Τωρα θα σας κουφανω και γω, πρεπει να ειμαι απειροελαχιστη μειοψηφια εδω μεσα. Διαβασα τα σχολια αλλα εγω τα ειδα εντελως διαφορετικα τα πραγματα.
Εγω μαγκες εφυγα απο το γηπεδο ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ απο την εμφανιση.Εξηγουμαι:
1.Ειδα πολυ καλη κυκλοφορια στο κεντρο, ισως την ΚΑΛΥΤΕΡΗ στα 2+ χρονια του Σαντος.Αυτο οφειλεται σε 3 ποδοσφαιριστες στους οποιους θελω να σταθω:
Γκαρσια: Βραχος στην αμυνα, να μην πω κολοσσος. Εγω καλυτερο Γκαρσια ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ. Ηταν πανταχου παρων σκουπιζε ενα σωρο φασεις. Επιθετικα ειχε καθαρο μυαλο και βοηθουσε με πολυ σωστες μεταβιβασεις, ακομα και μακρινες. Ειχε και σωστη συμπεριφορα -πραγμα που σε αυτον τον παιχτη εχει σημασια-.Για μενα ο Γκαρσια ηταν τελειος.Ακουσα απο 2-3 διαφορετικα ατομα και θα συμφωνησω: "πώς να βγαλεις αυτον τον παιχταρα για να βαλεις τον Βιτολο?"
Ιβιτς: Ξερετε ηδη οτι δεν τον παω. Χθες ομως ηταν πολυ καλος. Αμυντικα μαρκαρε και γεμιζε τους χωρους. Πασσαρε σωστα και κυριως ΓΡΗΓΟΡΑ, χωρις περιττες ενεργειες και καθυστερησεις.Ειχε και πολυ καλες εμπνευσεις σε καθετες μπαλιες ασχετα αν δεν του βγηκαν τελικα. ΝΑΙ, ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΙΒΙΤΣ θελω να βλεπω.Επισης κορυφαια αποδοση απο τοτε που ηρθε στον ΠΑΟΚ.
Σορλεν: Μηχανακι, πανω -κατω, μυαλωμενος παιχτης, καλος και στην οργανωση του παιχνιδιου.
Γενικα για την τριαδα αυτη πιστευω οτι ητνα η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που ταυτοχρονα επαιξαν ολοι πολυ καλα.Για μενα λοιπον υπηρξε μια σημαντικη προοδος της ομαδας, μιλαω για την κυκλοφορια της μπαλας και το πασσινγκ γκεημ, μεταφορα παιχνιδιου απο την μια μερια του γηπεδου στην αλλη, τριγωνακια.
2. Βεβαια ευκαιριες ΔΕΝ ειχαμε. Μεσα στην περιοχη δεν πατουσαμε ουτε με επιθετικους, ουτε με μεσους. Αυτο λεγεται "φλυαρη υπεροχη". Για μενα οι λογοι ηταν κυριως η ελλειψη αξιολογων επιθετικων λυσεων. Ο μεν Παπαζογλου ηταν φανερα εκτος κλιματος παιχνιδιου, αργος, με λαθος τοποθετησεις, εξω απο τα νερα του. Για μενα ο μοναδικος εντελως κακος-αρνητικος παιχτης μας. Εννοειται οτι απο πλευρας μου η πιστωση χρονου συνεχιζεται. Ο Βιερινια σωστα κλεισμενος δεν φανηκε. Οταν ομως τραβηχτηκε πιο πισω εδειξε δειγματα της πολυ καλης τεχνικης καταρτισης που εχει. Ο Κονσεισαο ειχε περισσοτερες κακες στιγμες απο οτι καλες, γενικα λιγα πραγματα ως συνηθως, "χρεωνεται" και με την ηλιθια κιτρινη καρτα. Επομενως επιθετικα ειχαμε προβλημα και σε αυτο ομως περα απο την δικη μας κακη αποδοση πρεπει να πουμε και ενα μπραβο στην αμυνα των Γιαννιωτων που διαβαζαν και καθαριζαν νωρις τις φασεις. Να σημειωσω επισης πως απο οτι εγω ειδα, εκτος του γκολ, μονο ενα σουτ μακρινο, εκτος περιοχης βρηκε εστια, τα αλλα πηγαιναν κατευθειαν εξω.
3. Η αμυνα πηγε καλα γενικα. Ο ΜΑΛΕΖΑΣ ηταν σχεδον εκπληκτικος, πραγματικη εγγυηση. Ο Τσιριλο δεν πηγε πολυ ασχημα εκτος απο την χοντρη μαλακια που εκανε για πεναλτυ και κανα 2 ακομα φασεις. Παντως εμενα δεν μου εμπνεει εμπιστοσυνη. Τουλαχιστον σταματησε τις χαζες γιομες. Ο Αραμπατζης αμυντικα επισης δεν μου εμπνει εμπιστοσυνη, επιθετικα πηγε σαφως καλυτερα, προωθηθηκε, πασσαρε, τριπλαρε και σκοραρε εστω και με τυχη. Ο Λινο με "μικρους" αντιπαλους μπορει να ανταπεξελθει αμαυντικα, με σοβαρους αντιπαλους γινεται συνηθως γιογιο. Ευχομαι με αντιπαλο τον κοντοπουτανο να παιξει στη θεση του ο Σαβινι.
4. Υπηραχαν ομαδικες και ατομικες ενεργειες, στον χωρο του κεντρου που πραγματικα δεν ειχαμε δει αλλες φορες. Γι αυτο και ο κοσμος τις χειροκροτησε εντονα, οπως επισης και η ομαδα καταχειροκροτηθηκε στο τελος. Τωρα εκπληκτος διαβασα εδω μεσα να μιλατε για απαραδεκτη εμφανιση, εγω εφυγα απο το γηπεδο με την εντυπωση οτι και ο υπολοιπος κοσμος ευχαριστηθηκε το παιχνιδι.
5. Οι επιλογες του Σαντος ειχαν και παλι αρκετο ρισκο. Κατ αρχην η χρησιμοποιηση Τσιριλο αντι Κοντρερας. Κατα δευτερον η χρησιμοποιηση του Κοντρερας και παλι ως σεντερ φορ. Οπως επισης και η αλλαγη του Βιερινια τη στιγμη που ο μικρος φαινοταν να εχει κεφια ενω ο Στεργιος ειχε αρχισει να περπαταει. Αφου ομωε κερδισαμε σταματαω εδω και δεν το προχωραω.
6. Θελω να μου απαντησει καποιος για το νοημα του πανω, τι εννοουσε