Author Topic: Τι δουλεια κανεις; Τι σπουδαζεις; Ανανεωμενο μερος ΔΕΥΤΕΡΟ.  (Read 1230 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline DarkLord

• Βασικός
    • El sombrero
Ξερω οτι υπαρχει ηδη αντιστοιχο τοπικ, αλλα οι περισσοτεροι που εχουμε γραψει εκει ειναι πριν 3-4 χρονια και μαλιστα οι περισσοτεροι δηλωναμε φοιτητες. Στις μερες που ζουμε, ειναι σημαντικο να το ανανεωνουμε συχνα, μηπως μπορεσει να προκυψει καποια συνεργασια ή αλληλοβοηθεια μεταξυ μας. Εξαλλου, εχουμε ολοι ενα κοινο: μισουμε τον κοντ... εε ειμαστε ολοι ΠΑΟΚ εννοω :P
Παρακαλω τους mods να μην το σβησουν, αφου ειναι σημαντικο να δουμε ΤΩΡΑ τι κανει ο καθενας, τι σπουδασε και γιατι οχι μηπως ψαχνει εργασια σε εναν τομεα...

Εγω λοιπον σπουδασα Τοπογραφια και δουλευω τωρα Τοπογραφος Μηχανικος, συντηρω γραφειο με τον father. Απο δουλειες... γαματα. Τα ιδιωτικα λιγα και τα δημοσια που διναν ψωμι πλεον ειναι μηδαμινα ή αφηνουν πιστολες.
http://www.sombrero.gr
...για αυτο ΠΑΟΚ παιξε τοπι να παραμιλαει ολη η Ευρωπη...

Offline biv

• Global Moderator
  • Βασικός
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ...

Offline lik4

• Αλλαγή

Offline anissoropos4

• Αποστολή
  • **
Γαμω τα ΤΕΙ και καθε πουτανας γιο κομπλεξικο καθηγητη.Σορυ ασχετο αλλα μολις κοπηκα κ ηθελα να το γραψω να ξεσκασω.Αη στο διαολο λοιπον  :cwm23:

Offline KATISI4

• Αλλαγή
 μην μασας...τι ΠΑΟΚ θα σουν αν δεν κοβοσουν.... :P :P :P ;D

Offline anissoropos4

• Αποστολή
  • **
Ναι αλλα κοπηκα με 3 (σκουλικισιο νουμερο) να μου εβαζε ενα 4 να γουσταρα τουλαχιστον!  ;D

Offline Lennon_

• Αποστολή
  • **
καλύτερα με 3 αδερφέ γιατί μετά θα έλεγες γιατί 4 κ ξερω γω ..... και το 4 γίνεται 5

άσε καλύτερα με 2-3 ναι σαι σίγουρος
ΛΑΕ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΞΥΠΝΑ

Offline LOndrezos

• Αποστολή
  • **
Ποιό τμήμα; στο ΑΤΕΙΘ;

Offline anissoropos4

• Αποστολή
  • **
ΤΕΙ Αθηνας,μηχανολογος.Αλλα και στης θεσσαλονικης φανταζομε τα ιδια θα ειναι,ρε τι παθαμε δε μας αφηνουνε να ευχαριστηθουμε μια βουτια σε λιγο θα μπει Αυγουστος!

Offline mgm

• Αποστολή
  • **
Μηδενικη κινηση στο φορουμ τον τελευταιο καιρο...
Ξενερωσαμε λιγουλακι εεε?
Αρχισα παλι το ψαχτηρι λοιπον...
Δηλωνω βιοπαλαιστης μηχανικος...
Κυριως για να ρωτησω το εξης σε οποιον ανηκει στο συναφι...την παλευετε ρε σεις? Πριν κανα 2 χρονια μου ειχε μπει το μικροβιο της μεταναστευσης. Μετα εφαγα κανα 2 καλες σφαλιαρες και ξαναγυρισα στη μιζερη ρουτινιαρικη καθημερινοτητα μου. Το σκεφτομαι ενιοτε να ριξω βομβα πισω μου, να παρω την φαμιλια και να την κανω για οπουδηποτε υπαρχει (??) αξιοπρεπης εργασια...Απο τη σκεψη στην εκτελεση υπαρχει μεγαλη αποσταση. Μπαινεις στο τριπακι να παλευεις για τα καθημερινα και τις υποχρεωσεις που τρεχουν και η σκεψη παραμενει σκεψη. Και τα χρονια περνανε...Το εκανε κανεις? Το δοκιμασε εστω???

Παιζει να ειμαστε στον κλαδο με τις χειροτερες επιπτωσεις της κρισης. Και με φως στο τουνελ σε βαθος 30 ετων.

Offline anissoropos4

• Αποστολή
  • **
Φιλοι και συγγενεις που το επιχειρισαν τα τελευταια 2 χρονια.Σε Γερμανια Καναδα Αγγλια Κυπρο και Αυστραλια τελευταια γυρισαν πισω αρον αρον για ποικιλους λογους.Εγω δε θα το εκανα λοιπον,αλλοι ισως μπορει.

Offline Bergman

• Κερκίδα
  • *
Δούλευα 15 χρόνια (μέχρι 2007) οικοδομή αλλά ο κλάδος χτυπήθηκε άσχημα από την κρίση,(σε καταλαβαίνω πλήρως mgm).Τα τελευταία χρόνια σε τηλεφωνικό κέντρο μεγάλης διαπλεκόμενης και σιχαμένης λόγω πολλών γάβρων στελεχών εταιρείας τηλεπ/νών η οποία εσχάτως είναι και χορηγός του ΠΑΟΚ. 

Offline savage republic

• Βασικός
Όποιος σκέφτεται να φύγει, να έχει τα εξής κατά νου:
1) Η καλύτερη χώρα για μετανάστευση είναι η Γερμανία (και λόγω ευκαιριών εργασίας και λόγω απόστασης - με αεροπλάνο σε δύο ώρες, τρεις το πολύ, είσαι Ελλάδα). Ακόμα καλύτερα πρέπει να είναι στη Ρωσία, αλλά τα ρωσσικά είναι άλλη φάση.
2) Για να έρθει κανείς Γερμανία θέλει να ξέρει ικανοποιητικά γερμανικά. Αυτά είτε με ένα χρόνο εντατικά (καθημερινά) μαθήματα στην Ελλάδα, είτε με ένα εξάμηνο εντατικά στη Γερμανία. Προτείνω το δεύτερο - προϋποθέτει να υπάρχει και ανάλογο μπάτζετ.
3) Να έχει γνωστό/συγγενή εκεί που θα πάει, για να αντιμετωπίσει τα πρώτα προβλήματα, κυρίως γραφειοκρατικού χαρακτήρα. Αν δεν έχει, να βρει από Ελλάδα που μπορεί να απευθυνθεί για την περίπτωση που τα πάντα στραβώσουν (ελληνικές κοινότητες, ακόμα και θέση συμβουλευτική του κατά τόπους κρατιδίου - έχουν πάντα και στα ελληνικά).
4) Να έχει κάνει σοβαρή έρευνα για δουλειά στο αντικείμενό του. Προτείνω ένα ταξιδάκι και μία πρώτη συνάντηση πριν την μόνιμη εγκατάσταση και πρώτο ραντεβού με κάποιον για τη δουλειά. Αν θέλει κανείς να εργαστεί στην οικοδομή (μιας και αναφέρθηκε), έχει πολλή δουλειά εδώ. Αλλά θέλει τα βασικά γερμανικά, σε κάθε περίπτωση.
5) Να είναι έτοιμος να περάσει πολλές μοναχικές ώρες, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες, που τα λεφτά θα είναι μετρημένα.
6) Να είναι έτοιμος να ιδρύσει ή να γίνει μέλος σε ΣΦ ΠΑΟΚ.

Αυτές οι γενικού τύπου συμβουλές.  Τώρα για εύρεση κατοικίας, είναι στις πόλεις δύσκολα και άλλο κεφάλαιο...
« Last Edit: December 11, 2013, 20:21:37 by savage republic »

Offline lioste

• Αποστολή
  • **
Θα συμφωνήσω στα περισσότερα με τον σύντροφο από πάνω. Θα πρότεινα και Βέλγιο και Αγγλία, έχοντας ακούσει καλά λόγια, αλλά κάθε περίπτωση φυσικά είναι διαφορετική.
@ανισόροπος: Όπως είπα κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, διαφορετικοί χαρακτήρες διαφορετίκες περιπτώσεις κτλ κτλ..Για Αυστραλία και Καναδά, όσο καλά και αν είναι δεν παύει να ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ ΤΟ ΠΟΥΤΣΟ.
@mgm: Φιλαράκι να ρίξεις βόμβα πίσω δυστηχώς, όταν έχεις γεννηθεί και μεγαλώσει στη χώρα σου, και όταν αυτή τυγχάνει να είναι η Ελλάδα με τα χίλια στραβά, αλλά αν μην τι άλλο με αρκετά γούστα, είναι αρκετά δύσκολο έως και ακατόρθοτο. Δεν σου λέω μην φύγεις, εννοείται οτί η σαπίλα της Ελλάδας δεν παλεύεται, αλλά έχε στο νου οτί θα γυρίσεις ή οτί θα θέλεις να γυρίσεις..

υ.γ: μακριά από ταβέρνες.
ΑΡχίΔια

Offline GkaZ4

• Αλλαγή
Εχοντας ζησει σε 3 διαφορετικες χωρες (Βρετανια, Σουηδια και Τσεχια, και παμε και για τεταρτη σιγα σιγα) εχω να σου πω μονο ενα πραγμα. Η επιτυχια απο την αποτυχια εχουνε μικρη αποσταση που εκμηδενιζεται εαν ψαχτεις αρκετα, δεν απογοητευτεις στον πρωτο μηνα και εχεις ορεξη για δουλεια. Οπου και να πας θα βρεις στο τελος κατι καλο. Αρκει να ειναι οικογενειακη αποφαση και τα παιδια (εαν υπαρχουν) να ειναι μεταξυ 2-5 χρονων. Πιο πριν ειναι μεγαλο μανικι (ασε που δεν θα κοιμασαι) και πιο μετα εχει αλλα ντραβαλα π.χ. με σχολεια κλπ.

Θα συμφωνησω με τους προηγουμενους για αυτες τις χωρες. Απλα να προσθεσω τη Νορβηγια. Για να μη μιλησω για Χιλη και Εκουαδορ (αυτα ειναι μακρια :D)

υ.γ: μακριά από ταβέρνες.

Τρεις λεξεις παμπολλες παρασιτικες εικονες....
ΠΑΟΚ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Offline king

• Content Team
  • Αλλαγή
    • http://paokworld.com/paokworldboard/avatars/Custom/members/avatar_2225.png
Mgm ή τρομσο (κασκαντεριλικη) γιατι η νορβηγια γαμει και δερνει για να φτιαξεις μια νεα ζωη με προοπτικη και για σενα και για τα παιδια σου ή brighton γιατι ειναι Η πατριδα μας...  :-*

Το να φυγεις ειναι μανικι, αλλα αμα φτασεις σε αδιεξοδο που σε βαζει μεσα, πιστευω πως φευγεις οσο μανικι και αν ειναι. Πρωτα μονος σου και μολις βολευτεις καλεις και την υπολοιπη οικογενεια.

Επισης, αν πας brighton, μια μερα θα ερθω και εγω :P

Offline mgm

• Αποστολή
  • **
Ευχαριστω για τις ολες τις παραπανω συμβουλες. Επειδη οπως ειπα, στο παρελθον ειχα ψαχτει αρκετα, τα περισσοτερα λιγο πολυ τα γνωριζω.

Η αληθεια ειναι οτι ευρωπη δεν κοιτουσα. Εχω αυτη την αισθηση οτι ολοκληρη η ευρωπη ειναι πλεον λιγο πολυ για τον πεο. Οχι στα χαλια της Ελλαδας προφανως αλλα γενικως απλωνεται σιγα σιγα ενα μαυρο συννεφο πανω απο ολοκληρη την ευρωπη. Το ματι μας παρακολουθει οοοοολους  :nekrokefalh:

Τα αλλα ολα ομως ειναι πολυ ζορικα και μακρινα. 

Mgm ή τρομσο (κασκαντεριλικη) γιατι η νορβηγια γαμει και δερνει για να φτιαξεις μια νεα ζωη με προοπτικη και για σενα και για τα παιδια σου ή brighton γιατι ειναι Η πατριδα μας...  :-*

Καλα ρε παρτακια τυπε...εχεις βαλθει να πας εκδρομη στο Τρομσο και θα με στειλεις να περασω το υπολοιπο της ζωης μου εκει για να το πετυχεις? :D

Το να φυγεις ειναι μανικι, αλλα αμα φτασεις σε αδιεξοδο που σε βαζει μεσα, πιστευω πως φευγεις οσο μανικι και αν ειναι. Πρωτα μονος σου και μολις βολευτεις καλεις και την υπολοιπη οικογενεια.

Μεγαλη κουβεντα το τι ειναι αδιεξοδο και τι οχι.

Επισης, αν πας brighton, μια μερα θα ερθω και εγω :P

Παντως ο μονος τροπος να παω ξανα brighton ειναι αυτος. Αλλιως για βολτα δεν παω με τιποτα....θα κλαιω μεσα στους δρομους και στα λεωφορεια...και στα lanes... :smiley4:

Πολυ δυσκολο πραγματικα να ορισεις το αδιεξοδο και τη στιγμη που πρεπει να το παρεις αποφαση και να το πραξεις. Υπαρχει μονιμα αυτη η γαμημενη ελπιδα οτι κατι παει να γινει ή φαινεται οτι μπορει να γινει. Στο ενδιαμεσο κανεις downsizing στα παντα. Στη καθημερινοτητα σου. Στις αναγκες σου. Στη δουλεια σου (ελευθερος επαγγελματιας γαρ). Μειωνεις αρχικα τα περιττα και συνεχιζεις. Πετας απο πανω σου πραγματα άλλοτε ουσιωδη και αλλοτε ανουσια. Αυτη τη στιγμη τα μονα περιττα προσωπικα εξοδα που εχω κρατησει ειναι τα τσιγαρα μου και ο ΠΑΟΚ. Και αρνουμαι πεισματικα να τα παρατησω γιατι απλως στο τελος θα βαρεσω μπιελα. Και ολο βρισκονται τροποι για περισσοτερο περιορισμο.
ΑΛΛΑ μεσα σε ολον αυτο το συρφετο συνεχιζεις να επιβιωνεις (αγνωστο το μεχρι ποτε) και εχεις τα ατομα που αγαπας διπλα σου.
Ολο το θεμα ειναι η γαμημενη η ελπιδα. Οχι οτι θα αλλαξει κατι ουσιαστικα στη χωρα στο εγγυς μελλον. Αλλα οτι τουλαχιστον θα μπορω να συντηρω με αξιοπρεπεια την οικογενεια μου. Παιχνιδι με το χρονο ειναι. Ρισκο ειτε μεινεις ειτε φυγεις. Απλως πρεπει να ζυγισεις καλα τις πιθανοτητες σε καθε περιπτωση. Και το βασικοτερο, οτι αποφαση παρθει...να παρθει. Χωρις πισωγυρισματα και δευτερες σκεψεις.

Offline savage republic

• Βασικός
Ρώτα και στα εμπορικά επιμελητήρια στα προξενεία. Ποτέ δεν ξέρεις.

Offline ELENH

• Αποστολή
  • **
ως ανεργη νοσηλευτρια που ψαχνεται τι θα κανει με το εργασιακο θεμα, εχω ακουσει τα καλυτερα γοα νορβηγια. χωρα με μηδεν ανεργια, ιδιαιτερα ανεπτυγμενη, ενα κρατος προτυπο. για διακοπες θα πηγαινα ασυζητητι, αλλα για να  παω να μεινω μονιμα ειναι μεγαλη υποθεση. το σκεπτομαι αλλα δεν το παιρνω αποφαση... παρ'ολα αυτα, περα απο το κρυο, την ελλειψη ηλιολουστων ημερων και το τρομακτικο ποσοστο αυτοκτονιων, μονο καλα εχω ακουσει για την νορβηγια. και,αν εχεις ακρη για ΗΠΑ, αλασκα επισης ειναι μια πολιτεια οπου οι μισθοι ειναι πολυ υψηλοι, λογω ελλειψης ζητησης εργασιας. πολυ λιγοι πανε να ζησουν εκει λογω του κρυου και των συνθηκων ζωης, ειδικα σε μικρες πολεις, γιαυτο και ειναι αυξημενη η προσφορα εργασιας αλλα η ζητηση εξακολουθει να ειναι μειωμενη. στο επαγγελμα μου, την νοσηλευτικη, ο μισθος ειναι περιπου 7 χιλιαρικα τον μηνα (σε ευρω)...

Offline PAtsOuKas

• Αποστολή
  • **
8ο χρονο πλεον στο Τοροντο, Καναδα. Ο βασικος λογος φυγης ηταν να απομακρυνθω ΟΣΟ ΠΑΕΙ απο τον γιδη.. Δευτερευον λογος ενα διδακτορικο στο πανεπιστημιο του Τοροντο (μοριακος βιολογος στο επαγγελμα). Πλεον εργαζομαι σε ενα ερευνητικο κεντρο εδω.

Θετικα Καναδα: Κινητικοτητα εργασιας, σταθερη οικονομια (να ναι καλα οι πρωτες υλες), ασφαλεια (σε σημειο αποβλακωσης), ανεκτικοτητα σε ολους και ολα (εχει καθε καρυδιας καρυδι, δεν παιζει να νοιωσεις απομωνομενος), ζεστο καλοκαιρι, εντονο ελληνικο στοιχειο (100,000 περιπου Ελληνες στο Τοροντο).

Αρνητικα Καναδα: Ψωλοκρυο του πουστη τον χειμωνα (αλλα τουλαχιστον εχει ηλιο), ειναι στου διαολου τη μανα (προσοχη που στελνετε τον σαλπι με τις ευχες σας.. μη τον πετυχω κατα δω καμμια μερα), ο καθενας κοιταει την παρτυ του, δεν εχει Τουμπα, βλεπεις τα ματς πρωινιατικα, και εχει.. εντονο ελληνικο στοιχειο (100,000 περιπου Ελληνες στο Τοροντο).

Αν καποιος αποφασισει να κανει το βημα κατα δω (η το σκεφτεται), χαρα μου να βοηθησω οσο μπορω.

ΠΑΟΚ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ!!!!!!!!!!!!