Το αλίμονο το έγραψα επί της ουσίας, επί των αποτελεσμάτων δηλαδή, όχι επί της επιλογής.
Αν δεν είσαι ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ρε Cure, δε θα πάρεις ποτέ ρουσφέτι.
Αν δεν είσαι γαύρος ή βάζελος, δε θα πάρεις πρωτάθλημα.
Αν δεν ακούς Βανδή και ακούς Cure, δεν είσαι "in"

Για μένα τα ερωτήματα αυτά έχουν λυθεί. Ούτε ΝΔ είμαι, ούτε βάζελος ούτε βανδικός.
Οι επιλογές αυτές έχουν επιπτώσεις.
Αλλά να τα ξέρουνε αυτά όλοι, από τον πεντάχρονο πιτσιρικά που διαλέγει ομάδα μέχρι τον γηραιότερο παοκτσή.
Σε αυτή τη ζωή υπάρχει ο δρόμος της αρετής και ο δρόμος της κακίας, όπως μας έχει διδάξει η ελληνική μυθολογία εδώ και κάτι δεκάδες αιώνες.
Ας μας γίνει μάθημα το χτεσινό για να καταλάβουμε το πόσο διαφορετικοί είμαστε, και με πόσο διαφορετικά μέσα πρέπει να τους παλέψουμε.
Εγώ δε μπορώ άλλους Γκαγκάτσηδες για να με "προστατέψουνε", δεν τρώω πια τον παπά ότι πρέπει να μπω στο ίδιο λούκι για να τους χτυπήσω.
Δεν πρόκειται να έχω ποτέ τις προσβάσεις και τα σφυρίγματα του πράκτορα της Στάζι και των πολυμετοχικών εφοπλιστοτραπεζιτών. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω τα χρήματά τους.
Θέλω τη διοίκησή μου να συνεχίσει το αγωνιστικό πλάνο που χτίζει σε γερά θεμέλια, την Τούμπα κόλαση έτοιμη να τιμωρήσει τον κάθε απεσταλμένο του ψευδοκράτους των Αθηνών, και τον ΛΑΟ του Π.Α.Ο.Κ. να κόβει την Ελλάδα στα δύο για καλημέρα.
Δε νομίζω να ζητάω περισσότερα από όσα μας έχει παραδώσει η παοκτσήδικη παιδεία μας.