Φίλε το έγραψα και πριν σε άλλο ποστ αλλά και στο κείμενό μου, για μένα με την πρόσληψη Γκαγκάτση η ρομαντική εποχή του Ζαγοράκη τελείωσε. Η διοίκηση Γκαγκάτση θα κριθεί για το έργο της με ψυχρή και καθόλου συναισθηματική λογική. Για μένα ο ΠΑΟΚ ήταν πάντα συναισθήματα, τώρα καλούμαι να τον βλέπω ως αποτελέσματα. Εβολούσιον και οπαδική μετάλλαξη. Καλή μας μέρα.
Θέλω να μπω στη κουβέντα σου με τον BIANCONERO. Προσωπικά είμαι στη μέση των δυο σας. Τα περισσότερα τα έχω γράψει ήδη. Αλλά στις παραπάνω ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ έχω κάποιες παρατηρήσεις.
Συμφωνώ απόλυτα για το τέλος της ρομαντικής εποχής και τη κρίση της νέας διοίκησης με διαφορετικό πρίσμα. Αυτό ακριβώς λέω και στο topic των διαρκείας. Αν ο Ζαγοράκης μου πει ότι πρέπει να αλλάξει το πλάνο και χρειάζονται παραπάνω λεφτά, ίσα που δεν θα ρωτήσω και θα τα δώσω. Αν μου το πει ο Γκαγκάτσης όμως θα έχω 100 απορίες, που θα ζητάνε απαντήσεις. Ο επαγγελματίας παράγοντας Γκαγκάτσης φέρνει και πιο δύσπιστους "πελάτες".
Το τελικό αποτέλεσμα θα δείξει, υπ' αυτό το πρίσμα, αν η επιλογή Ζαγοράκη ήταν σωστή μακροπρόθεσμα κι όχι για μένα αν ο ΠΑΟΚ τύχει σεβασμού απ' τα κοράκια. Αυτό είναι και αδύνατον και άσχετο. Μετράει το ΔΕΣΙΜΟ όλου του ΠΑΟΚ.
Τα υπόλοιπα τα θεωρώ όμως τραβηγμένα. Ο ΠΑΟΚτσής δεν έχει γίνει γαυροβάζελος. Δεν ζητάει τίτλο με κάθε κόστος. Δεν επικροτεί την αδικία. Η πλειοψηφία. Δεν έγινε οπαδός-ζητιάνος τίτλων, για να κορέσει το κόμπλεξ του όπως άλλοι.
Απλά βαρέθηκε την αδικία. Θεωρώ πως το evolution ισχύει απόλυτα για τη διοίκηση όπως το περιγράφεις στην κεντρική, αλλά όχι για τον οπαδό.
Ο οπαδός και κατ' επέκταση η ομάδα δεν χαρακτηρίζεται από τους εκάστοτε διοικούντες. Ναι ο Γκαγκάτσης δεν έχει το ηθικό ανάστημα να ηγηθεί του ΠΑΟΚ. Δεκτόν! Αλλά ούτε ο μπάτμαν το είχε, ούτε ο γούμενος, ούτε τα δεκάδες λαμόγια που πέρασαν από τη διοίκηση της ομάδας.
Όπως η ακεραιότητα του Ζαγοράκη δεν μας έκανε ακέραια ομάδα, έτσι και η βρωμιά του Γκαγκάτση δεν μας κάνει βρώμικη ομάδα.
Οι οπαδοί και η κάθε ομάδα αυτοχαρακτηρίζονται από την ιδεολογία τους και τις πράξεις τους και μόνο.
Ο λαός του ΠΑΟΚ θα γίνει αυτό που περιγράφεις όταν ΖΗΤΗΣΕΙ από τον Ζαγοράκη να βάλει τον Γκαγκάτση να ελέγξει τα πάντα για να μας δώσει το πρωτάθλημα. Ή όταν στο πρώτο πέτσινο πέναλτι αρχίσει τα "τόσο καιρό με πηδάνε, τώρα ήρθε η σειρά μου".
Δεν λέω ότι δεν θα γίνει ή ότι έχω δίκιο. Απλά νομίζω ότι δεν πρόκειται να το ζήσουμε στο άμεσο μέλλον.
Η τουμπέκα των συνδέσμων δεν είναι αποδοχή. Είναι περιμένω να δω τις πράξεις προτού κρίνω. Ολόσωστα κατά την ταπεινή μου γνώμη. Αυτό που κάνουμε όλοι οι "υπέρμαχοι" ή αλλιώς "δικηγόροι του Γκαγκάτση".