Author Topic: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2010 ΣΤΗ Ν. ΑΦΡΙΚΗ  (Read 14936 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline DarkLord

• Βασικός
    • El sombrero
Απ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2010 ΣΤΗ Ν. ΑΦΡΙΚΗ
« Reply #600 on: July 08, 2010, 14:49:39 »
Πολυ ενδιαφερουσα η συζητηση σας ρε μαγκες.... Και εγω ενα χρονο αγγλια ημουν αλλα δεν χαμπαριασα και πολλα. Παρεα με ελληνες φοιτητες ή με δουλεια και Σαββατοκυριακα ΠΑΟΚ στην Νοβα. :P
http://www.sombrero.gr
...για αυτο ΠΑΟΚ παιξε τοπι να παραμιλαει ολη η Ευρωπη...

Offline babis36

• Αλλαγή
« Reply #601 on: July 08, 2010, 14:51:10 »
Συντηρητικη κοινωνια με καταβολες απο την ομαλη μεταβαση της απο τον φεουδαρχισμο στον καπιταλισμο (χωρις σοβαρα ιχνοι επαναστασεων) ειναι σιγουρα η Αγγλια.Ειναι ομως και η βιομηχανικη χωρα με το πρωτο εργατικο κομμα και κινημα στον κοσμο αλλα και η χωρα με τις περισσοτερες μελετες,μεταφρασεις και μαθηματα σε ακαδημαικο επιπεδο του κλασσικου ελληνικου πολιτισμου και επιστημων.Στα χρονια εργασιας μου εκει (δεν ηταν και πολλα) γνωρισα και ανθρωπους βαθια φιλελευθερους και δημοκρατικους που οταν μιλουσαν για τα ελγεινια σκυβανε το κεφαλι και ντρεπονταν και ζητουσαν συγνωμη.Σε ποιον σε μενα ενα μαλακα νεοελληνα που εχω κανει την χωρα μου σκατα και το μονο κοινο που εχω με αυτους ειναι οτι χεζω στα ιδια χωματα.
Το οπαδικο τους κινημα συνετριβει την εποχη συντριβης και του συνδικαλιστικου τους κινηματος (των ανθρακωρυχων) και δυσφιμηστηκε απο τους νικητες του σημερινου καταρρεοντος οικονομικου μοντελου-συστηματος σε τρελο βαθμο.Ειμαι σιγουρος οτι καπου μεσα στους υποστηρικτες της εθνικης ομαδας τους βρισκονται ακομα θυλακες εκεινων των κινηματων ωστοσο σε μια χωρα βαθια συντηρητικη στην οποια τα συμβολα της μεγαλοοαστικης-φεουδαρχικης ταξης παραμενουν δημοφιλεστατα σε ενα τετοιο συμβολο οπως η εθνικη τους ομαδα αυτοι οι θυλακες λογικα θα παραμενουν ισχη μειοψηφια. Η αντιπαθεια λοιπον που βγαινει στους περισσοτερους νεοελληνες εστω και ανεπαισθητα ειναι για μενα λογικη αν θυμηθει κανεις τι εχει τραβηξει ο ελληνισμος απο αυτην την χωρα.
Είμαστε εμείς της Πόλης τα παιδιά τα παινεμένα
που παίζουμε την μπάλα ξακουσμένα

Offline dave

• Αλλαγή
« Reply #602 on: July 08, 2010, 15:01:40 »
ολα καλα ρε συ μπαμπη, τη τελευταια προταση τι την ηθελες??

Offline skyclad4

• Αλλαγή
« Reply #603 on: July 08, 2010, 15:03:01 »
Πολυ ενδιαφερουσα η συζητηση σας ρε μαγκες.... Και εγω ενα χρονο αγγλια ημουν αλλα δεν χαμπαριασα και πολλα. Παρεα με ελληνες φοιτητες ή με δουλεια και Σαββατοκυριακα ΠΑΟΚ στην Νοβα. :P

Κακως, πολυ κακως  :21:

και αν θυμαμαι καλα σε ειχα συμβουλεψει να κανεις το εντελως αντιθετο οταν εφευγες. Κακο πραμα ο γαμος και η συμβιωση  ;D
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline DarkLord

• Βασικός
    • El sombrero
« Reply #604 on: July 08, 2010, 15:14:00 »
Μέσα έπεσες ...  ::)
http://www.sombrero.gr
...για αυτο ΠΑΟΚ παιξε τοπι να παραμιλαει ολη η Ευρωπη...

northeagle_4

• Guest
« Reply #605 on: July 08, 2010, 15:14:40 »
Παντως σε καμια περιπτωση οι χωρες τις κεντρικης ευρωπης δεν ειναι πιο συντηριτικες ή εχουν δουλικες τασεις περισσοτερο απο αλλες χωρες της ευρωπης.Το αντιθετο θα ελεγα οτι ισχυει,να μην μακρυγορησω απο συνδικατα ως πορειες για καθε λογο και απο εργασιακα δικαιωματα ως κοινωνικο διχτυ που εχουν διεκδικησει και εγκαθυδρισει εκει εχουν δειξει οτι ειναι χρνια μπροστα απο αλλες χωρες που ζουνε εναν δευτερο μεσαιωνα ως εποχη χαλκου.
  Σε καμια περιπτωση δεν λεει οτι ειναι τελεια για να μην μπαινουμε σε αντιπαραθεσεις ανευ ουσιας απλα θεωρω προσωπικα οτι 2-3 επιπεδα τουλαχιστον ειναι ανωτεροι σε τετοια θεματα.

Offline babis36

• Αλλαγή
« Reply #606 on: July 08, 2010, 15:47:50 »
ολα καλα ρε συ μπαμπη, τη τελευταια προταση τι την ηθελες??

Δεν ειναι ετσι αδερφε.Αυτη η πρωην μητροπολη της αποιοκρατιας ειχε συμμετοχη μονο τα τελευταια 80 χρονια(με σημαντικο μεριδιο ευθυνης) στην Μικρασιατικη καταστροφη (με προφανως μεγαλυτερες τις δικες μας ευθυνες) τον εμφυλιο  και την κυπριακη αιμοραγια.Ασχετα ολα με το topic αλλα οσο μαλακας και αμορφωτος και να ειναι ο νεοελληνας καπου τα ακουσε αυτα το αυτακι.
Είμαστε εμείς της Πόλης τα παιδιά τα παινεμένα
που παίζουμε την μπάλα ξακουσμένα

Offline Suicidal

• Βασικός
« Reply #607 on: July 08, 2010, 15:55:09 »
ρε γάμησα εγω ρε συντηριτικες χώρες με δουλικες τασεις,
γάμησα την συντηρητικη κοινωνια με καταβολες απο την ομαλη μεταβαση της απο τον φεουδαρχισμο στον καπιταλισμο,
γάμησα εγώ το ακαδημαικο επιπεδο του κλασσικου ελληνικου πολιτισμου,
γάμησα εγώ το politically correct που θέσπισαν τα απαρχαιωμένα γεμάτα κύναιδους θεσμικά τους όργανα για την προάσπιση της "τάξης" και του "καθωσπρεπισμού"
γάμησα εγώ την πρωην μητροπολη της αποιοκρατιας
γάμησα εγώ φεουδαρχικές κάστες και μαρξιστικά-λενινιστικά κλαπαρχίδια....

εγώ ξέρω οτι την κυριακή θα κάτσω να δω ΞΕΝΙΑΣΤΟΣ παρέα με ένα τελάρο κρύα μπυρόνια, και μια μπουκάλα παγωμένο Jaegermeister τον τελικό χωρίς άγχος, χωρίς να με νοιάζει αν το πάρουν οι ταυροπήδουλοι ή τα ξύλινα κλόγκ, και όλα τ'αλλα τα γράφω στον κροταλία μου..... EVIVA !
ΠΑΟΚ νταφού, και τζίγκα στα Tattoo

baron

• Guest
« Reply #608 on: July 08, 2010, 16:06:07 »
Κακώς προσπαθείτε να συγκρίνεται κοινωνικές καταστάσεις κεντρικής ευρώπης και ελλάδος.

Απλώς δεν υπάρχουν κοινά σημεία. Η έλλειψη της περιόδου της βιομηχανικής επανάστασης στην ελλάδα κάνει αδύνατη κάθε προσπάθεια σύγκρισης.

Το κατά που τραβάει το πράμα σε αγγλία γερμανία ολλανδία, και έμμεσα η άμεσα και της οπαδικής κουλτούρας, είναι εντελώς έξω από τα ελληνικά δεδομένα.

Το ότι το γιουνανιστάν πήρε έναν ευρωπαϊκό τίτλο επίσης δεν σημαίνει τίποτα στις εξελίξεις.

Όσο για το εργατικό κίνημα, σε όλες τις χώρες, και με δεδομένο την διασπαστική - διεισδυτική ικανότητα του καπιταλισμού (στο να διασκορπά κοινωνικά σύνολα που ναι μεν έχουν κοινωνικά ίδια συμφέροντα, αλλα  εξαγοράζονται οι πουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί: λεγε με supervisor στην αγγλία, vorarbeiter στην γερμανία) δεν θα αντέξει και πολύ η καλλίτερα είναι υπό πλήρη διαλύσει και τα κεκτημένα ΣΕ ΟΛΗ την ευρώπη παραδίδονται ΑΜΑΧΗΤΗ στους καπιταλιστές.

Offline Suicidal

• Βασικός
« Reply #609 on: July 08, 2010, 16:09:24 »
ρε γάμησα εγω ρε συντηριτικες χώρες με δουλικες τασεις,
γάμησα την συντηρητικη κοινωνια με καταβολες απο την ομαλη μεταβαση της απο τον φεουδαρχισμο στον καπιταλισμο,
γάμησα εγώ το ακαδημαικο επιπεδο του κλασσικου ελληνικου πολιτισμου,
γάμησα εγώ το politically correct που θέσπισαν τα απαρχαιωμένα γεμάτα κύναιδους θεσμικά τους όργανα για την προάσπιση της "τάξης" και του "καθωσπρεπισμού"
γάμησα εγώ την πρωην μητροπολη της αποιοκρατιας
γάμησα εγώ φεουδαρχικές κάστες και μαρξιστικά-λενινιστικά κλαπαρχίδια....

εγώ ξέρω οτι την κυριακή θα κάτσω να δω ΞΕΝΙΑΣΤΟΣ παρέα με ένα τελάρο κρύα μπυρόνια, και μια μπουκάλα παγωμένο Jaegermeister τον τελικό χωρίς άγχος, χωρίς να με νοιάζει αν το πάρουν οι ταυροπήδουλοι ή τα ξύλινα κλόγκ, και όλα τ'αλλα τα γράφω στον κροταλία μου..... EVIVA !

σπαστικός-4

baron

• Guest
« Reply #610 on: July 08, 2010, 16:13:10 »
....και φυσικά ΔΕΝ θα δω την κυριακή τον τελικό γιατί είναι ENTELWS στα ΑΡΧΙΔΙΑ μου.

Και το JÄGERMEISTER με Ο-SAFT (χυμό πορτοκαλι ) και παγάκια!

LONGDRINK- UPPERCLASS-4!

Offline Suicidal

• Βασικός
« Reply #611 on: July 08, 2010, 16:23:17 »
χαχαχαχαχαχαχαχαχα, τον άφησαν μαλάκα......

Offline Suicidal

• Βασικός
« Reply #612 on: July 08, 2010, 16:29:51 »
βρε τι χυμούς μας λες ρε baron.... είσαι πολύ πίσω....  ;D

ενδοφλέβιος-τζάνκουλας-4

Offline lik4

• Αλλαγή
« Reply #613 on: July 08, 2010, 16:30:13 »
corrupt για παρτη σου πουταναρα

baron

• Guest
« Reply #614 on: July 08, 2010, 16:36:56 »
δεν είπαμε ότι έγινες καλο παιδί ρε?

Από υπογλώσσια στα ενδοφλέβια?

πολιτισμός ρε!

Offline dave

• Αλλαγή
« Reply #615 on: July 08, 2010, 16:39:57 »
corrupt για παρτη σου πουταναρα

ριξε καμια σφαλιαρα ρε γατακι σβαινσταιγκερ στα μαλακισμενα....

Offline biv

• Global Moderator
  • Βασικός
« Reply #616 on: July 08, 2010, 16:45:22 »
βρε τι χυμούς μας λες ρε baron.... είσαι πολύ πίσω....  ;D

ενδοφλέβιος-τζάνκουλας-4

Προσθεσε και μισο redbull μεσα και εισαι κομπλε!

Σαντογκιγκερρεντμπουλυποβρυχειοδενυπαρχει-4-

Offline Català

• Αλλαγή
« Reply #617 on: July 08, 2010, 17:37:21 »
Εχω ακριβώς την αντίθετη άποψη. Γουστάρω την τρέλα που βγάζουν οι άγγλοι με την εθνική τους, έχει βαθειά ριζωμένα κοινωνικό υπόβαθρο το extremity με την ομάδα τους. Επειδή και εγώ τους έζησα πολύ στο νησί, έχω την εντύπωση οτι η καύλα που τραβάνε με το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα είναι η μόνη ΜΗ επίπλαστη πράξη της ζωής τους. Μπορεί μερικοί να μισούν την χώρα τους, μπορεί οι περισσότεροι να έχουν αποχαυνωθεί πλήρως, μπορεί οι πλείστοι όσοι να χουν αφομοιωθεί στην τυπικότητα της άοσμης ζωής τους, ωστε να περιμένουν το St Patricks Day για να βγούνε στους δρόμους και να "διασκεδάσουν" ξερνώντας στα bar stool, μπορεί να δέχτηκαν την βαρβαρότερη επίθεση στο οπαδικό κίνημα παγκοσμίως και να μην μπορούν να αντιδράσουν, μπορεί να διαβάζουν την Sun στον υπόγειο ουτως ώστε να βρίσκουν αφορμή να μην κοιτάνε τα απέναντι καθίσματα, για να επιτύχουν το politically correct που θέσπισαν τα απαρχαιωμένα γεμάτα κύναιδους θεσμικά τους όργανα για την προάσπιση της "τάξης" και του "καθωσπρεπισμού", αλλά η Εθνική τους είναι η μόνη πόρτα πίσω στο  old school που αυτοί εγκαθίδρυσαν αναμφισβήτητα και παρέδωσαν στον κόσμο. Δεν συμπαθώ τη φυλή τους, αλλά σέβομαι τεράστια την προσήλωσή τους στα εθνικά χρώματα που δεν είναι απόδειξη πατριωτισμού τους, κάθε άλλο, είναι απλά το υποσυνείδητο αποκούμπι αντίστασής τους σε όλα αυτά που το κονφορμιστικό τους σύστημα τους στέρησε , πολεμώντας και κυνηγώντας ΑΝΗΛΕΩΣ το τεράστιο οπαδικό τους κίνημα.
Όποιος έχει μιλήσει σοβαρά με Άγγλο οπαδό παλαιάς κοπής ή έχει παρακολουθήσει αγώνα εθνικής αγγλίας με ένθερμους lionhearts, νομίζω οτι θα με καταλάβει.
Όσο για το χειρότερο μουντιάλ μέχρι το επόμενο, η κυνικότητα και η παντελής έλλειψη σεβασμού στο ποδόσφαιρο συνεχίζεται. Μόνη ευχάριστη νότα ο αποκλεισμός της αντιπαθητικοτερης ομάδας παγκοσμίως χθες....

Δεν μπορώ να σκεφτώ το ζήτημα αυτό να μπαίνει σωστότερα. Λίγο έζησα στο νησί, για πολλά χρόνια είχα παρτίδες (παραλίγο να παντρευτώ εκεί), και σε ό,τι γράφει ο Club έχει παραπάνω από δίκιο.
Η Αγγλία είναι μακράν η πιο παράξενη και ακατανόητη χώρα του κόσμου. Σε όλα της. Δεν τους πήγαινα μία πριν πάω εκεί, τώρα έχω μια πιο σύνθετη άποψη, μάλλον προς το θετικό. Αλλά όταν μιλάμε για εθνική, είναι κάτι που δεν μπορεί να το καταλάβει κανένας άλλος λαός στον κόσμο. Δεν έχει καμία σχέση με πατριωτισμό. Ο παραλίγο πεθερός μου δεν υποστήριζε κανένα κλαμπ, δεν παρακολουθούσε καν μπάλα. Το ίδιο συνέβαινε όμως κι όταν έπαιζε η εθνική: έβγαζε τον σκύλο βόλτα στο δάσος, γιατί δεν άντεχε να δει το ματς από το άγχος του! Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το ράγκμπι. Δεν έχει να κάνει σε τίποτα με σωβινισμό. Είναι η πιο ανεκτική κοινωνία κι αυτό πιο πολύ τους το επέβαλαν, παρά το κατέκτησαν. Όπως κάποτε τους επέβαλαν να πιστεύουν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να πηγαίνουν στην άλλη άκρη του πλανήτη, να καρφώνουν τη σημαία τους σε μια ξένη γη και να αναγκάζουν τους ντόπιους να την προσκυνούν. Και σήμερα τους απαγορεύεται να κρεμάνε την αγγλική σημαία στα σπίτια τους, από σεβασμό στους μετανάστες! Πράγμα που κι εγώ ακόμα που δεν είμαι πολύ φανάτικος με τις πατρίδες (καθόλου για την ακρίβεια), με άφησε μαλάκα όταν το άκουσα.
Και μην ξεχνάμε ότι όλοι τους βρίζουν, ας σκεφτεί ο καθένας πώς θα αισθανόταν αν όπου πήγαινε βρίζαν τη χώρα του, τη στιγμή που οι άλλοι δεν είναι καλύτεροι. Τους βρίζουν επειδή δεν μπορούν να τους καταλάβουν. Για αυτό και ο διαχωρισμός με την «Europe», κι όχι επειδή νιώθουν ξεχωριστοί. Παρόλο που είναι.
Υπάρχουν όμως και μερικοί, οι Γερμανοί και οι Γάλλοι κυρίως, που τους μισούν επειδή μια ζωή τους καρπαζώναν σε όλα τα επίπεδα: πολιτική, οικονομία, διπλωματία, αποικιοκρατία, ακόμα και στη λογοτεχνία ή τη σύγχρονη μουσική είναι μακράν μπροστά. Και δεν έχασαν ποτέ σε (μεγάλο) πόλεμο. Αυτοί τελειώσαν τον Ναπολέοντα, αυτοί ήταν οι μόνοι που δεν κατακτήθηκαν από τον χίτλερ και οργάνωσαν την αντεπίθεση για τη νίκη. Είναι τρελή η καζούρα ακόμα και σήμερα στους Γάλλους που παραδόθηκαν μέσα σε 24 ώρες. Και ενώ το empire που γράφει ο baron απλά μαράζωσε και αποχώρησε οικειοθελώς, το Deutschland über alles ηττήθηκε και άφησε πίσω μια Ευρώπη-μπουρδέλο με απέραντο πόνο. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Ακόμα κι όταν δεν μπορούσαν να είναι πλέον κοσμοκράτορες οι εγγλέζοι, παρέδωσαν αθόρυβα και σταδιακά στα σιχάματα της πρώην αποικίας τους. Και είναι πάντα από πίσω παρασκηνιακά, ιδίως σε θέματα διπλωματίας και στρατιωτικών οι γιάνκηδες βαράνε προσοχές όταν μιλάνε οι εγγλέζοι. Προσθέστε σε όλα αυτά και την πλήρη επικράτηση της γλώσσας τους, και δεν τελειώνει το μίσος των Γαλλο-γερμανών. Δεν μπορούν να το φάνε με τίποτα.
Όχι ότι δεν έκαναν τα χειρότερα κι οι Εγγλέζοι, κυριώς στις αποικίες. Και τα έκαναν για πολλούς αιώνες. Δεκτόν.
Είναι λοιπόν απόλυτα σωστό αυτό που λέει ο club, ότι είναι απλώς τρελοί με την εθνική, και γενικά με την μπάλα. Πολύ πιο τρελοί από οποιονδήποτε άλλο.
Baron, πιάνεις κι εσύ το παράδειγμα της millwall, της ομάδας με τους τούρκους και μαύρους οπαδούς από τη μία, και BNP από την άλλη: απλώς τραγικοί. Και εγώ δεν μιλάω μόνο για τα firms των Άγγλων, που είναι μειοψηφία, αλλά γενικά για τους οπαδούς.
Στο κάτω-κάτω, όλοι τους μισούν, αλλά όλοι εκεί πάνε. Για αυτό και γουστάρω το ENGLAND-LOVE OR LEAVE IT
Μπάμπη, συμφωνώ για το τι τράβηξε η Ελλάδα από την Αγγλία, και στη μικρασιατική και στον εμφύλιο, αλλά μην ξεχνάς κι εσύ ότι η ύπαρξη του νεοελληνικού κράτους οφείλεται κυρίως στους Εγγλέζους. Για τα συμφέροντά τους θα μου πεις, οκ, αλλά αν δεν ήταν αυτοί, ίσως να μην γινόταν ποτέ κράτος η Ελλάδα. Βέβαια, μάλλον κακό έκανε η ίδρυση αυτού του κράτους και σε αυτό που λες «ελληνισμό» και στον κόσμο ολόκληρο, άλλα τέλοσπαντων.
Και κάτι τελευταίο: ακόμα και σήμερα οι Εγγλέζοι παραμένουν πιστοί στις αρχές του χουλιγκανισμού, δηλαδή ξύλο με άδεια χέρια (στην πλειοψηφία τους). Να τα βλέπουν εδώ τα βλαχαδερά κακέκτυπα του ποκ που συνεχώς αντιγράφουν ντεμέκ Αγγλία και αγνοούν αυτή τη βασική αρχή.

Offline dave

• Αλλαγή
« Reply #618 on: July 08, 2010, 17:48:58 »
Εχω ακριβώς την αντίθετη άποψη. Γουστάρω την τρέλα που βγάζουν οι άγγλοι με την εθνική τους, έχει βαθειά ριζωμένα κοινωνικό υπόβαθρο το extremity με την ομάδα τους. Επειδή και εγώ τους έζησα πολύ στο νησί, έχω την εντύπωση οτι η καύλα που τραβάνε με το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα είναι η μόνη ΜΗ επίπλαστη πράξη της ζωής τους. Μπορεί μερικοί να μισούν την χώρα τους, μπορεί οι περισσότεροι να έχουν αποχαυνωθεί πλήρως, μπορεί οι πλείστοι όσοι να χουν αφομοιωθεί στην τυπικότητα της άοσμης ζωής τους, ωστε να περιμένουν το St Patricks Day για να βγούνε στους δρόμους και να "διασκεδάσουν" ξερνώντας στα bar stool, μπορεί να δέχτηκαν την βαρβαρότερη επίθεση στο οπαδικό κίνημα παγκοσμίως και να μην μπορούν να αντιδράσουν, μπορεί να διαβάζουν την Sun στον υπόγειο ουτως ώστε να βρίσκουν αφορμή να μην κοιτάνε τα απέναντι καθίσματα, για να επιτύχουν το politically correct που θέσπισαν τα απαρχαιωμένα γεμάτα κύναιδους θεσμικά τους όργανα για την προάσπιση της "τάξης" και του "καθωσπρεπισμού", αλλά η Εθνική τους είναι η μόνη πόρτα πίσω στο  old school που αυτοί εγκαθίδρυσαν αναμφισβήτητα και παρέδωσαν στον κόσμο. Δεν συμπαθώ τη φυλή τους, αλλά σέβομαι τεράστια την προσήλωσή τους στα εθνικά χρώματα που δεν είναι απόδειξη πατριωτισμού τους, κάθε άλλο, είναι απλά το υποσυνείδητο αποκούμπι αντίστασής τους σε όλα αυτά που το κονφορμιστικό τους σύστημα τους στέρησε , πολεμώντας και κυνηγώντας ΑΝΗΛΕΩΣ το τεράστιο οπαδικό τους κίνημα.
Όποιος έχει μιλήσει σοβαρά με Άγγλο οπαδό παλαιάς κοπής ή έχει παρακολουθήσει αγώνα εθνικής αγγλίας με ένθερμους lionhearts, νομίζω οτι θα με καταλάβει.
Όσο για το χειρότερο μουντιάλ μέχρι το επόμενο, η κυνικότητα και η παντελής έλλειψη σεβασμού στο ποδόσφαιρο συνεχίζεται. Μόνη ευχάριστη νότα ο αποκλεισμός της αντιπαθητικοτερης ομάδας παγκοσμίως χθες....

Δεν έχει να κάνει σε τίποτα με σωβινισμό. Είναι η πιο ανεκτική κοινωνία κι αυτό πιο πολύ τους το επέβαλαν, παρά το κατέκτησαν. Όπως κάποτε τους επέβαλαν να πιστεύουν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να πηγαίνουν στην άλλη άκρη του πλανήτη, να καρφώνουν τη σημαία τους σε μια ξένη γη και να αναγκάζουν τους ντόπιους να την προσκυνούν. Και σήμερα τους απαγορεύεται να κρεμάνε την αγγλική σημαία στα σπίτια τους, από σεβασμό στους μετανάστες! Πράγμα που κι εγώ ακόμα που δεν είμαι πολύ φανάτικος με τις πατρίδες (καθόλου για την ακρίβεια), με άφησε μαλάκα όταν το άκουσα.

ετσι ακριβως φιλε, η αγαπη προς την εθνικη ειναι πλεον ο μονος τροπος που τους επιτρεπεται να βγαζουν νομια το σωβινισμο τους. δεν υπαρχει κατι αλλο...
κατα τα αλλα, ολα τα υπολοιπα που ειπες τα σκεφτομουνα κ γω πριν παω στο νησι, ως κλασικος ελληνας αγγλοκαβλος, εκει μου περασανε..
α, και απαντησες και στο μπαμπη και εκ μερους μου

Offline corrupt

• Αλλαγή
« Reply #619 on: July 08, 2010, 18:38:46 »
Δεν έχει πολύ πλάκα που ο Κλαμπ γκρινιάζει ένα μήνα συνέχεια για την έλλειψη θεάματος στο μουντιάλ και για το θάνατο του ποδοσφαίρου, αλλά υποστηρίζει εθνική Αγγλίας...;

:lol:

λικ αυτό είναι από το προπέρσινο euro βλαχαδερέ πιθηκάνθρωπε... ούτε σωστό gif δεν μπόρεσες να βρεις, ζωάδι.