Φίλε Corrupt, έχεις κάποια σωστά, αλλά γενικώς είναι λίγο μπερδεμένο το ζήτημα με τους μετανάστες στη Γερμανία, όπως και σε Γαλλία-Αγγλία εξάλλου, επειδή έχουν πάει τόσες πολλές φουρνιές μεταναστών σε τόσες πολλές διαφορετικές περιόδους. Και καμία σχέση οι αποικίες των μεν με των δε, και σε διάρκεια και σε αριθμό, άσε που δεν τις άφησαν, τις έχασαν μαζί με τον Α΄ Παγκόσμιο. Αλλά αυτά λίγη σημασία έχουν, το θέμα είναι πως απλά η Ιστορία της Γερμανίας δεν είναι συνδεδεμένη με αποικίες, όπως αυτή των άλλων δυτικοευρωπαϊκών χωρών.
Εξάλλου με τους Πολωνούς υπάρχει εδώ και αιώνες πρόσμιξη λόγω γειτνίασης και ιστορικών συγκυριών, ενώ Τούρκοι μετανάστευσαν στη Γερμανία ως gastarbeiter την ίδια περίοδο με τους δικούς μας, δηλαδή τις δεκαετίες του 50 και του 60. Άρα αυτό που λες για 10 χρόνια δεν πολυ-ισχύει. 
Ναι, αλλά αυτό δεν τους κάνει Γερμανούς! Ο Μεχμέτ Σολ ας πούμε, που ήταν από Γερμανίδα μάνα αν θυμάμαι καλά, είναι πολύ πιο Γερμανός από τους σημερινούς. Το ίδιο είναι νομίζω κι ο Μπόατεγκ κι ο Κεντίρα. Αλλά οι Τούρκοι κι οι Πολωνοί που παίζουν τώρα, δεν είναι όχι δεύτερη γενιά, ούτε καν γεννημένοι μερικοί στη Γερμανία (αν δεν κάνω λάθος). Όπως κι ο Νίνης. Δεν λέω να μην παίζουν, αλλά είναι ντροπή η Γερμανία να μη μπορεί να βγάλει παίκτες δικούς της, καθαρά ποδοσφαιρικά μιλάω κι όχι πολιτικά. Αντίθετα με την Ελλάδα, που με την αμπαλία της θα είναι μάλλον η σωτηρία της να στηριχτεί σε ξένους, μετανάστες, παιδιά μεταναστών κτλ.
Έψαξα τις ηλικίες της ομάδας του 96: Ζάμμερ 30, Φέλλερ 36, Χεσσλερ 30, Κλίνσμαν 32, Χέλμερ 31, Ματέους 35. Κι αυτό δεν το είπα υποτιμητικά στα σοβαρά, αλλά θυμάμαι τους ίδιους παίκτες να παίζουν το 90, κάποιους και το 86. Και μίλησα για κωλοφαρδία το 96 και όχι σήμερα, και τότε, ε, ήταν λιγουλάκι, ein bisschen! Ήρθε λίγο από το πουθενά, πετάχτηκε κι εκείνος ο Μπίρχοφ που ήταν να μην έρθει καθόλου στο τουρνουά, κτλ. Τώρα για το κόμπλεξ, σου είπα, εγώ ουδέτερος είμαι, άρα προσωπικά δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους. Μακάρι να ρίξει και 4 και 5 στην Αργεντινή. Συμπάθειες μπορεί να μην έχω στο μουντιάλ, όσο προχωράει όμως η διοργάνωση έχω αντιπάθειες.
Και μιας και είπα αντιπάθειες, νομίζω ότι όλοι συμφωνούν πως η χώρα του καφέ και της κλάψας, η κόκα-κόλα Μπραζίλ, παραμένει η πιο αχώνευτη ομάδα, και όσο τη λιβανίζουν οι 55+ δημοσιογράφοι, ειδικά της ερτ, μαζί με κάτι παπαγαλίζοντα νεόκοπα ΑΡΔάκια, τόσο πιο αχώνευτη γίνεται. Δυστυχώς βλέπω τους μικρούς που έχουν ομάδα, μόλις τρώνε το πρώτο να καταρρέουν για ανεξήγητους λόγους, τα ίδια με το Μεξικό προχτές, τα ίδια με τη Χιλή χτες βράδυ.