Το πρόβλημα στον ΠΑΟΚ δεν είναι αν θα μείνει ή όχι ο μαθητευόμενος μάγος της προπονητικής. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι πολύ πιο βαθύ και βρωμάει, όπως σε όλες τις περιπτώσεις, από το κεφάλι και μόνο από εκεί. Εγώ δεν θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου τη σκέψη "ποιον θα επιλέξουν ο Θόδωρος και Παντέλος για προπονητή το καλοκαίρι" γιατί για μένα δεν θα έπρεπε να επιλέγουν αυτοί τίποτα το καλοκαίρι εκτός από καλή ξαπλώστρα στη παραλία. Εγώ όμως δεν είμαι τίποτα παραπάνω από ένας ΠΑΟΚτσής στο εκατομμύριο και η άποψή μου για το τι πραγματικά είναι αυτοί οι κακομοίρηδες που κουμαντάρουν το σύλλογο είναι μεγάλη μειοψηφία. Μπαίνω λοιπόν στη κουβέντα σας, πάνω στη βάση αυτή, έτσι για να πω κι εγώ τη μαλακία μου.
Στη βάση λοιπόν "Τι πρέπει να κάνει ο ρεβολούσιον λοιπόν στο θέμα προπονητή" μπορώ να σας πω 4 πολύ σοβαρούς λόγους που ο Μάκης είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση, με τη συγκεκριμένη διοίκηση. Πολλοί φίλοι δεν θα τα δεχτούνε, αλλά για μένα εθελοτυφλούν, γιατί ίσως τους είναι δύσκολο να αποδεχτούν τον παπά που φάγανε από τους ποδοσφαιράνθρωπους. Παπά και για τις δυνατότητες και για τις προθέσεις. Ας είναι. Δεν το λέω πάντως ως έξυπνος. Εγώ έφαγα πρώτος τον περισσότερο παπά απ' όλους. Απλά μπορείς να λες ψέματα σε κάποιον για πολύ ή σε πολλούς για λίγο και σε αυτή τη περίπτωση πλέον ανήκω στη δεύτερη κατηγορία. Είναι πιο τιμητικό κάπως...
Πάμε λοιπόν στο θέμα:
1. Πάνω στη βάση ότι θα σχεδιάσουν μαζί τον ΠΑΟΚ του μέλλοντος οι 2 μέγιστοι ποδοσφαιράνθρωποι, Τεό και Παντέλος και ένας κρυφός βαλές, ο Πουρλιοτόπουλος, τότε σε αυτή τη δυάδα (τριάδα) το μόνο ανάλογο μέγεθος που κολλάει είναι ο Μάκης. Δεν γίνεται να συνεργαστούν με σοβαρό προπονητή δύο (τρεις) άσχετοι με το αντικείμενο. Ή πιο σωστά: δεν γίνεται να συνεργαστεί ο σοβαρός προπονητής με τέτοιους χαβαλετζήδες.
ΟΠΟΤΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΣΟΒΑΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ
2. Ο κάθε Χ σοβαρός προπονητής που σέβεται τον εαυτό του θα ζητήσει οικονομικές εγγυήσεις και λόγο στο σχεδιασμό της ομάδας. Σε μια ομάδα όμως που δεν υπάρχει σάλιο γιατί έχει μπει μέσα με τα μπούνια τα 2 τελευταία χρόνια, μία ομάδα που έχει βουίξει η πιάτσα των μάνατζερς ότι δεν πληρώνει, μια ομάδα που κάνει συνεργασίες με μεγάλους μάνατζερς μόνο για να πουλήσει ό,τι καλό έχει και σε αντάλλαγμα να ψήνει δανεικούς, μια ομάδα που έχει επί δύο χρόνια αποχές παιχτών για οφειλές ή κοροϊδίες, μια ομάδα που δουλεύει με χαρτάκια και και και... στ' αλήθεια ποιον σοβαρό προπονητή θα μπορούσε να προσελκύσει;
ΟΠΟΤΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΣΤΙΣ ΝΤΟΓΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ
3. Την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ τη βγάζουν τα συμβόλαια, δηλαδή οι μάνατζερς, έμμεσα κι ελπίζω όχι και άμεσα. Από του χρόνου μαζί με τους μάνατζερς θα τη βγάζει και ο μπλόγκερ με τους συναδέρφους του. Ποιος σοβαρός προπονητής θα έρθει σε μια ομάδα και μόλις καταλάβει ότι κουμάντο κάνουν ορισμένοι μπλόγκερς με τους δημοσιογράφους φίλους τους και δεν θα συγκρουστεί μέχρι να τους διώξει ή το πιθανότερο να φύγει;
ΟΠΟΤΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ Ή ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΗ ΓΙΕΣ ΣΕΡ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΠΡΟΣΟΝΤΑ" + ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
4. Στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει υπεύθυνος του αγωνιστικού που να μιλάει άλλη γλώσσα από ελληνικά. Οπότε γίνεται πολύ δύσκολη η προσέγγιση, πόσο μάλλον η συνεργασία, με μεσάζοντα διερμηνέα κτλ Άρα η συγκεκριμένη δυάδα παραγόντων μας, λογικά θα προσπαθήσει να επικεντρωθεί στην ελληνικά αγορά.
Δεν υπάρχει έλληνας προπονητής εκτός του Άγγελου και οι συγκεκριμένη τριάδα για να φέρει τον Άγγελο θα πει ότι έχει πιάσει πάτο και δεν έχει από που αλλού να πιαστεί. Θα τον φέρει λοιπόν για αντιπερισπασμό και μόνο για να τραβήξει με τη προσωπικότητά του τη προσοχή. Αλά μπάτμαν και τζον γου δηλαδή, άρα καμένο χαρτί εξαρχής.
ΟΠΟΤΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΡΑΒΙΕΣΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΧΡΟΝΟ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ.
Εν κατακλείδι: με αυτή τη διοίκηση, η παραμονή Χάβου μόνο θετικά θα έχει. Η πραγματική αιτία νομίζω που οι περισσότεροι θέλουν αλλαγή προπονητή, είναι η προσπάθεια να πιαστούν από κάπου για να ξαναβρούν ελπίδα. Αυτή όμως δυστυχώς είναι φρούδα, ένα ακόμη παραμυθάκι που θα γιατρέψει προσωρινά την αγωνία και μετά θα ξανασκάσει η φούσκα. Δεν γίνεται να μη σκάσει γιατί το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι και το δικό μας βρωμάει σαν αυτά που πουλάει ο Αλφαβητίξ.
Για όποιον όμως σαν εμένα δεν ελπίζει τίποτα με αυτή τη διοίκηση, όλη αυτή η προσπάθεια να δημιουργηθεί προσδοκία για τον ΠΑΟΚ ξανά με τα ψέματα δεν υπάρχει, γιατί απλά κανένα όνομα παίχτη ή προπονητή δεν μπορεί να δώσει ελπίδα έστω και προσωρινά.
Φυσικά και τα παραπάνω δεν είναι το καλό του ΠΑΟΚ όπως το έχει ένας οπαδός στο μυαλό του. Αλλά το καλό του ΠΑΟΚ δεν το ψάχνουμε στα θέματα προπονητή και παιχτών. Για όποιον θέλει ένα ψήγμα σοβαρής κουβέντας που θα γίνει σε άλλο topic, το καλό του ΠΑΟΚ είναι να αλλάξει η διοίκηση και όταν λέω διοίκηση δεν εννοώ τους αχυράνθρωπους του ΠΑΟΚάρχη, αλλά να αλλάξει επιτέλους κουμάντο ο ΠΑΟΚ.
Μέχρι να γίνει αυτό ο ΠΑΟΚ θα είναι μία ομάδα πάντα μεγάλη, αλλά φυλακισμένη, που μόλις πάει να πετάξει θα την εμποδίζει η αλυσίδα που είναι δεμένη στα πόδια της. Και ποτέ δεν θα πάει παραπέρα από το μήκος αυτής της αλυσίδας, εκτός αν τη σπάσει