Δεν έχουμε καταλάβει ότι το γήπεδο πλέον είναι κάτι διαφορετικό από ότι ήταν πριν 20-30 χρόνια. Η ουέφα είναι μια επιχείρηση που κόβει χρήμα πουλάει ένα προϊόν απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους αδιακρίτως και προσμένει σε έσοδα από χορηγούς και τηλεοπτικά κανάλια. Το γήπεδο είναι ο κύριος χώρος αυτού του αλισβερισιού, όταν τα κάνουμε στο γήπεδο πουτάνα είμαστε το λιγότερο αφελής, το ότι όμως όλα αυτά γίνονται στο γήπεδο μέσα αποδεικνύει και την οπαδική μας ένδοια, αφού όλο το πατιρντί βασίζεται στον μεγάλο όχλο που βρίσκεται μαζεμένος στις κερκίδες, ο ένας παρασύρει τον άλλον και γίνεται η μπούκα. Εκτός γηπέδου που χρειάζεται οργάνωση για να γίνει η μπούκα ενώ οι βαζελοι κάνανε βόλτες στην σαλονίκη έγιναν απόσα διάβασα ελάχιστα εν συγκρίσει με αυτά που έγιναν εντός γηπέδου. Αυτό που έγινε ήταν μια ωραία μαγκιά, γουστάραμε όλοι που ειδαμε τους αυστριακούς να πιάνονται χέρι με χέρι έτοιμοι να χορέψουν τον χορό του ζαλόγγου από την θ8 αλλά ως γνωστόν οι μαγκιές πληρώνοται και στην προκειμένη περίπτωση δεν την πλήρωσαν αυτοί που τις έκαναν, αλλά ο ΠΑΟΚ τον οποίον ανάλογα με την άποψη μας και τον τρόπο σκέψης οικειοποιούμαστε σαν να είναι απλώς ένα καρπούζι που το διαλέγουμε από το μανάβικο και λέμε αυτό θα το πάρω εγώ μου κάνει και είναι δικό μου. Ανάλογα σκηνικά με στυλό έχουν γίνει αρκετά σε ευρωπαικά παιχνίδια και εμείς στην τουρκία πετάγαμε, και κάτι πολωνοί που είχαν έρθει στην σκουλικοφωλιά πρόπερσι τους πετάγανε και ένα ματς με κάτι ρώσους πέρσι στο τσου λου θυμάμαι που άργησε να αρχισει κανένα μισάωρο στην σλοβακία, και σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα παιχνίδια που δεν ξέρω, ούτε οι τούρκοι μπούκαραν στο γήπεδο, ούτε τα σκουλίκια, ούτε οι σλοβάκοι, πριν 20-30 χρόνια ίσως μπούκαραν και αυτοί, σήμερα όμως αν έχεις την στοιχειώδη οργάνωση και σκέψη πρέπει να βρείς άλλον τρόπο να αντιδράσεις, ειδάλως κάθεσαι στην πιπεριά όπως καθήσαμε εμείς σήμερα.
Το επιχείρημα που λέει ότι επειδή με προκάλεσαν αντέδρασα έχει μια βάση μπορεί όμως και ο άλλος να σε πει ότι σε προκαλεί και ο διαιτητής σε προκαλεί και ο αντίπαλος παίκτης, σε προκαλεί και η αστυνομία, αν δεν αντέχεις την πρόκληση κάτσε στο σπίτι και κάνε πουτάνα το σπίτι σου, η τούμπα είναι το σπίτι όλων των ΠΑΟΚτσήδων και αυτών που μπούκαραν και των φυτών και των καναπεδάκηδων και των παικτών που φοράνε τον δικέφαλο στο στήθος και ουδείς από τους προαναφερθέντες μπορεί να διεκδικήσει την ιδιοκτησία του γηπέδου όπως και αν την εννοεί ο καθένας.
Το ρεζουμέ για μένα είναι και το μάθημα απόλο αυτό είναι ότι από εδώ και στο εξής το γήπεδο τουλάχιστον στα ευρωπαικά παιχνίδια θα πρέπει να είναι εκκλησία, ή το δεχόμαστε αυτό ή το σύστημα της ουέφα μας πετάει στο καλάθι όπως το κωλόχαρτο που πετάμε εμείς όταν σκουπίζουμε τον κώλο μας μετά το χέσιμο, τόσο εύκολο είναι για αυτούς, συμφωνούμε δεν συμφωνούμε αυτή είναι η πικρή αλήθεια.