Author Topic: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ,Λευτερης Δουκας  (Read 4634 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

minmin

• Guest
ο Δουκας εχει κανα κεφαλαιο περι Κουφιας Γης?
γιατι θυμαμαι μια εκπομπη οταν ηταν στον μετρουλακη οπου λεγαν για αρμαγεδωνα, ΕΛ, (κακους, ΚΑΚΙΣΤΟΥΣ) εβραιους, τσιμεντωμενους εξαδαχτυλους βασιλιαδες, παρκαρισμενα ΟΥΦΑ διπλα στον Κρονο με τα λεηζερ παρα ποδας, ιχωρ και κατι αλλα τετοια ψυχεδελικα

ειπαμε να εισαι δικεφαλος αλλα οχι και κυριολεκτικα ρε Δουκα

και αυτος ηταν στην διοικηση Θεοδωρου

οχι τα μυαλα μας...τα κυτταρα, τα παντα μας πονανε....

Offline KATISI4

• Αλλαγή
                        Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Η επομενη χρονια με βρισκει σε αλλο ραδιοφωνο (Sport 103)και καποια στιγμη ερχεται ο πρωην ποδοσφαριστης του ΠΑΟΚ Μιχαλης Λεοντιαδης για να κανουμε εκπομπες σαν διδυμο.Ο Μιχαλης ειχε εξαιρετικη σχεση με τον Ζαγορακη,αφου οταν ο τελευταιος ξεκινουσε την καριερα του στον ΠΑΟΚ,ο πρωτος ηταν στα τελειωματα του απο την ομαδα και τον ειχε περιπου υπο την προστασια του.Μιλουσαν τακτικα και ειχαν καλη επαφη.
Καποια μερα λιγο πριν την εκπομπη,μιλουσαν στο τηλεφωνο και ο Λεοντιαδης μου λεει..Παρε σε θελει ο Ζαγορακης..Μετα απο ελαχιστες τυπικες κουβεντες ζητησε να μαθει αν υπηρχε λογος που δεν τον ειχα παρει στο τηλεφωνο.Εμεινα καγκελο οταν το ακουσα,ποσο δε οταν μου ειπε το στορυ.
Για να μην νομιζει οτι ειμαι και σνομπ τυπος,του ειπα ..ειμαι αυτος που σου ειχα πει να κρατησεις τον Σαντος.Ελπιζω να με θυμασαι γιατι ολοι σου ελεγαν να τον διωξεις και μαλλον ημουν στους ελαχιστους που σε προετρεπαν για το αντιθετο,οποτε και να θες δεν γινεται να με ξεχασεις ευκολα..
Η απαντηση του ηταν προσκληση για πρωινο καφε την επομενη κιολας μερα.Πηγαμε γνωριστηκαμε τα ειπαμε σε εποχες που ηταν εξαιρετικα ανεβασμενος.Ηταν καλοκαιρι του 2009 λιγο μετα την μεταγραφη του Κουτσιανικουλη..
Μου εδωσε το τηλεφωνο του και την ανεση να του τηλεφωνω οποτε ηθελα για να τα λεμε.ΔΕΝ το εκανα,αφου επιθυμουσα παντα να κραταω αποστασεις με αυτους που κρινω,αν και ομολογω οτι απο την πρωτη συναντηση μας επιβεβαιωσα αυτο που ειχα ηδη καταλαβει πριν τον γνωρισω.Οτι προκειται για εναν εξαιρετικα χαρισματικο,απλο και ειλικρινη ανθρωπο..

Ο ΖΑΓΟΡ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ

Η δευτερη χρονια που ερχομαστε σε επαφη ειναι την ανοιξη της επομενης χρονιας,αφου μεχρι τοτε δεν ξαναμιλησαμε ουτε στο τηλεφωνο.
Η ομαδα πηγαινε τρενο και ο 11χρονος ανηψιος μου που εχει φαει σχετικο κολλημα με τον ΠΑΟΚ ,μου ζητουσε να του συστησω τον Ζαγορακη.
Η πρωτη φορα που τον ειχα παει στην Τουμπα,ηταν οταν ο τελευταιος ειχε αναλαβει προεδρος και του ειχα παρει δωρο την φανελα με το νουμερο 7.
Εντελως απροειδοποιητα και πριν απο παιχνιδι με τον Εργοτελη,ζητησα εξω απο τους επισημους,να τον ενημερωσουν αν μπορει να με συναντησει για να βγω απο την υποχρεωση κυριως.
Μας δεχτηκε αμεσως και αφου συζητησαμε περι ανεμων και υδατων ο ανηψιος μου τον ρωτησε με την χαρακτηριστικη αφελεια που εχουν ολα τα παιδια ...Θα μεινει ο Σαντος στον ΠΑΟΚ...?

Ηταν η εποχη που η ανανεωση του Πορτογαλου ηταν στην ημερισια διαταξη αλλα για λογους λεπτοτητας δεν ηθελα να τον ρωτησω για θεματα που ειχαν να κανουν με την ομαδα,οπως δεν το εκανα ποτε στις συναντησεις μας..
Ο Ζαγορακης τα χανει εμφανως και αρχιζε να λεει κατι μπερδεμενες προτασεις του τυπου ...να,πηγα και τον βρηκα προχθες στην προπονηση και τον ρωτησα και μιλησαμε...και κατι τετοια ακαταλαβιστικα.
Καταλαβα οτι ειναι δυσκολα τα πραγματα ως προς την παραμονη του Σαντος αντιληφθηκα ομως πως προκειται για εναν ανθρωπο που ειναι τοσο εξω καρδια που αδυνατει να κρυφτει για να προσποιηθει,ακομα και αν το θεμα αφορα μια αθωα,παιδικη ερωτηση...
Το Πρωταθλημα χανετε απο τον Σπαθα,η ομαδα βγαινει δευτερη και η επομενη συναντηση μας ειναι τυχαια,εξω απο την Τουμπα,τη μερα που αντιμετωπιζαμε τον Αγιαξ για τα προκριματικα του Τσαμπιονς Λιγκ.Ανταλλαξαμε καναδυο κουβεντες στο ορθιο και ξαναβρεθηκαμε στο ..Σουκρου Σαρατσογλου..στην τελευταια προπονηση πριν τον ιστορικο επαναληπτικο με τη Φενερ Μπαχτσε.
Χαιρετηθηκαμε απο μακρυα και αυτο ηταν..

Αν και η χρονια ξεκινησε με μια επικη προκριση μεσα στην Τουρκια,ο Ζαγορακης αρχισε να νιωθει εντονα την αμφισβητηση κυριως απο μεριδα των οργανωμενων.
Για πρωτη φορα στην πορεια του ως προεδρος,ειχαν βγει ανακοινωσεις εναντιον του.Απο την πλευρα μου παρακολουθουσα τα παντα ως δημοσιογραφος για τους λογους διακριτικοτητας που προανεφερα,ομως δεν ηθελα να του τηλεφωνησω.
Λιγο πριν τα Χριστουγεννα του 2010 παντως,αναγκαζομαι να το κανω.Με μια τρελοπαρεα εχουμε αποφασισει να ανεβασουμε στο διαδικτυο ενα εναλλακτικο σαιτ με τιτλο PAOKizein.gr και αποφασιζω να εκμεταλλευτω επιτελους την ..υψηλη..γνωριμια μου,ζητωντας του συνεντευξη!
Τι πιο εντυπωσιακο για ενα νεοσυστατο ΠΑΟΚτσιδικο σαιτ αλλωστε,να ξεκινησει με συνεντευξη του Θοδωρη Ζαγορακη.
...Τι σαιτ και μαλακιες μου λες ρε φιλε,θελω να ερθεις στον ΠΑΟΚ να αναλαβεις το εποικνωνιακο κομματι...ηταν η απαντηση του οταν του ζητησα τη συνεντευξη.
Του εξηγησα οτι το ενα δεν αναιρει το αλλο-το σαιτ αλλωστε δεν θα ηταν ειδησεογραφικο-και ανανεωσαμε το ραντεβου για αμεσως μετα την Πρωτοχρονια.
Για να ειμαι ειλικρινης,η προετοιμασια του σαιτ με συνεπηρε και επικοινωνωνησα μαζι του στα τελη του Γεναρη του 2011...

Offline KATISI4

• Αλλαγή
Να ειστε καλα αλλα πραγματικα μου κανει εκπληξη που σας φαινετε περιεργο που τα κειμενα τα γραφω στο χερι...

http://www.paokworld.com/paokworldboard/index.php/topic,10261.0.html

ολα στο χερι τα γραφω...σημερα εμαθα τι ειναι το σκαναρισμα...αλλα.προτιμω τον παραδοσιακο τροπο... :lalalalala: :lalalalala: :nianiania: :nianiania:

Offline w|lD ShaRK

• Αποστολή
  • **
Mόνο για ΕΛ και για βασιλιάδες έλεγε; Ότι υπάρχουν προφητείες και ότι οι Έλληνες θα κατακτήσουν την Κωνσταντινούπολη και ότι παπάδες θα κυματίζουν Ελληνικές σημαίες πάνω από πτώματα Τούρκων έλεγε. Του βαλε κωλοδάχτυλο ο Πετρουλάκης τότε και είχε σταματήσει να λέει αυτές τις πίπες. Ο τύπος είναι πυροβολημένος ...δε πάει καλα
...:::Η Τούμπα δε κάνει. Νέο γήπεδο στον ΠΑΟΚ:::...

minmin

• Guest
τι πυροβολημενος...
μονο για φτερωτο κροκοδειλο με πλοκαμια στην λιμνη Λαγκαδα δεν ειπε

Offline dask4

• Global Moderator
  • Βασικός
www.youtube.com/watch?v=otOVVpkWtHo

Offline KATISI4

• Αλλαγή
                                  ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΠΡΙΝ ΑΝΑΛΑΒΩ

Το ραντεβου κλειστηκε σχεδον αμεσα και απο την πρωτη μας κουβεντα διαπιστωσα οτι το προβλημα του Τεο ηταν αυτο που μπορουσαν ολοι να υποψιαστουν.
Τους τελευταιους μηνες βαλλοταν απο πολλες μιντιακες πλευρες,κατι που τον ενοχλουσε,αφενος επειδη ως παραγοντας ηταν συνηθισμενος να τον εξυμνουν-και του κακοφαινοταν-αφετερου επειδη ενιωθε οτι η κατασταση που διαμορφωνοταν τον αδικουσε και αγνοουσε τον τροπο διαχειρησης των κρισεων,που κατα ενα ποσοστο ηταν κατευθυνομενες και κατασκευασμενες.
Ηταν γεγονος παντως οτι αν κατα την πρωτη διετια,απευθυνομενος στο ΠΑΟΚτσιδικο πληθος ελεγε...πατε ολοι να πνιγειτε...θα το εκαναν επειδη απλα τους το ζητησε ο ηγετης.
Τους τελευταιους μηνες αν τους ελεγε...το καλοκαιρι καντε καμμια βουτια στη θαλασσα...θα υπηρχαν ανθρωποι που θα αμφισβητουσαν οτι η θερμοκρασια ειναι ενδεδειγμενη για μπανιο..

Εκεινο που εκανε την κατασταση πιο αφορητη για τον ιδιο,ηταν οτι την εποχη της απολυτης παντοδυναμιας του,ουδεποτε ειπε στον κοσμο να παει να πνιγει,εκμεταλλευομενος την αφοσιωση που επιδεικνυε στο προσωπο του.Ισα-ισα ηταν παντα ντομπρος και ουδεποτε επιχειρησε να εκμεταλλευτει την καθολικη αποδοχη που απολαμβανε.
Απο την πλευρα μου,αν και θα μπορουσα να το παιξω δυσκολος για να κερδισω ισως περισσοτερα απο πολλες αποψεις,προτιμησα να του συμπεριφερθω οπως του αξιζε!Με απολυτη ειλικρινεια δηλαδη..
Του ξεκαθαρισα οτι η θεση με τιμα,εξηγωντας του τα τρια σοβαρα δεδομενα που επρεπε να γνωριζει προκαταβολικα.Δυο θετικα και ενα αρνητικο.
Το πρωτο θετικο ηταν πως ημουν απιστευτα χοντροπετσος σε οτι αφορα τα ξεφωνητα που ηταν αυτονοητο οτι θα εισεπραττα,οποτε θα εκανα τη δουλεια μου ανεπηρεαστος.Γνωριζα επισης εκ των προτερων πως η πορεια μου στο χωρο ηταν τετοια,που δεν εδινε σε κανεναν το δικαιωμα να λοιδωρησει η να προσβαλει τον ΠΑΟΚ,με αφορμη την παρουσια μου.
Αποδειχτηκε και στην πορεια της δεκαμηνης συνεργασιας μας οτι δεν υπηρχε επιχειρηματολογια που θα μπορουσε να στηριξει οποιαδηποτε μομφη σε βαρος μου-και της ομαδας κατ επεκταση.
Αν ισχυε το αντιθετο μετα απο 25ετη παρουσια στα ΜΜΕ και συνεργασιες με τη συντριπτικη πλειοψηφια των δημοσιογραφων,θα υπηρχαν αφορμες για να γραφτουν σχολια του τυπου...ποιος Δουκας μωρε,αυτος που τοτε εκανε εκεινο...
Υπ αυτην την εννοια λοιπον,ο ΠΑΟΚ δεν ειχε σιγουρα κατι να χασει απο την παρουσια μου.

Το δευτερο θετικο ηταν οτι,εχοντας παρελασει απο τα περισσοτερα ΜΜΕ της πολης,και εχοντας συνεργαστει με τους περισσοτερους δημοσιογραφους,γνωριζα τα κουμπια τους.Προσεξτε,δεν επικαλεστηκα τις δημοσιες σχεσεις-που ουτως η αλλως δεν ηταν ποτε ειδικοτης μου,το αντιθετο μαλιστα-αλλα οτι γνωριζα τι καπνο φουμαρει ο καθενας.Αλλοι καταλαβαινουν με το μαλακο,αλλοι με το ευγενικο,αλλοι με το αγριο,αλλους παλι δεν ειναι για να τους δινεις σημασια,αφου ο κοσμος τους εχει απαξιωσει.
Ηξερα τα τσογλανια του χωρου και πως θα αντιδρουσαν,τους πραγματικους ΠΑΟΚτσηδες,εκεινους που θα προσπαθησουν να πουλησουν εκδουλευση,ολα τα ειδη που ευδοκιμουν.
Ο καθενας παντως ειχε το κουμπι του,το οποιο γνωριζα εκ των προτερων,αρα και τον τροπο συμπεριφορας που επρεπε να εχω εναντι του καθενος.
Και εκεινοι το ιδιο,εννοειτε.Ηξεραν ποιος ειμαι και τι καπνο φουμαρω,δεν χρειαστηκε ουτε να μαθουν ουτε να τους μαθω.Εκεινα που ηξεραν για μενα και αυτα που γνωριζα εγω για εκεινους καθοριζαν ευθυς εξ αρχης τους κανονες του παιχνιδιου και της συνεργασιας μας..

Το αρνητικο της παρουσια μου ηταν οτι,με βαση την μεχρι τοτε εικονα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ,το επιθετικο του χαρακτηρα μου σε ορισμενες περιπτωσεις ισως να με εκανε να μοιαζω με ασυμβατο μοσχευμα.
Προς αποφυγη παρεξηγησεων ακομα και ως παραγωγος ραδιοφωνικης εκπομπης,διαφωνουσα με τις αποψεις εκεινων που επεμεναν οτι ο Ζαγορακης και η ΠΑΕ πρεπει να βγαζουν ανακοινωσεις συχνοτερα,να κανουν μανουρες κλπ
Σε καποιες περιπτωσεις ομως,θα επρεπε να ειναι πιο επιθετικος,αφου στα θεματα επικοινωνιακης πολιτικης απαγορευεται η παγιωμενη-στανταρισμενη σταση,αλλα αυτη πρεπει να προσαρμοζεται στις συνθηκες,στα γεγονοτα και στα προσωπα..
Υπαρχουν φορες που επιβαλλεται η διπλωματια,αλλες που ισως πρεπει να κανεις ακομα και το κοροιδο και ορισμενες που ειναι αναγκαιο να κοψεις κεφαλια.Γνωριζα αριστα ολες τις μεθοδους,ειχα απολυτη εξειδικευση ομως στην τελευταια.

Οταν του ανεφερα το τελευταιο αρνητικο δεδομενο,του το εξηγησα με το εξης παραδειγμα.Αν υποθεσουμε οτι ειμαι ενα ζευγαρι αρβιλες,αυτες μπορουν να συνδυαστουν με συγκεκριμενη αμφιεση.Αν τις φορεσεις με κουστουμι θα γελαει ο κοσμος.Αν επιλεξεις ενα πιο απελευθερωμενο ντυσιμο,μπορει και να ταιριαξουν.
Οπως επισης πως η αμφιεση εξαρταται απο το περιβαλον.Δεν γινεται να πας στην Θυρα 4 με κουστουμι η σε γαμο με πετσινο μπουφαν.
Διαλεγεις παιρνεις και προσαρμοζεσαι λοιπον.Η αρβυλα η κουστουμι.Δεν γινετε και τα δυο στο ιδιο πακετο για καθε ειδους καοινωνικη εκδηλωση.
Του κατεστησα σαφες επισης κατι που σιγουρα δεν συνεφερε την προοπτικη συνεργασιας μου με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.Οτι αυτο που αντιλαμβανοταν ο ιδιος ως προβλημα επικοινωνιακο,ηταν προβλημα πολιτικης του ιδιου και της εταιριας.Η επικοινωνιακη πολιτικη σε καθε περιπτωση λειτουργει συνοδευτικα και σιγονταρει την πολιτικη που επιλεγει ο ηγετης.Σε καμια περιπτωση δε χαραζει δρομους και ακομα περισσοτερο δεν μπορει να ειναι αντιθετη με τις βασικες γραμμες που εχουν επιλεγει.
Δεν ειναι δυνατον μια ηπια εταιρικη πολιτικη να υποστηριχτει απο επιθετικη επικοινωνιακη τακτικη,ουτε το αντιστροφο βεβαιως.Ειναι υποχρεωτικο και προυποθεση αποτελεσματικοτητας,να υπαρχει απολυτη ταυτιση πολιτικης της εταιριας με την αντιστοιχη επικοινωνιακη..
Του ξεκαθαρισα λοιπον πως θα μπορουσα να φανω χρησιμος μονο αν συνειδητοποιουσε πως δεν γινεται παντου και παντα να επιλεγει το δρομο της ηπιοτητας και της αποφυγης των αντιπαραθεσεων.Το καταλαβε,αν και αισθηση μου ηταν οτι και το αντιθετο να συνεβαινε δεν θα μου το ελεγε,αφου γουσταρε εστω να δοκιμασουμε το πειραμα.
Συμφωνησαμε να αναλαβω λιγο πριν τα πλευ οφ του Μαιου,ζητωντας να κρατησουμε τη συμφωνια μεταξυ μας,λεγοντας χαρακτηριστικα πως ...ουτε στην γυναικα μου δεν θα το πω..Εγω παντως το ειπα στην δικια μου.

baron

• Guest
Ρε γαμώτο μου, μπερδεύτηκα... βιογραφία του δούκα είναι? Τι σχέση έχουν οι ύμνοι περί του προσώπου του με τον αρχιδατο η τον ΠΑΟΚ?  >:(

Ξευτελισμένο υποκείμενο. Κλασσικός ελληνάρας "εγώ, εγώ , εγώ..."

Offline KATISI4

• Αλλαγή
Ανανεωσαμε το ραντεβου για τον αγωνα με την ΤΣΣΚΑ, στο πλαισιο του Γιουροπα Λιγκ και τα ειπαμε στο γραφειο του και παλι,οχι τοσο χαλαρα αφου δεν το επετρεπε η κρισιμοτητα του αγωνα.
Γενικως πριν τους αγωνες ηταν απιστευτα πριζωμενος και αγχωδης,κατι που το εζησα καλυτερα στο επομενο διαστημα.
Η λογικη ελεγε οτι οι επαφες μας θα επρεπε να πυκνωσουν,αν και απεφευγα να του τηλεφωνησω.Θεωρουσα οτι ειναι σωστοτερο να με αναζητησει εκεινος,οποτε εκρινε οτι ηταν σκοπιμο.

Λιγο καιρο μετα,οι ποδοσφαιριστες του ΠΑΟΚ κανουν αποχη,διαμαρτυρομενοι για τη μη καταβολη των δεδουλευμενων και στο επομενο παιχνιδι χανουμε εντος απο την Καβαλα.Με το που ληγει το παιχνιδι με παιρνει τηλεφωνο
-Εδω εισαι?με ρωτα
-Εννοειτε,του απαντω
-Ελα τωρα απο το γραφειο μου,μου λεει
Κατεβηκα,τον περιμενα στην εισοδο και μου εκανε νοημα να τον ακολουθησω.
Μου εκανε εντυπωση το γεγονος οτι ενω κοιτουσε το πατωμα την ωρα που κατεβαινε τις σκαλες,με αναγνωρισε μεσα στο μπουγιο των παρατρεχαμενων και μη,που περιμεναν εξω απο τα γραφεια.
Μπηκαμε μεσα,οπου τον περιμενε ο παλιος του συμπαικτης στον ΠΑΟΚ,Παναγιωτης Σιδηροπουλος,που ηταν ανθρωπος της απολυτου εμπιστοσυνης του.Εσκασε σαν καρπουζι στην καρεκλα του γραφειου και αρχισε να μονολογει...Οι παικτες εχουν δικιο,αλλα τι να κανω.Παρασκευη ηταν να παρουμε την δοση απο τον ΟΠΑΠ,η οποια μεταφερθηκε για την Δευτερα.Πηρα τον προεδρο του ΟΠΑΠ και ουρλιαζα,να και τα μυνηματα που αλλαξαμε...ειπε,δειχνοντας μου το κινητο του.
Εκεινη την στιγμη μπηκε μεσα ο Παντελης ο Κωνσταντινιδης με τον οποιο ψιλογνωριζομουν και με κοιτα περιεργα.Ο Ζαγορ μας ξανασυστηνει,λεγοντας του οτι θα αναλαβω το τμημα επικοινωνιας και οτι θα ειμαι μαζι τους.Η συμφωνημενη εχεμυθεια κατα την πρωτη συναντηση μας ειχε παει περιπατο,λογω της νευρικοτητας ποτ επικρατουσε προφανως.
Αρχισε να βηματιζει νευρικα,ρωτωντας με πως θα μπορουμε να χειριστουμε το θεμα απο επικοινωνιακης αποψης.
Του εξηγησα οτι δεν υπαρχει τροπος επικοινωνιακου χειρισμου,το κακο ειχε ηδη γινει και πως απο την στιγμη που οι παικτες θα πληρωνονταν τη Δευτερα,το θεμα θα εσβυνε απο μονο του.
Εν μεσω του ασταματητου νευρικου περπατηματος του,φτανει στην πορτα του γραφειου.Μου κανει νοημα να τον ακολουθησω χωρις να το καταλαβουν οι υπολοιποι και κατευθυνομαστε στο διπλανο γραφειο του Μακη Γκαγκατση.
Καθεται στην καρεκλα και αφου βαζει το προσωπο του μεσα στις παλαμες του,λεει...δεν μπορω ρε πουστη,απο χθες μου τηλεφωνησαν οι μισοι συμπαικτες μου στην εθνικη και δεν σηκωνω τα τηλεφωνα...
Δεν τον εβλεπα καθαρα,αλλα ειχα την αισθηση πως ειχε βουρκωσει.Εμεινε ετσι καπου δυο λεπτα και αντιλαμβανομενος την πιεση που ενιωθε,αποχωρησα χωρις να του πω καληνυχτα.

Εφυγα συγκλονισμενος,βλεποντας εναν ανθρωπο που ειχε φτασει το απογειο της δοξας να ειναι τοσο ευαισθητοποιημενος με προβληματα που αντιμετωπιζε η συντριπτικη πλειοψηφια των ομαδων.Ισως για εναν πρωην ποδοσφαιριστη,η ρετσινια οτι εχει απληρωτος παικτες στην ομαδα,να κοστιζε περισσοτερο απο το προβλεπομενο.
Εκεινη την στιγμη,κυριευτηκα απο την αισθηση της συνειδησιακης ταυτισης με το προσωπο του Θοδωρου,κατι που ηταν απαραιτητο και αναγκαιο για να ανταποκριθω με το καλυτερο τροπο στα νεα μου καθηκοντα.Δεν ειναι δυνατον να υπερασπιστεις η να βοηθησεις καποιον αν δεν νιωσεις στο πετσι σου και δεν ταυτιστεις με την αληθεια που κουβαλα και πρεσβευει.
Αν φτασεις στο σημειο να το κανεις για τυπικους λογους,ισως επειδη σε πληρωνει και μονο,χωρις παντως να νιωσεις την αληθεια που κουβαλα,αφενος θα χασεις το παιχνιδι,αφετερου κινδυνευεις να εκτεθεις.Ηταν οι ιδιοι οι λογοι που με οδηγησαν στην παραιτηση αμεσως μολις αποχωρησε ο Ζαγορ.
Παρεμπιπτοντως,την ωρα που αποχωρουσα απο το γηπεδο μετα το ατυχο αποτελεσμα στο παιχνιδι με την Καβαλα,συναντησα εναν γνωστο μου,ο οποιος με πλησιασε και μου ειπε χαμογελωντας...Σωστος ο προεδρος,ωραια μαγκια καναμε σημερα.Δωσαμε το διπλο στην Καβαλα για να μπει στα πλευ οφ και να μας δωσουν εξι βαθμους εκει...
Αποψεις που ακουγονται συχνα και ειναι ενδεικτικες της αφελειας η κουτοπονηριας του κοσμου σε παρομοιες καταστασεις.Που και να ηξερε εκεινο που μολις ειχα ζησει....

Offline KATISI4

• Αλλαγή
              ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ BELL EPOQUE...H AITIA KAI OI ΑΦΟΡΜΕΣ

Τη χρονικη στιγμη στην οποια αναφερομαστε,ειχε αρχισει ηδη η αντιστροφη μετρηση για εκεινον και το ποσοστο αποδοχης του απο τους οργανωμενους οπαδους,κυριως,ειχε συρρικνωθει σημαντικα σε σχεση με το παρελθον.
Αποκορυφωμα των εκδηλωσεων της μη αποδοχης του,ηταν το ντου μεριδας των οργανωμενων στον αγωνιστικο χωρο,στον αγωνα με την αεκ για τα ημιτελικα του Κυπελλου Ελλαδας.
Ηταν η πρωτη φορα που εσταλη το μυνημα οτι ο αγωνας αποκαθηλωσης του μπαινει σε αλη διασταση και οτι οι πολεμιοι βγαινουν απο τα χαρακωματα.
Οι λογοι που επισημοποιηθηκε η κοντρα θα προκυψουν στη συνεχεια απο την εξιστορηση ολων των γεγονοτων που σημαδεψαν το τελευταιο δεκαμηνο της θητειας του,αν και η προεργασια της αμφισβητησης και της απομυθοποιησης του ειχε ηδη ξεκινησει.
Υπηρξαν γεγονοτα που διαταραξαν την ιδανικη σχεση που ειχε με τους συνδεσμιτες,για τα οποια δεν ειναι και ο ιδιος αμοιρος ευθυνων,γεγονοτα που ειχαν αρχισει να χαλουν το κλιμα και την αρμονικη συνυπαρξη των δυο πλευρων και αναποφευκτα οδηγησαν στην οριστικη ρηξη.

Η ΣΠΙΘΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΣΤΗ ΣΟΥΡΩΤΗ

Σημαντικοτερο ολων,το συμβαν της Σουρωτης,με το ραντεβου ξεκαθαρισματος λογαριασμων  μεταξυ οπαδων του ΠΑΟΚ και του αρη.
Αυτο ακριβως ηταν,ραντεβου ξεκαθαρισματος και οχι επιθεση σε ανυποψιαστους φιλαθλους που παρακολουθουσαν το παιχνιδι αναμεσα σε ομαδες Κ21,οπως καταφερε να περασει μεσω των μιντια ο τοσο αριστοτεχνικα οργανωμενος προπαγανδιστικος μηχανισμος της..Παπαναστασιου..που παρεσυρε και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Η αληθεια ειναι πως δεν επροκειτο για αναιτια επιθεση σε βαρος γυναικοπαιδων,τουλαιχιστον ως προς τον σχεσιασμο της.
Οι δυο πλευρες ειχαν κεισει ραντεβου,απο αυτα που συνηθιζονται-οπως εγινε στην περιπτωση Φιλοπουλου-αλλα οι αρειανοι δεν εμφανιστηκαν.
Σ αυτες τις περιπτωσεις υπαρχει παντα τηλεφωνικη επικοινωνια των ηγετικων στελεχων για ευνοητους λογους.Οι αρειανοι αλλαζαν συνεχως τον τοπο του ραντεβου και ετσι τους παρεσυραν στη Σουρωτη,οπου επαιζαν οι ομαδες των μικρων.
Μπουκαραν στο γηπεδο τυφλωμενοι απο το παθος και εγινε μακελειο.Την ιδια μερα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξεδωσε σκληρη ανακοινωση,παρασυρομενη εμφανως απο το κλιμα που ειχαν δημιουργησει οι προπαγανδιστες -γκεμπελισκοι της πολης,με στοχο να αποφυγει τη στοχοποιηση της κοινης γνωμης...

...Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ,καταδικαζει με αποτροπιασμο την επιθεση αγνωστων κατα φιλαθλων που παρακολουθουσαν τον αγωνα για τη 2η φαση του κυπελλου ΕΠΣΜ αναμεσα στις ομαδες Κ21 του αρη και του ΠΑΟΚ.Οσοι βιαιοπραγουν επικαλουμενοι τον ΠΑΟΚ ως κινητρο για τη δραση τους,θα μας βρουν σκληρα απεναντι τους.Οπως τους εχουμε αποβαλει απο το γηπεδο μας,πρεπει να αποβληθουν και απο την κοινωνια.Η οικογενεια του ΠΑΟΚ δειχνει μηδενικη ανοχη σε οσους προσπαθουν (αγνωστο με ποια κινητρα) να αμαυρωσουν την εικονα της.Περιμενουμε απο την ελληνικη  αστυνομια,η οποια ηταν προκλητικα απουσα απο το γηπεδο κατα την τελεση ενος αγωνα με τις ιδιαιτεροτητες ενος τοπικου ντερμπι,να εντοπισει τους ενοχους....

Επροκειτο για ενα τραγικο λαθος ειδικα απο επικονωνιακης αποψης,κυριως γιατι η ΠΑΕ δεν εψαξε να μαθει το πως και το γιατι.Εκτος αυτου,σε καμμια περιπτωση δεν ειναι δυνατον να απολογειται οποιαδηποτε ομαδα για συμπεριφορες οπαδων της (?) σε χωρους και χρονους που δε σχετιζονται με καποιο γεγονος που την αφορα.
Εκεινη τη μερα ο Ζαγορακης ηταν στο Αγιο Ορος και ενημερωνοταν τηλεφωνικα,κατι που σημαινει οτι κυριαρχο ρολο επαιξαν οι συνεργατες του,αφου εκεινοι τον συμβουλευαν χωρις ο ιδιος να εχει προσωπικη αποψη..
Τον πιεζαν ομως,λεγοντας του πως η ΠΑΕ πρεπει να ξεκαθαρισει και να διαχωρισει την θεση της,που ειχε αμαυρωθει οχι απο το γεγονος εννοειται αλλα απο τους γκεμπελισκους της πολης.
Συμφωνησε ετσι,στην εκδοση ανακοινωσης,αν και με την παροδο του χρονου αναθεματιζε την ωρα και την στιγμη που εδωσε το πρασινο φως.Αθελα της δηλαδη η ΠΑΕ εδωσε και επισημως αλλοθι στα κιτρινα φερεφωνα να απαιτουν συλληψεις και στην αστυνομια για να μπαγλαρωσει τους συνηθεις υποπτους,οι οποιοι με την σειρα τους το κρατησαν μανιατικο στον Ζαγορακη και με το δικιο τους.
Στην υποθεση εμπλεξαν,χωρις να ευθυνονται,συνδεσμιτες που στηριζαν λυσσαλεα τον Ζαγορακη,οι οποιοι μετατραπηκαν εν μια νυκτι σε πολεμιους του,διαμηνυοντας του πως οι εποχες που του παρειχαν στηριξη ειχαν παρελθει.
Την ιδια αποψη υιοθετησαν αρκετοι οργανωμενοι,οταν ειδαν συναγωνιστες του να τρωνε κυνηγι απο την αστυνομια και να τυλιγονται σε μια κολλα χαρτι.
Τις παρενεργειες της Σουρωτης,ηρθε να συμπληρωσει ενα σοβαρο προσωπικο προβλημα που αντιμετωπισε ο ιδιος και το οποιο δεν αναπαραγουμε,σεβομενοι το γεγονος οτι αφορα τον ιδιο δεν εχει σχεση με τον ΠΑΟΚ.

Αυτος λοιπον ηταν ο λογος της αποχωρησης του,που υποκριτικα αποτελεσε σημαια και ενεταχθη στο σχεδιο αποδομησης του απο δηθεν αλλοφρονες που ουρλιαζαν περι της μη δημοσιοποιησης των λογων που αυτη συνεβη.
Επαναλαμβανω πως σε οτι ειχε να κανει με τα γεγονοτα της Σουρωτης,αν η πραξη σχετιζοταν καθ οιονδηποτε τροπο με καποια εκδηλωση της επαγγελματικης ομαδας,ισως η ανακοινωση να ηταν επιβεβλημενη.
Δεν ηταν ομως και δικαιως μια μεριδα οπαδων ενιωσε προδομενη απο την διοικηση και τον προεδρο.Ας μην παραγνωριζουμε το γεγονος πως σε τετοιες περιπτωσεις η αστυνομια δεν ψαχνει ουτε προχωρα εστω σε τυπικους ελεγχους,αντιθετα συλλαμβανει τα ευκολα θυματα,που ειναι οι συνηθεις υποπτοι με μοναδικο στοχο την εκτονωση της κοινης γνωμης,δηθεν για να πεισει πως υπαρχει και προστατευει τους πολιτες απο εκεινους που το συστημα βολευει να παρουσιαζει ως τα κατακαθια της κοινωνιας.
Και η ιστορια εγραψε πως εστω και αθελα του,ηθικος αυτουργος της ταλαιπωριας που υπεστησαν ηταν ο Ζαγορακης.

Καθ οδον απο το Αγιο Ορος,πληροφορηθηκε την αρση της στηριξης απο την ομαδα εκεινων που συνελαβαν την ιδεα της αναληψης της προεδριας απο αυτον και κατευθυνθηκε αμεσως στην Τουμπα.
``Νομιζω πως ηρθε η στιγμη να φυγουμε`` ειπε λιγο πριν μπει μεσα στο γραφειο του για να συσκεφθει με τους Βρυζα-Βιολιδη-Μηλιωριδη και να επικυρωθουν οι αποφασεις που ειχε ηδη λαβει.Αμεσως μετα τη συσκεψη κληθηκαν οι στενοι του συνεργατες,στους οποιους ανακοινωθηκε η αποφαση αποχωρησης και η αντικατασταση του απο τον Βρυζα,ενω βγηκε και σχετικη ανακοινωση...
`Υπαρχουν μερες στη ζωη του καθε ανθρωπου που τα `θελω` υποκυπτουν σε ανωτερες δυναμεις.Σημερα 8 Οκτωμβριου 2009 ειναι μια τετοια μερα για μενα.Ειμαι υποχρεωμενος για προσωπικους λογους να υποβαλω την παραιτηση μου απο το διοικητικο συμβουλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Συντομα και συγκεκριμενα οταν οι συνθηκες μου το επιτρεψουν,θα ειμαι σε θεση να εξηγησω με σαφηνεια-ως οφειλω να κανω απεναντι στον κοσμο του ΠΑΟΚ και τους χιλιαδες μετοχους που στηριξαν με πιστη και αφοσιωση την προσπαθεια μας για εξυγιανση και αναγεννηση-τους λογους για τους οποιους σημερα υποβαλλω την παραιτηση μου απο την θεση του προεδρου.
Ο ΠΑΟΚ εχει παρελθον παρον και μελλον.Ειμαι πεπεισμενος οτι η προσπαθεια για την αναρριχηση της ομαδας στην κορυφη του ελληνικου και ευρωπαικου ποδοσφαιρου θα συνεχιστει με αμειωτη ενταση τοσο απο τους φιλαθλους οσο και απο τους ανθρωπους που πριν απο 2,5 χρονια οραματιστηκαν μαζι με μενα εναν ΠΑΟΚ πρωταγωνιστη.
Με τιμη
Θεοδωρος Ζαγορακης..

Αυτος ηταν ο λογος της αποχωρησης,για τον οποιο δηθεν φαγωθηκαν να μαθουν οσοι τον επεκριναν προσχηματικα,αντιλαμβανεστε ομως πως αν μιλουσε ξεκαθαρα στον κοσμο για τα γεγονοτα ,η ομαδα θα γινοταν μπουρδεο.Προτιμησε να το κρατησει μεσα του,να υποστει τις λοιδωριες και να αποχωρησει.

Ο Βρυζας απο την πλευρα του,που ανελαβε να τον αντικαταστησει,καλωσορισε τους στενους συνεργατες που βρισκονταν στο γραφειο του πρεδρου με ενα συντομο χαιρετισμο,λεγοντας χαρακτηριστικα πως οι πορτες θα ειναι παντα ανοιχτες για τον Ζαγορακη αν και οποτε θελησει να επιστρεψει,αλλα οπως αποδειχτηκε στην πορεια δεν χρειαστηκε περισσοτερο απο δυο μηνες για να γλυκαθει απο την καρεκλα.

Η παραιτηση του Ζαγορακη,τον Οκτωμβριο του 2009,χρησιμοποιηθηκε ως επιχειρημα ωστε να παρουσιαστει ως ανθρωπος που εγκαταλειπει τον αγωνα οποτε σφιγγουν τα πραγματα,αλλα στην ουσια επροκειτο για ενα επικοινωνιακο κατασκευασμα που ειχε ως στοχο να τον πληξει ως προσωπικοτητα.
Ενδεικτικο ειναι πως τον κατηγορουσαν για μενω-φευγω,ενω η πραγματικοτητα ειναι οτι ειχε αποχωρησει μια φορα και μαλιστα σε στιγμη αδυναμιας που δικαιουνται να εχουν ολοι οι ανθρωποι.
Η διαφορα σε σχεση με οσα του καταλογιζαν δεν ηταν οτι απειλησε αλλα οτι παραιτηθηκε,φροντιζοντας μαλιστα να υπαρχει διαδοχη κατασταση στο προσωπο του Ζηση Βρυζα...

Offline KATISI4

• Αλλαγή
             ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟΛΙΔΗ ΣΤΟΝ ΒΡΥΖΑ

Η αρχικη σκεψη τοτε αφορουσε την αντικατασταση του απο τον Ηλια Βιολιδη,αλλα ο Βρυζας ξεκαθαρισε οτι θα αποχωρησει και εκεινος αν φυγει ο Ζαγορακης.Σε περιπτωση που συνεβαινε κατι τετοιο ο ΠΑΟΚ θα εχανε το μοναδικο μετα τον Ζαγορακη στελεχος που γνωριζε απο ποδοσφαιρο και ετσι αποφασιστηκε να ορισθει προεδρος ο Βρυζας,με τη συμφωνια οτι ο πρωτος θα επιστρεψει στο τελος της χρονιας,αφου ξεπερασει το προσωπικο του προβλημα που ηταν μεν δευτερευουσης σημασιας αλλα υπαρκτο και ουδολως αμελητεο.
Στην πορεια παντως,ο Ζησης Βρυζας αρχισε να λειτουργει λες και ηταν ο εκλεκτος του Α.Σ η του λαου.
Δεν ξερω αν ειχε το δικαιωμα να επιχειρησει εκ βαθεων αλλαγες,τη στιγμη που γνωριζε οτι στην πραγματικοτητα υποκαθιστα τον Ζαγορακη για διαστημα μερικων μηνων.
Προς αποφυγη παρεξηγησεων ο ιδιος χαρακτηρισε εκεινη την περιοδο ως...υπηρεσιακη...στη  Γ.Σ το Μαρτιο του 2012,αρα η περιγραφη της θητειας του ως προσωρινης δεν ειναι δικο μου συμπερασμα,αλλα γεγονος που αποδεχεται και εκεινος.Το προβλημα ηταν πως θα κρινοταν ο ιδιος για μια περιοδο,που στην ουσια δεν θα μπορουσε να λειτουργησει ως προεδρος.

Καπου εκει,αρχισε το μπαχαλο.Ο Ζησης λειτουργουσε ως κανονικος προεδρος ενω ηταν υπηρεσιακος,επιχειρωντας αλλαγες σε νευραλγικα ποστα,οπως η αντικατασταση του διευθυντη της ΠΑΕ Μακη Γκαγκατση με τον Νικο Λυρακη της Κερκυρας,η συνεργασια με τον Δημητρη Σαχπατζιδη σε ρολο οικονομικου διευθυντη,ο Ζαγορακης αντιδρουσε διοικωντας απο το τηλεφωνο και ετσι επηλθε η ρηξη που προκαλεσε την εσπευμενη επιστροφη του Ζαγπρακη.

Μη με ρωτατε ποιος ειχε δικιο,ισως κανεις να μην ειχε το απολυτο και ο καθενας να ειχε το δικο του.Απο τη μια ηταν υπερβολικο να ζηταμε απο τον Βρυζα να χρεωθει επιλογες του Ζαγορακη,αλλα και απο τον τελευταιο να δεχτει αλλαγες απο υπηρεσιακο προεδρο με ημερομηνια ληξης...

Μετα την επιστροφη του,και αφου ειχε ηδη επελθει η πρωτη ρηξη,ηταν θεμα χρονου να φτασουμε στα ακρα αργα η γρηγορα,αφου οι συνδεσμιτες δεν θα μπορουσαν να ξεχασουν την ταλαιπωρια που υπεστησαν εξ αιτιας των γεγονοτων της Σουρωτης και δημιουργησαν εναν πυρηνα γυρω απο τον Βρυζα.
Ο Ζαγορακης και οι επιλογες του αρχισαν να γινονται αντικειμενο αυστηρης κριτικης,που εφτανε στα ορια της υπερβολης.Ακομα και πραγματα που το προηγουμενο διαστημα περνουσαν απαρατηρητα,εφτασαν να γινονται ζητηματα πρωτης γραμμης.

Εκεινο που κρατησε ισχυρο τον Ζαγορακη,ηταν η πολυ καλη παρουσια της ομαδας σε αγωνιστικο επιπεδο και τα καλα αποτελεσματα που επαιρνε,κρατωντας ζωντανη την ελπιδα του κοσμου για τιτλους,διακρισεις και μεγαλεια.
Οι συνδεσμιτες αναγκαστηκαν εκ των προτερων να αποδεχθουν σιωπηρα την επιστροφη του,αντιλαμβανομενοι πως οποιαδηποτε κινηση αμφισβητησης θα τους εφερνε απεναντι στην πλατεια μαζα που αγνοουσε τις λεπτομερεις,αλλα και να τις γνωριζε μαλλον δεν θα καταδικαζε τον Ζαγορακη.
Η σιωπη βεβαιως δε σημαινε ληθη.Οι οργανωμενοι περιμεναν τη στιγμη που η αγωνιστικη ανοδος θα σταματησει και μαζι της η τυφλη εμπιστοσυνη στον Ζαγορακη απο την συντριπτικη πλειοψηφια.Ηξεραν πως οταν θα ερθει εκεινη η στιγμη,το εδαφος θα ειναι πιο προσφορο απο καθε αποψη...

Offline KATISI4

• Αλλαγή
                ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ-ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ

Απο την στιγμη που υπηρχε η αιτια,οι αφορμες ηταν ζητημα χρονου να εφευρεθουν.Αυτες ηρθαν λιγο ματα,με την ελευση του Βασιλη Γκαγκατση και αργοτερα με την επιστροφη Σαλπιγγιδη.
Και αν τα γεγονοτα της Σουρωτης δεν επετρεπαν στους οργανωμενους να βγουν ανοιχτα στο ανταρτικο,η συνεργασια με τον ανθρωπο που ταυτισε την παρουσια του στα διοικητικα της ΕΠΟ με τον ολυμπιακο και η επιστροφη του ...προδοτη...,οπως και το ηθικο θεμα που συνεπαγοταν,δεν αφηνε περιθωρια για να μη δημοσιοποιηθει η διασταση.
Κανεις δεν γνωριζει αν θα υπηρχε τοσο σφοδρη αντιδραση,χωρις το σιγοβρασμα των γεγονοτων της Σουρωτης που δεν ξεχαστηκαν ποτε.Το σιγουρο ειναι πως η αφορμη ειχε δοθει και μαλιστα για τα καλα,αφου μπορει αυτοι που δεν ηθελαν τον Γκαγκατση να ηταν οι πολλοι και τον Σαλπιγγιδη οι λιγοι,αλλα δεν ηταν μονο οργανωμενοι συνδεμιτες.

Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ

Το θεμα Γκαγκατση δεν ξεπεραστηκε ευκολα με την αποχωρηση του τελευταιου σε συντομο διαστημα,αν και η  εν γενει σταση του ΠΑΟΚτσιδικου κοσμου ηταν μαλλον οξυμωρη και αντιφατικη.
Ο Ζαγορακης πιεζοταν να συμπεριφερθει περισσοτερο ως ποδοσφαιρικος παραγοντας ξεπερνωντας τη ρομαντικη νοοτροπια του πρωην ποδοσφαιριστη και επειδη ο ιδιος δεν το μπορουσε -το ειχε ξεκαθαρισει αλλωστε-για να ικανοποιησει τη λαικη επιθυμια αλλα και για να κανει την ομαδα περισσοτερο λειτουργικη σε πολλους τομεις,εφερε στον ΠΑΟΚ τον πρωην προεδρο της ΕΠΟ ,κουμπαρο και φιλο του,Βασιλη Γκαγκατση.
Ηταν ο μοναδικος παραγοντας με την κυριολεκτικη εννοια του ορου στην Ελλαδα,τον οποιο εμπιστευοταν τυφλα.Εκτος του Γκαγκατση,υπηρχαν διαθεσιμοι παραγοντες με εμπειρια στο χωρο,οπως ο Μακης Ψωμιαδης,ο Αχιλλεας Μπεος,ο Βικτωρ και ο Θωμας Μητροπουλος,που επισης συγκαταλεγονται στο γκρουπ των ανθρωπων που γνωριζουν το ποδοσφαιρο απο την καλη και την αναποδη.

Προς αποφυγη παρεξηγησεων,ο ρολος Γκαγκατση στον ΠΑΟΚ δεν αφορουσε εμπλοκη σε αυτα που στην Ελλαδα αντιλαμβανομαστε ως βρωμικα παραποδοσφαιρκα κυκλωματα,αλλωστε ακομα και αν ειχε ακρες,τις ειχε χασει αποχωρωντας απο την ΕΠΟ κατι που αποδειχτηκε στην πραξη απο σφαγιαστικες διαιτησιες που αντιμετωπισε ο ΠΑΟΚ το διαστημα της παρουσιας του.Γνωριζε αριστα ομως το πως λειτουργουν τα κεντρα των αποφασεων και το πως επρεπε να κινηθει εντος αυτων.

Το θεμα ειναι πως η κερκιδα πιεζε,ο Ζαγορακης δεν μπορουσε να γινει κατι που δεν το ειχε και μοιραιως στραφηκε σε εξωθεν βοηθεια.Εκτος και αν νομιζετε οτι θα ηταν καλυτερα με καποια απο τα ονοματα που προανεφερα η εχετε κατα νου καποια αλλα που αγνοω.
Ο κοσμος αρχισε να διαμαρτυρεται,παρασυρομενος εν πολλοις απο την προπαγανδα των στοων της Παπαναστασιου ,που μιλουσε για Γκαγκατσοομαδα και επιχειρουσε συστηματικα να εμπλεξει ΠΑΟΚ,ολυμπιακο και Γκαγκατση.
Αν και η θεματολογια του παροντος βιβλιου δεν αφορα τις σχεσεις ΠΑΟΚ-Γκαγκαστη -ολυμπιακου,αξιζει να επισημανουμε πως οσο ο Γκαγκατσης ηταν προεδρος στην ΕΠΟ,ο ΠΑΟΚ δεν πηρε ουτε ενα κοκκαλακι,αντιθετα εχασε στα χαρτια μια ευρωπαικη συμμετοχη.
Οσο για τις σχεσεις Γκαγκατση-ολυμπιακου,επι των ημερων του η αεκ εχασε ενα πρωταθλημα επειδη υπεστη ηττα σοκ απο τον Ιωνικο στο ΟΑΚΑ,ενα κερδισε ο παναθηναικος με τους Πειραιωτες να διαμαρτυρονται για την διαιτησια του Δουρου,ενω ενα απο αυτα που σηκωσε ο ολυμπιακος κερδηθηκε εξ αιτιας ενστασης για αντικανομικη συμμετοχη του Βαλνερ.Βασει στατιστικων δηλαδη ηταν απο τις λιγοτερο βρωμικες περιοδους σε σχεση με τις αντοιστιχες επι προεδριας Μητροπουλου-τοτε που καθιερωθηκε το σλογκαν περι παραγκας-η τα παλιοτερα της εποχης του συγχωρεμενου Δεδε,οταν οι πρασινοι και οι κοκκινοι ειχαν εργολαβια την κατακτηση τιτλων.
Σε καθε περιπτωση οι ΠΑΟΚτσηδες ηθελαν και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο.Ηθελαν παραγοντα,αλλα δεν ηθελαν εκεινον που ηρθε.Σε τελικη δηλαδη δεν ηξεραν τι ηθελαν,γνωριζαν απλως τι δεν ηθελαν.....

Offline cure

• Αλλαγή
Χαρά στο κουράγιο σου KATISI4 που μεταφέρεις όλες αυτές τις αηδίες με τόσο κόπο. Τόση προπαγάνδα επιπέδου πνευματικής αναπηρίας να χωρέσει σε ένα μόνο βιβλίο!! Αξιοθαύμαστο!

Για τα μπικικίνια δεν λέει μόνο, αλλά τι να πει ο βρωμιάρης
Μεγιστάνας με ρόστερ βουλινού. Πιο μάγκας δεν γίνεται σε λέω

Offline KATISI4

• Αλλαγή
            Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΑΛΠΙ

Η περιπτωση Σαλπιγγιδη ομως ηταν διαφορετικη.Μπορει σε αντιθεση με τον Γκαγκατση η συντριπτικη πλειοψηφια να ταχθηκε υπερ της επιστροφης του,επειδη ομως επροκειτο για παικτη,η εβδομαδιαια οπτικη επαφη στο γηπεδο δεν επετρεπε στη συνειδηση εκεινων που δεν τον ηθελαν να ησυχασει.Και ετσι,η αντιπαθεια και οι αντιδρασεις εκδηλωνονταν δημοσιως,με κοστος για τον ποδοσφαιριστη,την ομαδα και την αναγκαια ομονοια του κοσμου που επαψε να υπαρχει.
Στο ακουσμα της ειδησης περι επισημοποιησης της επιστροφης,οι ανακοινωσεις επεφταν βροχη.
Χαρακτηριστικη ηταν εκεινη των Δυτικων Συνοικιων (ομοσπονδιας συνδεσμων την οποια αποτελουν οι συνδεσμοι..Ηλιουπολης,Πολιχνης,Κορδελιου,Ευοσμου,Λεμμυ και Καλοχωριου),που παλεψαν οσο κανενας για να αποτρεψουν την πωληση του παικτη στον Παναθηναικο το 2006...

-Κανοντας εναν απολογισμο για την μεχρι τωρα πορεια της ομοσπονδιας των Δυτικων Συνοικιων θα θελαμε να ενημερωσουμε τους απανταχου ΠΑΟΚτσηδες πως τοσα χρονια πορευτηκαμε με το μοτο ..Περηφανεια,Αντισταση,Ονειρο,Κατακτηση..,αναφερουν στην ανακοινωση τους οι Δυτικες Συνοικιες,οι οποιες στη συνεχεια θυμιζουν τους αγωνες που εδωσαν μεχρι να αναλαβει την διοικηση της ΠΑΕ,ο Θοδωρης Ζαγορακης.
-Εμεις ειμαστε αυτοι που πεισαμε και προτρεψαμε τον Θοδωρο Ζαγορακη να ασχοληθει και να αναλαβει εξεχουσα θεση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ,ολοι μαζι πιστεψαμε,προστατεψαμε και οραματιστηκαμε τον μεγαλο ΠΑΟΚ που καποια μερα θα κερδισει την χαμενη του αιγλη.Εμεις ειμαστε ομως που θα βρεθουμε απεναντι σε τυχον λανθασμενες κινησεις που θα στιγματισουν και θα πληγωσουν το κυρος και την αξιοπρεπεια του ΠΑΟΚτση.Δεν γιναμε ΠΑΟΚ για τους ττλους και για τα δηθεν μεγαλεια,οι λεξεις Περηφανεια,Αντισταση,Ονειρο,Κατακτηση μας εκφραζουν και ειναι τροπος ζωης για εμας τους γραφικους,τους κλασικους 50 που ξεκινησαμε την καταληψη......αναφερουν χαρακτηριστικα,αμεσως μετα.
Ακολουθουν οι επτα λογοι για τους οποιους οι Δυτικες Συνοικιες θεωρουν οτι ο Δημητρης Σαλπιγγιδης τους προδωσε και δεν θελουν την επιστροφη του στον ΠΑΟΚ.
Συγκεκριμενα λενε για τον παικτη οτι ειναι...

-Αυτός που προσπάθησε να σταματήσει τις διαμαρτυρίες εις βάρος του Ιωάννη Γούμενου λέγοντας πως κανένας δεν έχει δικαίωμα να δημιουργεί αναστάτωση στο σπίτι του προέδρου του ΠΑΟΚ.

- Αυτός που θελημένα έγινε σωσίβιο του Ι. Γούμενου βοηθώντας τον να παραμείνει στην προεδρία της ομάδας, αποχωρώντας για το Παναθηναϊκό την στιγμή που τον είχαμε προτείνει να περιμένει ένα 6μηνο, έτσι ώστε ο Γούμενος να μην καρπωθεί χρήματα από ενδεχόμενη μεταγραφή του.

-Αυτός που κορόιδεψε 12 άτομα κατεβάζοντάς τους στο Ελ. Βενιζέλος και αντί να συναντηθεί μαζί τους προτίμησε να φύγει από την πίσω πόρτα.

- Αυτός που μπροστά στην θρυλική Θ4 έκανε χειρονομία «Σσσς», δείχνοντας ασέβεια για τον καημό μας που εκείνη την στιγμή αντιδρούσαμε για την διοικητική κατάσταση της ΠΑΕ.

- Αυτός που προτίμησε να εκτελέσει το πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟΚ στον πρώτο του αγώνα (παο- ΠΑΟΚ: 2-1)

-Αυτός που δεν απέσυρε την προσφυγή του, αντιθέτως την έβαλε στο αρχείο με αποτέλεσμα να μπορεί να την επικαλεστεί οποιαδήποτε στιγμή, ενώ την ίδια ώρα άλλοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ τις είχαν αποσύρει.

- Αυτός που μούντζωσε τον ΛΑΟ του ΠΑΟΚ, μέσα στην Ν. Σμύρνη.

Και η ανακοινωση κλεινει με δυο υστερογραφα..

ΥΓ.1 Φοράμε παντελόνια και πρόλογο δεν τρώμε.

ΥΓ.2 Για ακόμη μια φορά η έννοια Περηφάνια βεβηλώνεται. Τα υπόλοιπα σε πράξεις.

Η τελευταια προταση αποτελουσε και πραογγελο καταστασεων που ζησαμε ολοι στην πορεια.
Ακομα πιο επιθετικη ηταν η ανακοινωση του Σ.Φ ΠΑΟΚ Αθηνων,που μεταξυ αλλων δηλωνε την αρση της εμπιστοσυνης στη διοικηση...

-Μετα λυπης,θλιψης και οργης,καλουμαστε σημερα να σχολιασουμε και να παρουμε θεση απεναντι στην ανακοινωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην οποια επισημοποιειται η θρυλουμενη εδω και ενα εξαμηνο μεταγγραφη του επαγγελματια μισθοφορου.Ελπιζαμε οτι δεν θα χρειαζομασταν να φτασουμε σε αυτο το σημειο,ελπιζαμε οτι το παθημα Γκαγκατση για τον οποιο η δημοσιευμενη θεση μας,μας εφερε να συγκρουστουμε με Θεους και διαμονες,ασχετως ΠΛΗΡΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ,θα γινοταν μαθημα.
 Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Αθηνών αποδοκιμάζει απερίφραστα και έντονα την μετεγγραφή του μισθοφόρου ποδοσφαιριστή και δηλώνει κατηγορηματικά ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στερείται πλέον με αυτήν την κίνηση της την εν λευκώ αμέριστη υποστήριξή μας και κατανόηση. Για τους Συνδεσμίτες του Πανελληνίου ο Π.Α.Ο.Κ. δεν αποτελεί το σκαλοπάτι έκφρασης της σύγχρονης μικροαστικής μιζέριας της κοινωνίας. ΠΑΟΚ δεν είναι 90 λεπτά στα πέταλα, ΠΑΟΚ δεν είμαστε για να σηκώνουμε κούπες και πρωταθλήματα. ΠΑΟΚ γεννηθήκαμε γιατί νιώθουμε τον Δικέφαλο μέρος της οικογένειάς μας. Ο ΠΑΟΚ μας επέλεξε για να εκφράζουμε την ιδεολογική του καθαρότητα και υπεροχή.  Τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, τον τελειώσαμε στις συνειδήσεις μας όταν τόλμησε να αντιμιλήσει στο ιστορικότερο πέταλο. Τον διαγράψαμε που όλα αυτά τα χρόνια, αντί να ζητήσει συγνώμη, έριχνε το βάρος αλλού και στρουθοκαμήλιζε. Τελείωσε για ολα τα γεγονοτα που ειναι γνωστα, τα εχει καταγραψει η ιστορια και εμεις οι λιγοι-πολλοι ποτε δεν θα ξεχασουμε.

Για μας πέθανε. Όπως πέθαναν και οι γνωστοί αυλοκόλακες, το άτυπο, πλην όμως τα πάντα πληρούν γραφείο Τύπου της ΠΑΕ, ήτοι τα γνωστά παπαγαλάκια «δημοσιογράφοι» που εδώ και έξι μήνες βαυκαλίζουν ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ, λες και περιμέναμε τους προσκυνημένους σωσίες για να δούμε μεγάλο ξανά τον ΠΑΟΚ. H οπαδική μας κόκκινη γραμμή χαράχτηκε από τους (τότε) καταληψίες στην Μ. Ασίας, τους αγωνιστές της Ασπρόμαυρης ιδέας. Εμείς θα μαστε πάντα εδώ, έτοιμοι να φροντίζουμε την οριοθέτησή της.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΔΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ, ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.. ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ. Από την στιγμή που η παε επελεξε να μην είναι πια "δικη μας" και εμείς «οι δικοί της» (δείχνοντας δείγματά της με την άστοχη και άτοπη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος της, αποκαλώντας αγωνιστές του Π.Α.Ο.Κ. ως  «50-100  «ανεγκέφαλους»), θα κρινεται αυστηρα για καθε ενεργεια, αποτελεσμα ή πράξη της. Η προσωπολατρεία τέλειωσε, τα συγχωροχαρτια σήμερα τα έκαψε η ίδια.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΑΘΗΝΩΝ(17.06.2010)

ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ

Το σιγουρο ειναι οτι τα θεματα ηθικης ταξης δεν ειναι τοσο απλα.Δυσκολα πειθονται οι ..αντιφρονουντες..για το ορθο καθε αποφασης,τη στιγμη που νιωθουν οτι προσβαλλεται η περηφανεια και τα ιστορικα ιδανικα του συλλογου.Απο την αλλη πλευρα δεν πρεπει να παραγνωριζουμε το γεγονος οτι ο Ζαγορακης ηταν προεδρος και λαμβανε αποφασεις.Οταν τον Ιουνιο του 2007 πεισθηκε να ηγηθει της προσπαθειας επανακαμψης,οι οργανωμενοι του ειπαν ..μπες μπροστα και εμεις ακολουθουμε...
Το ..ακολουθουμε..δεν σημαινει ουτε συναποφασιζουμε ουτε εγκρινουμε.Ποσο δε οταν ηταν ξεκαθαρο οτι με τις αποφασεις -πρωτοβουλιες του ο Ζαγορακης επεδιωκε να καλυψει κενα,ειτε αγωνιστικα,ειτε διοικητικα.
Σε οτι αφορα την περιπτωση Γκαγκατση και την αυτονοητη ερωτηση..δεν μπορουσε να βρεθει αλλος πλην του πρ.προεδρου της ΕΠΟ?..η απαντηση ειναι εξ ισου αυτονοητη...Οχι,διοτι οταν επιλεγεις συνεργατη σε ενα τοσο νευραλγικο ποστο,θα επρεπε να του εχεις τυφλη εμπιστοσυνη..

Ο Γκαγκατσης ειχε γραψει μεν την ιστορια του με ολα τα θετικα και τα αρνητικα,αλλα ηταν παραγοντας με την κυριολεκτικη εννοια του ορου και προερχοταν απο την οικογενεια του ΠΑΟΚ.Οι αλλες επιλογες θα ηταν καποιοι που σιγουρα δεν θα εχαιραν της απαραιτητης εμπιστοσυνης και δεν θα προερχονταν απο την οικογενεια,κατι που επισης θα προκαλουσε γκρινιες,ισως και περισσοτερες.Κι οπως εξηγησαμε και παραπανω,ακομα και αν δεν συνεβαινε κατι σχετικο,η γκρινια για την παραγοντικη ανεπαρκεια του Ζαγορακη θα εντεινοταν.

Κατι αντιστοιχο ισχυει και στην περιπτωση Σαλπιγγιδη,που αποκτηθηκε τη χρονια που ο ΠΑΟΚ επαιζε στα προκριματικα για την εισοδο στους ομιλους του Τσαμπιονς Λιγκ και ειχε αναγκη απο ενισχυση παικτων εγνωσμενης αξιας.Απολυτως προσιτη επιλογη ηταν ο Σαλπιγγιδης,γιατι ηθελε να γυρισει και σημειωτεον επεστρεψε υπογραφωντας συμβολαιο κατα πολυ μικροτερο σε σχεση με το αντιστοιχο που του προτεινε ο Παναθηναικος.Μπορει να μην επαιξε τη μπαλα που ολοι περιμεναν-αυτο ειναι αλλουνου παπα Ευαγγελιο-η αληθεια ομως ειναι πως ουτε οι μεγαλυτεροι πολεμιοι του δεν εθεσαν θεμα παικτικης αξιας,αλλα επικεντρωθηκαν στο ζητημα ηθικης ταξης.
Αν ο ΠΑΟΚ δεν εκανε την προσθηκη Σαλπιγγιδη εκεινο το καλοκαιρι η επενδυε σε καποιον αλλον ποδοσφαιριστη,ιδιας αξιας υψηλοτερου κοστους ομως,αφου το κασε του Σαλπι ηταν υψηλοτερο επαναλαμβανω,με το ενδεχομενο ρισκο να μην βγει η μεταγραφη οπως συμβαινει συχνα αλλωστε,θα κυριαρχουσαν οι γκρινιες περι μη ενισχυσης της ομαδας.
Μιλαμε τωρα για τον ορισμο της λαικης ρησης...πιασε το αβγο και κουρεψτο...Μονο που το ρολο του κουρεα επαιζε ο Ζαγορακης και οι υπολοιποι καθονταν τριγυρω δινοντας εντολες και παριστανοντας τους συμβουλατορες.
Στο θεμα Σαλπι και κυριως σε οτι εχει να κανει με τις διαστασεις που πηρε,οπως και τις εσωτερικες αναταραξεις που προκαλεσε,ευθυνη εχει και η οικογενεια της ομαδας και κυριως οι υποστηρικτες της επιστροφης του,που αντιμετωπισν τους αντιφρονουντες ως μιασματα.
Αποτελεσμα ηταν να εξαγριωσουν τους πολεμιους του Σαλπιγγιδη,με τον κοσμο να χωριζεται σε υπερμαχους της επιστροφης του και μη.
Οση ευθυνη εχουν εκεινοι που τον αποδοκιμαζαν,αλλη τοση εχουν και αυτοι που αποδοκιμαζαν οσους ηταν κατα της επιστροφης του....

Offline KATISI4

• Αλλαγή
            ΤΑ ΜΕΝΩ-ΦΕΥΓΩ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡ,ΤΟ ΝΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ Αεκ

Η εναρξη της συνεργασιας μου με τον ΠΑΟΚ συνεπεσε με δυσκολες στιγμες,κατι αυτονοητο,αφου τα πρωτα χρονια ο Ζαγορακης και η ΠΑΕ δεν ειχαν αναγκη απο καποιον που θα αναλαμβανε το ρολο που κληθηκα να υπηρετησω.
Αμεσως μετα την αποχη των ποδοσφαιριστων με την Καβαλα,ηρθε ο αποκλεισμος απο την Αεκ και το ντου των οργανωμενων εντος του αγωνιστικου χωρου.Ο ιδιος προτιμησε να απουσιασει απο τα γραφεια για μερικες ημερες,δινοντας τροφη σε σεναρια περι αποχωρησης του.

Ηταν η στιγμη που δεν τηρησα τη δεσμευση μου να μην τον ενοχλω και να μην τον ζαλιζω,κυριως επειδη κρινοντας απο το δικο μου χαρακτηρα ηξερα οτι σε αυτες τις περιπτωσεις τα εβρισκα καλυτερα με συνομιλητη τον εαυτο μου,παρα με τον οποιονδηποτε μυαλοπωλη.Η τουλαιχιστον προτιμουσα να μιλησω με ανθρωπους που εγω επελεγα.
Με βαρια καρδια  του τηλεφωνησα και απο τον τονο της φωνης του καταλαβα οτι χαρηκε που με ακουσε.
Η συνεργασια μας δεν ειχε ξεκινησει και δεν ημουν απολυτα σιγουρος για ολες τις πτυχες του χαρακτηρα του,αρα δεν προσαρμοσα αυτα που ηθελα να του πω σε οσα πιστευα οτι ηθελε να ακουσει.Του μιλησα ψυχρα και ξεκαθαρα...
Μην κατηγορεις τον εαυτο σου για οτι εγινε,αποκλειστικοι υπευθυνοι οσων μας συμβαινουν ειμαστε εμεις οι ιδιοι.Ειναι πανευκολο να χρεωνουμε τα παντα σε τριτους αλλα και αν ισχυει κατι τετοιο,εμεις φταιμε επειδη επιτρεψαμε να συμβει....
Συμφωνησε με τα λογια μου και αυτο ηταν κατι που με εντυπωσιασε,μετα απο το black out που του ειχε προκαλεσει το ερωτημα του ανιψιου μου για τον Σαντος.
Χαρηκα διαπιστωνοντας οτι ειχα απεναντι μου εναν ανθρωπο που δεν του αρεσαν τα γλυψιματα και τα καλοπιασματα,αλλα ηθελε να ακουσει την αληθεια του καθενος,ακομα και αν διαφωνουσε,ακομα και αν ενδεχομενως δεν ηταν ετσι.

Τη δεδομενη στΙγμη αλλωστε δεν ημουν διπλα του,γνωριζα τα πραγματα εξ αποστασεως,αρα σιγουρα ειχα κενα ενημερωσης και οι διαπιστωσεις μου μπορει να απειχαν απο την πραγματικοτητα.Του ειπα κατι ομως,που δε στηριζοταν σε γεγονος αλλα σε δικη μου αισθηση,που δεν μπορουσε να ειναι λαθος....
-Την πρωτη φορα που σε γνωρισα-τοτε με τον Λεοντιαδη-το ματι σου γιαλιζε,ησουν γεματος απο θετικη ενεργεια.Το τελευταιο διαστημα,που βρισκομαστε συχνοτερα,βλεπω εναν ανθρωπο κουρασμενο,που σιγα σιγα χανει την αυτοπεποιθηση του.Αν δεν μπορεις,καλυτερα να τα παρατησεις,αν νιωθεις οτι εχεις την δυναμη να βρεις το κουραγιο που ειχες τοτε,συνεχισε,ολα θα γινουν....

Παραδεχτηκε οτι ετσι ηταν,αν και η κουραση που εβγαζε ηταν φυσιολογικη.Αφενος η φθορα του χρονου,αφετερου η απουσια στενων συνεργατων,οπως ο Σαντος και ο Βρυζας,που ..ετρεχαν..το αγωνιστικο κομματι χωρις ο ιδιος να υφισταται τη φθορα των προβληματων της καθημερινοτητας με το ποδοσφαιρικο τμημα.Ο ιδιος ηταν γεννημενος ηγετης,ιδανικος να εχει περισσοτερο επιτελικο ρολο και να μην σπαταλα ενεργεια με καθημερινα προβληματα και αντιξοοτητες.
Οπως ειχε πει σε συνεντευξη του και το μετεπειτα μελος του Δ.Σ Λεωνιδας Βελης...Ο Ζαγορ ειναι εμπνευση,ειναι γαργαρο νερο....
Για οσους τον εζησαν ηταν αυτο ακριβως και ως ανθρωπος,φτιαγμενος απο τετοιο υλικο που τον βοηθουσε να ξεπερναει τις τετριμμενες δυσκολιες που ηταν αναποφευκτες,αν και την επιλυση μεριδας αυτων θα μπορουσαν να επωμιστουν εμπιστα στελεχη,οπως ο Βρυζας η ο Σαντος,που ομως δεν υπηρχαν.
Απο την κουβεντα μας επιβεβαιωσα εκεινο που ειχα ηδη καταλαβει,πως προκειται για ανθρωπο που δεν τα παραταει ευκολα,κατι που απεδειξε στην πραξη αφου οι δυσκολιες που αντιμετωπισε και ξεπερασε ως προεδρος του ΠΑΟΚ εμοιαζαν ανυπερβλητες.
Ακομα και η αναπαραγωγη της ατακας του ιδιου...εγω τελειωσα..το βραδυ του αγωνα,που ακουσαν ολοι οι παρισταμενοι,ηταν μια ακομα αποπειρα να περασει προς τα εξω οτι ειναι τοσο ευαλωτος,που με την παραμικρη δυσκολια επιλεγει την οδο της αποχωρησης η της απειλης εστω.
Στην πραγματικοτητα ηταν ενας μυθος,μια αθλια κατασκευασμενη εφευρεση για να στοιχειοθετηθει το προφιλ του ανασφαλη ανθρωπου και στην προσπαθεια αυτη ενταχθηκαν οι διαστασεις που ελαβε το ..εγω τελειωσα.. μετα τα γεγοντα με την αεκ,που δεν ηταν τιποτα περισσοτερο απο μια ανθρωπινη αντιδραση,προιον της στιγμιαιας απογητευσης.
Η κακια και η εμπαθεια που εβγαζαν πολλοι με τον Ζαγορακη,τους ωθησε να δινουν μεγαλη βαση σε σκεψεις η και σε ατακες που ηταν ξεκαθαρα αποτελεσμα στιγμιαιας απογοητευσης η εκνευρισμου.
Στο δεκαμηνο που ημουν διπλα του,εφτασε δυο φορες στα προθυρα της αποχωρησης,αλλα δεν το εκανε,το ξεπερασε σε μερικες ωρες και συνεχισε να διοικει οπως διοικουσε,απαγορευοντας στη ..σκεψη της στιγμης...να επηρεασει τον τροπο που κουμανταριζε το καραβι...
« Last Edit: March 25, 2013, 01:37:12 by KATISI4 »

Offline KATISI4

• Αλλαγή
          ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗς ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Λιγο πριν αρχισουμε την καταγραφη των γεγονοτων που συνεβησαν μηνα προς μηνα και επειδη αφενος εκ των βασικων πρωταγωνιστων ηταν και οι δημοσιογραφοι αφετερου ηταν το βασικο κομματι με το οποιο νταραβεριστηκα,ειναι αναγκαια μια κατ αρχην συνολικη εκτιμηση του χωρου.Στην πορεια και οποτε το απαιτουν οι συνθηκες,οι αναφορες θα ειναι λεπτομερεστερες και πιο συγκεκριμενες.
Οπως αναφερα και προηγουμενως,το μοναδικο ισως προτερημα που διεθετα,ηταν πως γνωριζα καλα το κουμπι του καθε δημοσιογραφου.Αυτο βεβαιως δεν καθιστουσε ευκολο το εργο της διαχειρησης της ειδησεογραφιας.Υπηρχαν τοσες διαφορετικες τασεις και η διατηρηση της οποιας ισορροπιας απαιτουσε λεπτους χειρισμους.Υπηρχαν δημοσιογραφοι που θεωρουσαν αυτονοητο οτι θα πρεπει να εχουν την πρωτοκαθεδρια στη ..ληψη..ειδησεων,κατι που,θεωρητικως,θα με εφερνε σε κοντρα με τους υπολοιπους.
Προσωπικως δεν το εκλαμβανα ωε βασικο προβλημα.Θεωρουσα οτι ο ΠΑΟΚ ως οργανισμος ειναι ισχυροτερος απο ολα τα ΜΜΕ μαζι,οποτε ηταν θεμα χρονου να τους φερω στα νερα που ηθελα.Ειδικα οταν οι λογικες διαπλοκης και ..αλλαξοκωλιας...ηταν περα απο τις πρακτικες που με εξεφραζαν.Ναζακια μπορει να εκαναν πολλοι,αλλα ημουν πεπεισμενος οτι με ξεκαθαρους χειρισμους ολοι θα συμβιβαζονταν με το κομματι που τους αντιστοιχουσε!
Ξεκαθαριζω οτι για τους δημοσιογραφους του ΠΑΟΚ -οπως για τους περισσοτερους πιστευω-δεν ισχυει το κλασικο κλισε οτι ..τα παιρνουν..Προκειται για εναν μυθο,που μπορει καποτε να ειχε βαση,αλλα πλεον τα δεδομενα ειχαν αλλαξει,οχι επειδη ο κλαδος προχωρησε σε καποια αυτοκαθαρση,αλλα επειδη αλλαξαν οι εποχες.

Τα παλιοτερα χρονια,οι παραγοντες των ομαδων εδιναν κανα ψιλο στους μεγαλοδημοσιογραφους των ρεπορταζ και αυτοι με την σειρα τους εδιναν χαρτζηλικακι στους μικροτερους.Ηταν εποχες ομως που η δημοσιογραφια ηταν περισσοτερο χομπι και λιγοτερο επαγγελμα και οι παραγοντες εβλεπαν τους ρεπορτερ ως ..συνεργατες..κατα μια εννοια,που ..διαφημιζαν..την ομαδα.
Στην πραγματικοτητα δηλαδη,δεν ηταν δωροδοκια,αλλα κατι σαν δωρακι,που δεν γινοταν στο πλαισιο υποπτης συναλλαγης αλλα σε εκεινο  της συνεργασιας.Οι δημοσιογραφοι τοτε,περισσοτερο διαφημιζαν το προιον μεσα απο την καταγραφη των γεγονοτων και ελαχιστα επηρεαζαν τις εξελιξεις.
Αυτο αλλαξε οταν ο αθλητισμος αλλα και ο τυπος εγιναν 100% επαγγελματικα και οι ρολοι εγιναν απολυτα διακριτοι.Εννοειται πως η πασης φυσεως συναλλαγη δεν εξελειψε ποτε,ισα ισα μαλιστα που κατεστη πιο επικινδυνη,ακομα και αν εκ των συνθηκων καταργηθηκε το ..παρε..
Ακουγεται οξυμωρο να θεωρειται χειροτερη μια εποχη χωρις οικονομικη συνδιαλλαγη-εστω και αθωα-σε σχεση με εκινη που αυτη ηταν σε ..μηναια διαταξη,ειναι ομως αληθεια.Τη σημερον ημερα,η αμοιβη για το δημοσιογραφο ειναι η παροχη ειδησεων που τον καθιστα αξιοπιστο-εγκυρο,του προσφερει κατα συνεπεια θεσεις εργασιας,πωλησεις,ακροαματικοτητα η κλικαρισματα αναλογως με το μεσο στο οποιο εργαζεται.
Υπαρχει βεβαιως και το δαιμονιο της ματαιοδοξιας,αφου πολλοι ηδονιζονται απο την αισθηση η εστω την ψευδαισθηση οτι ειναι συνδιαμορφωτες καταστασεων.Αυτο που νιωθουν οταν τους καθιστας σοβαρους συνομιλητες,σε θεματα που ξεφευγουν απο την απαραιτητη ενημερωση.
Ειχα και εγω τετοιους,με τη διαφορα οτι αξιολογουσα την ικανοτητα και την εγκεφαλικη τους επαρκεια και οχι το ταλεντο τους στο γλυψιμο η την εκδουλευση που ηταν διατεθειμενη να πουλησουν για να πετυχουν το στοχο τους.

Αναφερω ενδεικτικα τον  Γιωργο Ζαγορα,εναν διευθυντη ραδιοφωνικου σταθμου,που καθιερωθηκε για τους ιδιους λογους που επιπλεουν οι κατω του μετριου.Ο εν λογω,εκανε πρωτοφανη αβαντα στη μεγαλυτερη επενδυτικη απατη που εμφανιστηκε στα μερη μας,τον Βασιλη Φλωριδη,μονο και μονο επειδη ο ..εγγυητης..του τελευταιου,Γιωργος Σαχμπατζιδης,του μιλουσε στο τηλεφωνο και τον αντιμετωπιζε ως σοβαρο συνομιλητη.
Αν του μιλουσα και εγω θα εκανε τεμεναδες στον Ζαγορακη,επαναλαμβανω ομως οτι δεν με ενδιεφεραν αυτου του ειδους οι ..κωλομπαριστικες..συνεργασιες.
Εκτος αυτου,θεωρουσα οτι ειναι χαμενος κοπος,τοσο γιατι βαριομουν να τους παρω στα σοβαρα ξοδευοντας τον πολυτιμο χρονο μου,οσο και επειδη θεωρουσα πως το κοινο στο οποιο απευθυνονται-και αρα τους πιστευει-ειναι ανεπαρκες,τοσο σε ποιοτητα οσο και σε δυναμικη ωστε να διαμορφωσει καταστασεις.
Πιο απλα,ηταν χαμενος κοπος να πεισεις ενα κοινο ηλιθιων που ακουγε και πιστευε εναν παρουσιαστη που αδυνατουσε να συνταξει μια προταση χωρις λαθη και υποστηριζε πραγματα ειτε αντιφατικα,ειτε τοσο βλακωδη που μπορουσε να καταρριψει κι ενας αποφοιτος...νηπιαγωγειου.

Διαφορετικη περιπτωση ηταν ο Στελιος Γρηγοριαδης,διευθυντης του ραδιοφωνικου σταθμου Μετροπολις και υψηλοβαθμο στελεχος της εφημεριδας μετροσπορτ,που επισης ταυτιστηκε με τον επενδυτη -απατη,οπως και παλιοτερα με τον Γιωργο Μπατατουδη.Ειναι περα απο καθε λογικη να αβανταρεις τον Φλωριδη-Μπατατουδη και να χτυπας τον Ζαγορακη,ελα ομως που ειδικα ο Μπατατουδης και οι συνεργατες του διετελεσαν συνομιλητες του,σε σημειο να τον κανουν διευθυντη στον τηλεοπτικο σταθμο του τελευταιου!
Επισης ο Στελιος ζουσε με τον εφιαλτη του Κωστα Βασιλοπουλου-διευθυντη των Σπορ του Βορρα-τον οποιο θεωρουσε ως κουμανταδορο(!!!)στα διοικητικα του ΠΑΟΚ.Η αληθεια ειναι οτι ο Βασιλοπουλος ειχε καλη σχεση με τον Ζαγορακη,αλλα αμφιβαλλω αν ειχε παρει εστω και μια σημαντικη ειδηση,απο αυτες που δινουν φυλλα στις εφημεριδες.Το συνυπογραφω αλλωστε ως ρεπορτερ οτι οι καλες ειδησεις βγαινουν απο κατι φροντιστες-διερμηνεις-μασερ κλπ που θεωρητικα ειναι υπερανω υποψιας.
Τις περισσοτερες φορες η ενδεχομενη φιλικη σχεση με εναν προεδρο δεν προσφερει κατι απο ειδησεογραφικης αποψης,αφου αν γραψεις εκεινο που θα σου εκμυστηρευτει,το πιθανοτερο ειναι να σου τηλεφωνησει την επομενη και να σου πει...καλα ρε μαλακα,τα λεω σε σενα και εσυ τα γραφεις?...Στη συνεχεια θα σταματησει να σου μιλαει...

Ο Βασιλοπουλος απλα ειναι  πιο τσακαλος,περισοοτερο εξυπνος και κυριως αφανταστα πιο εργατικος σε σχεση με τον Γρηγοριαδη,που περιμενε να του ερθει η ειδηση απο τον ουρανο.Οταν καποια στιγμη τηλεφωνησε ο Στελιος για να μου κανει παραπονα επειδη εχανα αβερτα ειδησεις,τον ρωτησα το εξης απλο...Ποσο καιρο εχουν να με παρουν τηλεφωνο οι ρεπορτερ της εφημεριδας σου?...
Φανταστειτε πως τους δυο πρωτους μηνες απο την αναληψη των καθηκοντων μου,δε δεχτηκα παραπανω απο δυο τηλεφωνα απο δημοσιογραφους του συγκροτηματος για να μαθουν νεα.Στι ιδιο διαστημα,οι τρεις δημοσιογραφοι των Σπορ που εκαναν ρεπορταζ ΠΑΟΚ μου τα ζαλιζαν -με την καλη εννοια-τηλεφωνωντας μου πολλες φορες την ημερα για να μην χασουν ειδηση.

Εκεινη την εποχη-καλοκαιρι-που ο ΠΑΟΚ πουλουσε διαρκειας απο το πρωι που ανοιγαν τα γραφεια μεχρι την ωρα που εκλειναν,υπηρχαν εξω απο τα γραφεια,δημοσιογραφοι των Σπορ σε βαρδιες για να κανουν ρεπορταζ.Ειναι λογικο και επομενο να εχουν μεγαλυτερη επαφη με την αληθεια και τα γεγονοτα,βλεποντας καθημερινα ποιοι μπαινοβγαιναν,απο το να καθονται στα γραφεια και να περιμενουν το μαννα εξ ουρανου.Προσωπικως,το ειχα ξεκαθαρισει σε ολους  τους τονους,οτι η επικοινωνια -οπως την αντιλαμβανομουν-δε συνιστουσε δημοσιες σχεσεις με κανενα.
Αν ενα μεσο μου ζητουσε διασταυρωση μιας ειδησης,δε θα την ρουφιανευα στο αντιπαλο μεσο για να μην τη χασουν,ακομα και αν τους συμπαθουσα.Ακομα και ως μελος του γραφειου τυπου της ΠΑΕ λειτουργουσα ως δημοσιογραφος και επιθυμουσα κατα μια αποψη να επιβραβευονται οσοι ειναι μαγκες και μπορουν να βγαζουν ειδησεις.

Για τον Γρηγοριαδη ομως αυτα ηταν ψιλα  γραμματα και η παρουσιαση του Βασιλοπουλου ως κουμανταδορου στα του ΠΑΟΚ ενα πολυ βολικο αλλοθι,για να δικαιολογει τη δημοσιογραφικη του ανεπαρκεια.Σας διαβεβαιωνω πως αν οι δυο τους μεταπηδουσαν στο ρεπορταζ αλλης ομαδας η ασχολουνταν με το δικαστικο η το κοινοβουλευτικο ρεπορταζ,το αποτελεσμα θα ηταν το ιδιο.Και να ειστε σιγουροι πως σε μια τετοια περιπτωση,ο Βασιλοπουλος θα ...ηλεγχε το δικαστικο κυκλωμα η τα γραφεια της Βουλης.Εκτος αυτου,αν οντως εκεινος εκανε κουμαντο στα του ΠΑΟΚ ,οφειλουμε να τον συγχαρυμε για την εξαιρετικη παρουσια της ομαδας σε Ελλαδα και Ευρωπη.Κανω λαθος?

Συνεχιζεται....

Offline KATISI4

• Αλλαγή
Επιστρεφοντας στα της ενημερωσης και στους τροπους που διαχειριζομουν την ειδησεογραφια,αναφερω ενδεικτικα πως την πληροφορια περι ενδιαφεροντος του ολυμπιακου για τον Βιερινια,την εδωσα εγω σε ενα παιδι που με αντιπαθουσε και με εθαβε σε καθε ευκαιρια.Στον Αποστολο Παγωνη του gazzetta.gr.Aν και γνωριζα οτι με εκραζε-χωρις εκεινος να το ξερει οτι το ξερω-το αντιμετωπιζα οπως και τους υπολοιπους.
Καποια μερα μου τηλεφωνησε και μεταξυ αλλων με ρωτησε αν υπηρχε περιπτωση ο ΠΑΟΚ να πουλησει τον Βιερινια στο λιμανι.Του απαντησα οτι ειχε γινει σχετικη προταση η οποια ειχε απορριφθει,το εγραψε στο σαιτ του και το επομενο διαστημα μου τηλεφωνουσε δυο-τρεις φορες την ημερα να με ευχαριστησει για την αποκλειστικοτητα.
Του εξηγησα οτι ειδησεις στο πιατο δεν προσφερω σε κανεναν,εχοντας ομως τη δημοσιογραφικη λογικη της επιβραβευσης του πιο επιμονου και εξυπνου,του εδωσα την ειδηση διοτι απλα ηταν ο πρωτος και ο μοναδικος που με ειχε ρωτησει.Αν τον ειχε προλαβει αλλος,θα ερχοταν δευτερος.Ετσι λειτουργουσα,στην αρχη τουλαιχιστον,γιατι στην πορεια τα πραγματα αλλαξαν.Δεν το επιδιωξα εγω,αλλα ηταν επιλογη ορισμενων δημοσιογραφων.Το πως,το ποιοι και το γιατι,θα το εξηγησω αναλυτικα στην συνεχεια.
Αυτα που προανεφερα,δεν ηταν τα μονα χαρακτηριστικα των δημοσιογραφων της ομαδας.Υπηρχαν και αλλοι που,προκειμενου να βγαλουν ειδηση,ηταν ικανοι να ταυτιστουν και με τον διαολο ακομα και αν αυτος τους ελεγε το μεγαλυτερο ψεμα.Θα το εγραφαν,για να νιωσουν οτι ειναι τοσο μεγαλοι που ταρακουνουν κοτζαμ ΠΑΟΚ.Σε τελικη,ειναι αυτο που εγραψα προηγουμενως περι ματαιοδοξιας.

Καπως ετσι λειτουργουσαν οι Πετρωτος-Δαδαλιαρας που εγραφαν στο ολα ΠΑΟΚ,οι οποιοι μπορουσαν να αναπαραγουν τη μεγαλυτερη σαχλαμαρα ever,αν τους εδινε κλικαρισματα,αδιαφορωντας αν συναδει με τα συμφεροντα της ομαδας και κυριως,αν το θεμα ηταν αληθινο.
Αν π.χ εβρισκαν καμμια γκομενα που τους ελεγε οτι επεσε θυμα σεξουαλικης παρενοχλησης την ωρα που περνουσε εξω απο την Τουμπα,θα το εκαναν θεμα,αδιαφορωντας αν ο επισημος-και οχι μονο-ΠΑΟΚ δεν ειχε καμια εμπλοκη.Στην πραγματικοτητα ουτε που θα διασταυρωναν την καταγγελια.
Ενδεικτικο ειναι αυτο που σηνεβη προσφατως-μετα την αποχωρηση Ζαγορακη-οταν αναπαρηγαγαν τη δηλωση του Μπαμπη Αποστολιδη εκπροσωπου του υποψηφιου..επενδητη.. Καμπανη,οτι ο Βρυζας-Κατσαρης ειχαν βγαλει τον ΠΑΟΚ σε πλειστηριασμο.
Η μομφη αφορουσε την προκηρηξη της Α.Μ.Κ που ως γνωστον ειναι ανοιχτη για καθε ενδεχομενο και ο ΠΑΟΚ δεν μπορει να απαγορευσει σε κανεναν να καταθεσει το ποσο.Ουτε βεβαιως γινεται να του δοθει μικροτερο ποσοστο,αφου το υψος της Α.Μ.Κ ειναι προκαθορισμενο.Κι ομως τα πουλια της ενημερωσης εσπευσαν να ανεβασουν την ειδηση βραδιατικα,χωρις να αναρωτηθουν εστω,πως προκυπτει ο πλειστηριασμος.
Βρηκαν χαρα στα σκελια τους απο το ενδεχομενο να γινει μπαχαλο ο ΠΑΟΚ,ακομα και αν η μομφη ηταν ανυποσταση απο καθε αποψη...

Εξ ισου σημαντικο,ειναι το γεγονος οτι ο ΠΑΟΚ επασχε απο δημοσιογραφους-οπαδους,που να αγαπουν πραγματικα την ομαδα,να εχουν το θαρρος της αποψης,στηριγμενης τοσο στην οπαδικη οσο και στην αντικειμενικη αληθεια.
Ενδεικτικα αναφερω οτι τις παραμονες του αγωνα με την Αεκ για τα πλευ οφ,τα φιλικα στην Ενωση ΜΜΕ εκαναν ντορο για τον διαιτητη της αναμετρησης,χωρις λογο.Το ολαΠΑΟΚ αντι να πορωσει τον κοσμο εκανε αφιερωματα στους Σκοκο και Μπλανκο,αναλυοντας ποσο παικταραδες ειναι και ποσο απειλουν τον ΠΑΟΚ.Τρεχα-γυρευε δηλαδη.

Δημοσιογραφος-οπαδος ηταν και ο Σταυρος Κολκας,αλλα και αυτος περα απο την εξωφθαλμη και συστηματικη εκδουλευση που πουλουσε στον Βρυζα,ειχε κυριευτει απο το δαιμονιο της ..συνδιαμορφωσης καταστασεων..και δεν τον ενδιεφερε τοσο η αληθεια.
Προκειται για συνιθισμενη ασθενεια των δημοσιογραφων,που μολις αισθανθουν την καταξιωση συμπεριφερονται ως Πατριαρχες της ενημερωσης.
Μια φορα που τον ειχα ξεφωνισει εβγαζε αφρους απο το στομα,επειδη τον ειχα συμπεριλαβει στην ιδια λιστα με Ζαγορα-Συριγο-Θωμαιδη που ειχαν πουλησει τον παπα Φλωριδη.Το μεγαλυτερο προβλημα του ομως,ηταν η υποτελεια στον Βρυζα.
Ορισμενες κωμικες προσεγγισεις του τυπου..Ο Γκαρσια δεν παταει περιοχη..ηταν καθ υποδειξη του Ζηση που αντιπαθουσε τον Ουρουγουανο και ηθελε να τον καθαρισει,πουλωντας τον στην Τουρκια.Στην πορεια,διαπιστωνοντας το ρευμα που ειχε,αναδιπλωθηκε.
Επι της ουσιας,δεν απαντησε ποτε,αν και στην λιστα τον ειχαν καταταξει τα γραφομενα του και οχι εγω.Για να μην τον αδικησω,ηταν σε καλυτερη μοιρα απο τα πουλια του Ολα ΠΑΟΚ που προανεφερα,αλλα η μανια του να νιωσει κατι σε Παπα της ενημερωσης τον καθιστουσε επικινδυνο ωρες-ωρες.

Συμπαθητικος ρεπορτερ ηταν ο Δημητρης Τσορμπατζογλου,εξυπνος και επιμονος.Ηταν απο εκεινους που δυσκολα μπορουσες να κοροιδεψεις,δεν ηταν καθολου προβλεψιμος σε αυτα που ρωτουσε η ηθελε να μαθει.Δεν υπηρχε περιπτωση να αφησει το παραμικρο να πεσει κατω και να μεινει αδιευκρινιστο.Προκειται για περιπτωση ανθρωπου που αν βγει στην αγρα για την αποκτηση αυτοκινητου,θα κανει την καλυτερη επιλογη.Ο πωλητης απο τον οποιο θα αγορασει ομως,θα οδηγηθει στην αυτοκτονια.
Απολαμβανα τις συνεντευξεις που  μου εκανε,δεν του αρεσαν τα αυτονοητα,δεν εγλυφε και σε τελικη,βοηθουσε και εμενα να τα πω καλυτερα...Κι ενω διεθετε χαρακτηριστικα που αποτελουν προικα για καπιον καλο ρεπορτερ,ειχε κουσουρια που ακυρωναν τα προτερηματα του.Οπως για παραδειγμα,οτι ενω ειχε αποψη που στηριζοταν σε υπαρκτα γεγονοτα,την κρατουσε για τον εαυτο του και την προσαρμοζε στις αναγκες και τα δεδομενα της κατα καιρους επικαιροτητας.
Κι ομως το θαρρος της γνωμης ειναι αδιαπραγματευτο,ανεξαρτητως συνθηκων.ιλωντας μαζι του καταλαβαινεις την αποψη που εχει,αλλα οταν μιλουσε στον αερα για καυτα θεματα ηταν ωρες ωρες δημοσιοσχετιστας και ολιγον σουπια,προσπαθουσε να τα εχει καλα με ολους.Ομως ο ΠΑΟΚ,ειδικα στην φαση που ηταν τοτε,ειχε αναγκη απο γυμνες αληθειες οσο κοστος και αν ειχαν.
Λαβετε υποψιν οτι στον ΠΑΟΚ υπηρχε και συνεχιζει να υπαρχει ενα οπαδικο κινημα,που τα τελευταια χρονια ειναι πολυ ζωντανο και επικοινωνιακα!Δεν ειναι κατι παρεξηγησιμο,αφου ο απλος κοσμος ειδε δημοσιογραφους να του κρυβουν την αληθεια για περιπτωσεις οπως του Μπατατουδη η του Γουμενου και αισθανθηκε οτι δεν τους καλυπτει η αληθεια που πρεσβευουν οι εκπροσωποι του τυπου.
Μονο τυχαιο δεν ειναι οτι στην Θεσσαλονικη εδω και μερικα χρονια ευδοκιμει το ειδος του παραγωγου-πρωην οπαδου,που αρπαξε το μικροφωνο για να λεει αληθειες που κρυβουν οι πραγματικοι δημοσιογραφοι.Με τον καιρο ομως παρασυρθηκε και η πλεοψηφια αυτων,οταν διαπιστωσαν ποσο δυσκολο ειναι να ισορροπεις μεταξυ της πραγματικης αληθειας και αυτης που πρεσβευει η εργοδοσια,οι προσωπικες συμπαθειες η ενα κομματι της κοινης γνωμης,που για χ-ψ λογους υπολογιζεις.
Το αποτελεσμα δεν ειναι απλως να γινεσαι αντιπαθης σε οσους διαφωνουν,αλλα και να μην κερδιζεις τη συπαθεια εκεινων που συμφωνουν,αφου το δηθεν και το φτιασιδωμενο δεν γινεται να κρυφτει.
Για παραδειγμα, ενω στον ΠΑΟΚ υπηρχε ενα μεγαλο κομματι του δημοσιογραφικου κοσμου που ηταν συνειδητα υπερ της επιστροφης Σαλπιγγιδη,οταν επιανε πληκτρολογιο η μικροφωνο προσπαθουσε να ισορροπησει μεταξυ αυτου που πιστευε και εκεινου που ηθελε να διαβασει το κοινο,που εβγαζε σπυρια με την επιστροφη του παικτη.Ηταν μια παλη αναμεσα σε οσα επεβαλε η συνειδηση του καθενος και ο φοβος γα ξεφωνητο η και επιθεση απο διαφωνουντες.Ο δρομος αυτος ισοδυναμει με αυτοχειρια της αξιοπιστιας του δηοσιογραφου,αφου οταν δειχνει τοσο ευαλωτος,ομολογει οτι ειναι ακομα πιο ευκολος στοχος και εμμεσως αποκαλυπτει τα κουμπια του  επηρεασμου του.Μπορει προσκαιρα να τη γλυτωνει,μακροπροθεσμα ομως δινει σε ολους το μηνημα οτι ειναι φοβιτσιαρης,αρα ερμαιο του καθενος.
Μεσα σε ολα αυτα,συνυπολογιστε και μια ακομα σημαντικη παραμετρο που επαιξε ρολο στη διαμορφωση του επικοινωνιακου παιχνιδιου.Την απουσια των υπολοιπων ομαδων απο την καθημερινοτητα της ενημερωσης.Ο αρης εκανε δικο του ραδιοφωνικο σταθμο αρα η ειδησεογραφια εγκλωβιστηκε σε συγκεκριμενες συχνοτητες κι ελεγχομενα μικροφωνα,ο Ηρακλης εξαφανιστηκε απο προσωπου γης και κατα συνεπεια ολα τα ΜΜΕ ασχολουνταν νυχθημερον με τον ΠΑΟΚ..

Γενικοτερα παντως αν και δεν μπορω να χρεωσω στους ρεπορτερ του ΠΑΟΚ κακεντρεχεια-πλην καποιων ελαχιστων εξαιρεσεων και σε περιορισμενο βαθμο-οι περισσοτεροι εβγαζαν μια μιζερια που τους ωθουσε σε ρεπορταζ χαμηλου επιπεδου,φτανοντας στο σημειο να μετρουν ποσους μηνες-μερες-ωρες και λεπτα ειχε να σκοραρει ενας παικτης,ποσες θλασεις ταλαιπωρησαν την ομαδα,η ποσα εσοδα ειχε απο μια προκριση,ειδικως οταν δεν υπηρχε αξιολογη ειδησεογραφια.
Αυτο το τελευταιο κατεστη και επικινδυνο,αφου-χωρις να υποκριπτεται σκοπιμοτητα,αλλα απο αφελεια-οι ρεπορτερ του ΠΑΟΚ μετρουσαν μονο τα εσοδα ποτε ομως τα εξοδα.Ανεπαισθητα λοιπον φτασαμε απο ενα σημειο και μετα στο σιγονταρισμα των ανυποστατων κραυγων του τυπου ...που πηγαν τα λεφτα..?
Αναμενομενο,οταν ο κοσμος διαβαζει νυχθημερον για τα λεφτα που εισπραττει μια εταιρια,αλλα σπανια τα εξοδα που εχει.Κατι παρομοιο συνεβαινε ακομα και με τον τροπο υπολογισμου ειτε των εσοδων ειτε των εξοδων.Οταν π.χ εφευγε ενας παικτης,συμπεριλαμβαναν-και ορθως-τα χρηματα που γλυτωνει η ΠΑΕ με την αποχωρηση του.Οταν η ΠΑΕ υπεγραφε με καποιο νεο αποκτημα,γινοταν αναφορα στο παγιο της αποζημιωσης του,χωρις εφοριες πριμ και λοιπα εξοδα.
Ανλογης μιζεριας,αστειοτητας κι επικινδυνοτητας για την αποβλακωση του κοινου,ηταν και παρομοια ρεπορταζ καποιων φλουφληδων που στην προσπαθεια τους να παραστησουν τους ψαγμενους,εκαναν το εξης κωμικο...Επελεγαν παικτες που για καποιους λογους δεν επαιζαν πολυ,διαιρωντας τις συμμετοχες με την αποζημιωση που προεβλεπε το συμβολαιο τους και εβγαζαν μνημειωδη πορισματα για το ποσο κοστισαν στην ομαδα αν παιχνιδι η ανα λεπτο.
Προκειται για την αποδειξη πως και στο χωρο του αθλητικου ρεπορταζ,η δημοσιογραφικη πενια τεχνας κατεργαζεται,αφου οποιος δε διαθετει τις γνωσεις η τα καρυδια για να κανει σοβαρο ρεπορταζ,αναλωνεται σε αναλυσεις του γλυκου νερου.
Δυστηχως γι αυτους ομως η αληθεια ειναι οτι,αν η αξιολογηση της προσφορας του οποιουδηποτε ηταν ζητημα μαθηματικων πραξεων,τοτε θα ειχαν καταργηθει προ πολλου οι προπονητες,οι τεχνικοι διευθυντες και οι υπολοιποι εξειδικευμενοι γνωστες του αντικειμενου.
Για εναν προπονητη,ειναι ζητουμενο να εχει παικτες που ακομα και αν δεν παιζουν πολυ,προπονουνται με επαγγελματικη ευσυνειδησια,καθονται στον παγκο χωρις να γκρινιαζουν και οποτε χρειαστει μπαινουν μεσα και ανταποκρινονται στην αποστολη τους.
Καθε παικτης στο φιναλε,δεν πληρωνεται για να παιζει αλλα για να ειναι ετοιμος να προσφερει τις υπηρεσιες του οποτε του ζητηθει.
Αν ο προπονητης κρινει πως πρεπει να αγωνιστει αλλος,θα κανει την αναλογη επιλογη και δεν θα λαβει υποψιν ποσο κοστιζει εκεινος που καθεται στον παγκο η ο αλλος που παιζει..Ουτε θα λειτουργησει με την λογικη οτι πρεπει να τους βαζει ολους αφου εχουν συμβολαια.Καθε ομαδα αλλωστε εχει πανω απο 20 επαγγελματιες,εκ των οποιων οι 18 συμμετεχουν στις αποστολες και αγωνιζονται 11 η το πολυ 14.Αυτοι που προπονουνται αλλα δεν αγωνιζονται δεν μπορει να θεωρηθουν αχρηστοι,αφου ενδεχομενως καποια στιγμη φανουν χρησιμοι.Μεχρι τοτε θα παιζουν εκεινοι που αξιζουν περισσοτερο η ταιριαζουν καλυτερα στην τακτικη.

Τετοια περιπτωση ηταν ο Μιρκο Σαβινι,που ειχε μεν ελαχιστες συμμετοχες,οποτε χρειαστηκε ομως ηταν αψογος στα καθηκοντα του.Ηταν μαλιστα ο παικτης-κλειδι στα πλευ οφ του 2010,αφου χωρις αυτον ισως ο Σαντος να μην ειχε τα υλικα για να ανακατεψει με τοσο αριστοτεχνικο τροπο την τραπουλα.Το θεμα λοιπον δεν ειναι ποσα παιχνιδια εκανε ενας αθλητης,αλλα αν ανταποκριθηκε στο ρολο του τις φορες που επελεγη απο τον προπονητη του.

Κατι αναλογο ισχυει για παικτες οπως ο Φιλομενο η ο Μοραες,που ταλαιπωρηθηκαν απο σοβαρους τραυματισμους και δεν προσφεραν το παραμικρο.Δυστηχως παρομοιες περιπτωσεις καταγραφονται συχνα στο παγκοσμιο ποδοσφαιρο και οπως συμβαινει με ολους εμας που σημερα ειμαστε υγιεστατοι και αυριο μπορει να ξυπνησουμε στην εντατικη,καμμια ομαδα δεν μπορει να προστατευτει απο την πιθανοτητα να χασει εναν αθλητη εξ αιτιας τραυματισμου.
Αν σε ολα τα παραπανω προσθεσετε και καποιες ανιατες περιπτωσεις τυπου Περικλη Στελλα,και γραφικους οπως ο Ραπτοπουλος,τοτε αντιλαμβανεσθε γιατι ο πηχυς της ενημερωσης παραμενει διαχρονικα τοσο χαμηλα.
Ο τελευταιος ειναι περιπτωση με την οποια δεν αξιζει να ασχοληθει κανεις σοβαρα.Το διαφορετικο που εχει με τους υπολοιπους γελωτοποιους,ειναι οτι το παιζει τζαμπα μαγκας.

Καποτε αφησε υπονοουμενα οτι ο Ζαγορακης ηταν αμειβομενος απο τον ΠΑΟΚ.Του τηλεφωνησα στο διαλειμμα της εκπομπης και του εξηγησα οτι δεν ισχυει κατι τετοιο.Αν ταυτοχρονως προσεφερε και σε αλλο ποστο,τοτε ναι,οπως π.χ ο Κωνσταντινιδης,που δεν πληρωνοταν ως μελος του Δ.Σ αλλα ως τεχνικος διευθυντης.Αν ο Ζαγορακης η καποιος αλλος απο το Δ.Σ σφουγγαριζε τα γραφεια η εφτιαχνε καφεδες εκτος απο τις συμμετοχες του στο συμβολαιο,λογικο ηταν να πληρωνεται για την εργασια του.Επειδη μια φορα ειχε φαει πεσιμο στον αερα και εγινε ρεζιλι,μου μιλουσε με ευγενια προφανως επειδη φοβοταν οτι αν συνεχισει να προσβαλλει θα την ξαναπαθει.

Καποια στιγμη μου ζητησε αδεια να μπει μεσα στο γηπεδο για να συνοδευσει τη συζυγο του συγχωρεμενου πρ.προπονητη μας Γκιουλα Λοραντ,που επισκεπτοταν την Ελλαδα.Βρεθηκε με τον Ζαγορακη που επισης ειχε σπευσει να συναντησει τη χηρα του Γκιουλα.
Αρπαξα τον Ραπτοπουλο απο το χερι και τον πηγα μπροστα στον Ζαγορακη,λεγοντας του...Εδω σου τον εχω,ρωτησε τον αν πληρωνεται...
Αυτος γελουσε σαν χαχας και πηγαινε την κουβεντα αλλου,επικαλουμενος καποιες καλες κουβεντες που ειχε πει στο παρελθον για να δειξει ενα διαφορετικο προσωπο και να τον καλοπιασει.
Επειδη οι γυριστες με εκνευριζαν,επεμενα λεγοντας....αστα αυτα ρε σαχλαμαρα,ρωτα τον αν πληρωνεται...αλλα συνεχισε να νομιζει οτι πουλαει τρελα ενω η αμηχανια του ηταν ολοφανερη.
Αργοτερα εμφανιστηκε και ο Μακης Γκαγκατσης,τον πατερα του ποιου στολιζε απο το πρωι ως το βραδυ και μολις τον αντικρισε του ειπε με στομφο...Ο πατερας σου ειναι πανεξυπνος,φοβερος παραγοντας,του βγαζω το καπελο!!!!....
-..Καλα ρε ξεφτυλα εσυ αλλα λες στον αερα..του ειπα,για να καταπιει την γλωσσα του και να αλλαξει δεκα χρωματα.
Η αναφορα στο περιστατικο,φωτογραφιζει την κουτοπονηρια και την ανανδρεια ολων αυτων που παριστανουν τους ...καμποσους..πισω απο την ασφαλεια των μικροφωνων και τον ελεγχομενο μονολογο που τους χαριζει ο ..διαλογος..με τους ακροατες.
Το θεμα δηλαδ,δεν ηταν οτι καποιοι διαφωνουσαν αλλα οτι διερρεαν απο ψευδεις ειδησεις μεχρι φαντασιωσεις,τις οποιες δεν ειχαν κουραγιο να τις υποστηριξουν ενωπιον αυτων που κατηγορουσαν και στην προκειμενη περιπτωση του Ζαγορακη.
Την ιδια σταση επεδειξαν αρκετοι ακομα,οπως ο Πασχαλης Καμορα,και χαρακτηριστικο ειναι οτι δεν εμφανιστηκαν ΠΟΤΕ σε συνεντευξεις τυπου,εκει δηλαδη που ειχαν ολη την ανεση να ξεμπροστιασουν δημοσιως και σε πολλαπλασιο ακροατηριο τον Ζαγορακη.
Τι πιο αντρικειο απο το να εμφανιστεις μπροστα του και να τον κανεις ρεζιλι με τις ερωτησεις που θα του υποβαλλεις?Επειδη ομως θα μπορουσαν να ρεζιλευτουν οι ιδιοι,δεν εμφανιστηκαν ποτε και αρκουνταν στην ασυλια του μονολογου και των φιλων τους που εβγαιναν στον αερα για να τους πουν ..ποσο ωραια τα λενε...
Και εκραζε ο κοσμος τους δημοσιογραφους επειδη δεν εκαναν σκληρες ερωτησεις στον Ζαγορακη,αλλα πως θα μπορουσε να γινει οταν οι υποτιθεμενοι εκαναν τις παπιες και κρυβονταν?

Για την ιστορια,η δημοσιογραφικη μιζερια ηταν ενας απο τους σημαντικοτερους λογους που εκαναν τον Σαντος να μην ανανεωσει το συμβολαιο του .Στο τελευταιο ραντεβου με τον Ζαγορακη,ο Πορτογαλος ηταν ξεκαθαρος οτι δεν μπορουσε να παλεψει με την μιζερια και την κακομοιρια του κοσμου και των δημοσιογραφων.
Κι αν για τον κοσμο που λειτουργει και με την λογικη του οχλου υπαρχει εξηγηση οπως και ελαφρυντικα,οι δημοσιογραφοι,που ζουν κοντα στην ομαδα,υποτιθεται πως εχουν τη στοιχειωδη μορφωση και βλεπουν τα περισσοτερα εκ των εσω,ειναι αδικαιολογητοι.
Κι οταν φευγοντας ο Σαντος,επικαλεστηκε την κουραση,αυτο ακριβως εννουσε!Οχι την καθημερινη ταλαιπωρια των προπονησεων και το αγχος των αγωνων αλλα τη ζαλαδα της καθημερινης συνυπαρξης και εξαρτησης κατα μια εννοια,απο ενα ματσο αδαεις καιροσκοπους μια και η ..ενημερψση..στη Θεσσαλονικη παρεχεται και απο λογης λογης παραγωγους.

Κλεινοντας την αναφορα στους δημοσιογραφους,ειναι απαραιτητο να επισημανθει πως δεν ειχαν τη στοιχειωδη εξυπναδα να αντιληφθουν οτι η ανατροπη των δεδομενων που εφερε η περιοδος Ζαγορακη,ωφελησε κατα κυριο λογο τους ιδιους,αφου ο ΠΑΟΚ αρχισε να..ξαναπουλαει..
Μια ομαδα που ξαναφερνει τον κοσμο στο γηπεδο και πολλαπλασιασει το μ.ο εισητηριων με θεαματικους ρυθμους,αυξανει την αναγκη ενημερωσης.
Οταν τα 5-6 χιλιαδες εισητηρια μετατρεπονται σε 2 χιλιαδες διαρκειας,εξυπακουεται οτι το ιδιο συμβαινει με αυτους που νιωθουν την αναγκη να αγορασουν εφημεριδα η να ακουσουν ραδιοφωνο.
Νεοκοποι ρεπορτερ,που αναδειχτηκαν και καθιερωθηκαν τα τελευταια χρονια,οπως ο Τσορμπατζογλου η ο Κολκας,απεκτησαν υποσταση μετα την ελευση Ζαγορακη,τοτε που ακομα και οι Αθηναιοι ηθελαν να μαθαινουν για τον ΠΑΟΚ,αφου μια ομαδα που χτυπα πρωταθλημα και σπαει ανελλιπως το ΠΟΚ,ενδιαφερει και απασχολει τους παντες....

Offline KATISI4

• Αλλαγή
               Ο ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ

Ο πρωτος μηνας ηταν ο πιο ευχαριστος και χαλαρος απο ολους.Ακομα και αν ξεκινουσα κατι πρωτογνωρο δεν ειχα αγχος,γνωριζα τα κατατοπια και τις δυσκολιες,ασχετως αν μερικους μηνες μετα οι εξελιξεις ηταν καταιγιστικες.
Σημαντικο ρολο επαιξε και ο χωρος εργασιας,αφου το να εργαζεσαι μεσα στο δευτερο σπιτι σου ηταν μεγιστη ηδονη.Η αισθηση του να πινεις τον πρωινο σου καφε στις κερκιδες της Τουμπας ηταν ολα τα λεφτα.Εξ ισου υπεροχες και οι συσκεψεις εντος του αγωνιστικου χωρου,αφου ο Ζαγορακης ελεγε πως τις καλυτερες αποφασεις τις λαμβανε μυριζοντας το χορτο της Τουμπας και οχι κλεισμενος στο γραφειο.
Εντυπωση μου εκανε οτι ακομα και την ωρα των συσκεψεων αν εβλεπε ενα κομματι χορτου να εχει ξεκολλησει απο τον ταπητα εσπευδε να το πατησει για να μπει στην θεση του.Οι βολτες συνεχιζονταν πολλες φορες και μεσα στις κερκιδες...

Το πρωτο που μου ζητησε ηταν να προσεξω τις σχεσεις μου με τους υπολοιπους εργαζομενους -η υγεια ξεκινα απο τα γραφεια-ελεγε χαρακτηριστικα και να ξεκαθαρισω τις αρμοδιοτητες με το Κυριακο και τον Σουντουλιδη,τους δυο συναδελφους που στελεχωναν ηδη το γραφειο τυπου.Δεν ηταν δυσκολο,οχι τοσο επειδη γνωριζομουν με τα παιδια,κυριως με τον Σαντουλιδη,αλλα γιατι ο ρολος που αναλαμβανα ηταν εντελως πρωτοτυπος και δεν συρρικνωνε το πεδιο δρασης κανενος.Αυτο που θα εκανα δεν μπορουσε να το κανει κανενας εκ των δυο,οπως και εγω δεν μπορουσα να φερω εις περας τις υποχρεωσεις που ειχαν αναλαβει εκεινοι.
Ο μεν Κυριακος με την ομαδα και το αγωνιστικο κομματι,ο δε Σαντουλιδης με γραφειοκρατικη δουλεια,κατα κυριο λογο,επικεντρωμενος περισσοτερο στα της Ευρωπης.

Περιττο να αναφερω οτι στο ακουσμα της συνεργασιας μας,ο Ζαγορ δεχτηκε τηλεφωνηματα απο επιφανεις  αντρες της τοπικης δημοσιογραφιας οπως ο Πετρουλακης και ο Σπηλιοπουλος,που τον ενημερωσαν για το σκατοχαρακτηρα μου.Αγνοουσαν βεβαιως οτι απευθυνονταν σε ανθρωπο που υπακουει στο ενστικτο του και,κυριως ,στηριζει τις επιλογες του μεχρι τελευταιας ρανιδας.
Δεν μου το παραδεχτηκε ποτε αλλα θυμαμαι οτι δυο τρεις μερες μετα την εγκατασταση μου και μολις διερρευσαν τα νεα μου καθηκοντα στον Τυπο,μπηκε στο γραφειο μου,καθισε σε μια καρεκλα και ξεφυσηξε χωρις να πει λεξη..

...Αν υπαρχει προβλημα προεδρε την κανω κιολας,δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι....του ειπα,για να εισπραξω επιτοπου την απαντηση...Δεν εχεις να πας πουθενα,τους συνεργατες μου τους στηριζω μεχρι εκει που δεν φανταζεσαι...
Αυτο μου το απεδειξε και στην πορεια και τολμω να πω οτι ηταν βασικοτερο συστατικο της επιτυχημενης θητειας του στον ΠΑΟΚ κ οχι μονο.Μεγαλη υποθεση να ξερεις και να νιωθεις οτι ο προισταμενος σου σε στηριζει και δεν επηρεαζεται απο γνωμες τριτων,ειδικα σαν αυτες που ευδοκιμουν στο χωρο του Τυπου,που το ρουφιανιλικι,η συκοφαντια και τα κουτσομπολια πισω απο την πλατη αποτελουν εθνικο σπορ.
Κατι που επισης σημαδεψε την πρωτη περιοδο παρουσιας μου στον ΠΑΟΚ,ηταν η φημολογια οτι ημουν φυτευτος απο τον Κωστα Βασιλοπουλο,στον ραδιοφωνικο σταθμο του οποιου εργαζομουν μεχρι και την τελευταια μερα πριν αναλαβω,με προοπτικη να ελεγχει την ειδησεογραφια.Ετσι ελεγαν τα ανωνυμα κουτσομπολια.
Ουδολως με απασχολησε,γιατι γνωριζα οτι το ψεμα ειχε κοντα ποδαρια και ειναι νομος πως καθε παραμυθι ευνουχιζεται απο τα πραγματικα γεγονοτα.Οταν π.χ λιγους μηνες μετα στοχοποιησα τον Κολκα-που επισης εκανε εκπομπες στον ραδιοφωνικο σταθμο του Βασιλοπουλου-και μου το ανταπεδωσε με αναλογο ξεφωνητο,ουδεις αναρωτηθηκε πως μπορουσε να συμβαινει αυτο το πραγμα,τη στιγμη που με ειχε...διορισει... ο Βασιλοπουλος στη θεση μου.
Σε οσους παντως με ρωτουσαν εστω και καλοπροαιρετα απαντουσα με το εξης απλουστατο επιχειρημα...Πως ειναι δυνατον καποιος που εχει με την ανεση και το αναστημα να επιβαλλει σε εναν προεδρο την προσληψη ενος υπαλληλου,να φοβαται οτι ισως χασει ειδησεις?Αν ο καθε Βασιλοπουλος ειχε την δυναμη να κανει τετοιο deal,δεν χρειαζοταν κανεναν υπαλληλο για να του εγγυηθει τον πληρη ελεγχο της ειδησεογραφιας!Εγγυητης θα ηταν ο ιδιος ο προεδρος...

Offline KATISI4

• Αλλαγή
                Ο ΜΑΗΣ ΤΟΥ ΖΗΣΗ

Ο δευτερος μηνας μου στον ΠΑΟΚ ξεκινησε με τις αγωνιστικες υποχρεωσεις για τα πλευ οφ της περιοδου.Απο την πρωτη στιγμη στα γραφεια επικρατουσε μια νευρικοτητα,που πηγαζε απο το φοβο νεων επεισοδιων,μιας και αντιπαλος μας ηταν η αεκ και το μεταξυ μας παιχνιδι ξυπνουσε ασχημες μνημες απο το πολυ προσφατο παρελθον. Τελικως ολα πηγαν κατ ευχην,αν και προσωπικως τα χρειαστηκα οταν στο αγωνα της Τουμπας η αεκ προηγηθηκε,ευτηχως ομως το γυρισαμε γρηγορα.
Ο τελευταιος μηνας της ανοιξης ηταν αφιερωμενος στον Ζηση Βρυζα,αφου το παιχνιδι που παιχτηκε μεχρι να επιστρεψει θυμιζε θριλερ.Η επιστροφη του ειχε προαναγγελθει στα τελη Μαρτιου απο τα Σπορ του Βορρα αλλα ο ιδιος ειχε βγαλει ανακοινωση οπου το διεψευδε και τα εχωνε χοντρα στην εφημεριδα.
-...Το τελευταιο διαστημα εισπραττω ενα κλιμα επιστροφης μου στον ΠΑΟΚ απο τους αγνους φιλαθλους της ομαδας.Δηλωνω ευγνωμων για την γενικοτερη εκτιμηση τους προς το προσωπο μου.Με εκπληξη διαβαζω καποια δημοσιευματα τα οποια δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα.Ειδικοτερα ειδα σε σημερινο πρωτοσελιδο εφημεριδας οτι επιστρεφω στον ΠΑΟΚ.
Ουδεποτε εγινε επαφη με τον προεδρο του ΠΑΟΚ γι αυτο το θεμα,ουτε και εξελιπαν οι λογοι της αποχωρησης μου.Δεσμευομαι ηθικα αλλα και με συμβολαιο με την εθνικη ομαδα.Διαπιστωνω οτι η εν λογω εφημεριδα κινειται στα πλαισια της φαντασιας και μικροπρεπειας με μοναδικο της στοχο τις πωλησεις και την διαστρεβλωση της αληθειας παρα το γεγονος οτι ηταν ενημερωμενη....

Ειναι αληθεια πως η ανακοινωση ηταν προσεκτικα διατυπωμενη και,για οσους διαβαζουν πισω απο τις γραμμες,κατι εκρυβε.
Οπως π.χ τη διαψευση της επιστροφης με το επιχειρημα οτι ουδεποτε συναντηθηκε με τον Ζαγορακη ουτε οτι εξελειψαν οι λογοι της αποχωρησης του (κατι που για να συμβει επρεπε να μιλησει με τον ιδιο τον Ζαγορακη).Το γεγονος ειναι πως εκεινη την περιοδο ο Ζησης μιλουσε με πολλους στενους συνεργατες του προεδρου απο το Δ.Σ,οπως και με τον τεχνικο διευθυντη Παντελη Κωνσταντινιδη.Η επιστροφη του ηταν ξεκαθαρα δεδομενη και το μονο που απεμενε ηταν να κανει την τελικη επαφη με τον προεδρο,μια και τα αγκαθια ειχαν αποσαφηνιστει στις ανεπισημες επαφες του Ζηση,τοσο με τους συνεργατες του προεδρου οσο και με τον ιδιο.
Ηταν υποχρεωτικο ομως να γινει και επισημως η οριστικη κουβεντα των δυο.Το προβλημα αφορουσε στο οτι την εποχη που ειχε πρωτοσκασει το δημοσιευμα στα τελη Μαρτιου,η εθνικη εδινε κρισιμο αγωνα για τα προκριματικα του Euro στη Μαλτα και ο Ζαγορακης που ειχε ιδαιτερο δεσιμο με την εθνικη,αλλα και με τον Σαντος,δεν ηθελε να προκαλεσει ουτε υποψια εσωτερικου προβληματος στην... αγαπημενη του..,μιλωντας με τον συνεργατη του Πορτογαλου.
Οπως ειχε διαμηνυσει στον Βρυζα μεσω των ..τριτων..που προανεφερα ,η οριστικη κουβεντα θα γινοταν μετα το κρισιμο παιχνιδι.
Δυο 24ωρα μετα την επιστροφη απο την Μαλτα,τα Σπορ αποκαλυψαν το θεμα στην πρωτη σελιδα,γεγονος που εκανε εξαλλο τον Βρυζα μια και πιστευε οτι επροκειτο για διαρροη του Ζαγορ.Η διαρροη βεβαιως ειχε γινει απο τους ενδιαμεσους....

Αξιζει να επισημανουμε οτι ο Βρυζας ειναι ανθρωπος με εμμονες που ωρες ωρες αγγιζουν τα ορια του παραλογισμου.Αν π.χ ηταν μαλωμενος με τον Ζαγορ,μετετρεπε αυτοματως ολους τους φιλους του τελευταιου σε δικους του εχθρους.Ακομα και μεσα στην πιο αθωα λεξη θα εβρισκε με το ζορι κατι υποπτο για να τεκμηριωσει την πεποιθηση οτι αυτο ειπωθηκε καθ υποδειξη του Ζαγορακη-η του οποιουδηποτε με τον οποιο ειχε ερθει σε ρηξη για να τον προσβαλει.
Το θεμα ειναι οτι ναι μεν ο Ζαγορακης ειχε καλη σχεση με τον Βασιλοπουλο,αλλα δεν υπηρχε περιπτωση να χρησιμοποιησει αυτη τη σχεση για να προσβαλει τον Βρυζα εν προκειμενω,ουτε ο Βασιλοπουλος ηταν ανθρωπος που θα εγραφε κατι μονο και μονο επειδη του το ειχε ζητησει ακομα και ο Ζαγορακης.
Αφηστε δε που ουδεποτε καταλαβα,με ποιον τροπο και με ποια λογικη η ..αποκαλυψη..προσεβαλε τον Βρυζα.
Αυτα βεβαιως ειχαν συμβει δυο μηνες πριν,ειχαν σχεδον ξεχαστει και σε καθημερινη βαση τον ρωτουσα τι γινεται με τον Βρυζα,την επιστροφη του οποιου επιθυμουσε περισσοτερο απο τον καθενα.
Ειναι αληθεια οτι η σχεση τους ειχε διαταραχθει,αλλα τους τελευταιους μηνες ειχαν μιλησει δινοντας αμοιβαιες εξηγησεις και σε προσωπικο επιπεδο δεν υπηρχαν ουσιαστικες διαφορες.
Στις αρχες του μηνα οι δυο τους ειχαν μιλησει τηλεφωνικα και ειχαν συμφωνησει.Ο Ζαγορ το εκμυστηρευτηκε σε μενα και στον Μακη Γκαγκατση,κατα την διαρκεια ...συσκεψης επι του χλοοταπητα.Τις επομενες μερες τον ξαναρωτησα για το ποτε θα ανακοινωθει η ειδηση και κου απαντησε οτι παλι ο Ζησης δεν απαντουσε στο τηλεφωνο.
Η πλυση εγκεφαλου συνεχιστηκε απο την πλευρα μου,αν και απο ενα σημειο και μετα αντιληφθηκα πως ηταν δωρο αδωρο.Ο Ζαγορακης ηθελε σαν τρελος την επιστροφη Βρυζα,ο ιδιος ομως ηταν αλλου,αφου απεφευγε να μιλησει για το θεμα.Αυτο το τελευταιο το λεω μετα λογου γνωσεως,αφου τα τηλεφωνηματα γινονταν και μπροστα μου και δεν ηταν ενα και δυο την ημερα.

Εφτασε σε σημειο ο Ζαγορακης να τηλεφωνησει και στον Πιλαβιο για να μαθει νεα.Καποια στιγμη του ειπα να παρει απο το δικο μου τηλεφωνο μπας και το σηκωσει απο περιεργεια,αφου ο αριθμος θα του ηταν τελειως αγνωστος,και μου απαντησε...και τι θα κερδισουμε ρε Λευτερη?Αν βλεπει οτι τον καλω και δεν το σηκωνει το τηλεφωνο παει να πει οτι δεν θελει.Αυτα δεν γινονται με το ζορι...
Εστω και υποχρεωτικα παντως οι δυο τους τα ειπαν κατα τη διαρκεια των πλει οφ οταν ο Βρυζας επρεπε να παρακολουθησει αγωνες του ΠΑΟΚ ως βοηθος προπονητη στην Εθνικη Ελλαδος.Αξεχαστη θα μου μεινει η συναντηση τους στον Βολο πριν το παιχνιδι με τον τοπικο ολυμπιακο τοτε που αμφοτεροι κοιτιοντουσαν στα ματια σαν ερωτευμενο ζευγαρακι μετα απο χωρισμο.Προς τα τελη του μηνα καποιος απο Αθηνα σφυριξε στον Ζαγορ οτι ο Ζησης συζηταει με τον παναθηναικο.
Για να ειμαι ειλικρινης επεσα απο τα συννεφα μαλλον επειδη δεν ειχα ξεπερασει μεσα μου την αθωοτητα και το ρομανισμο με τον οποιο αντιμετωπιζα τις περισσοτερες καταστασεις.Ισως κι ολας,επειδη ημουν σιγουρος οτι αν το φημολογουμενο deal αποδεικνυοταν αληθινο,θα ακυρωνοταν η βουληση του Ζαγορακη να τον ξαναφει πισω.
Οι κακεντρεχεις -που αν και μειοψηφια ειναι ως συνηθως φωνακλαδες και ακουγονται περισσοτερο- θα υποστηριζαν οτι ο Βρυζας πηγε στον παναθηναικο επειδη δεν τον ηθελαν στον ΠΑΟΚ.....
« Last Edit: April 18, 2013, 14:32:34 by KATISI4 »

Offline KATISI4

• Αλλαγή
              Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Μαης ηταν ο μηνας που εκλεισε και το θεμα προπονητη,το οποιο ειχε βασανισει την ομαδα την προηγουμενη χρονια.
Το πρωτο φαβορι εκεινη την εποχη ηταν ο Ελβετος Γκρος που ειχε απασχολησει τον ΠΑΟΚ και λιγους μηνες πριν,μετα την αποχωρηση Δερμιτζακη.Υπηρχε το ενδεχομενο να ερθει στην Τουμπα για να παρακολουθησει αγωνα των πλευ οφ γεγονος που μας πριζωσε αφου για πολλους λογους επρεπε να περασει απαρατηρητος,κατι εξαιρετικα δυσκολο.Σκεφτηκαμε να τον βαλουμε σε θυρα μαζι με τους φιλαθλους,αλλα και αυτο δεν εξασφαλιζε το μυστικο της παρουσιας του.

Αν και ο ΠΑΟΚ ηταν πολυ ζεστος αρχικα,το ενδιαφερον ειχε αρχισει να συρρικνωνεται οσο προχωρουσαν οι επαφες,μια και ο Ελβετος μιλουσε μεσω μανατζερ και ποτε ο ιδιος προσωπικα με τους ανθρωπους της ομαδας.Στον ΠΑΟΚ το εξελαβαν ως απαξιωση και σταματησαν καθε επαφη.

Το ονομα που επαιξε σοβαρα αν και δεν κυκλοφορησε,ηταν αυτο του Αργεντινου Ραμον Ντιαζ,για τον οποιο υπηρχαν φοβοι οτι ισως τον εχει ξεπερασει η εποχη του.Καβαντζα ηταν και ο προπονητης που ειχε στην Λεστερ ο Ζαγορακης,ο Μαρτιν Ο Νιλ,αν και ο Παντελης Κωνσταντινιδης επεμενε για τον Μπολονι,ο οποιος ηταν και η τελικη επιλογη.
Επειδη παντως κυκλοφορουσαν διαφορες αρλουμπες σε σχεση με το δυναμικο της ομαδας και το κατα ποσο αρκουσε αυτο στον Μπολονι,πρεπει να ξεκαθαρισουμε οτι ο Ρουμανος επαιξε για τον ΠΑΟΚ την εποχη που εφυγε ο Δερμιτζακης-μαζι με τον Γκρος δηλαδη.
Τελικως η ομαδα εμεινε με τον Χαβο,ο Μπολονι συμφωνησε με ομαδα της Γαλλιας,επειδη ομως σε αυτες τις περιπτωσεις οτι δεν συμβαινει σημερα ενδεχεται να συμβει την επομενη,ο Μπολονι παρακολουθουσε τον ΠΑΟΚ και ειχε απολυτη εικονα για τους παοκυες που στελεχωναν την ομαδα.
Στην συναντηση Κωνσταντινιδη-Μπολονι στην Γαλλια μαλιστα,ο πρωτος ξεκαθαρισε οτι απο το ροστερ που γνωριζει ισως να λειπουν οι Βιερινια-Σαλπιγγιδης.Το τονιζουμε αυτο διοτι μετα τις αποχωρησεις παικτων το καλοκαιρι αλλα και τον Γεναρη πολλοι ερμηνευαν αυθαιρετα τις προθεσεις του Μπολονι λογω της απωλειας πρωτοκλασατων ποδοσφαιστων ,η αληθεια ειναι ομως οτι ο Ρουμανος ειχε συμφωνησει και περιμενε και χειροτερα ισως.
Βεβαιως επαιξε και αυτος το παιχνιδακι του ειδικα στις αρχες,αλλα μαλλον το εκανε για να καλυψει τα δικα του νωτα και οχι επειδη δεν γνωριζε.....