Συμφωνώ ότι βαθμολογικά έχουμε περιθώρια ανάκαμψης, δεν θα βάψουμε τα πάντα μαύρα.
Όπως να τονίσω και κάτι, ότι στο πρώτο ημίχρονο αλλάζαμε πολύ ωραία κάποιες μπάλες και μπήκαμε αρκετά δυνατά, αυτό το ξεχάσαμε στο τέλος λόγω του άθλιου β' ημιχρόνου.
Εκείνο που με πείραξε προσωπικά είναι το εξής: κοιτούσα πριν το παιχνίδι στα σχετικά αφιερώματα κάτι 5-0 και 5-3 που είχαμε φάει κατά το παρελθόν στην Αθήνα από τον ΠΑΟ, και έλεγα από μέσα μου "φέτος δεν είμαι έτσι. Δεν πρόκειται να με προδώσει η άμυνα με τίποτα, θα πάω κάτω και το πολύ να χάσω στις λεπτομέρειες, στιλ ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ".
Δυστυχώς διαψεύστηκα πλήρως, και είδαμε στο β' ημίχρονο μία τέτοια κατάρρευση, ανάλογη με την εποχή... Φρίγκερ.
Δυστυχώς ο Π.Α.Ο.Κ., εκτός από εξωαγωνιστικά, έχει ακόμα πολλά βήματα να κάνει και αγωνιστικά.
Δεν είναι δυνατόν να μου συγκρίνετε το υλικό αυτο με του βάζελου ή του γαύρου, όταν ο γερο-Πανελής έχει φτύσει το πνευμόνι του και θα έπρεπε να έχει σταματήσει τη μπάλα, ενώ μένει λόγω ανάγκης. Δεν θα έπαιζε αυτός ο παίκτης σε καμία ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Αυτό ισχύει και για 2-3 ακόμη παίκτες μας, εστίασα στον Παντελή λόγω ηλικίας.
Οι βάζελοι έχουν παίκτες αλλά δεν μπορούν να δέσουν το υλικό τους, και κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους όταν λένε για ανάκαμψη, η πραγματικότητα είναι ότι έχουν γίνει ρόμπα για μια ακόμη σαιζόν. Ο αιώνιος αντίπαλός τους τους έχει στη φάπα, και αυτοί θα κληθούν για μία ακόμη φορά να διεκδικήσουν την Ευρώπη μέσω play-offs. Κοκορεύονται που κέρδισαν ένα Π.Α.Ο.Κ., που όλο του το μπάτζετ δε φτάνει για να καλύψει τα έξοδα του πολυδιαφημισμένου βραζιλιάνου τους.
Δυστυχώς, και εδώ καταλήγει μια κουβέντα που ανοίξαμε το καλοκαίρι, όταν το βασικό σου μπακ πληρώνεται εν μέρει από το βάζελο, όταν πουλάς 2 παίκτες σου (με παραπάνω λεφτά από ότι έπρεπε να τους πάρει; σύμφωνοι), και περιμένεις την χορηγία του βγενόπουλου για να ανασάνεις οικονομικά, δεν έχεις ακόμη το ανάστημα να τους ξεσκίζεις. Το θέμα είναι να μπει σωστά το νερό στο αυλάκι έτσι ώστε να είναι εφικτό να το κάνεις στο κοντινό μέλλον.
Και πάμε στην περίπτωση Σάντος. Ένα πράγμα μόνο με χαλάει: όπως ακριβώς γράφουν οι εφημερίδες την τετάρτη ότι θα κατεβεί, έτσι κατεβαίνει αυτός την Κυριακή. Ίδιος κι απαράλλαχτος, και οσον αφορά τα πρόσωπα και όσον αφορά την τακτική. Και αυτό μπορεί να μην κοστίζει στα μικρά παιχνίδια λόγω διαφοράς δυναμικότητας, στα ντέρμπι όμως νομίζω ότι είναι καταστροφικό.
Δεν είναι δυνατόν να διαβάζουμε "θα μπει ο Μουσλίμοβιτς μετά το 60" και να βλεπουμε στην τηλεόραση τον Σάντος, αντί να κοιτάει το γήπεδο για το πότε θα τον βαλει, να κοιτάει το ρολόι του. Εν τω μεταξύ ο Αναστασάκος είχε δείξει ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα τρεξίματα που απαιτούσε η θέση, και ήταν πλήρως αποκομμένος, παρών-απών.
Ίσως να σου βάλει μερικά χρήσιμα γκολάκια απέναντι σε άμυνες στιλ Τρίπολης, αλλά δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση από έναν βαρύ επιθετικό 80.000 ευρώ να παίξει μόνος προωθημένος, να τρέξει να τριπλάρει και να σκοράρει απέναντι στον ΠΑΟ όταν τον κατεβάζεις σαν την καλαμιά στον κάμπο. Αν μπορούσε να τα κάνει όλα αυτά θα λεγόταν Ντρογκμπά και θα κόστιζε τα εκατονταπλάσια.
Αυτά όχι ότι δεν τα ξέρει ο Σάντος. Τα ξέρει αλλά φαντάζομαι ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι για να γινουν πιο ποιοτικές κινήσεις. Αυτό που θα ήθελα σαν οπαδος της ομάδας είναι λίγη περισσότερη φαντασία, λίγο φρεσκάρισμα στα πρόσωπα και επιτέλους ΛΙΓΟ ΡΙΣΚΟ.
Δεν νομίζω πως ζητάω πολλά.