1. Κανάλια ελεύθερα που να δείχνουν ευρωπαικά πρωταθλήματα δεν υπάρχουν εκτός από το zdf και τίποτα αθλητικά γεγονότα από το eurosport που νομίζω και ότι πλέον δεν υπάρχει ελεύθερο.
2. Τα κανάλια της nova θα τα πιάνει όποιος δέκτης και να βάλεις.Που να τα πιάνεις χωρίς να πληρώνεις είναι άλλο θέμα που το αναλύω παρακάτω
3. Έστω ότι θα βάλεις 2 LNB (δύο δορυφόρους δηλαδή) , έστω στον hotbird και στον Astra , θα πιάνεις 2 χιλιάδες κανάλια από τα οποία σχεδόν όλα είναι κλειδωμένα και από αυτά που δεν είναι δεν αξίζει τίποτα. (η σχεδόν τίποτα)
4. Μπορούσες παλιότερα με dreambox να δεις που παίζεται μια ταινία πχ και να κατεβάσεις τους υπότιτλους και να τους βάλεις να παίζουν ταυτόχρονα.Πλέον είναι ποντιακό φυσικά , καλύτερα να την κατεβάσεις την ταινία.Γενικά ελληνικούς υπότιτλους σε ξένα καλά κανάλια υπάρχουν μόνο στην nova.
Για την nova , χωρίς να μπω σε πολλές λεπτομέρειες για ευνόητους λόγους , η nova έχει την καλύτερη κωδικοποίηση στον κοσμο - irdeto 2- και είναι "αδύνατον" να σπάσει.Με δυο τρόπους μπορείς να δεις εκτός από το να πληρώσεις.Να έχεις με κάποιους γείτονες δορυφορική και με τον κατάλληλο εξοπλισμό να την μοιράζεστε (άρα και δια τόσο η συνδρομή) ή μέσω dsl να παίρνεις κάποιους "κωδικούς" που σπάνε την nova (πληρώνεις σε κάποιον ένα ποσό).Πριν από λίγο καιρό όμως πιάσαν ένα στην κύπρο ο οποίος για να γλιτώσει και το πολύ κυνήγι λογικά θα έδωσε και τα στοιχεία αυτών που έστελνε τους κωδικούς.
Βέβαια η nova μπορεί να μην "σπάει" αλλά αν ασχοληθείς μπορείς να σπάσεις (τουλάχιστον όσο ασχολιόμουν εγώ) άλλα πακέτα από το εξωτερικό που έχουν κάποιο ενδιαφέρον..
Aυτά με τις λίγες γνώσεις μου, αν χρειάζεσαι κάτι άλλο ρώτα.