Απο εφημεριδα ''Δικεφαλος του Βορρα''...dikefalos2vorra@hotmail.com
Ιταλικη εγγυηση στην αμυνα
Ενα φλερτ διαρκειας κατεληξε σε γαμο.Καπως ετσι μπορει να χαρακτηριστει η σχεση ΠΑΟΚ-Τσιριλο.Ο Ιταλος αμυντικος απασχολει σταθερα τα τελευταια τρια χρονια τον Δικεφαλο και φετος ηρθε η ωρα αυτο το ενδιαφερον να παρει σαρκα και οστα.
Ο 32χρονος Μπρουνο ,ειναι η επιλογη του Σαντος για το κεντρο της αμυνας.Ο πορτογαλος τεχνικος προτημισε να παει σε μια δοκιμασμενη λυση,εναν παικτη με τον οποιο συνεργαστηκε στην Αεκ,ηθελε να παρει πριν μερικα χρονια στην Μπενφικα,και τους συνδεει αμοιβαια εκτιμηση.
Αρκει μονο να θυμηθουμε τη δηλωση που ειχε κανει ο 55χρονος τεχνικος τον Γεναρη του 2008,οταν και παλι ηταν στο προσκηνιο θεμα Τσιριλο για τον ΠΑΟΚ.
''Ειναι ενας παικτης με χαρακτηρα νικητη,ειναι εκ φυσεως ενας νικητης,μου αρεσουν αυτοι οι παικτες'' ειχε τονισει χαρακτηριστικα,ενω απο την πλευρα του ο Τσιριλο εχει εκθειασει αρκετες φορες τον Σαντος.
''Ειναι ενας πολυ μεγαλος προπονητης.Γνωριζει πολυ καλα το ποδοσφαιρο και το απεδειξε και στην Πορτογαλια,οπου και δουλεψε σε μεγαλες ομαδες,αλλα και εδω,Τα αποτελεσματα τον δικαιωνουν.Απο εμας τους ποδοσφαιριστες υπαρχει η μεγαλυτερη εμπιστοσυνη στο προσωπο του.Δεν υπαρχει καμια αμφισβητηση και δεν θα επρεπε κανενας να αμφισβητει αυτον τον ανθρωπο'',ειχε δηλωσει σε συνεντευξη του οταν αγωνιζοταν στην Αεκ.
Ο Τσιριλο εδειξε απο πολυ μικρος το ταλεντο του.Εκανε ντεμπουτο στην Serie Α στις 29 Αυγουστου 1999 σε αγωνα της Ρετζινα,με αντιπαλο την Γιουβεντους,και μεσα σε μικρο χρονικο διαστημα καταφερε να κεντρισει το ενδιαφερον της Ιντερ που τον απεκτησε το 2000.Την ιδια χρονια κατεκτησε το Ευρωπαικο Πρωταθλημα με τις Ελπιδες της Ιταλιας.
Πριν παει στην Αεκ (το καλοκαιρι του 2005 και παλι με προπομητη τον Σαντος),ο Τσιριλο αγωνιστηκε ακομα στην Λετσε και την Σιενα,στην οποια τον Φεβρουαριο του 2004,βιωσε μια εμπειρια που θα του μεινει αξεχαστη.
Μετα απο αγωνα με την Ιντερ,καυγαδισε με τον Μαρκο Ματερατσι στα αποδυτηρια.Ο τελευταιος μαλιστα,ειχε υποστει τιμωρια δυο μηνων,επειδη τραυματισε τον Μπρουνο στα χειλη και στο σαγονι.Αξιζει να αναφερουμε οτι,δυο μερες μετα το συμβαν,οι δυο παικτες συμφιλιωθηκαν σε ειδικη τελετη που διοργανωθηκε στα γραφεια της Gazzetta dello sport απο τους ιθυνοντες της εφημεριδας....
Ημ.Γεννησης........21 Μαρτιου 1977 (Καστελαμαρε ντι Σταμπια)
Υψος....................1.87 μετρα
Βαρος...................75 κιλα
Θεση.....................Αμυντικος
Καριερα
Σεζον Ομαδα Συμμετοχες Γκολ
1994-96 Ρετζινα 1 -
1996-98 Τρικαζε 54 4
1998-2000 Ρετζινα 48 2
2000-01 Ιντερ 17 -
2001-02 Λετσε 18 3
2002-03 α Ρετζινα 10 -
2002-03 β Λετσε 14 1
2003-05 Σιενα 53 -
2005-07 Αεκ 50 2
2007-08 α Λεβαντε 16 -
2007-08 β Ρετζινα 18 -
2008-09 Ρετζινα 27 -
ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ
Στο τετ-α-τετ με τους δημοσιογραφους,αρχικα,ζητησε συγνωμη που δεν εκανε δηλωσεις τις τελευταιες μερες.
''Ηταν αποφαση δικη μου και της ομαδας να μιλησω σε ολους μαζι.Νιωθω τυχερος που θα φορεσω τη φανελα μιας μεγαλης ομαδας οπως ο ΠΑΟΚ.Αναμφιβολα,οταν κατατεθηκε το ενδιαφερον του ΠΑΟΚ δεν χρειαστηκε να σκεφτω πολυ για να απαντησω θετικα.Πριν απο 2 χρονια επισης ειχε εκφραστει ενδιαφερον,ετυχε ομως και δεν φτασαμε σε συμφωνια''
Ρωτηθηκε για το τι γνωριζει γυρω απο τη τωρινη κατασταση στον ΠΑΟΚ και απαντησε...
''Ξερω οτι ο ΠΑΟΚ αυτη τη στιγμη εχει ενα σημαντικο project.Απο τη στιγμη που ο προεδρος και η ομαδα μου εδωσαν την ευκαιρια να ενταχθω σε αυτο το project,δεν το σκεφτηκα πολυ.Πρεπει να ειμαστε προσηλωμενοι σε αυτο για να πετυχουμε περισσοτερα φετος''
''Ο ΠΑΟΚ πευσι κοντραρε τις ομαδες της Αθηνας.Θελουμε αυτο να γινει πιο εντονο φετος.Σημασια εχει να συνεχισουμε να βαδιζουμε στον ιδιο δρομο.Ειναι φυσιολογικο για καθε παικτη να θελει να κερδισει τιτλους.Πρεπει ομως να ειμαστε ρεαλιστες.Φετος θελουμε να περασουμε στους ομιλους του Europa league και του χρονου να αγωνιστουμε στο Τσαμπιονς Λινγκ''..
''Η παρουσια του Σαντος δεν ηταν ο βασικος λογος της θετικης μου αποφασης.Βεβαια,με χαροποιει ιδαιτερα που θα συνεργαστω και παλι μαζι του.Περασαμε μια καλη χρονια στην Ελλαδα,γνωριζει τα χαρακτηριστικα μου.Στον ΠΑΟΚ,ομως ηρθα γιατι διαπιστωσα τη προοπτικη και την ευφορια που υπαρχει''
''Ειναι αρκετοι οι λογοι που επαιξαν ρολο.Γνωριζω καλα τον προπονητη.ο ΠΑΟΚ περυσι τερματισε στη δευτερη θεση γεγονος που αποδεικνυει οτι υπαρχει συγκεκριμενο προγραμμα και στοχος.Ακομη,με διαλεξαν ενας προεδρος που υπηρξε σημαντικοτατος παικτης,αλλα και ενας τεχνικος διευθυντης ο οποιος επισης ηταν πολυ σημαντικος παικτης.Καταλαβαινετε λοιπον οτι η επιλογη ηταν πολυ πιο ευκολη για μενα''.
Για τον Παμπλο Κοντρερας δηλωσε..
''Εχω ακουσει οτι ειναι ενας εξαιρετικος παικτης και χαιρομαι που θα συνεργαστω μαζι του.Προσωπικα θα προσπαθησω να ανταποκριθω στις απαιτησεις και να δωσω οτι καλυτερο διαθετω..''
Για το ενδιαφερον που εδειξε ο Πας.Γιαννενα ειπε..
''Τους ευχαριστω,κυριως τον προεδρο,γιατι ηταν αποφασισμενοι να με αποκτησουν με καθε κοστος.Αλλα δεν μπορουσα να πω οχι στην προταση του ΠΑΟΚ ,συνυπολογιζοντας την ιστορια του συλλογου και την προοπτικη που υπαρχει για κατι μεγαλο''
Για τον κοσμο ανεφερε...
''Τον θυμαμαι ως αντιπαλο και θα ελεγα οτι τωρα θα ειναι πιο ευχαριστο για μενα που θα ειναι στο πλευρο μου.''