www.paok-magazine.gr*
Ιμπραιμα,εισαι ευχαριστημενος που βρισκεαι στον ΠΑΟΚ?-Ειμαι πολυ χαρουμενος που ανηκω σε αυτην την ομαδα.Ειναι σημαντικος σταθμος στην καριερα μου.
*
Αισθανεσαι δικαιωμενος,δηλαδη,απο την αποφαση που πηρες να μεταγραφεις στον ΠΑΟΚ?-Πραγματι πηρα την σωστη αποφαση.Οταν μου εγινε η προταση,ζητησα απο παλιους συμπαικτες μου,οπως ο Νικος Νταμπιζας,καποιες πληροφοριες για τον ΠΑΟΚ.Διαπιστωνω οτι ηταν αληθεια τα καλα λογια που ακουσα τοτε για την ομαδα.
*
Απο την αποδοση σου μεχρι τωρα εισαι ικανοποιημενος?-Ως ενα βαθμο,ναι!Μπορω ομως,να δωσω περισσοτερα.Για την ακριβεια,θελω να δωσω ολες τις δυναμεις μου για να εχει ο ΠΑΟΚ οσο γινεται καλυτερη πορεια.
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΓΚΟΛ*
Εχεις βαλει καποιον προσωπικο στοχο ως παικτης του ΠΑΟΚ?-Θελω να πετυχω πανω απο δεκα γκολ αυτη τη σεζον.Πιστευω οτι μπορω να τα καταφερω!
*
Αν ολα πανε καλα και σου κανει προταση η διοικηση να ανανεωσεις τη συνεργασια σου,θα το ηθελες?-Υπαρχουν καποια δεδομενα.Η οικογενεια μου ζει ευχαριστα στη Θεσσαλονικη κι εγω προσωπικα,οπως ειπα,νιωθω καλα στην ομαδα.Επομενως,αν ο ΠΑΟΚ μου κανει προταση να παραμεινω και κρινω οτι η προταση ειναι ικανοποιητικη,θα το σκεφτω θετικα.Απο την διοικηση του συλλογου εξαρταται,αν συνεχισω στην ομαδα η οχι.
*
Γενικως,η ζωη στην Ελλαδα και ειδικοτερα στην Θεσσαλονικη σου αρεσει?-Ναι!Η Θεσσαλονικη ειναι ομορφη,αν και ειναι αληθεια οτι,λογω των προπονησεων και των προσωπικων μου υποχρεωσεων,δεν μου μενει πολυς ελευθερος χρονος για να γνωρισω καλυτερα την πολη.Παντως,μπορω να πω οτι θα μου αρεσε να μεινω στην Ελλαδα για παντα.
Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ
*Εισαι απο τους αγαπημενους παικτες των οπαδων του ΠΑΟΚ.Σημαινει κατι αυτο για σενα?
-Σημαινει πολλα.Ο πατερας μου ελεγε οτι η αγαπη του κοσμου ειναι κατι που δεν αγοραζεται.Ευχαριστω τους οπαδους του ΠΑΟΚ,που αισθανονται ετσι για μενα.
*Γιατι,πιστευεις,οτι εχεις καταφερει να κερδισεις την εκτιμηση τους?
-Μαλλον,γιατι καταλαβαινουν οτι προσπαθω να δινω παντα τον καλυτερο εαυτο μου για την ομαδα.Αυτο ειναι κατι που αρεσει στον κοσμο,σε οποια ομαδα κι αν αγωνιζεσαι.
*Σε ενθουσιαζει η ατμοσφαιρα που δημιουργουν οι οπαδοι του ΠΑΟΚ στην Τουμπα?
-Ποιον παικτη δεν ενθουσιαζει,αληθεια?Ολοι οι ποδοσφαιριστες πιστευω οτι θελουν να παιζουν σε μια τοσο θερμη ατμοσφαιρα!
*Εχεις περασει απο πολλες ομαδες.Αναλογη ατμοσφαιρα,οπως αυτη στην Τουμπα,εχεις συναντησει σε αλλη εδρα?
-Στη Μασσαλια.Οι εκδηλωσεις των οπαδων του ΠΑΟΚ μου θυμιζουν πολυ αυτες των οπαδων της Μαρσειγ.
*Απο τα παιχνιδια που εχεις παιξει μεχρι τωρα με την φανελα του ΠΑΟΚ σου εχει μεινει καποιο στο μυαλο?
-Αυτο με τη Λαρισα,γιατι σκοραρα και με αυτο το γκολ κερδισαμε.Αν και δεχτηκα σκληρη κριτικη....
*Τι εννοεις?Απο ποιον δεχτηκες κριτικη?
-Απο τα παιδια μου!Με ρωτουσαν την αλλη μερα γιατι εβαλα μονο ενα γκολ!
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ
*Ποιος ειναι ο στοχος του ΠΑΟΚ αυτη τη σεζον?
-Να κερδισουμε οσα περισσοτερα παιχνιδια μπορουμε και να εξασφαλισουμε την εξοδο της ομαδας στην Ευρωπη.Βεβαιως,και η κατακτηση του Κυπελλου ειναι στοχος,αλλα εκεινο που ενδιαφερει περισσοτερο ειναι να παρουμε μια καλη θεση στη βαθμολογια και να τα καταφερουμε στα πλει οφ.
*Ειναι δυσκολο για τον ΠΑΟΚ να τοποθετησει τον πηχη ψηλοτερα?Να στοχευσει για παραδειγμα την εξοδο στο Champions League?
-Εχουμε να δωσουμε πολλα δυσκολα ματς στο δευτερο γυρο,ειδικα εκτος εδρας.Αν θελουμε να βαλουμε εναν τοσο υψηλο στοχο,πρεπι να κανουμε καποιες σημαντικες νικες.Πρεπει να ειμαστε τι ιδιο δυνατοι και στα εκτος εδρας παιχνιδια,οπως στην Τουμπα.Τουλαιχιστον,να μην χανουμε.Δεν ειναι ευκολο να βγουμε στο Champions League,αλλα δεν ειναι και ακατορθωτο.
*Αληθεια,γιατι κατα την γνωμη σου ο ΠΑΟΚ δεν εχει καταφερει να κανει νικη σε καποιο ντερμπυ,στο πρωταθλημα,εκτος απο αυτην κοντρα στον αρη?
-Ο ΠΑΟΚ χρειαζεται μια μεγαλη νικη εκτος εδρας.Πιστευω οτι,αν ερχοταν νωριτερα,ολα θα ηταν διαφορετικα.Θα παιζαμε με μεγαλη αυτοπεποιθεση σε ολα τα υπολοιπα ματς.Αυτο λειπει.Να αλλαξουμε νοοτροπια!Αυτο πρεπει να προσοαθησουμε να καταφερουμε.Αν παρουμε μια νικη σε ενα ντερμπυ,η ομαδα στη συνεχεια θα ξεδιπλωσει ολες τις αρετες τις.
*Γενικοτερα,τον τροπο που αγωνιζεται ο ΠΑΟΚ πως τον κρινεις?
-Θα ελεγα οτι παιζουμε σωστα.Σε καποια εκτος εδρας ματς,ομως,ειμαστε λιγοτερο δημιουργικοι,απο οσο πρεπει.
ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
*Πως θα χαρακτηριζες τον ΠΑΟΚ ως συλλογο?
-Παθιασμενο!Μια ομαδα γεματη ενεργεια,ελκυστικη για οποιονδηποτε παικτη.
*Βρισκεται σε καλο επιπεδο,οσον αφορα στην οργανωση του?
-Θα ελεγα ναι,σε γενικες γραμμες.Πρεπει ομως,να γινει πολλη δουλεια ακομη,για να φτασει εκει που επιθυμουν οι ανθρωποι του και ο κοσμος του.Απο οσο ειμαι σε θεση να γνωριζω,εχουν γινει καποια βηματα και εξακολουθουν να γινονται.Ο δρομος,στον οποιο βαδιζει ο ΠΑΟΚ οδηγει στην κορυφη.Αρκει να συνεχισει να βαδιζει σε αυτον....
*Ποια ειναι αυτα που λειπουν,κατα την αποψη σου,για να φτασει ο ΠΑΟΚ στην κορυφη?
-Συνολικα,χρειαζονται πολλα πραγματα.Να αρχισει η ομαδα να συμμετεχει στο Champions League,να αποκτησει ενα συγχρονο γηπεδο,να εχει το δικο της αθλητικο κεντρο και να αναπτυξει ακομα περισσοτερο την υποδομη της.Διαπιστωνω οτι γινεται προσπαθεια,γι αυτο ειμαι αισιοδοξος για τον ΠΑΟΚ.Οπως ειπα ομως,δεν πρεπει να βγει ο συλλογος απο το δρομο που εχει χαραξει.
*Ο ΠΑΟΚ εχει προεδρο εναν πρωην πολυ σημαντικο παικτη,οπως ειναι ο Θοδωρης Ζαγορακης,ενω στην θεση του τεχνικου διευθυντη ειναι ο Ζησης Βρυζας.Την παρουσια αυτων των ανθρωπων σε αυτα τα ποστα πως την κρινεις?
-Αυτι που συμβαινει στον ΠΑΟΚ ειναι το απολυτως φυσιολογικο!Αυτο πρεπει να γινεται στις ομαδες.Αν δεν διοικουν ανθρωποι που γνωριζουν ποδοσφαιρο,ποιοι πρεπει να διοικουν?
*Η αποψη σου για τον προεδρο ποια ειναι?
-Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι εργαζεται πολυ για την ομαδα.Επισης,ειναι θετικο οτι μιλαει ευθεως στους παικτες.Αν εχει να σου πει κατι,θα το πει.Το ιδιο συμβαινει και με τον Ζηση Βρυζα.Αυτο το εκτιμω ιδαιτερα και στους δυο.
*Η αποψη σου για τον Φερναντο Σαντος?
-Ειναι πολυ σκληρος στη δουλεια του,αλλα και δικαιος.Ζηταει πολλα απο τους παικτες,αλλα αυτο δεν ειναι προβλημα.Αλλωστε οι περισσοτεροι προπονητες που συναντησα στην καριερα μου,ζητουσαν πολλα απο τους παικτες.Ειναι φυσιολογικο,οταν εισαι σε ομαδα με στοχους και απαιτησεις.
ΤΑ ΠΕΙΡΑΧΤΗΡΙΑ
*Η κατασταση που επικρατει στα αποδυτηρια,μεταξυ των παικτων,ειναι αυτη που πρεπει?
-Θα ελεγα οτι ειμαστε μια οικογενεια.Ετσι πρεπι να ειναι οι ομαδες και ευτυχως στον ΠΑΟΚ συμβαινει αυτο.Μονο ετσι βγαινουν κερδισμενοι ολοι.
*Λενε οτι μαζι με τον Μουσλιμοβιτς και τον Κονσιεσαο ειστε τα πειραχτηρια μες την ομαδα.Αληθευει αυτο?
-Νομιζω ναι!Το χρειαζεται,ομως,αυτο η ομαδα.Το χιουμορ ειναι απαραιτητο.
*Αληθεια,η συνεργασια σου με τον Μουσλιμοβιτς στον αγωνιστικο χωρο πως ειναι?
-Συνεργαζομαστε καλα.Ειναι τετοιος ο τροπος που αγωνιζεται ο καθενας,που βοηθαει τον αλλον να αποδωσει καλυτερα.Βοηθαει ολοκληρη την ομαδα αυτο.
*Η αποψη σου για τους αλλους στραικερ της ομαδας,τον Αναστασακο και τον Αθανασιαδη,ποια ειναι?
-Ειναι καλοι παικτες.Το ποιο σημαντικο,ομως,ειναι οτι σκοραρουν ολοι!Βεβαιως δεν πρεπει ποτε να σταματησουν να δουλευουν.Ειδικα ο Αθανασιαδης που ειναι ο νεωτερος.Βλεπω,ομως,οτι ειναι καλος μαθητης.Μαθαινει ευκολα και αυτο πιστευω θα τον βοηθησει στην καριερα του.
ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ
*Εχεις αγωνιστει σε πολλα και σημαντικα πρωταθληματα στην Ευρωπη.Το ελληνικο πως το βρισκεις?
-Ειναι δυνατο.Υπαρχουν αρκετες καλα οργανωμενες ομαδες.Χρειαζεται.ομως,οι μικροτερες να κερδιζουν τις μεγαλυτερες,για να ανεβει και αλλο το επιπεδο.Στην Ισπανια για παραδειγμα,το να χασει η Ρεαλ Μαδριτης στην εδρα της θεωρειτε νορμαλ.
*Ο ΠΑΟΚ μπορει να φτασει καποια στιγμη να διεκδικει τον τιτλο οπως επιθυμουν οι οπαδοι του?
-Ναι,με τον τροπο που ειπα.Συνεχιζοντας την καλη δουλεια σε ολους τους τομεις.Μονο ετσι θα αλλαξει επιπεδο και θα φτασει σε σημειο να διεκδικει τον τιτλο στην Ελλαδα.Πραγματικα,οι οπαδοι του ΠΑΟΚ το αξιζουν αυτο!