Author Topic: Ερώτηση περί θεμάτων  (Read 653 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

abravanel

• Guest
Ερώτηση περί θεμάτων
« on: November 12, 2010, 00:56:42 »
Καλησπέρα,

κάνω μια έρευνα για τον αθλητισμό της Θεσσαλονίκης. Επειδή είναι οπαδικό φόρουμ και δεν ξέρω τι μπορεί να συνιστά πρόκληση θα ήθελα να ζητήσω την άδεια των συντονιστών για να ρωτήσω περί εβραϊκών καταβολών του Αρη, το πρώτο γήπεδο του ΠΑΟΚ στο νεκροταφείο, παλιά ποδοσφαιρικά έθιμα κτλ

Ευχαριστώ

Offline Capricorn

• Global Moderator
  • Βασικός
Απ: Ερώτηση περί θεμάτων
« Reply #1 on: November 12, 2010, 01:02:57 »
Σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ φυσικά και μπορείς να ρωτήσεις ό,τι θέλεις.....για άλλες ομάδες δεν έχει νόημα να το ψάχνεις εδώ μέσα.

Y.Γ : Συμπήρωσε τον τόπο στο προφίλ σου.
AΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

northeagle_4

• Guest
« Reply #2 on: November 12, 2010, 01:09:55 »
απο οτι βλεπω φιλε απο το μπλογκ σου μαλλον εσυ μπορεις να μας ενημερωσεις καλυτερα για τιε εβραικες ριζες του ρουλη.μια μερα μετα που μπηκε λινκ απο την σελιδα σου σε τοπικ εμφανιστηκες.

υγ δεν εχω θεμα με κανεναν λαο και θρησκεια.

abravanel

• Guest
« Reply #3 on: November 12, 2010, 01:32:33 »
Οντως, από τα incoming links είδα οτι αναφέρθηκα.

Η ερωτήσεις για τον Αρη αφορούν το πότε πρωτοεμφανίστηκε ο όρος "εβραίοι" αλλά από την στιγμή που θεωρείται οτι ίσως να μην είναι καλή ιδέα θα το αποφύγω, πάντως δεν αληθεύει. Ευχαριστώ και θα επανέλθω από αύριο.

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός
« Reply #4 on: November 12, 2010, 01:52:06 »
Τι ειναι αυτο που δεν αληθευει?

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Offline biv

• Global Moderator
  • Βασικός
« Reply #5 on: November 12, 2010, 05:41:16 »
Καλησπέρα,

κάνω μια έρευνα για τον αθλητισμό της Θεσσαλονίκης. Επειδή είναι οπαδικό φόρουμ και δεν ξέρω τι μπορεί να συνιστά πρόκληση θα ήθελα να ζητήσω την άδεια των συντονιστών για να ρωτήσω περί εβραϊκών καταβολών του Αρη, το πρώτο γήπεδο του ΠΑΟΚ στο νεκροταφείο, παλιά ποδοσφαιρικά έθιμα κτλ

Ευχαριστώ
Κανε οτι ερευνα θες αλλα μην μας πουλας προλογο σκωλικα...εδω μονο για τον μεγαλο ΠΑΟΚ!

Offline scouser4

• Αλλαγή
« Reply #6 on: November 12, 2010, 08:58:47 »
Πρόκληση είναι κ μόνο που μπήκες σε φόρουμ του ΠΑΟΚ για να ρωτήσεις για τις εβραικές καταβολές των ρουφιάνων της Θεσσαλονίκης.
Ρώτα αυτούς.

Offline tsakalaki

• Global Moderator
  • Αλλαγή
    • PAOK WORLD
« Reply #7 on: November 12, 2010, 09:06:46 »
Θα παρακαλέσω όλους σας να κρατήσετε ένα επίπεδο απέναντι σε άλλο μέλος του φόρουμ, άσχετα αν δεν είναι δικός μας.
Στην περίπτωση που παρεκτραπεί θα το κανονίσουν οι μοντ του φόρουμ.

Και κάτι ακόμα abravanel  συμπλήρωσε τον τόπο σου με την πόλη σου και όχι όπως τώρα.
ΠΑΟΚ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΑΝΑΡΧΙΑ

CLUB LARISA

• Guest
« Reply #8 on: November 12, 2010, 10:52:57 »
Καλησπέρα,

Ευχαριστώ

Καλησπέρα και σε σένα, αβαβέλ ή πως σε λένε, καλως ήρθες στο φορουμ των φανατικότερων οπαδών του κόσμου.
Προσφάτως άρχισα μια έρευνα για τις σχέσεις και τους στενούς συνεκτικούς δεσμούς των ταγματασφαλιτών του Αδόλφου Χίτλερ και της νύχτας των κρυστάλλων με τη σύγχρονη γεωπολιτική τοποθέτηση του 4ου Ραίχ που κατοικοεδρεύει στη ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ λωρίδα της Γάζας και τις μαζικές δολοφονίες Παλαιστινίων αδερφών μας απο την κρεατομηχανή που ονομάζεται στρατός της Σιών. Μπορείς να μας επεξηγήσεις που εδράζει αυτός ο έρωτας των υπερεθνικών εβραιο-ορθοδόξων στις μεθόδους των Ες Ες και την προπαγάνδα του Γκέμπελς? Επίσης αν γνωρίζεις, θα θέλαμε να μάθουμε πόσους ακόμα ακτιβιστές θα δολοφονήσει η εβραική κυβέρνηση του ολέθρου στην προσπάθεια να αποτιναχτεί ο φρικώδης αποκλεισμός Παλαιστινιακών χωμάτων.
Ευχαριστώ   

Offline corrupt

• Αλλαγή
« Reply #9 on: November 12, 2010, 12:50:02 »
Καλησπέρα,

Ευχαριστώ

XXXXXXXXXX
που ίδρυσαν την ομάδα των ταγματασφαλιτών και των γερμανοτσολιάδων της Αλιάνς και του Χηρς περιτμημένο ασπόνδυλο.

Όταν οι ομόθρησκοί σου αναχωρούσαν από το Βαρδάρη για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί, εσείς αγοράζατε οικόπεδα και πολυκατοικίες για ένα ντενεκέ λάδι και ένα γάλα. Πάνε τώρα γράψε στο μπλογκ σου για τον "επίπεδο χώρο" στην Παλαιστίνη (ξέρεις εσύ) και για κάνα νεοσυντηρητικό ντενεκέ ξάδερφο απ' τα λόμπι στο Αμέρικα.

Και για να προλάβω τη δήθεν ανταπάντησή σου, εδώ μέσα θα βρεις μονάχα αντισιωνιστές, όχι αντισημιτιστές.
XXXXXXXXX

« Last Edit: November 12, 2010, 15:08:41 by Capricorn »

Offline scouser4

• Αλλαγή
« Reply #10 on: November 12, 2010, 13:43:46 »

Offline skyclad4

• Αλλαγή
« Reply #11 on: November 12, 2010, 13:45:59 »

Αγαπητε καταδοτη ελπιζω να σε καλυψαμε σαν φορουμ. Να μας ξαναρθεις
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline scouser4

• Αλλαγή
« Reply #12 on: November 12, 2010, 13:54:53 »

Offline disorder

• Αποστολή
  • **
    • 4-10-1999 ÁÄÅÑÖÉÁ ÆÅÉÔÅ
« Reply #13 on: November 12, 2010, 14:28:41 »
Καλησπέρα,

Ευχαριστώ

Καλησπέρα και σε σένα, αβαβέλ ή πως σε λένε, καλως ήρθες στο φορουμ των φανατικότερων οπαδών του κόσμου.
Προσφάτως άρχισα μια έρευνα για τις σχέσεις και τους στενούς συνεκτικούς δεσμούς των ταγματασφαλιτών του Αδόλφου Χίτλερ και της νύχτας των κρυστάλλων με τη σύγχρονη γεωπολιτική τοποθέτηση του 4ου Ραίχ που κατοικοεδρεύει στη ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ λωρίδα της Γάζας και τις μαζικές δολοφονίες Παλαιστινίων αδερφών μας απο την κρεατομηχανή που ονομάζεται στρατός της Σιών. Μπορείς να μας επεξηγήσεις που εδράζει αυτός ο έρωτας των υπερεθνικών εβραιο-ορθοδόξων στις μεθόδους των Ες Ες και την προπαγάνδα του Γκέμπελς? Επίσης αν γνωρίζεις, θα θέλαμε να μάθουμε πόσους ακόμα ακτιβιστές θα δολοφονήσει η εβραική κυβέρνηση του ολέθρου στην προσπάθεια να αποτιναχτεί ο φρικώδης αποκλεισμός Παλαιστινιακών χωμάτων.
Ευχαριστώ   

:thumbok:  με τη μόνιμη κλάψα-επιχείρημα του αντισημιτισμού που μπορεί να δικαιολογήσει το οτιδήποτε,ακόμα και σφαγές αμάχων!
ΟΜΑΔΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ, ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΜΑΡΙ

Offline petrov

• Αλλαγή
« Reply #14 on: November 12, 2010, 15:13:12 »
Να βάλουμε λίγο τα πράγματα στην θέση τους γιατί πολύ νταηλίκι τον πουλήσαμε τον άνθρωπο χωρίς να έχει ρωτήσει κάτι τραγικό;
Ο Abravanel διατηρεί το γνωστότερο ιστολόγιο που ασχολείται με τα εβραϊκά θέματα στην Ελλάδα. Είναι ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ δηλαδή Έλληνας υπήκοος που ακολουθεί την εβραϊκή θρησκεία όπως εσείς είστε χριστιανοί (θρησκεία με εβραϊκή παράδοση και ο Χριστός σας ήταν εβραίος) ή όπως άλλος μπορεί να είναι βουδιστής, Εθνικός ή άθεος. Ούτε σιωνιστής είναι, ούτε ελλοχίμ ούτε πράκτορας της Λίβνι.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ. Κάνει έρευνα και καλά κάνει για ένα θέμα που ομολογεί πως δεν κατέχει.
Εάν είστε αντάμ μπαμπαντάμ σαλονικιοί, ρωτήστε τις γιαγιάδες σας να μάθετε ότι οι άνθρωποι αυτοί μιλούσαν κυρίως ΙΣΠΑΝΙΚΑ και συνηπήρχαν για χρόνια πολλά με τις υπόλοιπες κοινότητες της πόλης μας.
Επίσης εάν δε γνωρίζετε κάντε μία βόλτα στην Αριστοτέλους για να δείτε στο τέλος της το μνημείο για τους Σαλονικιούς αυτούς που χάθηκαν άδικα επειδή κάποιος άρειος με μαύρα μαλλιά είπε ότι είναι η πηγή κάθε κακού.
Το τι γίνεται στην Παλαιστίνη σήμερα το ξέρουμε και το νίωθουμε και βοηθάμε όσο μπορούμε. Όλοι γνωρίζουν πόσο αλληλέγγυοι είμαστε στον Παλαιστινιακό λαό.
Εμείς είμαστε άλλωστε αυτοί που καθιερώσαμε το παλαιστινιακό ως μορφή ένδυσης στην Ελλάδα, πολύ πριν το φέρουν από τας Ευρώπας οι trendy μόδιστροι. Δεκαετίες πριν για την ακρίβεια.
Τώρα όσον αφορά το "Εβραίοι" που ρώτησε, νομίζω ότι η "κατηγορία" αυτή ήταν μία απάντηση στο "Τούρκοι" το οποίο άρχισαν να φωνάζουν οι αρειανοί την δεκαετία του 80'.

Abravanel, για να σε βάλω στο κλίμα της κατάστασης, έχω την αυθόρμητη εντύπωση ότι οι αντεθνικές βρισιές μεταξύ των ομάδων της Θεσσαλονίκης είναι πιο πρόσφατο φαινόμενο.
Στα σχολικά μου χρόνια θυμάμαι ότι η χειρότερη βρισιά που είχαν να μας προσάψουν ως παοκτσήδες οι αρειανοί συμμαθητές μου, ήταν το "γύφτοι".
Αυτό ήταν εύκολο να εξηγηθεί καθώς στην αλάνα περιμετρικά του γηπέδου της Τούμπας υπήρχε καταυλισμός.

Ο χαρακτηρισμός από την πλευρά των παοκτσήδων όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ήταν "σκουλήκια".
Μέχρι την δεκαετία του 80' ο βασικός σύνδεσμος του Άρη ήταν ο ΣΦΑΧ, ένας λίγο πολύ φιλήσυχος έως λέσχη ΚΑΠΗ χώρος.
Εάν διαβάσεις την ιστορία του super3 από το ίδιο του το σάιτ, θα δεις αυτό:
"ο πάλε ποτέ ΣΦΑΧ, που είχε πια μεταβληθεί σε ένα θλιβερό συνοθύλευμα "φιλήσυχων φιλάθλων", απόμαχων γερόντων και επικίνδυνων τρωκτικών, που μόνο ως δυναμικό σύνδεσμο δεν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος"

Αυτή λοιπόν την κατάσταση θέλησε να αλλάξει η "παρέα" του νέου συνδέσμου που ονομάστηκε Super3.
Ένας βασικός τρόπος για να πετύχεις την συσπείρωση είναι να επιδιώξεις την πόλωση.
Αυτήν επεδίωξαν να πετύχουν οι νέοι -τότε- "σουπεράδες" επιστρατεύοντας την παλιά καλή αντιπροσφυγική νοοτροπία που ήθελε "Τούρκο" οποιονδήποτε έρχεται ως πρόσφυγας από την Μ. Ασία.
Κατά την δεκαετία του 90 (έτσι θυμάμαι εγώ ας με διορθώσει όποιος το είχε ακούσει νωρίτερα) νομίζω ότι άρχισε δειλά-δειλά να ακούγεται τα περί "Εβραίου Άρη" ως απάντηση στο "Τούρκοι".
Νομίζω ότι ο βασικός λόγος που ακούστηκε κάτι τέτοιο ήταν η εντονότερη παρουσία του εβραϊκού πληθυσμού της πόλης στην ομάδα με τα κίτρινα.
Βέβαια οι Εβραίοι είχαν τη δική τους ομάδα που ονομαζόταν Μακαμπή Θεσσαλονίκης αλλά ορισμένοι αθλητές της κοινότητας αγωνίζονταν και σε άλλες ομάδες.
Αυτό εάν δεν κάνω λάθος έχει γίνει και στον ΠΑΟΚ στα πρώτα χρόνια.

Ο οπαδικός ψόγος δεν έχει πάντα βάσιμες ιστορικές αφετηρίες και γίνεται με σκοπό να πειράξει όσο περισσότερο τον αντίπαλο.
Για να καταλάβεις τι εννοώ μπορείς να δεις ότι ταυτόχρονα κατηγορούνται οι αρειανοί ότι έπαιζαν με τους ναζί ποδόσφαιρο την ίδια στιγμή που οι άλλοι σύλλογοι είχαν "παγώσει" τις δραστηριότητές τους.
Ήταν δύσκολο να είναι την ίδια στιγμή και ναζί και εβραίοι από ιστορική σκοπιά.

Μπορείς να ψάξεις -εάν έχεις την ερευνητική υπομονή και το κουράγιο- τα ονόματα των παραγόντων και των ομάδων του Άρη και να μας πεις τα ευρήματά σου για το ποσοστό Εβραίων που αγωνίζονταν ή ήταν χορηγοί.
Εκεί θα δούμε εάν υπάρχει και όντως κάποια σχέση-αφορμή για τον χαρακτηρισμό που εκ πρώτης όψεως εγώ τον θεωρώ περισσότερο αντι-χαρακτηρισμό.

baron

• Guest
« Reply #15 on: November 12, 2010, 15:33:32 »
σωστός petrov   "(θρησκεία με εβραϊκή παράδοση και ο Χριστός σας ήταν εβραίος)"

Offline corrupt

• Αλλαγή
« Reply #16 on: November 12, 2010, 16:29:05 »
Εγώ προσωπικά ούτε χριστιανός είμαι ούτε ιδιαίτερα Έλληνας αισθάνομαι.

Νταηλίκι του πούλησα πετρόφ γιατί ο απόγονος ενός εκ των ιδρυτών του παπαναστασιακού (για του λόγου το αληθές:  "Η σύνθεση του ΑΡΗ στον ιστορικό αγώνα: Κοτρώτσης, Αθ. Παπαγεωργίου, Γρ. Βλαχόπουλος, Ρωσσιάδης, Πλιάτσικας, Πριτσούλης, Ιωαννίδης, Καραγιαννίδης, Κωστίδης, Αμπραβανέλ, Σαλούστο http://www.greeksoccer.com/forums/index.php?showtopic=235052474" μπαίνει εδώ μέσα και ευθαρσώς μας λέει ότι τέτοιος συσχετισμός άρη με εβραίους δεν υφίσταται, αφήνοντας μάλιστα υπόνοιες αντισημιτισμού για τον ΠΑΟΚ, για το γήπεδο στο Συντριβάνι που χτίστηκε πάνω στα εβραικά μνήματα.

Δεν πα να είναι εβραίος, μουσουλμάνος, χριστιανός κόπτης ή σιντοιστής, παραμένει ένα γαμημένο πουστοσκούλικο του κερατά, καταδότης και ρουφιάνος της κακιάς ώρας.

Εδώ μέσα κατά καιρούς έχουμε ανεχτεί κάθε καρυδιάς καρύδι, από πανιώνιο (άντε ο νιόνιος ντέφι να γίνει, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα) και βάζελο μέχρι αλκμάαρ και φενέρμπαχτσε. Τώρα πρέπει να επιδείξουμε το αβρό μας πρόσωπο και σε σκουλήκι. Βρε άντε μου στο διάολο...

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX.

« Last Edit: November 12, 2010, 17:19:34 by northeagle_4 »

Offline petrov

• Αλλαγή
« Reply #17 on: November 12, 2010, 18:53:52 »
Corrupt είμαι 99% σίγουρος ότι το Abravanel δεν είναι το πραγματικό του επώνυμο και το έχει βάλει γιατί η συγκεκριμένη οικογένεια ήταν από τις πιο επιφανείς της Θεσσαλονίκης. Νομίζω ότι το είχα διαβάσει στο ιστολόγιό του παλιότερα. Μπορεί να μας απαντήσει και ο ίδιος βέβαια για να μη παριστάνω το δικηγόρο (αν δεν την έχει κάνει ήδη με ελαφρά ;D )

Offline kriti 4

• Αποστολή
  • **
    • www.paokfans.gr
« Reply #18 on: November 12, 2010, 20:09:53 »
Μια που, λιγότερο ή περισσότερο άμεσα, θίχτηκε το θέμα "Εβραίοι και Θεσσαλονίκη" παραθέτω ενα πολύ ενδιαφέρον link για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης,  την διαδικασία "εκδίωξης" τους από την πόλη και την ιστορία της και τις σκοπιμότητες πίσω από αυτό. Δεν βάζω όλο το κείμενο λόγω του μεγάλου μεγέθους του.

http://www.sarajevomag.gr/entipa/teuhos_13/i13_p17_vourkos.html

Προσοχή - Κίνδυνος: Το άρθρο περιλαμβάνει πολιτικά μηνύματα!!!!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ