Δεν ήθελα να γράψω κάτι πριν τελειώσουν οι μεταγραφές, αλλά αν κρίνω το ρόστερ μας με την σημερινή του σύνθεση είναι ψιλοαπογοητευτικό.
Ας μιλήσουμε για μπάλα λοιπόν.
Οι θέσεις που πονάμε κατά την γνώμη μου και με βάση την οικονομική κατάσταση:
Τερματοφύλακα δεν νομίζω ότι έχουμε πρόβλημα.
Στα ακραία μπακ έχουμε πρόβλημα. Περιμένουμε από Αραμπατζή και Γεωργίου να σηκώσουν στις πλάτες τους τον ΠΑΟΚ με μπαλαντέρ τον Σνάουτσερ. Πάντα ελοχεύει κίνδυνος τραυματισμού και Αραμπατζής - Σνάουτσερ είναι επιρεπείς σε αυτούς. Γνώμη μου πως χρειαζόμαστε κάποιον ο οποίος θα μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα (κάτι σαν τον Σνάουτσερ), αλλιώς θα κινδυνεύουμε να ξαναδούμε τους Μελίσση και Ηλιάδη σε αυτές τις θέσεις.
+ 1 ακραίος (μπαλαντέρ).
Στο κέντρο άμυνας έχουμε τους Κοντρέρας και Μελίσση. Λείπει ο κεντρικός αμυντικός που θα έχει την δυνατότητα να ξεκινάει το παιχνίδι της ομάδας από τα μετόπισθεν, αλλά και το μπόϊ για τα στημένα. Ελπίζω αυτήν την ικανότητα να την έχει ο Κοντρέρας, αλλιώς θα ξαναβλέπουμε πασούλες στο κέντρο της άμυνας και στο τέλος καμιά γιώμα.
+ 1 κεντρικός που να γνωρίζει μπάλα και να έχει μπόϊ.
Αμυντικά χαφ έχουμε τον Βερόν και... κανέναν με βάση την εικόνα που μας έχουν δώσει τα προηγούμενα χρόνια οι Μπαλάφας και Ηλιάδης. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ένα τρεχαντήρι που να έχει καλή πάσα ώστε να συμπληρώσει την ταχύτητα που δεν έχει ο Βερόν. Μακάρι ο Ηλιάδης (που είναι τρεχαντήρι) να είχε την καλή και σίγουρη πάσα, αλλά και να μπορούσε να κρατήσει την μπάλα όπως μπορεί ο Βερόν. Δεν ξέρω αν ο Σάντος σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει σαν αμυντικό χαφ τον Βαγγελή. Ίσως θα ήταν καλή αλλαγή του Βερόν.
+ 1 αμυντικό χαφ που να έχει ταχύτητα, να μπορεί να κρατάει μπάλα και να δίνει σωστή πάσα έστω και στα 15 μέτρα.
Επιθετικά χαφ, νομίζω ότι είμαστε καλά. Ίσως όχι όσο θα θέλαμε, αλλά σίγουρα καλύτεροι από πέρσι. Αν ο Κονσεισάο παρουσιαστεί καλύτερος (λόγω προετοιμασίας και αφομοίωσης συμπαικτών), αν ο Βιερίνια είναι αυτός που μας πασουσιάζουν και ο Ίβιτς ο γνωστός τεχνίτης με κάθετη πάσα, αλλά αργός, τότε νομίζω ότι πάμε καλύτερα από πέρσι.
Στην κορυφή της επίθεσης χρειαζόμαστε έναν φορ που να έχει άμεση επαφή με τα δίχτυα και να μπορεί να εκμεταλλεύεται τις διεισδύσεις των Κονσεισάο και Βιερίνια και το αναγκαστικό ντουμπλάρισμα τους από δεύτερο αμυντικό της αντίπαλης ομάδας. Αν διάλεγα εγώ, θα ήθελα να έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά. Ύψος 1.78-1.85, ταχύτητα και κίνηση δίχως μπάλα και όπως προείπα συμμετοχές και γκολ σε αναλογία 3/1. Αν σας έλεγα παράδειγμα θα σας έλεγα σαν Ιντζάκι. Θα πείτε ορισμένοι ότι είναι δύσκολο να έρθει με τα χρήματα που προσφέρουμε, αλλά αλήθεια πόσοι παικταράδες είναι παροπλισμένοι επειδή μπροστά τους υπάρχει αξιολογότερος επιθετικός σε μεγαλύτερα πρωταθλήματα? Πάντως πιστεύω πολύ σε Αναστασάκο (αν και είναι λίγο βαρύτερος σε σχέση με όσα περιέγραψα) λόγω αναλογίας συμμετοχών/γκολ (40/28) και Κλάους (ελαφρύτερος από ότι περιέγραψα) συμμετοχές/γκολ (1/2)

+ 1 φορ-γκολτζής.
Με βάση το σύστημα που παίζει ο Σάντος (4-3-3) κάνω ενδεκάδα και εναλλακτικούς σε κάθε θέση
Χαλκιάς (Γλύκος, Κυριακίδης)
Αραμπατζής (Σνάουτσερ) Μελίσσης Κοντρέρας Σνάουτσερ (Γεωργίου, Παντελής)
Βερόν (Βαγγελής, Ηλιάδης) Ιβιτς (Βαγγελής) ? (Μπαλάφας)
Κονσεισάο (Λάκης) ? (Αναστασάκος, Κλάους) Βιερίνια (Μπακαγιόκο)
ΥΓ. Μαλεζά δεν χρησιμοποίησα και ούτε θα τον χρησιμοποιούσα. Δεν μου έχει δείξει απολύτως τίποτα και δεν αξίζει για μένα να φορά την φανέλα του ΠΑΟΚ. Αν έχει @@ ας με διαψεύσει και θα του υποκλιθώ.