Καταλά
επειδή με αναφέρεις στο post:
England for ever είμαι ρε dike μου° trelenome για αγγλία, life style , "οπαδιλικια" με τα όλα τους.
Αλλα αυτό δεν με εμποδίζει να δω τα πράγματα ως έχουν.
Αυτά που γραφεις εκτος του ότι αλληλοαναιρούνται είναι και διάσπαρτα από ανακρίβειες:
Ποιος νομος απογορεύει τον άγγλο να υψώσει τον union Jack του? Μην αναπαράγεται μαλακίες της Sun.
Ανεκτική κοινωνία? Μα ο κόσμος που μπαίνει στην αγγλία έχει δικαιώματα που απορρέει από την common wealth κάρτα! Οι φίλοι άγγλοι δεν μπορούν να κάνουν ΤΙΠΟΤΑ εναντίον αυτού!
Με τρέλανες επίσης με αυτό που γραφεις για thn millwall και τους οπαδούς της:
Baron, πιάνεις κι εσύ το παράδειγμα της millwall, της ομάδας με τους τούρκους και μαύρους οπαδούς από τη μία, και BNP από την άλλη: απλώς τραγικοί. Και εγώ δεν μιλάω μόνο για τα firms των Άγγλων, που είναι μειοψηφία, αλλά γενικά για τους οπαδούς.
Δεν πιάνω το παράδειγμα της Millwall, είμαι millwall.
Και φυσικά έχουν και τούρκους και μαύρους στις γραμμές τους. Γιατί έτσι υποτιμητικά?
Είναι η μονη από της firms που από την εποχή των F-troops είχε ξένους ανάμεσα της και ΔΕΝ ανήκει ούτε στο BNP ούτε έχει "νταραβεργια" με WASP και ακροδεξιούς.
Για αντι--παρδειγμα θα σου φέρω τους HEADHUNTERS που τους φωνάζουν πια PAKI-hunters από τότε που τουλάχιστον τρία από τα υψηλόβαθμα στελέχη τους είναι και μέλη του ευρύτερου χώρου BNP.
Και κάτι τελευταίο: ακόμα και σήμερα οι Εγγλέζοι παραμένουν πιστοί στις αρχές του χουλιγκανισμού, δηλαδή ξύλο με άδεια χέρια (στην πλειοψηφία τους). Να τα βλέπουν εδώ τα βλαχαδερά κακέκτυπα του ποκ που συνεχώς αντιγράφουν ντεμέκ Αγγλία και αγνοούν αυτή τη βασική αρχή.
Έτσι θα θέλανε να το βλέπουν κάποιοι αλλα ανήκει εντελώς στην σφαίρα των ονείρων.
Από το 90 και την είσοδο ρώσων και πολωνών στο παιχνίδι δεν υπάρχουν "άδεια χερια". Και το πιστόλι στο Heyzel δεν το ξεχάσαμε έτσι?
Σήμερα είναι standard το μαχαίρι και κάθε είδους λεπίδι και που και που όπλα- κυρίως όταν οι firms ξεκαθαρίζουν την επιρροή τους σε περιοχές του λονδίνου για την πώληση ναρκωτικών. Δεν υπάρχει τίποτα το ρομαντικό πια.
Μονος σου γραφεις ότι έμεινες λίγο χρόνο.
12-18 μήνες Bermingham έκανες γράφω εγώ.
Για να ζήσεις αγγλία και άγγλους θέλει κέντρα ( λονδίνο - manchester - Liverpool ) και χρόνο. Και τότε θα δεις και τον σωβινισμό και την υπεροψία και πολλά αλλα.
Για μένα προσωπικά αυτό δεν είναι πρόβλημα γιατί μετά από πολλά χρονια έχω κύκλωμα και μπορώ και κινούμαι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι άγγλοι άλλαξαν ιδιοσυγκρασία.