ειμαστε οπαδοι και οχι διοικουντες'',μου απαντησε για να τον καπακωσω ομως λεγοντας..''με τις πραξεις σας δειχνετε οτι θελετε να ειστε και τα δυο''..

Παρεμπιπτοντως,τη συγκεκριμενη προταση την ειχα κανει και στον Ζαγορακη,καθως επισης και για την συμμετοχη καποιου εκπροσωπου απο τους συνδεσμους-επιλογης τους εννοειται-στο Δ.Σ κατι που ομως με ειχε διαβεβαιωσει,το ειχε προτεινει και ο ιδιος χωρις απποτελεσμα..''Εδω διαλυθηκε η συντονιστικη επιτροπη των συνδεσμων,που ερχοταν μια φορα το μηνα στα γραφεια και ενημερωνονταν για το καθε τι,ειναι δυνατον να συμφωνησουν σε ορισμο προσωπου για το Δ.Σ.?''ειχε αναρωτηθει.

Καπως ετσι εμοιαζε να κλεινει η πιο μαρτυρικη μερα στον ΠΑΟΚ.Αυτην την θυμαμαι με καθε της λεπτομερεια.

Επεστρεψα στο σπιτι μου στις δυο το πρωι,αρκετα αγαλλιασμενος,αφου η ανακοινωση ειχε ηδη βγει και εβαλα κατι να τσιμπησω.Ημουν πτωμα,αλλα επρεπε να ριξω μια τελευταια ματια στο διαδικτυο για να εχω εικονα της ανταποκρισης που ειχε η αντιδραση της ΠΑΕ.
Το ρολοι κοντευε τις τεσσερεις τα ξημερωματα και εκεινο που κρατουσε ανοιχτα τα ματια μου εστω και με το ζορι ηταν η υπερενταση της ημερας.Με το που πεφτω να ξαπλωσω,χτυπαει το τηλ.Ηταν ο Ζαγορακης...

Η φωνη του ακουγοταν με δυσκολια.''Ελα φιλε,δεν μπορω να κοιμηθω.Τρεις φορες προσπαθησα και στριφογυριζω γυρω απο το μαξιλαρι'',ηταν τα πρωτα του λογια.
Ηταν ευκολο να κατανοησω αδυνατο ομως να τον νιωσω.Μονο ο Θοδωρος μπορουσε να τον καταλαβει εκεινη την στιγμη.Οσο και αν ειχα ταυτιστει συνειδησιακα μαζι του,οσο και αν εκεινο που καθοδηγουσε την σκεψη μου σε καθε περιπτωση δεν ηταν η εργασιακη σχεση που ειχα με τον ΠΑΟΚ,αλλα ο σεβασμος προς την προσωπικοτητα του,η αληθεια που πρεσβευε και η ενστικτωδης υποστηριξη καθε ανθρωπου που βαλλεται αδικως,ημουν εξω απο το χορο.
Ρκεινος ηταν ενας εθελοντης,που ειχε αναλαβει μια προσπαθεια απο την οποια δεν μπορουσε να κερδισει κατι που του ελειπε.Ο Ζαγορακης μεχρι το 2007 αλλωστε,ηταν ενας ανθρωπος που ειχε ολα οσα θα μπορουσαν να ονειρευτουν ολοι οι Ελληνες μαζι.Καταξιωση,αποδοχη δοξα,φημη,χρηματα,ειχε φτιαξει μια ευτιχισμενη οικογενεια και ξαφνικα βρισκοταν εγκλωβισμενος σε ενα παιχνιδι απο το οποιο ακομα και η αποχωρηση του θα τον στιγματιζε.

Καπου εκει βεβαιωθηκα οτι η αντιστροφη μετρηση ειχε ξεκινησει,αν και δεν μπορουσα να προβλεψω ποτε θα φτασει στο μηδεν.Το σημαντικο εκεινη την στιγμη ηταν να επανακαμψει ο ιδιος προσωπικα και να παλεψει με τον ιδιο του τον εαυτο.Οι υποψηφιοι επενδυτες λιγο με απασχολουσαν,ηξερα οτι ειχαν παιξει το τελευταιο τους χαρτι σε επιπεδο εντυπωσεων και πλεον ηταν θεμα χρονου να πεσουν στον λακκο που ειχαν σκαψει οι ιδιοι.Και οσο και αν συνεχιζαν τοσο θα εξεθεταν τον εαυτο τους,χωρις να χρειαστει καποιος τριτος να βαλει το χερακι του.Ο ΠΑΟΚ και ο Ζαγορακης ομως επρεπε να πανε μεχρι το τελος της διαδρομης που ειχε ορισει η μοιρα γι αυτους.

Το αντιλαμβανομουν οτι κατω απο αυτες τις συνθηκες δεν ηταν ευκολο.Ακομα και εγω που ως εργαζομενος ειχα απλως την υποχρεωση να συνδιαχειριστω ενα-ευαισθητο μεν αλλα οχι πολυπλοκο-κομματι του οικοδομηματος που ονομαζεται ΠΑΟΚ,ενιωθα να πνιγομαι ωρες ωρες.Φανταστειτε εκεινος που κουβαλουσε στις πλατες του ολο το οικοδομημα και τις ευθυνες,που επρεπε να φτιαξει ανταγωνιστικη ομαδα με περιορισμενα εσοδα,τη στιγμη που οι δηθεν επενδυτες περιμεναν με τα εκατομμυρια στο χερι,βαζοντας του τρικλοποδιες.Και επρεπε να συνεχισει εχοντας να αντιμετωπισει συν τοις αλλοις και την προκαταληψη μεριδας του κοσμου που εψαχνε και την παραμικρη αφορμη για να ξεσπαθωσει.
Ο ιδιος βεβαιως αποδεικνυε σε καθε περιπτωση οτι το προσωνυμιο ''σκυλος'' που τον συνοδευε τα χρονια που κλωτσουσε το τοπι δεν ηταν τυχαιο.Μονο καποιος με αυτα τα χαρακτηριστικα θα μπορουσε να συνεχισει αν και το γεγονος οτι εκεινο το βραδυ λυγισε,ηταν απολυτως φισιολογικο.
Δεν ηταν -ξαναλεω-το βαρος των ευθυνων,οσο η αχαριστια που εισεπραττε και η οποια του εκοβε τα ποδια.

Οταν κλεισαμε το τηλ ειχε αρχισει να χαραζει.''Ραντεβου ολου του προσωπικου αυριο στα γραφεια''ηταν οι τελευταιες του λεξεις ξεχνωντας προφανως οτι ξημερωνε Σαββατο.Δεν ηθελα να του το χαλασω θυμιζοντας οτι ειναι μερα αργιας,αν και χαρηκα που εδειχνε να αποκτα και παλι τα κουραγια του.Διαισθανομουν παντως πως οσο συνεχιζοταν αυτη η καταστηση θα εφτανε η στιγμη που θα στερευαν.
Εκεινο που τον ενοχλουσε εξ ισου ηταν πως οι συνθηκες που ειχαν διαμορφωθει καθιστουσαν απαγορευτικο τον προγραμματισμο που ειχε κατα νου να εφαρμοσει η ΠΑΕ το καλοκαιρι και ειχε φανει ξεκαθαρα ''το βραδυ του Βιτολο''/Για τον Ζαγορακη αλλωστε η ομαδα ηταν το Α και το Ω.

συνεχιζεται..