Author Topic: poligiros4: ΣΦ Π.Α.Ο.Κ. Παραδεισου, ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ... Πάμε Ηράκλειο;  (Read 560 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline poligiros4

• Αποστολή
  • **
Σε ένα μέρος όμορφο που άλλοι το λένε παράδεισο,άλλοι ουρανό είναι νωρίς τα ξημερώματα...6 αετόπουλα δεν έχουν κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ....ο Αναστάσης,ο Κυριάκος,ο Δημήτρης,ο Γιώργος,ο Χαράλαμπος και το Χριστινάκι δεν έχουν ύπνο.....η ομάδα παίζει στο Ηράκλειο....μακρυά αλλά δεν πτοούνται θα είναι εκεί για άλλη μια φορά..
Ο καθένας σπίτι του δεν βλέπει την ώρα να κατηφορίσει προς τον σύνδεσμο....άντε να περάσουν οι ώρες να ξεκινήσουμε...
Το μάζεμα νωρίς τα ξημερώματα στον Σ.φ. Π.Α.Ο.Κ. Κορδελιού....κατηφορίζουν και τα αετόπουλα..όσο πλησιάζουν η προσμονή μεγαλώνει,τα πόδια πηγαίνουν μηχανικά πιο γρήγορα,η καρδιά στους 130 στους 140 μέχρι που ξεπροβάλει ο σύνδεσμος...Όλα τα αδέρφια εδώ είναι,όλοι ξενυχτισμένοι αλλά χαρούμενοι..το κλασικό αμπαλαέα για το καλωσόρισμα και βουρ στα πούλμαν....
Είναι όλοι τους εκεί....πιο πίσω και άλλα πούλμαν...με αρχηγούς τον Μπέλο τον Κάμελ τον Πελέ και όλους τους υπόλοιπους....Δεν λείπει κανένας....
Στο ράδιο μια γνωστή φωνή....ΠανΠΑΟΚτσήδικη γενική επιστράτευση φωνάζει ο Θόδωρας ....Δεν θα λείψει κανείς....
Τα λεωφορεία περνάνε τα Τέμπη...ένα δάκρυ κυλάει από όλους τους....
Ξαφνικά ένα αμάξι προσπερνάει...ρε παιδιά ο Κατσουράκος ήτανε και αυτός εκεί πάει...
Οι ώρες περνάνε,τα χιλιόμετρα κατάπινονται σιγά σιγά ξεπροβάλει η Αθήνα....Όλοι μαζί Αθήνα γαμημένη ο Π.Α.Ο.Κ. δεν πεθαίνει.....
Άντε αλάνια φτάνουμε,θα βρούμε τα αδέρφια μας...θα τους έχει μαζέψει από νωρίς ο Παππούς στον Πανελλήνιο...ένα ακόμα απμαλαέα με τους πρόξενους μας στην Αθήνα και φύγαμε για το πλοίο...
Στο κατάστρωμα άλλοι πίνουν μπυράκια,άλλοι την πέφτουν και άλλους τους έχει μαζέψει ο Παππούς τριγύρω του και ξεθάβουνε όλοι μαζί ιστορίες ΠΑΟΚτσηδικης τρέλας....
Λίγο μετά εμφανίζεται μία φιγούρα απο τα παλιά...όλοι τον ξέρουν,τον αναγνωρίζουν..την έχει δοξάσει την φανέλα...Παππού είσαι για μια παρτίδα τάβλι?Το σηζητάς βρε Αρίστο μου απαντάει ο Παππούς...στρώστο..
Μάγκες φτάνουμε Ηράκλειο...φωνάζει ο Στάυρος....
Στην πλατεία συναντάνε και τα καρντάσια από την Κρήτη....συνθήματα,καπνογόνα,ρε σεις πάλι Σαλόνικα το κάναμε όλη η πόλη ασπρόμαυρη είναι....
Φύγαμε γήπεδο....πω πω στην του πω πω στην τούμπα παίζουμε.....
Όλα τα αδέρφια εδώ είναι...τους μιλάμε δεν μας ακούν...περίεργο...εμείς γιατί τους ακούμε?φωνάζουν και αυτό το ΑΔΕΡΦΙΑ ΖΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ...τα κάγκελα γιατί είναι άδεια?μόνο το πανό του κορδελιού και άλλα 6 κρεμάστηκαν...
Σκοτείνιασε και ο ουρανός.....μια ψιχάλα έπεσε...σαν δάκρυ....ήμαστε όλοι εδώ...και ο Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. Παραδείσου....ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΜΠΡΟΣ ΑΕΤΕ ΑΕΤΕ ΔΙΚΕΕΕΕΕΕΦΑΛΕ....
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΥΓΩ ΑΠ'ΤΗ ΖΩΗ
Τ'ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΚΙ ΕΚΕΙ...
ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΩ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ...

4~10~1999 R.I.P.
Στον τοίχο κι αν με στήνανε με απειλή τη σφαίρα
θα φώναζα πως σ'αγαπώ απ'τη ζωή πιο περα ΠΑΟΚ ΡΕΕΕΕ

Offline Dani -4-

• Αλλαγή
Μου σηκώθηκε η τρίχα, 1000 μπράβο αδερφέ...
Χθες ήμουν ΠΑΟΚ, σήμερα είμαι ΠΑΟΚ και ό,τι στο διάολο κι αν γίνει αύριο πάλι ΠΑΟΚ θα 'μαι.

Offline arwstos

• Αλλαγή
Μου σηκώθηκε η τρίχα, 1000 μπράβο αδερφέ...

Παρομοιως.
ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

chiltsid

• Guest
μπραβο αδερφε,το προτεινω για κεντρικη!!!

PAMPLO

• Guest
Αδερφε μου, ο,τι και να πω ειναι ελαχιστο μπροστα σε αυτα που εγραψες. Καταφερες να μας συγκινησεις ολους. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΓΙ΄ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΡΟΩΡΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ! :saint: :saint: :saint: :saint: :saint: :saint:

shogoon

• Guest
φιλε μου και γω δακρυσα οπως και πολλοι πιστευω. τι να πεις τα λογια ειναι πολυ φτωχα . χωρις να ξερω τα παιδια προσωπικα αισθανομαι χαλια. εμεις μαζι για μια ζωη .......................

Offline JOKER-4

• Αλλαγή
Δεν το εχω αναφερει ποτε στο φορουμ και δεν ηξερα αν πρεπει να το κανω τωρα, αλλα επειδη το PAOKWORLD ειναι πλεον οικογενεια μου θα το κανω...
πριν 9 χρονια ημουν μεσα στο μοιραιο λεωφορειο και ημουν μαζι με τα παιδια που τωρα πλεον δεν ειναι μαζι μας....
δεν τους ηξερα...δεν τους ειχα γνωρισει ποτε πριν απο εκεινη την μοιραια νυχτα....αλλα τους αισθανομαι αδερφια μου....ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ....
αυριο το μεσημερι φευγω για ηρακλειο και το μονο που μπορω να κανω ειναι να τους αφιερωσω την αυριανη νικη...θα προσπαθησω με οση φωνη εχω να παρουμε την νικη και να ακουστει ως εκει ψηλα το ΠΑΟΚ ΟΛΕ....αλλα και οι παικτες μας θελουνε πολυ την νικη και θα την παρουνε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ....
ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΟΚΑΡΑ....
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΟΚΤΣΑΚΙΑ

Offline tool4a

• Αλλαγή
http://www.paokgate4.gr/homepage.asp?mode=1

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΝΩΡΙΣ

Όποιος δεν έχει ταξιδέψει με πούλμαν για να δει την αγαπημένη του ομάδα να αγωνίζεται εκτός έδρας, πολύ δύσκολα θα καταλάβει αυτό το σημείωμα. Ημέρα χθες που η Θεσσαλονίκη έθαψε έξι παιδιά της, άκουσα στις συνηθισμένες κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών ειδήσεων συζητήσεις μεταξύ γνωστών και φίλων, πολλούς να αναρωτιούνται, κάπως απαξιωτικά: «Τι το θελαν μωρέ να έρθουν στην Αθήνα με τον ΠΑΟΚ;». Και κατά καιρούς, όταν συμβαίνει να έχουμε συμπλοκές φιλάθλων σε διάφορες πόλεις, ακούω τους γνωστούς, τυποποιημένους ανθρώπους να καταλήγουν εύκολα στο «ηθικόν δίδαγμα»: «Να δούμε τι ανατροφή έχουν πάρει αυτά τα παιδιά».

Το ταξίδι, λοιπόν, για το παιδί της εξέδρας είναι ένα κομμάτι μονάχα, ίσως και το ωραιότερο όμως, αυτής της συγκλονιστικής του διαδρομής μέσα από τα πιο όμορφα του χρόνια. Ταξιδεύει, γιατί είναι έγκλημα σε αυτή την ηλικία να παραμένεις στάσιμος. Η ομάδα του είναι πολλές φορές απλώς ένα πρόσχημα.

Στις ποδοσφαιρικές αυτές εκδρομές αναπτύσσεται, όσο πουθενά αλλού, η έννοια της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς συμπαράστασης του ενός προς τον άλλον. Αυτό που συνηθίσαμε να ονομάζουμε «χαρά της παρέας», μέσα στα πούλμαν των οπαδών είναι χειροπιαστή πραγματικότητα. Το σάντουιτς του ενός ανήκει και στον άλλον. Το «κερνάω μια μπύρα ή ένα αναψυκτικό» είναι ενέργεια απολύτως φυσική, σαν να σκουπίζεις -ας πούμε- τον ιδρώτα από το κούτελο, δεν το σκέφτεσαι, το κάνεις.

Πολλές φορές, όταν ο ένας πει «δεν μπορώ να έρθω αυτό το Σαββατοκύριακο, δεν έχω φράγκα», είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα θα πέσει σύρμα στους υπολοίπους και θα βρεθούν λεφτά. Λεφτά, που κανείς δεν απαιτεί να επιστραφούν ποτέ. Στα ταξίδια τους αυτά -που εμείς οι βολεμένοι βλέπουμε πάντοτε με κακό μάτι- τα παιδιά είναι χαρούμενα. Όπως δεν είναι δηλαδή στο σπίτι τους, στο σχολείο, στη γειτονιά, στην πόλη. Ερωτεύονται, συζητάνε, καβγαδίζουν, λένε σαχλαμάρες, τραγουδάνε, μερικές φορές υπερβαίνουν τα όρια . . . Εντάξει . . Αλλά, γιατί είναι έγκλημα να υπερβαίνει τα όρια ένα παιδί 20 χρονών και δεν είναι όταν τα υπερβαίνει ένας πολιτικός 60 χρονών ή ένας δημοσιογράφος 40;

Ειρωνεία! Τη στιγμή που ο μισός πληθυσμός αυτής της τερατούπολης, της Αθήνας, την εγκατέλειπε από τον φόβο των σεισμών, αυτά τα παιδιά, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, ήρθαν εδώ. Και σκοτώθηκαν φεύγοντας, όταν οι αλαφιασμένοι Αθηναίοι είχαν πια επιστρέψει.

Τη στιγμή της σύγκρουσης κοιμόντουσαν. . . Ήταν γλυκός ο ύπνος τους, όχι τόσο γιατί ο ΠΑΟΚ πήρε καλό αποτέλεσμα από τον Παναθηναϊκό, όσο γιατί απλώς είχαν περάσει ωραία. Είχαν ζήσει. Δεν είχαν μουχλιάσει, όπως όλοι εμείς. Στο καλό ρε φιλαράκια! Και μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί και τα κασκόλ σας, να τον ομορφύνετε πιο πολύ τον ουρανό."

Αρθρο του Χρήστου Μιχαηλίδη «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 06/10/1999
Lifestyle σε χάπια έχετε? Γιατί γεννήθηκα μίζερος και κακόμοιρος

Offline ThassosPAOK

• Αλλαγή
poligiros4 καταπληκτικό το κείμενο σου φίλε σου αξίζουν συγχαρητήρια.

tool4a το είχα διαβάσει και παλιότερα αυτό το κείμενο το οποίο τα σπάει φίλε.
Συγχαρητήρια στον άνθρωπο που το έγραψε.

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ !!!
ΕΝΑ ΝΗΣΙ... ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ...

Offline Lennon_

• Αποστολή
  • **
auto pou edose o tool to exo apo tote sto domatio kolimeno me ziloteip. aurio tha to skanaro k to anebazo. bebaia den iposxomai gia poiotita
ΛΑΕ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΞΥΠΝΑ

northeagle_4

• Guest
ΑΔΕΡΦΙΑ ΖΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ

Offline makis

• Αποστολή
  • **
Ο ΠΑΟΚ ήθελε τη νίκη για να την αφιερώσει στους έξι αδικοχαμένους φιλάθλους του. Δεν νίκησε κανένας οπότε αφιερώνουμε ολόκληρο το παιχνίδι σε αυτά τα παιδιά.
http://www.contra.gr/pops/prart.aspx?ur=214984
μπραβο Νικολα

ΑΕΤΕ ΔΙΚΕΕΕΕΕΕΦΑΛΕ....
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΥΓΩ ΑΠ'ΤΗ ΖΩΗ
Τ'ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΚΙ ΕΚΕΙ...
ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΩ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ...

μπραβο poligiros4

Offline GkaZ4

• Αλλαγή
Νομιζω οτι το κειμενο του πολιγυρου οπως και το αρθρο του δημοσιογραφου του οποιου δεν θυμαμαι το ονομα του (το αρθρο το εχει κεντρικη η θυρα4) ειναι δυο κειμενα που μιλανε στην ψυχη του καθενος απο εμας...

Δεν θα ξεχασω ποτε αυτο το παιχνιδι οσο ζω..Ενα τεταρτο πριν φυγει το βαπορι βρισκω θεση για να φυγω απο Μυτιληνη για να παω Αθηνα να δω τον ΠΑΟΚ. Ητανε η πρωτη φορα (και η τελευταια) που ειδα την ομαδα μου, τη καψουρα μου στην αντιπαλη εξεδρα. Και για οσους δεν εχουν δει τον ΠΑΟΚ απο την αντιπαλη εξεδρα ειναι καταρα και ευλογια μαζι. Απο την μια να βλεπεις και να θαυμαζεις την μαζα να παλλεται και απο την αλλη να μην μπορεις να κανεις τιποτα (ημουνε και 18 χρονων ψαρωμενο ακομα παιδι) και να φανερωσεις αυτην την ευτυχια που νιωθεις οτι εισαι ΠΑΟΚτσης, οτι εισαι διαφορετικος απο τους αλλους. Οτι ανηκεις σε μια ρατσα η οποια περιλαμβανει ολα αυτα που σε περιγραφουν. Οτι εισαι ο "αλητης" αλλα και το οτι εισαι πονοψυχος και φιλοτιμος. Οτι εισαι ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ. Αλλωστε ΠΑΟΚ εισαι για ολα αυτα που δεν εισαι και δεν θελεις να εισαι. Χαζευα το πανο απο το κορδελιο, χαζευα το μεγαλειο αυτου λαου που ομοιου του δεν θα βρεθει κανεις στον κοσμο και μετα εκρυβα το προσωπο μου απο την χαρα μου που ο ΠΑΟΚ σκοραρε και πηρε το χ (Ο ναγκμπε το ειχε βαλει ρε παιδια, βοηθειστε..). Εβλεπα τα πανυγηρια, την εξεδρα να σειει ολο το ΟΑΚΑ και απλα λαχταρουσα να ξαναβρεθω και να γινω παλι ενα με αυτα τα παιδια. Και μετα εμαθα οτι 6 πανω κατω συνομηλικοι σκοτωθηκανε, αυτα τα παιδια που χαζευα, ζηλευα που ητανε εκει και ητανε μερος αυτης της απιστευτης κερκιδας..Που κανανε 504 και κατι ψιλα χιλιομετρα για να συμπαρασταθουν σε μια ιδεα, σε 4 ιερα γραμματα...

Απο τοτε οποταν ανεβαιναμε με τα παιδια απο την Πατρα για Θεσσαλονικη (ή με τον συνδεσμο απο ΑΘηνα) και οποταν καναμε σταση στο μνημειο, παντα η σιωπη και το δεος ητανε τα συναισθηματα μου. Σιωπη για το κριμα να σκοτωθουνε παιδια που πηρανε απλα μια μυρωδια απο την ζωη και δεος γιατι αυτα τα παιδια πεθανανε ακολουθωντας αυτο που αγαπησανε και λατρεψανε...

Τελος παντων τα λογια ειναι περιττα. Μακαρι να μην ξαναθρηνησουμε ποτε αλλα θυματα. Ειλικρινα το ευχομαι και σε ολους τους αλλους οπαδους των αλλων ομαδων. Kαι δεν πρεπει ποτε να ξανακουστει συνθημα οπως "θρυλε γαμησου εσυ και οι νεκροι σου" . Νεκρους αυτοι, νεκρους κι εμεις. Ειναι οπως μου ελεγε η συγχωρεμενη η γιαγια μου "Οταν κοροιδευεις και υποτιμας κατι παντα να ερχεσαι στην θεση του". Προσωπικα να κανω ιδιατερη μνεια στους Πανθηρες του Νιονιου που καθε χρονο τιμουν την μαυρη επαιτειο μας.

Μπραβο Πολυγυρος...καταπληκτικο αρθρο. Τα σουηδικα (παναθεμα με 3000 χιλιομετρα μακρια απο την Τουμπα)  σεβη μου.

ΠΑΟΚαρες μου παντα θα ειστε μεσα στις καρδιες μας και ας μην σας γνωρισαμε ποτε.

Ναι ο Ναγκμπε το είχε βάλει

« Last Edit: October 05, 2008, 06:58:55 by tsakalaki »
ΠΑΟΚ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Maria

• Guest
poligiros4   mpravo sou! para poly wraio...

tool4a k egw to eixsa diavasei pio palia k pali eklaiga... :-\ para poly wraio...

ADERFIA ZEITE!!!

πριν 9 χρονια ημουν μεσα στο μοιραιο λεωφορειο και ημουν μαζι με τα παιδια που τωρα πλεον δεν ειναι μαζι μας....

MAZI MAS EINAI ! ! !

Offline diegito4

• Αλλαγή
auto pou edose o tool to exo apo tote sto domatio kolimeno me ziloteip. aurio tha to skanaro k to anebazo. bebaia den iposxomai gia poiotita

αυτό εννοείς μάλλον..είναι από το περσινό ημερολόγιο τον Mακεδόνων.
κρατήστε το όλοι..

http://img515.imageshack.us/img515/1827/aderfiazeiteeditedje7.jpg

Offline Batistuta-4-

• Content Team
  • Αλλαγή
έπρεπε να κερδίσουμε να τους αφιερώσουμε την niki αλλα ακόμα k έτσι είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά θα χαίρονται από κει ψιλά που βλέπουν τον ΠΑΟΚ να είναι πλέον k αντάξιος του ονόματος του ΑΔΈΡΦΙΑ ΖΕΊΤΕ

Offline kriti 4

• Αποστολή
  • **
    • www.paokfans.gr
Δεν με φοβίζει ο Θάνατος
του κάτω κόσμου οι τόποι
γιατί με περιμένουνε
πολλοί δικοί μου ανθρώποι....

ΠΑΟΚ στην ζωή
ΠΑΟΚ και στον θάνατο
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ