Author Topic: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2010 ΣΤΗ Ν. ΑΦΡΙΚΗ  (Read 14937 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tasoylis30

• Αλλαγή
Απ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2010 ΣΤΗ Ν. ΑΦΡΙΚΗ
« Reply #60 on: June 11, 2010, 16:25:29 »
Στα αρχίδια μου ποιος θα το πάρει, μακάρι να αποκλειστούν ελλάδα και χιλή που έχουμε παικτες, να πάνε να ξεκουραστούν οι παίκτες μας γιατί σε 1,5 μήνα έχουμε σοβαρά παιχνίδια και οι εθνικές μπορούν να πάνε να γαμηθούν.
ΦΑΤΕ ΚΛΑΟΥΣ ΚΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΑΡΔ

Offline babis36

• Αλλαγή
« Reply #62 on: June 11, 2010, 17:05:10 »
ΩΡΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ

http://www.exedrasports.gr/blogs/articleblog/?cid=92&aid=66302

Κάποτε στην Αμερική
11/06/10

Ημέρα ταξιδιού, ημέρα έναρξης Παγκοσμίου Κυπέλλου, ημέρα αναμνήσεων. Φεύγοντας, τέτοιες μέρες, το '94 για Νέα Υόρκη, ο Φαίδωνας Κωνσταντουδάκης στην «Απογευματινή» έβγαλε απ' την τσέπη του ένα χαρτάκι που έμοιαζε με εισιτήριο... ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, Πειραιάς-Κηφισιά. Του το είχαν στείλει οι διοργανωτές, μαζί με την επιβεβαίωση της διαπίστευσης, για να 'ναι δωρεάν η πρώτη οδική μετακίνησή του σε αμερικανικό έδαφος. Αεροδρόμιο-ξενοδοχείο. Σε μας τους «τηλεοπτικούς», γιατί τότε πήγαινα ως ΕΡΤ, δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Ο Φαίδωνας ήταν «Γραπτός Τύπος». Και δεν επρόκειτο εντέλει, μολονότι διαπιστευμένος, να έλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μου δώρισε το χαρτάκι. «Μπορεί να σου χρειαστεί». Κανείς μας δεν ήξερε, εκείνη τη στιγμή, πόσο άξιζε!

Στη Νέα Υόρκη, στο πρώτο desk υποδοχής που βρήκα μπροστά μου, έδειξα σε κάτι κοπέλες το «εισιτήριο». Ρώτησα αν... περνά. Τι σέρβις συνεπάγεται. Εδειξαν να ενθουσιάζονται, περισσότερο απ' όσο εγώ. Ενδοεπικοινώνησαν, αμέσως. Μου ζήτησαν να περιμένω πέντε λεπτά. Σε πέντε λεπτά, ήδη είχε εμφανιστεί ένας μαύρος με ωραία στολή. Κατάλαβα, μολονότι τα αμερικανικά αγγλικά του ήταν ένα σοκ για μένα που πίστευα ότι ξέρω καλά αγγλικά, πως μου ζητούσε να τον ακολουθήσω. Με οδήγησε σε μία μυθική λιμουζίνα, απ' αυτές του σινεμά, και μου άνοιξε την πόρτα! For me? Ηταν for me. Εριξα μια ματιά μέσα, προτού ξεθαρρέψω να μπω, μήπως είχε κι άλλους. Κι όμως, ήταν only for me. Η πρώτη, και τελευταία, φορά στη ζωή μου που μπήκα σε limo.

Στη μεσημεριανή κίνηση του Μανχάταν κι ώσπου να φτάσουμε στην άλλη άκρη, στο Νιου Τζέρζι όπου θα έμενα, η διαδρομή πήρε δύο ώρες, και πλέον. Θα ήμουν ευτυχισμένος, αν έπαιρνε... πέντε. Προστατευμένος απ' την αφόρητη υγρή ζέστη μες στον κλιματισμό, με τα ποτά, με τη μουσική, με τις εφημερίδες, με τα καθίσματα στα οποία χυνόσουν όπως συνήθως αφήνεσαι στον καναπέ του σαλονιού σου, ο μαύρος κάθε τρεις και λίγο ζητούσε την κατανόησή μου για το traffic. Never mind. Take your time. No problem. Στις εφημερίδες κυριαρχούσε η δίκη του OJ Simpson, ενός top αστέρα των σπορ, για τη δολοφονία της γυναίκας του. Και οι τελικοί Νικς-Μπουλς, Τζόρνταν με Γιούιν, στο ΝΒΑ. Το Παγκόσμιο Κύπελλο έγινε... ευρύτερα αντιληπτό, στο πρώτο νοκ άουτ παιγνίδι. ΗΠΑ-Βραζιλία. Κυρίως επειδή συνέπεσε να είναι 4 Ιουλίου!

Στο Giants, έκανα έξι αγώνες. Κι άλλον ένα, αυθημερόν πήγαινε-έλα, στην Ουάσιγκτον. Επτά η ώρα το πρωί πτήση, ξύπνημα απ' τις τέσσερις, μεσημέρι το ματς μες στον καύσωνα, Νορβηγία-Μεξικό, βράδυ η επιστροφή. Μόνο που η πτήση της επιστροφής ματαιώθηκε, επειδή στην Ουάσιγκτον ειδοποιήθηκαν ότι στη Νέα Υόρκη έριχνε ο ουρανός εκείνες τις καταιγίδες ρουτίνας οι οποίες παρέλυαν (για λίγο, αλλά παρέλυαν) όλα τα συστήματα, ακόμη και την ηλεκτροδότηση ενός πολυώροφου Sheraton. Επρεπε να γυρίσω καμιά πενηνταριά χιλιόμετρα πίσω, στην πόλη, να ψάχνω «στα τυφλά» νυχτιάτικα πού θα μείνω να κοιμηθώ, και την άλλη μέρα το πρωί να ξαναδοκίμαζα την τύχη μου. Την οποία άλλη μέρα το πρωί, κανονικά έφευγα από Νέα Υόρκη για Βοστώνη να δω Ελλάδα-Αργεντινή. Κέντα!

Ηδη μπαϊλντισμένος, σχεδόν γονατισμένος, η κυρία στον γκισέ συνειδητοποίησε την ακραία απελπισία μου. «Ξέρετε, υπάρχει μία λύση». Μου πρότεινε μια φτηνή εταιρεία που εκτελούσε πτήσεις, αψηφώντας την κακοκαιρία. Αρκεί οι επιβάτες να υπογράψουν, προτού μπουν στο είκοσι θέσεων αεροπλανάκι, ότι δεν θα 'χουν καμία αξίωση μετά. At your own risk. Φέρ' το, ασυζητητί. Εξαντλημένος, βυθίστηκα σε λήθαργο πριν από την απογείωση. Υποψιάζομαι ότι κούνησε τρελά. Στη σωτήρια καταστολή μου, δεν κατάλαβα τίποτα. Αλλά το είδα στ' αλαφιασμένα μάτια των άλλων επιβατών, όταν με ξύπνησαν στην προσγείωση...

Στο Giants, σε καθεμία απ' τις έξι μεταδόσεις, επί δύο ώρες στεκόταν πίσω μου ένας ηλικιωμένος εθελοντής. Την πρώτη φορά, δεν έδωσα σημασία. Τη δεύτερη, πάλι ο ίδιος, του 'κανα ένα νεύμα. Την τρίτη, του 'πα ένα hi. Δεν έβλεπε τους αγώνες, απλώς στεκόταν εκεί, του χαμογελούσα, μου χαμογελούσε, έφερνε αναψυκτικά, thanks, έλυνε απορίες, πού είναι η τουαλέτα κ.λπ.

Την έκτη φορά, όταν τον αποχαιρέτησα επειδή θα 'ταν η τελευταία, Βουλγαρία-Γερμανία με το γκολ του Λέτσκοφ, μου αποκάλυψε με δάκρυα στα μάτια το μυστικό του που ήταν και το μυστήριό μου. Δεν έβλεπε τους αγώνες αλλά άκουγε. Ακουγε ελληνικά. Ηταν συνταξιούχος καθηγητής πανεπιστημίου, το όνομά του Πούλος, από κάποιο κομμένο -όπουλος, είχε καμιά σαρανταριά χρόνια να έλθει στον πατρογονικό τόπο, την Ελλάδα, κι ήταν εκεί για ν' ακούει, σαν μουσική μες στ' αυτί του, τη γλώσσα. Ακόμη και των Σαουδαράβων τα ονόματα, για εκείνον ήταν Μπαχ! Ζήτησε τη διεύθυνσή μου, στην Αθήνα. Μια μέρα, βρήκα στο ταχυδρομείο ένα γράμμα του. Παραμένει, έως και σήμερα, το πιο πολύτιμο σουβενίρ από μερικές εκατοντάδες, κοντινά ή μακρινά, επαγγελματικά ταξίδια
Είμαστε εμείς της Πόλης τα παιδιά τα παινεμένα
που παίζουμε την μπάλα ξακουσμένα

Offline DarkLord

• Βασικός
    • El sombrero
« Reply #63 on: June 11, 2010, 17:16:06 »
Ολλανδια. Η εκδικηση θα ειναι ... πορτοκαλι  ;D
http://www.sombrero.gr
...για αυτο ΠΑΟΚ παιξε τοπι να παραμιλαει ολη η Ευρωπη...

Offline jgoudis

• Αποστολή
  • **
« Reply #64 on: June 11, 2010, 17:23:07 »
ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

#1 - Από 11 Ιουνίου μέχρι 11 Ιουλίου οφείλεις να διαβάζεις αθλητικές εφημερίδες ώστε να ξέρεις τι συμβαίνει στο Μουντιάλ και να μπορείς να παίρνεις μέρος σε συζητήσεις. Αν δεν το κάνεις θα σε κοιτάνε με μισό μάτι ή απλά θα σε αγνοούν. ΜΗΝ παραπονεθείς αν δε σου δίνει κανείς σημασία.

#2 - Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ η τηλεόραση είναι δική μου, δική μου, δική μου. Ανά πάσα στιγμή. Χωρίς εξαιρέσεις.

#3 - Δεν με πειράζει αν πρέπει να περάσεις μπροστά από την τηλεόραση κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού εφ'όσον συρθείς στο πάτωμα και δεν μου αποσπάσεις την προσοχή. Αν αποφασίσεις να σταθείς γυμνή μπροστά μου βεβαιώσου ότι δε θα πουντιάσεις γιατί δε θα έχω χρόνο να σε πάω στο γιατρό ή να σε νταντεύω.

#4 - Όταν έχει αγώνα θα είμαι τυφλός, κουφός και μουγκός - εκτός αν χρειαστώ κι άλλη μπύρα ή κανένα σάντουιτς. Δε θα 'σαι στα καλά σου αν περιμένεις να ακούσω αυτά που έχεις να πεις, να ανοίγω την πόρτα, να απαντάω στο τηλέφωνο ή να σηκώσω το μωρό που μόλις έπεσε από το δεύτερο όροφο...ξέχνα το.

#5 - Όταν θα πηγαίνεις για ψώνια να κανονίζεις ώστε να υπάρχουν ανά πάσα στιγμή τουλάχιστον 2 εξάδες μπύρα στο ψυγείο όπως επίσης και πολλά σνακ. Α, και μην κάνεις γκριμάτσες όταν έρχονται οι φίλοι μου για να δούμε κάποιο ματς. Σε αντάλλαγμα θα σου επιτραπεί η χρήση της τηλεόρασης μεταξύ 12-6 το ξημέρωμα, εκτός και αν έχει επανάληψη κάποιου καλού ματς.

#6 - Please please PLEASE αν είμαι εκνευρισμένος γιατί η ομάδα μου χάνει ΜΗΝ μου λες ότι είναι μόνο ένα παιχνίδι ή ότι είσαι σίγουρη πως θα κερδίσουν την επόμενη φορά. Αν το κάνεις θα θυμώσω κι άλλο και θα σε αγαπάω λιγότερο. Δεν πρόκειται ποτέ να ξέρεις περισσότερα για το ποδόσφαιρο από μένα και τέτοιου είδους εμψυχώσεις θα οδηγήσουν σε χωρισμό ή διαζύγιο!

#7 - Είσαι καλοδεχούμενη να κάτσεις μαζί μου για να δούμε -έναν- αγώνα και μπορείς να μου μιλήσεις στο ημίχρονο, μόνο όταν θα 'χει διαφημίσεις και μόνο αν το σκορ με ευχαριστεί. Ξαναλέω, ΕΝΑΝ αγώνα, οπότε μη σκεφτείς να χρησιμοποιήσεις το Μουντιάλ σαν μια φτηνή δικαιολογία για να περνάμε όλη τη μέρα μαζί!

#8 - Αν νομίζεις ότι θα κάνουμε έρωτα αυτόν τον μήνα...είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Μοναδική περίπτωση ένα στα πεταχτά, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, φυσικά.

#9 - Τα replay των γκολ είναι πολύ σημαντικά. Δε με νοιάζει αν τα έχω δει ή όχι ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΔΩ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ!

#10 - Πες στους φίλους σου να μην κανονίσουν οποιουδήποτε είδους συγκεντρώσεις που απαιτούν την παρουσία μου γιατί:
1ον: Δεν θα πάω
2ον: Δεν θα πάω, και
3ον: Δεν θα παω.

#11 - Οι εκπομπές μετά τους αγώνες που δείχνουν τα καλύτερα στιγμιότυπα είναι εξίσου σημαντικές με τους αγώνες. Μην σου περάσει από το μυαλό να πεις "Μα...τα έχεις ξαναδεί αυτά, βάλε να δούμε dancing with the stars"... Μαμούνια. Ξέχασες κι όλας τον κανόνα #2?

#12 - Απαγορεύονται διά ροπάλου εκδηλώσεις θαυμασμού όπως: "Αχ τι γλυκούλης που είναι αυτός ο Messi" όταν θα πανηγυρίζει το 5ο γκολ της Αργεντινής στον αγώνα με την Ελλάδα.

#13 - Τέλος, εκφράσεις του στυλ "Ευτυχώς το μουντιάλ είναι μόνο κάθε 4 χρόνια" κράτα τες για τον εαυτό σου, γιατί πριν το καταλάβεις θα 'χουν αρχίσει τα προκριματικά του Champions League.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συνεργασία σας!
Με εκτίμηση,
Οι άντρες του κόσμου
ΠAΟΚΑΡΑ Σ'ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ Σ'ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟ ΛΕΥΚΟ!

Offline Batistuta-4-

• Content Team
  • Αλλαγή
« Reply #65 on: June 11, 2010, 19:00:30 »
μεξικο μας γαμησες...

Offline tasoylis30

• Αλλαγή
« Reply #66 on: June 11, 2010, 19:08:26 »
Ωραίο ματσάκι. Το μεξικό με θύμησε ρούλη. Γύρω γύρω όλοι και από ουσία τίποτα. Όπου βέλα βάλε χαβίτο, όπου ντο σάντος κάλβο και φράνγκο κόκε. Αυτός ο φράνκο μεγάλος χασογκόλης. Και οι μαύροι χάσαν τρία μαλιά να βάλουν δεύτερο γκολ για να πληρωθούμε το όβερ. Αρχίδια όμως.

Offline biv

• Global Moderator
  • Βασικός
« Reply #67 on: June 11, 2010, 21:10:12 »
μεξικο μας γαμησες...

Δοκαρι γαμιεται η μανα σου!

Offline Davids4

• Αποστολή
  • **
« Reply #68 on: June 11, 2010, 21:45:52 »
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΟΥΖΕΣ. ΣΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΜΥΓΕΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ. ΕΛΕΟΣ.

Offline DarkLord

• Βασικός
    • El sombrero
« Reply #69 on: June 11, 2010, 22:10:18 »
Ολος ο κοσμος Χ το ειχε παιξει ρε παιδες! Εγω βαραω το κεφαλι μου που δεν το κανα ενω μαλιστα το ειχα προβλεψει το σκορ σε ενα παιχνιδι  ::)
http://www.sombrero.gr
...για αυτο ΠΑΟΚ παιξε τοπι να παραμιλαει ολη η Ευρωπη...

Offline tasoylis30

• Αλλαγή
« Reply #70 on: June 11, 2010, 22:17:42 »
Το ουρουγάη- γαλλία δεν βλέπεται. Το αστερας τρίπολης λεβαδειακός πολύ καλύτερο από αυτήν τη σούπα.

Offline spartiatis

• Αλλαγή
« Reply #71 on: June 11, 2010, 22:36:03 »
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΟΥΖΕΣ. ΣΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΜΥΓΕΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ. ΕΛΕΟΣ.

ολος ο πλανητης ειναι αρης  :o :o :o
το βικελιδης διαμορφώνει τις συγχρονες γηπεδικες/φιλαθλες συμπεριφορες  :P :P

Offline Capricorn

• Global Moderator
  • Βασικός
« Reply #72 on: June 11, 2010, 22:44:50 »
Το ουρουγάη- γαλλία δεν βλέπεται. Το αστερας τρίπολης λεβαδειακός πολύ καλύτερο από αυτήν τη σούπα.

Δεν βλέπεται άλλα στοιχηματίζεται......χεχεχεχε
AΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Offline savage republic

• Βασικός
« Reply #73 on: June 11, 2010, 23:52:50 »
Δεν περίμενα τόσο τυχερή τη Γαλλία. Η κόκκινη ήτανε σίγουρη, αλλά ούτε ένα κάταγμα... Απογοήτευση. :(

Offline tasoylis30

• Αλλαγή
« Reply #74 on: June 11, 2010, 23:53:15 »

Δεν βλέπεται άλλα στοιχηματίζεται......χεχεχεχε
Στοιχηματίσαμε και πήραμε εκ των τριών το the longest.

Offline tsag

• Αλλαγή
« Reply #75 on: June 11, 2010, 23:58:54 »
Αιντε καλη πρεμιερα και viva la Mexico ;)

Έτσιιιιιιιιιιιι!!!! Μεξικάρα γαμώ την πουτάνα μου!!!!
ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ

Offline XIOS 4

• Αποστολή
  • **
« Reply #76 on: June 11, 2010, 23:59:39 »
Καλα σημερα νομιζα οτι βλέπω πάλι ΠΑΟΚ.Αμυνα γρανιτης και με δεκα ανετα.

Ζηση αυτος πρέπει να πηγαινε σχολείο με το Σαντος.Τετοιον προπονητη θελουμε όπως είμαστε τώρα.

Αλλα τώρα ολοκληρη Εθνικη Ουρουγουαης να έχει δεκαρι από κομπότη?Ημαρτον

Α ρε Παμπλο για σενα και φανατικοί ουρουγουανοί γίναμε
Aδιαφορώ για οτι κι αν λένε γιατί δεν ξέρουνε τι νιώθουμε για σένα

Offline skyclad4

• Αλλαγή
« Reply #77 on: June 12, 2010, 00:26:49 »
Δεν ειναι του κομποτη ρε, της βαλενθια ειναι.
Παντως οι βατραχοι μπορει και να χρειαστουν σπρωξιμο για να περασουν τον ομιλο, χαλι μαυρο για αλλη μια φορα. Ασε που η διοργανωτρια χωρα δε φευγει ποτε εξω απο τους ομιλους  ;)
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline corrupt

• Αλλαγή
« Reply #78 on: June 12, 2010, 01:04:00 »

Υπερβολικά επιεική σε βρίσκω. Nικηφόρος Φούρκας-Παιώνιος Καλάνδρας θα ήταν περισσότερο ενδιαφέρον ματς.  :P

Offline maria-mtb

• Βασικός
« Reply #79 on: June 12, 2010, 12:55:15 »
εγω βλεπω ολες τις ομαδες να σερνονται. πονταρω στην ολλανδια που βλεπω ειναι η μονη ομαδα με φορμα και τρελα παιχτρονια μεσα.
αλλα γενικα ανεκαθεν παντελως αδιαφορο μου ειναι το μουντιαλ. πιασαν κ οι ζεστες καιρος για κανα μπανιο, γιατι σε 1 μηνα εχει ΠΑΟΚ, πρεπει να προλαβουμε ως τοτε να χαρουμε τη θαλασσα.