Να βάλουμε ρήτρα κανά δύο εκατομμύρια σε περίπτωση φυγής δερμιτζάκη γιατί με τόσους νεκρούς που έχουμε αναστήσει ποδοσφαιρικά, δεν θα μου φανεί περίεργο σε κανά δύο χρόνια να θέλουν τον δερμιτζάκη τίποτα ιταλικες-ισπανικές ομάδες.
Κατά τ' άλλα συμφωνώ με ένα αδερφό πιο πάνω που είπε ότι με ένα όνομα μεγάλο εξασφαλίζεις περισσότερη στήριξη σε τυχόν άσχημα αποτελέσματα. Πάντως ενώ ήμουν φόλα κατά της πρόσληψης τέτοιου είδους προπονητή κάτι μου λέει ότι αυτό είναι το σωστό και έτσι πρέπει να γίνει. Θέλω να βάλω και μια παράμετρο ακόμα στην συζήτηση: αυτή η ομάδα που έχει δημιουργηθεί από ζαγοράκη βρύζα αυτήν την στιγμή βασίζεται στους εξής παίκτες σαν κορμό, χαλκιάς 36 χρονών, κοντρέρας 32 χρονών, σνάουτσερ 31 χρονών, γκαρσία 33 χρονών, ίβιτς 33 χρονών, λίνο 33 χρονών, σορλέν 33 χρονών. Επιπλέον υπαρχουν οι μούσλι που είναι 29, φιλομένο 30, φωτάκης 29, βιτόλο 27. Γράφω και τις ηλικίες τους από δίπλα για να εξηγήσω τη σκέψη μου. Καλώς ή κακώς όλοι αυτοί έχουν ακόμα 2 με 3 χρόνια συμβόλαια, τό μόνο που μπορούμε να κάνουμε σαν ομάδα με αυτούς είναι να τους ξεζουμίσουμε αγωνιστικά. Κανείς από αυτούς δεν έχει μεταπωλητική αξία, όλοι τους έιναι παικταράδες έμπειροι φτασμένοι και ξέρουν τι σημαίνει πλέον ΠΑΟΚ γιατί έχουν παίξει μπάλα σε μας ήδη 2 χρονάκια τουλαχιστον. Άρα αν κάποια στιγμή ο ΠΑΟΚ έπρεπε να εμπιστευτεί τις τύχες της ομάδας σε νεαρό προπονητή τώρα ήταν η κατάληλη στιγμή γιατί τώρα όσο κι αν φαίνεται περίεργο υπάρχει μικρότερο ρίσκο για κάτι τέτοιο αφού για σκεφτείτε να είχε ο ΠΑΟΚ 7-8 παίκτες στον κορμό του ηλικιάς βιερίνια απειρους και ταλαντούχους και ένα προπονητή επίσης άπειρο και ταλαντούχο ποια θα μπορούσε να ήταν η κατάληξη του όλου εγχειρήματος. Ενώ σε αυτήν την περίπτωση, με έτοιμη ομάδα ο φιλόδοξος προπονητής μέσα στην διετία ή αποδυκνείει με πορεία στο πρωτάθλημα ανάλογη της φετινής και της περσινής, με προκρίσεις σε ομίλους είτε τσου λου είτε ουέφα και πορείες στην ευρώπη, ότι έχει τα εχέγγυα να αναλάβει και το επόμενο πλάνο, αφού μετά από δύο χρόνια θα χρειαστούν 7-8 προσθήκες νερότερων παικτών, σε περιπτωση που δεν δείξει κάτι αναγκαστικά ο επόμενος προπονητής πρέπει να είναι το λιγότερο επιπέδου σάντος. Έτσι και γω σκέφτομαι ποιο το νόημα να επενδύσεις πολλά λεφτά για προπονητή τώρα ενώ έχει την δυνατότητα να αναδείξεις εσύ έναν που μπορεί να τον έχεις αν σου βγει το ρίσκο τουλάχιστον μια 5 ετία.
Όλα αυτά τα σκέφτηκα σήμερα, την πρώτη μέρα που ακούστηκε το όνομα Κοστα είχα πει πως ο ζαγοράκης είναι λίγος γιατί σε αυτή την περίοδο ο ΠΑΟΚ είχα την εντύπωση χρειάζεται μεγάλο όνομα με κάκαλα. Όχι ότι θα μου κακόπεφτε αν τελικά δεν πάρουμε δερμιτζάκη και πάρουμε άλλον, απλά κάνω μια κωλοτούμπα στην εβδομάδα μόλις, διότι το σκέφτηκα και διαφορετικά.