Εψαχνα να βρω καποιο τετοιο site..
Το μονο σιγουρο ειναι οτι οταν φτιαχνουν εναν δρομο παιρνουν λεφτα για να γινει ΤΕΛΟΙΟΣ..Και μαλιστα και 3 και 4 και 10 φορες περισσοτερα..Εκει ομως μπλεκονται οι "ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ"που ακολουθουν τα ΠΑΚΕΤΑ για να φτασουν να γινουν δρομοι...Υπαρχουν τα διαφορα "ΦΙΛΤΡΑ"..Ετσι, οτι και να γινει,και επειδη ξερουν οτι εχουμε γινει σαν τους ιθαγενεις της αφρικης που οταν τους εδιναν χαντρες, εκαναν "κωλοτουμπες" απο την χαρα τους,μας φτιαχνουν εναν δρομο που δειχνει "καινουργιος", και εμεις χαιρομαστε..Κανειςδεν εχει τις καταλληλες υποδομες, και σε(υποτιθεται) αυτοκινητοδρομους δεν εχουν φραχτες, και βλεπουμε αυτο το ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ ΘΕΑΜΑ να υπαρχουν δεξια και αριστερα σε καθημερινη φαση, σκοτωμενα ζωα και κανεις απο τους υπευθυνους :tikitaka:να ερθει να τα μαζεψει απο τον δρομο. Τα αφηνουν να γινουν ενα με τον δρομο και ετσι να μην "φαινονται"..Εχω καλεσει ποσες φορες να μαζεψουν καποιο σκοτωμενο σκυλι (για να μην γινει κανενα ατυχημα), και μετα απο μια βδομαδα το βλεπω στον ιδιο χωρο..
Δεν ειμαι φιλοζωος αλλα εκεινες τις στιγμες ευχομαι στην θεση αυτων των ζωων(που δεν φταινε και σε τιποτα) να βρισκονταν αυτοι που τσεπωσαν τα χρηματα..Και φυσικα για αυτους που το παιζουν υπευθυνοι πολιτικοι και εγγυονται για την ποιοτητα των δρομων..
απο το 440 χλμ στον κορινο κατερινης τελευταιο βενζιναδικο shell μεχρι ξανθη δεν υπαρχει αλλο. πρεπει να βγεις απο την εγνατια και να μπεις σε καποιο χωριο.
η εγνατια δεν εχει ουτε ενα παρκινγκ δεξια .ουτε ενα ..φοβερος σχεδιασμος. επισης δεν υπαρχει ουτε φωτισμος. αν αυτος ειναι ο καλυτερος δρομος μας και ο πιο πολυδιαφημισμενος πρεπει να τους παρουμε με τιε πετρες.
κατα τα αλλα ετοιμαζονται τα διοδια της εγνατιας. μπραβο
κουιζ: ποιος ο ρολος των οικολογικων οργανωσεων για καποια σημεια της εγνατιας ? ποιοι συμμετεχουν τελικα σε αυτες τις οργανωσεις και ποσο οικολογοι ειναι ? εκπροσωπουν το περιβαλλον η τα μαγαζια των εθνικων οδοων ?
καταρχην bane η εγνατια δεν ολοκληρωθηκε ακομα.μενουν-οπως παντα-τελευταια ακομα τα μισα και κυριοτερα κατ'εμε κομματια που αφορουν τον δρομο γρεβενα-ηγουμενιτσα
αυτο που λες για τα παρκινγκ στην εγνατια ειναι απο τα πιο σωστα που εχω ακουσει.μονο ενα εχω δει,μετα τα γρεβενα.κι αυτο απο την μερια του δρομου που παει προς την σαλονικη.
απο την αλλη πλευρα δεν εχει!!!
τωρα επειδη ειπες για τις οικολογικες οργανωσεις και σε συνδυασμο μ'αυτο που γραφει ο ακης,την περασμενη ανοιξη,παλι μετα τα γρεβενα μια αρκουδα πηδηξε τον φραχτη της εγνατιας
πηδηξε και τον αλλον φραχτη που χωριζει τα δυο ρευματα και καπου εκει την παρεσυρε ενα αμαξι.η αρκουδα νομιζω σκοτωθηκε και ο οδηγος βγηκε ζωντανος.
οι οικολογικες το ειχαν κανει θεμα απο οτι διαβασα και πριν και κατα την διαρκεια των εργασιων για το υψος του φραχτη που δεν ειναι το προβλεπομενο.
αυτο ισχυει κατα μηκος ολης της εγνατιας.το υψος ειναι 1μετρο ενω θα επρεπε να ειναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1,5.το θεμα ειναι οτι καποιες κατασκευαστριες εταιριες
εχουνε μπει "μεσα".και λογικο ειναι να κοιτανε να κοψουν απο παντου κονδυλια.αυτος ο-ανολοκληρωτος για να μην ξεχνιομαστε-δρομος αποτελει μαζι με την
γεφυρα ριου αντιριου το πιο σημαντικο εργο που εχει γινει ποτε στην χωρα.ειναι δυνατον να κατασκευαζεται χωρις τις απαραιτητες προδιαγραφες;
υ.γ θα ψαξω για το αρθρο που ειχα διαβασει για την αρκουδα αλλα μου φαινεται δυσκολο να το βρω