Camden έχει φασαρία, πολλά μπαράκια, μεθάνε πολλοί, δεν είναι γκέτο και πολύ επικίνδυνα αλλά εγώ θα το απέφευγα για να μείνω.Επειδή εγώ έμενα κοντά σχετικά, δηλαδή λίγο πιο βόρεια από camden, στη στάση Brent Cross(5 στάσεις βορειότερα), την περιοχή την ξέρω σχετικά καλά και νομίζω με 1000 λίρες μπορείς να βρεις ένα 1 bedroom appartment, το δωμάτιο φυσικά έχει διπλό κρεβάτι, οπότε και με γυναίκα που θα είσαι,άνετα.Ψάξε σε Highgate, Finchley Central, East και West Finchley, Highgate, Golders Green. Σου μιλαω τώρα για περιοχές που έχουν στάσεις μετρό και είναι το πολύ μισάωρο από το πανεπιστήμιο και έχουν αρκετή κίνηση σαν περιοχές,μαγαζιά,σουπερ-μαρκετ,λεωφορεία περνάνε πολλά, δηλαδή οτι καθημερινή ανάγκη χρειαστείς θα την έχεις κοντά. Όντως έχουν πολύ πακιστανόινδούς,αλλά προσωπικά θεωρώ οτι είναι εντελώς ακίνδυνα αφού έχοντας ζήσει 18 μήνες εγώ δεν είχα πρόβλημα.Αν θες να ψάξεις μόνος για σπίτι κάνε μια καλή προεργασία πριν φύγεις απο το ιντερνετ για να δεις τι παίζει απο τιμές,περιοχές κτλ έτσι ώστε να είσαι έτοιμος οταν φτάσεις να ξέρεις που θα πας.Στο google άμα βάλεις Rent an appartment in London και άλλες παρόμοιες εκφράσεις, σου βγάζει αρκετά. Αν πας κατευθείαν εκεί για να ψάξεις,θα σου έλεγα να πας το λιγότερο 2-3 βδομάδες πριν αρχίσουν τα μαθήματα για να ψάξεις.Η Loot η εφημερίδα όπως είπε ένα παλικάρι πριν έχει πάρα πολλές αγγελίες για όλες τις περιοχές της πόλης.Επίσης σε κάθε περιοχή υπάρχουν στάνταρ 2-3 μεσιτικά γραφεία (στο Finchley όταν έψαχνα εγώ είχα παει σε καμια 5-6 γραφεία στην ίδια περιοχή).Οπότε πας στο γραφείο,τους λες τι ψάχνεις και που(να είναι της εμβέλειας της περιοχής) και αυτοί σου προτείνουν.Μπορώ να σου πω περιοχή ας πούμε που έμεινα φιλοξενούμενος και ο φίλος εκεί έδινε 850 λίρες για τα πάντα, ενοίκιο και λογαριασμοί(περιοχή southgate,4η ζώνη, πάνω ψηλά, Picadilly line, αλλά θα σου παίρνει λίγη παραπάνω ώρα για camden).Για λογαριασμό, αν ανοίξεις έναν εδώ στην HSBC, δεν πιστεύω να χρειαστείς περαιτέρω ενέργειες στην Αγγλία,στο λέω γιατί ένας φίλος μου έτσι έκανε και στην αγγλία απλά είχε την κάρτα και τραβούσε χρήματα.Aπέφυγε πρώτη ζώνη όπως είπαν και τα παιδια επειδή είναι πανάκριβα.Το Baysawater θα ήταν καλή περίπτωση γιατί έχει πολλούς έλληνες και μαγαζιά με ελληνικά προϊόντα,αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρεις με 100 λίρες κάτι καλό.Αυτά κι απο μένα κι αν χρειαστείς κι άλλες πληροφορίες στείλε pm γιατί την διαδικασία που θα περάσεις την πέρασα σχετικά πρόσφατα, το 2006 έψαχνα επί 1 μήνα για σπίτι,και μπορώ να σε βοηθήσω.Α, για την εγγύηση που ζητάνε για να νοικιάσεις.Νομίζω αν είσαι φοιτητής δεν χρειάζεται να τους δώσεις καμιά εγγύηση.Και φυσικά δεν θα πληρώσεις 6 μήνες μπροστά,το πολύ 2 μήνες και να είναι ευχαριστημένοι.