Λοιπόν θα μιλήσω από προσωπική εμπειρία. Κάποτε ήμουν μπασκετμπολίστας πριν αρκετά χρόνια που το μπάσκετ ήταν δυνατό και όχι τώρα που βλέπω αγώνες Α1 και γελάω. Έπαιζα σε μια μικρή ομάδα και ήμουν πάρα πολύ καλός. Ήρθαν ομάδες και με ζήτησαν από την Α1 η ομάδα τότε δεν με έδινε γιατί ζήταγε πολλά λεφτά. Πολλά λεφτά δίναν και οι ομάδες και τότε η ομάδα που έπαιζα ζήτησε περισσότερα. Το αποτέλεσμα ήταν να δουλεύω τώρα για 1200 ευρά (δόξα τον θεό που τα παίρνω κι αυτά) και να κόψω το άθλημα από αντίδραση μετά από 1 χρόνο και να μην ξαναπιάσω μπάλα στα χέρια μου. Εγώ είμαι με τον παίκτη. Για μας ο ΠΑΟΚ είναι η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου. Θα θέλαμε όποιος παικταράς αναδυκνείονταν από τον ΠΑΟΚ να κρέμαγε τα παπούτσια του στην τούμπα, ο κάθε παίκτης όμως έχει και φιλοδοξίες όπως το να παίξει σε ένα πρωτάθλημα που έχει 50000 εισιτήρια μέσο όρο και όχι 4000 όπως είναι η διαφορά ελληνικού με γερμανικό, έχει φιλοδοξία να παιξει σε ομάδες όπως η μπάγιερν η μίλαν, η ρεαλ, η μπάρτσα η μαν γιου. Άυτές οι ευκαιρίες παρουσιάζονται μία φορά στον κάθε έναν, αν εμείς σαν ΠΑΟΚ του την στερήσουμε, ούτε σε μας θα παίξει μπάλα ούτε τα όνειρά του και την φιλοδοξία ττου θα κάνει πραγματικότητα ο παίκτης. Βέβαια όλα αυτά επειδή μιλάμε για ΠΑΕ δηλαδή ανώνυμες εταιρίες πρέπει να γίνονται με το ανάλογο ώφελος για όλες τις πλευρές, και για τον παίκτη, και για την ομάδα που πουλάει αλλά και για την ομάδα που αγοράζει. Στην περίπτωση του κρέσιτς αν έρθει γερμανική ομάδα και δώσει τα λεφτά που ακούγονται δηλαδή πάνω από ένα χαρτί, θα είναι και ο παίκτης ικανοποιημένος και η ομάδα που παίρνει εναν καλό τερματά και εμείς που από όλη αυτήν την υπόθεση θα πάρουμε δύο δραχμές για έναν παίκτη που ξοδέψαμε μια δεκάρα. Προτιμώ να γίνει αυτό παρά να να πουλήσω μαγκιά και να κρατήσω με το ζόρι έναν παίκτη επειδή έχει συμβόλαιο ξενερωμένο. Δεν γίνομαι μεγάλη ομάδα να τον κρατήσω τσαμπουκά, ούτε μικρή αν τον πουλήσω. Τώρα αν τα λεφτά πάνε σε βούλωμα τρυπών είναι άλλο θέμα και κακώς το συνδέουμε με τον μέλλον του παίκτη. Για μένα μακάρι να μείνει το παιδί σε μας 10 χρόνια, αλλά καλώς ή κακώς έτσι προσελκύεις παίκτες στην ομάδα σου, γιατί ο επόμενος κρέσιτς που θα έρθει θα ξέρει ότι αν προσπαθήσει και διακριθεί ωφελόντας τον ΠΑΟΚ θα ωφελήσει και τον εαυτό του. Το ίδιο θα γίνει και με τον βιερίνια, πως να πεις σε αυτόν τον παίκτη μείνε στον ΠΑΟΚ αν έρθουν προτάσεις από ομάδάρες ευρωπαϊκές??? Εδώ ο ρονάλτο επαιζε στην μαν γιου, τα είχε πάρει όλα και ήθελε να φύγει γιατί είχε όνειρο να παίξει στην ρεάλ. Κοτζάμ μαν γιου πούλησε μαγκιά στον ρονάλντο ή μήπως είναι ομάδα της πλάκας που δίνει παίκτες σε ανταγωνιστές της???