Από τη μία (και όσο μπορώ να παρακολουθώ τις εξελίξεις από δω), ο Παπαδόπουλος έκανε καταγγελία (ερωτώ, δεν ξέρω) για την τριπλή ενασχόληση του Βιολίδη με τον ΠΑΟΚ (ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΑΣ), ειδικότερα για το μη σύννομο της ενασχόλησης σε ΑΣ και επαγγελματικό σωματείο του ΑΣ. Ο νόμος πρέπει να υπάρχει τα τελευταία χρόνια, γιατί παλιότερα θυμάμαι τους Γιαννακόπουλους στον βάζελο και τον Κόκκαλη στον γαύρο να προεδρεύουν και στον ερασιτέχνη τους (και να τα χώνουν χοντρά). Φαντάζομαι ότι αυτός ο νόμος δεν θα προέκυψε έτσι, στα καλά του καθουμένου, αλλά θα υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι και αναφέρομαι στην προστασία των περιουσιών των ΑΣ, όπως έχει συμβεί σε πάμπολλες περιπτώσεις (εγώ ξέρω από την ομάδα της γειτονιάς μου, τον Μέγα Αλέξανδρο, μέχρι τον Εθνικό Πειραιώς, πως τους καταλήστεψαν διάφορα λαμόγια).
Η θέση μου με βάση τα δεδομένα είναι:
1ον) Ναι μεν κε. Παπαδόπουλε έχετε βοηθήσει τα μέγιστα στην αναγέννηση του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά δεν κάνετε καταγγελία σε έναν άνθρωπο με τον οποίο έχετε συνεργαστεί και ο οποίος έχει προσφέρει τα περισσότερα από κάθε άλλον ΠΑΟΚτσή παράγοντα στην μετά Βεζυρτζή εποχή. Τέτοιες καταγγελίες τις πράττουν άτομα και κύκλοι που θέλουν να δημιουργούν προβλήματα στο σωματείο του ΠΑΟΚ. Επειδή όμως η καταγγελία πρέπει να έγινε στα πλαίσια του ΑΣ, χωρίς να βγει προς τα έξω από μέρους σας, εγγράφεται η κίνηση αυτή σαν υποσημείωση στην πορεία σας στον ΠΑΟΚ.
2ον) Κε. Βιολίδη, η προσφορά σας στον ΠΑΟΚ, σε όλα τα τμήματα, είναι αδιαμφισβήτητη. Είστε ο μαγαλύτερος εν ενεργεία ΠΑΟΚτσής παράγοντας. Ο Ζαγοράκης ακόμα, μπορεί να ήταν και να παραμένει σύμβολο λατρείας του ΠΑΟΚτσή, αλλά ποτέ του δεν υπήρξε παράγοντας κι ας ασχολήθηκε με τα παραγοντικά. Έχετε λοιπόν τη στόφα του παράγοντα. Τι είναι παράγοντας στον αθλητισμό; Ο λεφτάς, ο οργανωτής, αυτός που ξέρει να διοικεί. Όλα τα έχετε. Άρα, το να μην γνωρίζετε τον νόμο, είναι σφάλμα που δεν επιτρέπεται. Αφού είχατε παραιτηθεί από την ΠΑΕ, προκειμένου να συμμετέχετε στο ψηφοδέλτιο του Κατσαρή για τον ΑΣ, γιατί δεν επιλέξατε να μην δεχτείτε πίσω τις μετοχές, αλλά να τις δώσετε σε πρόσωπο της εμπιστοσύνης σας; Πρώτο σφάλμα. Δεύτερο σφάλμα, το ότι κάτι που συνέβη εντός διαδικασιών ΑΣ (αν έχω καταλάβει σωστά), βγαίνετε και το δημοσιοποιείται, προκαλώντας σύγχιση και διχασμό στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Αυτά τα λύνουν εκεί που δημιουργούνται. Δεν κάνουμε πολιτική στο όνομα του ΠΑΟΚ.
Για μένα λοιπόν, είναι λάθος και οι δύο. Και αρχίζω να τους κοιτάω πλέον κριτικά. Γιατί το "ο ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα" έχει πάει - πρώτα από τον Παπαδόπουλο και μετά απ' τον Βιολίδη - περίπατο. Εκνευρίζομαι να βλέπω σοβαρούς ανθρώπους να φέρονται σαν παιδιά που τους πήραν το γλυκό. Κυρίως επειδή αυτά γίνονται στην πλάτη του ΠΑΟΚ. Κι επιτέλους, τελειώστε τη διαμάχη όσο πιο σύντομα γίνεται. Ξεκαθαρίστε ό,τι έχετε να ξεκαθαρίσετε, αλλά μεταξύ σας. Τον ΠΑΟΚ, γιατί τον βασανίζετε;