Author Topic: PAOKWORLD: ΕΓΩ, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  (Read 708 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tasoylis30

• Αλλαγή
Απ: PAOKWORLD: ΕΓΩ, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
« Reply #20 on: December 11, 2008, 16:16:08 »
off topic
ναι Τασουλη αλλά στην αρχη με Καραταιδη επαιζε και παλι τα παιρνε. Και γιατι δεν μου λες οταν ο ΠΑΟΚ επαιζε με Κουδα Σαραφη Αποστολιδη Τεραζανιδη Ιωσηφιδη και ατοσους ακομα δεν τα επαιρνε?Οεο?

δεν τα έπαιρνε όλα τότε , πήραμε και μεις,πήραν και οι βάζελοι,και τα χανούμια και η λάρισα και ο πανιώνιο και η γρια τίτλους. Τότε είχαμε ομάδάρα και διεκδικούσαμε ,όπως τώρα που κάνουμε πάλι ομαδάρα και θα διεκδικήσουμε τίτλους αλλά δεν παίζουμε μόνοι μας!!! ΄Κατα την γνώμη μου όσο προσπαθούμε να βρίσκουμε άλοθι για τις αποτυχίες μας είτε αυτές είναι στην ζωή είτε στον αθλητισμό σε άλλους δεν πρόκειτε αν προοδεύσουμε ποτέ. Δεν γουστάρω να βρίσκω δικαιλογίες όταν αποτυγχάνω,δεχομαι την ήττα μου και προσπαθώ να γίνω καλύερος και στο λέω εγώ που ούτε καν ΄την υγιεια μου έχω (έχω μια αρρώστεια που δεν γιατρεύεται) αλλά στ' αρχίδια μου παλεύω δεν ζητιανεύω τίποτα κι όταν αποτυγχάνω προσπαθώ περισσότερο δεν μιξοκλαίω και αποδοκιμάζω με την ψήφο μου όλους αυτούς τους κλέφτες που μας κυβερνάνε, όχι με πέτρες όχι με καταστροφές όχι με αφορισμούς!!!
ΦΑΤΕ ΚΛΑΟΥΣ ΚΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΑΡΔ

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
« Reply #21 on: December 11, 2008, 16:16:33 »
γενικά δεν ήθελα να τοποθετηθώ αλλά τώρα που γυρίζει ας γίνει και αυτό.
Το ΣΥΣΤΗΜΑ λοιπόν....ως τι ορίζεται, αν όχι σαν ομάδα ατόμων με κανόνες και στόχους? Είτε είναι οι στόχοι του τωρινού λοιπόν συστήματος ή του άλλου....που περιμένουμε να έρθει!

Το κείμενο είναι λοιπόν ωραίοτατα γραμμένο αλλά με βρίσκει μόνο σύμφωνο σαν λογοτεχνικό αντικείμενο και όχι ως προς το περιεχόμενο.

Κύριοι ΣΥΣΤΗΜΑ είναι τα πάνταμε πρώτους εμάς!...είτε είναι το ΣΥΣΤΗΜΑ που πρεσβεύει τα όσα περιγράφει το κείμενο είτε το αντίπαλο ΣΥΣΤΗΜΑ που ευαγγελίζονται όσοι πολεμούν το τωρινό ΣΥΣΤΗΜΑ...

Προσωπικά τα έχω χεσμένα και τα 2! Προσωπικά πιστεύω στους ανθρώπους! και οι άνθρωποι σε όλα τα ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ πατημένοι είναι...αν ο καθένας προσπαθούσε λίγο περισσότερο στην καθημερινότητα του  μια χαρά θα είμασταν και η περίθαλψη όπως λέει το κείμενο θα ήταν καλύτερη και όλα! Γρανάζι είναι ο άνθρωπος! και στο ένα ΣΥΣΤΗΜΑ και στα άλλα...Η επιλογή είναι που σε κάνει διαφορετικό!

Τα λοιπά βαρύγδουπα και οι γενικεύσεις είναι απλά εκτός πραγματικότητας και ποτέ δε με κέρδισαν. Η βία είναι ότι χειρότερο! στόχος είναι να καταφεύγεις στη βία μόνο στην ύστατη περίπτωση (με το τέλειο να μη χρειάζεται ποτέ)! Οτιδήποτε αφορά, ενέχει ή περιγράφει βία στην καθημερινότητα είναι κατακριτέο.

Και μια ερώτηση πρός όλους όσοι είναι κατά της ένοιας του κράτους (πέρα απο κομματικές πεποιηθήσεις):
Ο στόχος είναι να καταλυθούν τα πάντα, να αφοριστούν τα πάντα, να διαλυθούν οι δομές και μετά να γίνουμε πχ Ρουάντα και να πολεμάμε με ιδιωτικούς στρατούς για να δούμε ποιος τον έχει πιο μεγάλο και τα αθώα θύματα να πεθαίνουν εις το όνομα του ΔΙΚΑΙΟΥ του μακρυψώλη? ή τέλος πάντων αν κάποιος έχει καταλάβει κάτι που εγώ δεν μπορώ ας με διαφωτίσει...

Offline periergos

• Κερκίδα
  • *
« Reply #22 on: December 11, 2008, 16:41:38 »
Νόμιζα πως δεν έπρεπε να επεκταθώ γιατί μίλησα για κάτι αυτονόητο. Όπως και να 'χει το εξήγησε ο sabbath. Δεν μπορείς να βγάζεις την ουρά σου απέξω και να στρουθοκαμηλίζεις για τις συνέπειες των πράξεων σου ή της απάθειας σου αντίστοιχα. Κάθε μέρα που περνά στηρίζουμε αυτόν τον αόρατο (υποτιθέμενο) εχθρό μας, που ονομάζουμε (λαϊκίστικα) "σύστημα", γιατί είμαστε οργανικό του μέλος για να μην πω ότι πολλοί εξ υμών τα έχουμε κάνει πλακάκια μαζί του (συνειδητά ή μη).
Έτσι απλά ΠΑΟΚ

mpougatsas

• Guest
« Reply #23 on: December 11, 2008, 16:56:30 »
Δεν τα χουμε κάνει όλοι πλακάκια με το σύστημα.. αντε εγώ είμαι μόλις 26 και είμαι μικρός για να μιλήσω για το αν είμαι κομάτι του ή αν θα γίνω.. αλλά γνώρίζω και άτομα άνω των 30 των 40 και των 50 που δίνουν καθημερινή μάχη και έχουν κάνει πολλές θυσίες στο παρελθόν για να μην αποτελούν μέρος του.. και αυτά τα άτομα τα σέβομαι, για να μη πω τα θαυμάζω, περισσότερο από οποιονδήποτε έχει πετύχει κάτι μέσω του συστήματος,οτι κι αν είναι αυτό.

edit: σορρυ periergos... τώρα είδα οτι λες ''πολλοί εξ υμών', νόμιζα οτι έλεγες όλοι. Γράψε λάθος..

Offline periergos

• Κερκίδα
  • *
« Reply #24 on: December 11, 2008, 17:02:25 »
δεν διαφωνούμε. είπα πολλοί εξ υμών.
νομοτελειακά ο καθένας στηρίζει ένα πολιτικοκοινωνικό καθεστώς με την απλή συμμετοχή του σε αυτό.
Έτσι απλά ΠΑΟΚ

Offline Vorious

• Αλλαγή
« Reply #25 on: December 11, 2008, 17:22:26 »
γενικά δεν ήθελα να τοποθετηθώ αλλά τώρα που γυρίζει ας γίνει και αυτό.
Το ΣΥΣΤΗΜΑ λοιπόν....ως τι ορίζεται, αν όχι σαν ομάδα ατόμων με κανόνες και στόχους? Είτε είναι οι στόχοι του τωρινού λοιπόν συστήματος ή του άλλου....που περιμένουμε να έρθει!

Το κείμενο είναι λοιπόν ωραίοτατα γραμμένο αλλά με βρίσκει μόνο σύμφωνο σαν λογοτεχνικό αντικείμενο και όχι ως προς το περιεχόμενο.

Κύριοι ΣΥΣΤΗΜΑ είναι τα πάνταμε πρώτους εμάς!...είτε είναι το ΣΥΣΤΗΜΑ που πρεσβεύει τα όσα περιγράφει το κείμενο είτε το αντίπαλο ΣΥΣΤΗΜΑ που ευαγγελίζονται όσοι πολεμούν το τωρινό ΣΥΣΤΗΜΑ...

Προσωπικά τα έχω χεσμένα και τα 2! Προσωπικά πιστεύω στους ανθρώπους! και οι άνθρωποι σε όλα τα ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ πατημένοι είναι...αν ο καθένας προσπαθούσε λίγο περισσότερο στην καθημερινότητα του  μια χαρά θα είμασταν και η περίθαλψη όπως λέει το κείμενο θα ήταν καλύτερη και όλα! Γρανάζι είναι ο άνθρωπος! και στο ένα ΣΥΣΤΗΜΑ και στα άλλα...Η επιλογή είναι που σε κάνει διαφορετικό!

Τα λοιπά βαρύγδουπα και οι γενικεύσεις είναι απλά εκτός πραγματικότητας και ποτέ δε με κέρδισαν. Η βία είναι ότι χειρότερο! στόχος είναι να καταφεύγεις στη βία μόνο στην ύστατη περίπτωση (με το τέλειο να μη χρειάζεται ποτέ)! Οτιδήποτε αφορά, ενέχει ή περιγράφει βία στην καθημερινότητα είναι κατακριτέο.

Και μια ερώτηση πρός όλους όσοι είναι κατά της ένοιας του κράτους (πέρα απο κομματικές πεποιηθήσεις):
Ο στόχος είναι να καταλυθούν τα πάντα, να αφοριστούν τα πάντα, να διαλυθούν οι δομές και μετά να γίνουμε πχ Ρουάντα και να πολεμάμε με ιδιωτικούς στρατούς για να δούμε ποιος τον έχει πιο μεγάλο και τα αθώα θύματα να πεθαίνουν εις το όνομα του ΔΙΚΑΙΟΥ του μακρυψώλη? ή τέλος πάντων αν κάποιος έχει καταλάβει κάτι που εγώ δεν μπορώ ας με διαφωτίσει...

με καλυπτεις απολυτα rabitweed
ειδικα το παρακατω κομματι

""Κύριοι ΣΥΣΤΗΜΑ είναι τα πάνταμε πρώτους εμάς!...είτε είναι το ΣΥΣΤΗΜΑ που πρεσβεύει τα όσα περιγράφει το κείμενο είτε το αντίπαλο ΣΥΣΤΗΜΑ που ευαγγελίζονται όσοι πολεμούν το τωρινό ΣΥΣΤΗΜΑ...

Προσωπικά τα έχω χεσμένα και τα 2! Προσωπικά πιστεύω στους ανθρώπους! και οι άνθρωποι σε όλα τα ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ πατημένοι είναι...αν ο καθένας προσπαθούσε λίγο περισσότερο στην καθημερινότητα του  μια χαρά θα είμασταν και η περίθαλψη όπως λέει το κείμενο θα ήταν καλύτερη και όλα! Γρανάζι είναι ο άνθρωπος! και στο ένα ΣΥΣΤΗΜΑ και στα άλλα...Η επιλογή είναι που σε κάνει διαφορετικό!"""

χωρις να θελω να υποτιμησω σε καμια περιπτωση τιςαπολυτα δικιολογημενες και αυθορμητες κινητοποιησεις χιλιαδων πολιτων των τελευταιων ημερων, (οταν αναφερομαι σε κινητοποιησεις εννοω ΜΟΝΟ τις εκδηλωσεις αγανακτησης για το φονο του παιδιου και την κακιστη νοοτροπια της πλειοψηφιας των αστυνομικων) δεν μπορω να καταλαβω τι περιμενετε οτι θα γινει σε 5-10-20-30.... μερες που θα σταματησουν αυτες οι κινητοποιησεις.

και θα ηθελα να προσθεσω και κατι στα γραφομενα του rabitweed:  Η επιλογή και η συνειδηση είναι που σε κάνει διαφορετικό
ειπαμε και ΠΑΟΚ να μην ημουνα παλι ΠΑΟΚ θα μουνα

Offline t.b

• Αλλαγή
« Reply #26 on: December 11, 2008, 20:14:37 »
+1 και απο μενα για το αρθρο

μονο που εγω το διαβαζω αλλιως, "Χαίρετε. Είμαι Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ............"

Ακριβώς έτσι!

BLACK DOG

• Guest
« Reply #27 on: December 11, 2008, 21:32:50 »
οσο υπαρχουν ``ανθρωποι`` που δεν τους νοιαζει παρα μονο ο εαυτος τους και πως να πατησουν επι πτωματων για να ικανοποιηθουν οι ``αναγκες`` τους ...ποιο συστημα και ποια δημοκρατια.το βασικο στην κοινωνια ειναι να ξερεις που σταματαει η δικη σου ελευθερια και που ξεκινα του αλουνου.αν χασεις το μετρο ... υπαρχει προβλημα... γενικοτερο....

Offline cure

• Αλλαγή
« Reply #28 on: December 14, 2008, 15:40:54 »
Για τα αδέρφια που διαφωνούν με το άρθρο, με τα επιχειρήματά τους δείχνουν ότι δεν το κατάλαβαν καθόλου. Κατακρίνετε την εξουσία, αλλά στην ουσία κατακρίνετε τη βιτρίνα. Το σύστημα είναι πολύ βαθύτερο για να πιστεύει κάποιος ότι είναι θέμα επιλογής του η συντήρησή του.

Το άρθρο, έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ, δεν ταυτίζει την εξουσία με το σύστημα. Και αυτό είναι που το κάνει σπουδαίο. Αλλιώς είναι αφέλεια να συζητάμε τόσο ρηχά. Δεν μπορεί να λες π.χ. ότι έχεις το "δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου" και ταυτόχρονα να πιστεύεις πως μπορείς να αντιδράσεις. Τότε δεν έχεις πάρει πρέφα από τις δυνατότητες του "συστήματος". Το "σύστημα", όπως το καταλαβαίνω εγώ και γι' αυτό μου άρεσε πάρα πολύ το άρθρο, είναι αυτό που στη πολιτική π.χ. έχει φροντίσει να σου προσφέρει επιλογές του ίδιου πράγματος, ονομάζοντάς τες νδ, πασοκ, κκε, συριζα, λαος, οικολόγοι και όποια άλλη μαλακία θέλεις. Αν ένας απ' όλους αυτούς ήταν διαφορετικός, έξω δηλαδή από το σύστημα, θα τον έτρωγε το μαύρο σκοτάδι.
Το ίδιο συμβαίνει και στην οικονομία. Η δικτατορία των πολυεθνικών μόλις δει μία επιχείρηση να προκόβει και να κονομάει, επεμβαίνει και τις δίνει δύο μόνο επιλογές. Ή σε εξαγοράζω ή σε διαλύω. Μαζί με το συνέταιρό μου το κράτος.
Και μια που μιλάμε για συνεταίρους, οι μπάτσοι και οι κουκουλοφόροι είναι συνέταιροι και μέρος του συστήματος. Σκοπός τους να μας ελέγχουν. Όποιος ανήκει στη μία ή στην άλλη πλευρά και νομίζει ότι είναι εκτός συστήματος είναι καθυστερημένος.
Αυτά τα πράγματα νομίζω πως καυτηριάζει το άρθρο και γι' αυτό respect στον αρθρογράφο.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ και το αθλητικό περιβάλλον, σύστημα εννοούμε όλα τα συνεταιράκια που έχουν σκοπό να ορίζουν έξω από το γήπεδο το που θα πάνε τα λεφτά και το ποιους πολίτες θα έχουν τσιτωμένους. Τα συνεταιράκια είναι: κράτος, μπάτσοι, επο, διαιτητές, παρατηρητές, κανάλια, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες κτλ κτλ Όλοι αυτοί ακολουθούν μία γραμμή, ανά εποχές.
Με θλίβει αφάνταστα να λέει ΠΑΟΚτσής πως δεν πρέπει ο ΠΑΟΚ να μιλάει για αδικίες όταν παίζει με Φρούσο και Καραδήμο κι ο γαύρος με Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς.
Ας μας σφυρίξουν για 3 χρόνια μόνο, όχι για 10, για 3 μόνο χρόνια όπως σφύριζε η παράγκα τον Gay. 10 πέναλτι και 10 κόκκινες υπέρ σε κάθε ματς που ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται. Από φέτος έτσι; Και παράλληλα να μου χτίσει τσάμπα το κράτος ένα υπερσύγχρονο γήπεδο. Να πάω λοιπόν ως ΠΑΟΚ και να παίξω 3 σερί χρονιές champion's league. Ε λοιπόν τη χρονιά 2012-13 ο ΠΑΟΚ θα είναι σε άλλη διάσταση από τις ομαδούλες τις χώρας της πουστιάς.
Βασικά και ο Αστέρας Τρίπολης να βγει 10 χρόνια σερί champion's league με τα κοράκια, την 11η θα κοιτάει αφ' υψηλού τους υπόλοιπους. Σιγά το κατόρθωμα των πούστηδων, που ζηλέυεουμε και τα παιχτάκια τους. Αυτοί αντί να είναι Λυών τώρα, είναι χειρότεροι από εμάς που είμαστε ενάμησι χρόνο λεύτεροι και ζούμε με τα λεφτά μας.
Όσο για παλιά, εκείνη η υπερομάδα, αν την παίζανε στα ίσα θα έπαιρνε καμιά δεκαριά πρωταθλήματα σερί κια τώρα δεν θα υπήρχε τίποτε άλλο στη χώρα της πουστιάς. Αλλά καλύτερα έτσι, γιατί αλλιώς θα γεμίζαμε με τη σαβούρα τνω οπαδών του γαύρου και των υπολοίπων φυτών.
Μεγιστάνας με ρόστερ βουλινού. Πιο μάγκας δεν γίνεται σε λέω