"Στο μυαλό μου είναι μόνο ο ΠΑΟΚ"
Ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι ούτε που θέλει να ακούει περί νέου δανεισμού του. Τι δήλωσε στο olaPAOK.gr για την προοπτική να παραμείνει στην Τούμπα, αλλά και τη μεγάλη του επιθυμία
Ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι βγάζει... καπνούς στο άκουσμα και μόνο ότι υπάρχει ενδεχόμενο να δοθεί και πάλι δανεικός σε άλλη ομάδα, όπως συνέβη στα μισά της περασμένης σεζόν, όταν από τον ΠΑΟΚ βρέθηκε στον Λεβαδειακό.
Κατά νου έχει ένα πράγμα, όπως τόνισε πολλάκις στη συνομιλία που είχε με το olaPAOK.gr, σχετικά με την πιθανότητα να μην φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα την ερχόμενη περίοδο, αλλά να υπηρετήσει άλλον σύλλογο και να παρακολουθεί τον "Δικέφαλο" εξ αποστάσεως: να παραμείνει στην Τούμπα και να πείσει τον προπονητή του ότι αξίζει να του εμπιστευτεί θέση στο ρόστερ.
Η συνέντευξη που μας παραχώρησε, αν μη τι άλλο, φανερώνει το (καλώς εννοούμενο) πείσμα του και οι απόψεις του παρουσιάζουν ενδιαφέρον.
Μοχάμεντ, ακούγονται διάφορα το τελευταίο διάστημα για σένα. Ότι μπορεί να παραχωρηθείς και πάλι ως δανεικός, όπως και ότι υπάρχουν αρκετές ομάδες που ενδιαφέρονται να σε εντάξουν στο ρόστερ τους. Εσύ τι λες για όλα αυτά;
"Δεν θέλω να πάω πουθενά εκτός από τον ΠΑΟΚ! Αυτή είναι η απάντησή μου. Έχω τρία χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα και θέλω να παραμείνω σε αυτήν. Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι να γυρίσω στον ΠΑΟΚ".
Αν, πράγματι, τεθεί θέμα παραχώρησής σου ως δανεικός, ποια θα είναι η θέση σου;
"Δεν μου έχει πει κανείς μέχρι τώρα κάτι σχετικό κι ούτε θα ήθελα να τεθεί τέτοιο θέμα. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παραμείνω στην Τούμπα. Το μόνο που ζητώ είναι μια ευκαιρία να δείξω ότι αξίζω να είμαι στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Αν, πάντως, τεθεί τέτοιο θέμα και επιμείνει η ομάδα μου, τότε θα σκεφτώ τι θα κάνω. Τώρα δεν θέλω να σκέφτομαι τέτοια πράγματα".
Μετά το δανεισμό σου την περασμένη σεζόν, το κίνητρό σου να πείσεις τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ότι αξίζεις θέση στο ρόστερ είναι μεγαλύτερο;
"Ναι, είναι μεγαλύτερο. Αυτό που θέλω είναι να τα δώσω όλα στην προετοιμασία και να είμαι έτοιμος να βοηθήσω, όταν φτάσουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Θέλω να βοηθήσω κι εγώ για να πάει ο ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που επιθυμούν όλοι στην ομάδα".
Όταν έφυγες για τον Λεβαδειακό άφησες τον ΠΑΟΚ με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος. Τώρα που επιστρέφεις θα βρεις νέο προπονητή, τον Μάριο Μπερέτα. Τι σκέφτεσαι γι' αυτό;
"Πράγματι, υπάρχει νέος προπονητής στην ομάδα, ίσως να εφαρμοστεί νέο σύστημα, όλα αλλάζουν. Αυτό που επιθυμώ προσωπικά είναι να καταφέρω να δείξω στον καινούργιο προπονητή ότι αξίζω να με υπολογίζει".
Πώς υπολογίζεις να το καταφέρεις αυτό;
"Μέσα από την δουλειά μου στις προπονήσεις και στα παιχνίδια, αν μου δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες. Ένας παίκτης δεν κρίνεται μόνο από ένα παιχνίδι, αλλά "χτίζει" την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του μέσα από σειρά παιχνιδιών. Σίγουρα, όμως, μετράει πολύ το πρόσωπο που δείχνει κάποιος στην αρχή. Ο πρώτος ή οι πρώτοι αγώνες που θα αγωνιστεί κάποιος συνήθως διαμορφώνουν την εικόνα του".
Ειλικρινά, νιώθεις έτοιμος να επιστρέψεις στον ΠΑΟΚ, όπου πλέον οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες;
"Ναι! Νιώθω έτοιμος να παλέψω για να διεκδικήσω θέση στην ομάδα. Ξέρω ότι οι απαιτήσεις είναι πιο μεγάλες, αλλά θα τα κάνω τα πάντα για να μείνω στον ΠΑΟΚ. Το θέλω πολύ!"
http://olapaok.gr/podosfairo/Synentefxseis/sto_myalo_moy_einai_mono_o_paok.375008.html